Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@janina7911 a aspon jej to cvicenie pomohlo?plakavala menej?
@kukujka Tak začali sme chodiť po vyšetreniach ako "plačlivé dieťa". Na cvičenie nás ale poslala neurologička a to nie kvôli plaču, ale kvôli zakláňaniu hlávky. Takže na rehabku neriešime plačlivosť. A cvičenie spôsobilo to, že fakt malá prestala dvíhať hlávku, keď je na brušku. Ale šťastná z toho nie som.
@kukujka Ale brutálna logika, nie? Začneme ako plačlivé dieťa a skončíme na rehabku ako dieťa so zlým svalovým tonusom. 😠 Niekedy mám pocit, že tí lekári si nás len pohadzujú a naháňajú blbé body do poisťovne.
@zufzufmeister moj maly tiez este nechyta hracky, jedine ked mu ju vlozim do rucicky, ale to hned pusti, na hrazdicke si akurat niekedy buchne do hracky, aj to asi len nahodou 🙂 hracky ho bavia tak maximalne 5-10 minut a koniec 🙂 hlavicku uz pekne drzi ked ho drzim, ale ked ho dam na brusko tak iba tak trosku, niekedy az tak vysoko, inokedy nie, ale on celkovo na brusku moc nechce byt
ahojte my sa dnes nosime v babysatke,trvalo to kym som sa naucila viazat a vkladat maleho do nej,mozem napisat ze to odlahci ruky,maly v nej momente zaspi ,ale ked ho stade vyberiem otvori oci a naplno znova vrieska,maly pekne dviha hlavicku v leze na brusku aj otaca na strany,videl to dr.vravel ze je to ok,a ze je placlivy mame vydrzat ze vyrastie z toho,vraj mu nic nechyba
@janina7911 s týmto mám skúsenosť s mojou Simonkou. Vždy som bola hrdá, aká je šikovná, v 4tt už dvíhala hlavičku, rýchle sa ťahala hore, v poradni bola vždy vychválená... a zrazu 7 mesiacov a dieťa nie a nie si sadnúť, ôsmy mesiac a nič, dr. ma poslala na rehab. ale tam ma objednali až za 3 týždne, tak som poprosila kamošku - fyzioterapeutku, tá ju skontrolovala a povedala, že má zablokovanú jednu stranu chrbtice - od lopatky až po krk a preto si nemôže sadnúť a kým to nerozcvičíme ani si nesadne. Bolo to ešte od pôrodu, lebo ona bola "prilepená" o placentu, preto som mala aj cisársky, lebo som už ani pohyby necítia. A naozaj, keď som začala s cvikmi (ona si vôbec nepoložila hlávku na jednu stranu, keď bola na brušku), cvičila som s ňou 2týždne a dieťa už sedelo. Škoda, že na to naša dr. neprišla skôr. Ale na rehabil. sme si vôbec nesadli s primárkou - nepáčilo sa jej, že som povedala, že som už s ňu cvičila, keďže som mala už skoro 9mesačné dieťa, ktoré nesedelo a oni ma objednali až skoro za mesiac. Tak boli urazení a aj tak sa správali, jej záver bol, že mám dieťa min. 3 mesiace pozadu a bude treba chodiť cvičiť. Ja som sa na nich vykašľala, robila som s ňou, ako som to cítila ja a ako mi poradila kamoška a mám dieťa úplne normálne, chodiť začala hneď ako mala rok a už nemala žiadny problém.
@janina7911 keď nad tým uvažujem, možno že dvíhanie tej hlávky u mojej prvej mohlo byť už akýmsi znakom... lebo teraz stále porovnávam Zuzanku so Simonkou a som prekvapená, že ešte nedrží hlávku, tak je to asi dobre. Drží ju pekne, keď je na rukách ale na brušku ešte stále tak ťarbavo.
@silviadaisy30 ja tomu verím, ja som tiež mala problém do troch mesiacov a kamoška mi poradila jedného pána, ktorý robil niečo s energiou aj na diaľku, tak som ho kontaktovala a on povedal, že máme v okolí niekoho z rodiny, kto zle vplýva na dieťa, možno nechtiac ale odovzdáva nám zlú energiu. Poslal nám energiu a trochu sa to upravilo...
@ivusik33 Dík za Tvoj "príbeh". 🙂 Priznám sa, že mňa zo začiatku ani nenapadlo, že by bol problém to držanie hlávky na brušku. Simi sa ešte k tomu narodila ako bábo s väčšou hlavičkou, tak som si len myslela, že je šikulka, keď aj napriek tomu sa tak pekne snaží a ide jej to.
