Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@kukujka Ono kým je spokojná, tak to asi fakt netreba riešiť, to môj malý nebol spokojný, bol riadne hladný a plakal až kým som mu nedala mlieko...
@zufzufmeister ale áno už si zvykla, už to začína byť fain, aj keď niekedy je to o držku 🙂 Ale dá sa to zvládnuť. No nič, už ideme papať, tak sa držte.
@zufzufmeister ani to nenechávam otepliť, vyberiem z chladničky a odsávam, nič sa s tým nestane...
@zufzufmeister aj ja prikrmujem, ale stále sa viac teší na prso, a ťahá ako o dušu, ale my sme dali ten cumeľ na fľašu len s jednou dierkou, keď má zarobené 90 ml, tak to ťahá z fľašky asi hodinu ...
@sissika aj ja mám takú, ale tuším má tú jednu dierku veľkú 🙂 on sa teší na prso, ale asi fakt je, že mám málo mlieka a samozrejme čím viac nutrilonu je, tým menej mám... no uvidím či dačo poriešim... nerada by som prišla o všetko mlieko...
@zufzufmeister ja vždy dám najprv prsia a potom ak ešte náhodou pýta, tak dáme trochu nutrilonu ...
jaaaj kde ste dnes vsetci.uzivali ste si vonku slniecko ked tu nikto nebol?
@kaara1980 ahojky, tak ja dávam do UM 20 a do môjho 10, aj keď sa malý už nepučí a pekne kaká sám, espumisan dávam stále.
@zufzufmeister ja dávam mliečko dokopy, len keď ho idem prihrievať, treba to zamiešať, lebo to redšie je vždy navrchu. V chladničke to mám v takom aventovom via poháriku zo šroubovacím uzáverom, a v avent fľaštičkách kde na miesto cumľa je taká deklík, tiež uzatvorené.
Kočky poraďte, máme obrovský problém zo spaním cez deň 😠 . posledné "normálne zaspanie je okolo 8 ráno, to potiahne do 9 a potom to začne... 😖 . Chvíli posedíme v sedačke, chvíľu sa rozprávame, niečo spapá, potom si začne žmoliť očká, zostane umrnčaný, jedno očko už zavreté. Preložíme do kočíka a ...... reveme, reveme, reveme, popri tom sa mu zíva, trie si úplne červené oči a otvorené ich drží len silou vôle. Toto trvá niekedy pol minúty a zaspí, niekedy aj 10 -15 minút. Zaspí na 10 minút a takto sa to opakuje celý deň až to tej pol deviatej. Som z neho na nervy, už začínam aj zvyšovať hlas. Príde mi to ako strach pred spánkom alebo čo 😕 . Aj teraz sedí v sedačke, oči zatvorené, metá sa ako o život a jeduje sa. Poradťe čo mám s ním robiť??? Nosenie na rukách však neprichádza do úvahy.
@fleuerette to je ťažké poradiť, každé dieťatko má inú potrebu spánku... aj jamám pocit že moja cez deň strašne málo spí, niekedy len 1 resp.1,5 hodiny za celý deň. Zo začiatku len revala, ale teraz sa našťastie už ukľudnila a keď je v postieľke, tak pozerá alebo si "šomre" a keď plače, tak ja k nej neutekám hneď, nech si aj poplače, tým sa rozvíjajú pľúca 🙂 aby sa nenaučila, že za každé zaplakanie pôjde na ruky alebo sa jej niekto bude venovať. Deti sa musia naučiť aj prebaviť samé, lebo ako budú rásť nebudú sa vedieť samé hrať a to je katastrofa, keď im musíme sedieť pri "zadku" a aú v tomto nesamostatné. Keď som mala Simču, tak som aj pracovala (však aj teraz ešte občas pracujem), bola v obývačke, keď zaplakala, tak som zakričala, že som v kuchyni alebo kde som bola, aby vedela, že nie je sama, ale že mám prácu a nemôžem k nej utekať, tak som robila od malinka a zvykla si.