Ale je pravda, že odkedy cvičíme vojtovku, tak hlávku na brušku drží len tak, že opiera bradu o podložku a tiež je taká ťarbavučká, ale na rukách ju drží krásne. Na brušku sa mi zdá, že nechce veľmi dávať hlávku na ľavú stranu. Tak uvidíme, ako to vlastne celé dopadne a ako bude ona sama napredovať. Na rehabku sa vyjadrili, že cvičiť sa bude tak cca do siedmeho mesiaca.
To, čo si cvičila s Tvojou Simonkou, asi nemalo s vojtovkou nič spoločné, že?
Ahojte babenky. Bola som včera s Matejkom u dr., že nech vie že papká plnotučné mlieko. Lenže naša dr, má dovolenku tak ma poslali k inej. Tá ma vyhrešila, že ako to môžem dávať tak malému dieťaťu takéto mlieko a poslala ma na gastroenterológiu ☹ 😠 😖 😢 . Ja som sa rozhodla ,že tam nepôjdem Matej je zdravý len je hladoš. Ja nedovolím aby mu pchali nejake hadice. Pýtala som sa asi 10 ľudí a tí mi povedali, že nech ho kľudne kŕmim týmto čo sa mu môže stať. Že veď tie sušené mlieka sú väčšia chémia ako normálne plnotučné. Ja si neviem predstaviť, že sa vrátime na nutrilon. A jeden príklad: moja sesternica kŕmila svojho syna v 6 mesiacoch segedínom, rizotom, ... a dnes má 4 roky a je z neho chlap ako hora. Vôbec nebol chorý. V škôlke a doma všetko popapá. Veď aj ja a môj brat sme papali plnotučné mlieko a nič nám nie je. Čo dnes kravy dávajú iné mlieko - toxické. Mne jedna teta povedala, že dr. majú od dílerov sušených mlieko niečo preto ich tak núkajú. Neviem ale nech tá dr. príde Mateja každú noch krmít nutrilonom každú hodinu aj ja sa aspoň vyspím
@ivusik33 ahoj ja mám presne toto isté ale s papaním. Mateja mi teraz posielajú po doktoroch lebo som mu začala dávať plnotučné mlieko a jemu strašne chutí a úplne sa zmenil. Už nie je taký nervózny a krásne spinká a aj sa vykaká. Keď som to povedala dr. myslela som že ma tam zmláti tak sa ne mňa pozerala. Vraj mu ubližuje, ale ako tým, že už nie je hladný 😖 😠 ☹ 😒 😅 ????? A že nemá vycmúľané ruky až do krvi?????? Mama mi povedala, že si mám robiť podľa seba. A aj si budem. Niekedy sa neoplatí počúvať dr. lebo oni robia čo sa naučili, ale neplatí to na každého. A obdivujem ťa, že si to takto zvládla
@nenullienka ahoj,velmi sa mi páči čo si napísala,úplne sa s tým stotožnujem,tiež si myslím,že naši rodičia,starý rodičia atd. no proste všetci boli krmený len obyč. mliekom,,no a nik na to neumrel 🙂 a to sa niekedy dávalo mlieko priamo od kráv,takže ešte silnejšie...A k tomu papaniu,aj ja som pri prvej začala s príkrmami až v 6mesiacoch (podla tých múdrych kníh 😠 ) No a kámoška mala rovnako starú dcéru a tá už od 3 mesiacov polievky a od 4 už vela iných jedál dávala,no a dopadlo to tak,že moja mi nejedla celé dni nič,lebo chcela len mlieko,začala jest až v školke 😒 no a jej malá papala krásne,takže treba sa riadit stále hlavne podla seba 😉
@nenullienka presne tak nedaj sa sama vidis ako tvoj maly reaguje a co je pre neho najlepsie
@nenullienka možno si to lekárom nemala ani spomenúť, čo dávaš, veď nutrilon ti aj tak nevypisujú, tak potom načo??? oni by si mysleli svoje a hotovo ... skúsila si to riedenie? alebo dávaš stále krabicové? aj to riediš?
@nenullienka inak nerozumiem, prečo sú lekári tak proti, tá kniha, kde mám to riedenie je z roku 1980 a je tam napísané aj riedenie od narodenia bábätka, keď sa náhodou nespustí mliečko, tak potom o čo im ide? vtedy sa to mohlo dávať, ale teraz už nie? čo sa zmenilo? už viem, čo sa zmenilo, je tisíc umelých mliek, a keby každý dával kravské, tak by skrachovali firmy, ktoré tie umelé mlieka vyrábajú ...