Neviem čo poradiť... pusti mu pesničky alebo ho nechaj trochu sa pohnevať, poplakať - neunaví sa a nezaspí??
@ivusik33 Kým je v sedačke, a nechce sa mu spinkať tak je v pohodke, dokonca sa aj prehrá sám. Len tá vodorovná poloha. Prekladám ho zo sedačky už keď na pol spí, ako náhle ho dám do vodorovnej polohy, otvorí oči a reve. Nie je to klasický plač, jeduje sa, piští ako poľná myš 😀 .Lenže v sedačke tiež nevie spať, lebo keď rozhodí ručičkami hneď sa preberie. Takže potreba spánku by tu aj bola. Aj teraz. sedel v sedačke, spievali sme, hrali sme sa. Pomaličky sa mu začali zatvárať očká, mrvil sa, začal mrnčať, zobrala som ho na ruky, stíchol, zaspal. tento krát som si myslela že s ním vyhúpem, tak som zastrela v spálni a išla som ho odniesť do postieľky. Ako náhle som ho pretočila do vodorovnej polohy, oči jak dve trnky a rev. Nepomôže ani keď si k nemu ľahnem, hladkám nič... Teraz som ho nechala samého, tak sa jeduje ako čert. Očká ma sklené, keby som ho zobrala na ruky, v sekunde je tuhý a môžu padať aj traktory.
fluerette ak chapem spravne nechces ho naucit uspavat na rukach? moj so spankom zacina dako dnes strajkovat, aj vidim zeby spal ale s dudlom nechce podudle a vypluje a na prsniku sa jeduje ☹ . tak som ho dala na brusko do kociara a cakam ci zaberie. popri tom beham lebo triedim veci do pivnice, mam plnu krabicu a dalsiu doma deckych veci boze kde sa tolko toho berie
@fleuerette ahoj tak ty mas takehoto jedosa co nechce spavat len na maminych rukach 🙂 🙂 mozno ta potrebuje citit,ved tak dlho bol v brusku pocuval tvoje srdiecko a teraz nic,,,niektore deti to potrebuju viac ako ine.....mozno by si mohla skusit nejaky baby-vak,alebo nieco podobne mozno by sa mu lubilo....Ja mam jednych znamych a ich chlapcek bol tiez len samy vreskot,,no po 3 mesiacoch bola kamoska v koncoch a az jeden liecitel im pomohol 🙂 a odvtedy bolo fajn 🙂
@fleuerette my mame dnes to iste..vobec nechce spat iba na rukach ☹ ☹ ☹
@fleuerette ahoj nepomôže baby šatka???? Možno sa tak ukludní.
@silviadaisy30 liecitel? to preco? co bolo malemu?
Ahojte dievčence. Poraďte mi. Matejovi nestačí nutrilon. Stále pýtal papať po hodine. Keď som mu nedala tak si cucal ruky. Má ich strašné až také pľuzgiere má na nich 😖 😖 😖 😖 . Tri noci som nespala. Zaspával tak na 20 min a potom chcel znovu papať. A to vypil od 120 do 180 ml. Tak sme s mojou mamou vyskúšali normálne plnotučné mlieko 3,5% poriadne sme ho prevarili a Matej prespal 8 hodín v kuse. Potom som ho prebalila dala znovu papať odgrgol si a spal ďalšie 3 hodiny. Je úplne iný spokojný pekne kaká a prdká. Môžem mu tým ublížiť 😢 😢 😢 😢 😠 😠 😠 😠 ☹ ☹ ☹ ☹ U dr. som nebola, bojí sa či ma nebude hrešiť. Ja som už bola v koncoch - sedela som pri postieľke on papal a ja som plakala od únavy.
@nenullienka my sme na tom volakedy vyrastali a sme tu, pred 40timi rokmi dávali normálne kravské mlieko trochu nariedené vodou s cukrom ...
@sissika veď to mi aj mama vravela, že som na takom mlieku vyrástla a nič mi nie je, nemám ani žiadnu alergiu.
@nenullienka nemáš možnosť kupovať normálne kravské mliečko??? mám knižku, kde je návod ako riediť ...
@sissika Mám u nás chodí také auto, kde si ho môžem kúpiť.
@fleuerette ahoj,ja mam taky isty problem.niekedy mi prespi cely den,no vacsinou spi za cely den dokopi hodinu.Ked ju nakojim a dam na seba,tak je tuha a spi,vzdy pockam s nou aj pol hod,kym tuho zaspi,potom ju dam do postielky alebo do lehatka,pospi este 10minut a je hore,v momente vyspata,velike oci,zacne mrncat,jedovat sa a pucat,hned v zapeti ju nataha a zacne vrackat.Potom nasleduje stikutka ktora prejde len pocickanim prsnika a to iste stale dookola plus s tym este ze si len trosku cikne a uz sa jeduje a to som vyskusala vsetky druhy plienok.Dnes dokopi spala hodini a pol.Teraz okupana,vypila nutrilon bo ja som uz vyzmykana,dokonca aj z toho grckala,no uvidime kedy ju to zlomi a pojde spat.Zas mam vyhodu,ze prespi celu noc.
@nenullienka 120 g prevareného kravského mlieka, 60 g prevarenej vody, 1 a 3/4 kávovej lyžičky kryštálového cukru, takto by sa to malo riediť do 5-6 mesiacov bábätka ... dúfam, že pomôže ... sorry, že takto neskoro, ale malý sa jedoval, nechcel ešte spinkať, teraz ho má už manžel ...
@nenullienka tak som to riesila od 2 mesiacov pri starsom synovi pred 19 rokmi a co viac som mu zavarala do mlieka detsku krupicu,lebo tiez mal päste vycucane do krvi,to som robila vtedy na radu detskeho lekara dnes by ma zato ulincovali.a to syn bol predcasne narodeny a tiez mu dodnes nic nieje,a pri mladsom neviemco skor
uz som v koncoch maly nespal za cely den az do 22 hod skoro nic t.j 1 hod ,este aj teraz sa budi len co prelozim do postielky,a na chrbatiku vobec nechce spat iba na brusku co ma stale detsky dr napomina kvoli nahlej kojenecke smti je to jeden z rizikovych faktorov,tak ho sledujem celu noc nevyspim sa,prajem vam pokojnu noc
katinka71 boze ako sa tie nazory menia 😒 ty mas dost velky vekovy rozdiel tak vies skor porovnat ako ja co mam deticky 2 roky po sebe ale aj tak je to ine. ta krupica sa davala pred par rokmi a co ja viem aj tak ma kazdy lekar iny nazor cize by som sa zariadila podla materinskeho citu. moj cez den obcas spinka na brusku ale asi v noci by som sa tiez bala hoci som citala ze pre deticky je to super lebo si posilnuju brusne svalstvo a tym padom aj menej grckaju. tazko radit ale myslim ze kazda maminka vytusi co je pre jej dietatko najlepsie.
inac vcera bol asi daky speci den lebo moj aky je spachtos tak spal na striedacku po pol hodke az do dakej 21tej hodky 😠 tiez sa dost jedoval a spal na rukach akonahle som ho polozila do postielky,kociara tak za chvilocku revy.som zvedava co bude dnes
Ahojte mamičky...my sme mali včerajši den uplne katastrofálny,malá mi nespala od jedenastej obeda do jedenastej vecera...iba 3 x po polhodine,stale pytala papat kazdu pol hodinku- samozrejme mlieko sa mi nestihlo ani dotvarat. Dnes sme sa vybrali k doktorovi ze co to ma byt- mala pribera ale odporucil mi aj tak prikrmovat aspon 2 krat za den- lebo asi mam nerovnomernu tvorbu mlieka ze si niekedy potiahne menej a niekedy viac..Aj tak to je cele akurat tak na Hov....uz to vidim ze zachvilu budeme len na UM ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

@zufzufmeister A ty odsávaš do toho istého pohárika? Že tam nejaké mlieko už máš a zase do toho? Necháš to pri izbovej teplote otepliť a potom??