Ahojte mamičky, tak ja som tu dlhší čas nebola, lebo sme sa minulý víkend dopravili z Nemecka na Slovensko, takže sme sa museli aklimatizovať, čo maličký zvládol bravúrne, a oravský vzduch mu evidentne vyhovuje, spinká nádherne celú noc od deviatej, desiatej do piatej rána, zobudí sa a papá 10 minút a spinká ďalej, cez deň spinká pomenej, ale vždy okolo štyroch, piatich hodín sa nazbiera. Začala som sa riadiť tým, že ho častejšie ukladám spinkať, lebo som si pred tým myslela, že čím je dlhšie hore, tým bude lepšie spinkať potom, ale čo som si čítala ten článok, že dieťa treba všetkými možnými metódami ukladať po hodine, alebo dvoch ako su hore opäť spinkať tak spinká viac a je aj viac pokojnejší, nie je taký nervózny, mliečko som tiež prestala riešiť, a mám ho dosť, v noci sa musím dva krát prezliekať, lebo tak je všetko mokré, vankúš aj periny, takže klop, klop, dúfam, že ho toľko aj ostane 🙂
@nenullienka veď sú to naše deti, my sme za ne zodpovedné, oni nám môžu len poradiť a mali by akceptovať naše rozhodnutie a niekedy mi to pripadá, že len to čo oni povedia sa môže robiť a my sme povinné ich počúvať a so všetkým si od nich pýtať povolenie!! Mne na tej rehabilitácii, že som si dovolila niečo povedať, tak keď som malú obliekala (samozrejme že plakala), tak mi primárka povedala, aby som im najskôr podpísala poučenie a že s tým súhlasím, aby som "neodpadla" z toho, čo mi teraz povie.! Na kontrolu som síce išla, ale k nej som sa nedostala, lebo nás tam nechali čakať dve hodiny, dieťa malo byť nalačno... po niekoľkých urgenciách, že Sima už vrieska a je hladná som povedala, že odchádzame a tá sestrička skoro odpadla, že to nemôžem... môj manžel sa smial, že ako som to tam povedala. odišli sme a viac sme sa neukázali. Nič neľutujem, že som dala na svoj vnútorný pocit.
Ty si rob ako uznáš za vhodné... ty vieš, či je malý v poriadku, ty si jeho mama...
@janina7911 boli to cviky z vojtovky, lebo iné cvičenia vraj pre takéto malé detičky neexistujú... ale cvičiť do siedmich mesiacov... to sa mi zdá prehnané, nevedia ako bude bábo napredovať, čo bude o mesiac... a oni už vedia teraz povedať, že cvičiť sa má do 7 mesiacov alebo dlhšie... Rehabilitácie sú práve tie miesta, čo mi vraveli kamošky, kde doktori radi posielajú detičky... tam je vraj najviac bodov 🙂( a poisťovne to musia preplácať. Tak je ako stále píšem, my sme maminky a my sa musíme rozhodnúť čo je pre naše detičky potrebné, dôležité a nikto nám nič nemôže prikázať, len poradiť...
tak hlasim maleho vahu 2 mesiace 5360gr 🙂
ahojte...aj my sme boli dnes na vazenie a mala ma 5340g a 60cm....tak sme spokojni 🙂
inak ani moja nedviha hlavicku ked lezi na brusku iba ked ju mam na rukach tak vtedy ju zaklana tak dozadu,,hracky ju este nezaujimaju,skusala som hrkalky a nic nezajem,,,ale ked ju mam na prebalovacej doske a vyzliekam ju to sa jej lubi juuj to az vrieska pisti,,,ale obliekat to nie 😠
jaaaj moja malauz druhy den nechce poriadne papat uz neviem co s nou
@sissika ja som len chcela mať istotu ak by sa niečo udialo (vyhádzal sa ....) aby som bola krytá, aby nezisťovala príčinu a povie mi že som mu sama ublížila. Neriedim stále dávam to krabicové lebo to autíčko chodí len v utorok tak potom kúpim a skúsim. Ja si tiež myslím, že dr. s toho niečo majú keď tak núkajú umelé mlieka. A Matej je úplne inakší ako bol predtým, to sa nedá porovnať.
benice moj sa narodil s mierami 2950 a 49cm taky mini drobcek
@nenullienka prosim Ta kasli na doktorov, boze co by si mu ublizovala!!!!!
To ze mu po porode par minut, doslova par minut ONI doktori dali hned do zaludka ako prvu potravinu s ktorou sa v zivote stretol jeho zaludok nejaku sprostu hnusnu sladku glukozovu vodu, bohvie ci ju prevarili, urcite mu to dali rovno z flase, bohvie ci prevarili dudel - to je trestne a nezodpovedne a nieze teraz ked ma 2 mesiace mu davas kravske mlieko.
Vazne ser na nich, si moc makka, si velmi mila, si poddajna - bojuj 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 .
Vsetky co sme tu sme zacinali na kravskom a zijeme.

@kukujka Len vieš, malá bola neskutočne zaplakaná, keď ju pediater počul a že takto plače často, tak nás začal posielať po odborných vyšetreniach. Skončili sme teda až na rehabku a tam nám nakázali vojtovku. Ale mám sto chutí sa na to vykašľať, len neviem, či tam môžem len tak prestať chodiť...