icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

9lea
18. sep 2011

@sisi0211 no nevydržím, každú noc som celá mokra, ale neodsávam, keď sa ráno o tej štvrtej, piatej zobudí tak jeden prsník malý vysaje a z druhého mi už tečie mlieko samé, a zvyšok si ešte troška z toho druhého prsníka odstriekam, ale zas nie úplne, lebo z neho potom zas maličký pije ráno o tej pol siedmej, tak aby mal čo. Včera sa mi, ale od 20:00 do 22:00 mrvil a až potom poriadne zaspinkal a zobudil sa až ráno o pol siedmej, tak som pretiekla, všetko komplet bolo mokré a prsia na prasknutie, ale dá sa to vydržať. Neviem ako kojiš ty, ale ja vždy len z jedného prsníka, čiže už mám tie prsia tak natrenované, že sa malý vždy dostane na striedačku, až po tých štyroch, piatich hodinách.

9lea
18. sep 2011

my máme ten problém, že malý sa už do vaničky nezmestí, má pokrčené nožičky a najradšej by kopkal, tak som už včera napustila vaňu, no a to bolo radosti, tak sa veľmi tešil a dnes sa zobudil prvý krát až o pol siedmej ráno, potom bol hodinu hore a spal do 12:00, takže sme už stihli dnes slávnostne a kľudne raňajkovať, keďže mám dnes tie národky, a musím sa pochváliť, dostala som krásnu kyticu z ruží a margariet, tak to ráno pri prebudení poteší. malý asi tiež vedel, že mamina ma národky tak vstal až o pol siedmej a nechal ma vyspať sa 🙂)))

9lea
18. sep 2011

@fleuerette úprimnú sústrasť.

lencita
18. sep 2011

@kaara1980 dakujem za radu, akurat mi pisal ohladom platenia a tak, a vyzera to tak ze to mozno este nejako skusime, aj ked neviem ci to je dobry napad 😔

koc1nka
18. sep 2011

@9lea ahoj aj my sa uz nezmestime do vanicky,tak rozmyslam nad vedierkom,len sa mi zda ze je to trosku neprakticke.My sme tiez raz vyskusali a supla som ju spolu so mnou ku Samkovi do vane.Tiez mavala ruckami,nozkami,to bolo radosti.

9lea
18. sep 2011

@koc1nka ja už asi to vedierko kupovať nebudem, však keď napustim veľa vody do vaničky tak ho tam okúpem asi podobne ako v tom vedierku a keď už bude potom sedieť, budem kúpať vo veľkej vani, nejako to prežijeme.

lucia1181
18. sep 2011

@9lea tak zelam vsetko naj naj naj k narodeninkam 🙂

koc1nka
18. sep 2011

Ja som aj tu na mk v bazariku kukala,stoji od 10eur ale takuto ves sa mi zda nevhodne kupovat pouzitu.Uvidim,ved tie deticky ked su vacsie musia vyvadzat a prskat vodicku vsade 🙂 My tiez mame ritual kazdy vecer okupkat,napapkat a do hodinky zaspinka.Kedy sa chystas prestat kupkat kazdy vecer?Dnes tu moju posim pochvalit klop,klpo ako sa od rana napapka tak do hodinky zaspinka,dovtedy sa prehra a stale sa kuka hore a smeje sa.S manzelom sme sa smiali,ze sa skeri na svojich anjelickoch 🙂

koc1nka
18. sep 2011

@9lea Inak vsetko najlepsie a najkrajsie k dnesnemu sviatku,vela zdravicka a spokojneho drobceka.

kaara1980
18. sep 2011

@koc1nka dobre sa vo vedierku umýva,len to chce cvik.Malá si už zvykla a vody tam minieš asi tak ako vo vaničke 😉 .Moja malá má tiež v nose vkuse šušníky,vždy ráno jej to tam chrapští.Phisiomer je super,pri Jakubovi som s ním mala dobré skúsenosti.Síce nemal rád preplachovanie,ale zvykol si 😉

kaara1980
18. sep 2011

@lencita však uvidíš sama,ty musíš vedieť či váš vzťah má ešte šancu podľa toho,čo sa medzi vami udialo.Ale len kôli malému s ním neostávaj,nemá to zmysel.Ak mu dôveruješ natoľko,že nepotrebuješ súdom stanovené,že bude tebe malý zverený do opatery,tak aspoň si výživné a stretávanie dajte na papier a dajte potvrdiť u notára.Držím palce 😉

lencita
18. sep 2011

@kaara1980 viem ze nema zmysel zostavat s nim len kvoly malemu..to by aj tak videl len hadky a nie harmonicky vztah a to by mu moc do dobrej vychovy nedalo...najlepsie to bude asi u toho notara, teda lebo zbytocne sa mi po sudoch tahat naozaj neche...dakujem 🙂

simika23
18. sep 2011

@9lea kokos ja nechapem ze ti tak dlho v kuse pospi.. 🙂

kaara1980
18. sep 2011

@koc1nka ja mám doma jednu novú veľkú vaničku,použila som ju raz.Nemám ju kde skladovať,keby som ti ju mala ako dopraviť,tak ti ju dám 😉 .Ale ak tak,tak si kúp väčší škopok na prádlo (ma to napadlo keď som malú kúpala akurát).Pri Kubkovi som taký mala,kúpal sa v ňom doteraz keď sme boli u našich,ale ako sa narodil synovec,tak ju používala ,švagriná,.Ale ako som podľa fotiek videla,tak nedávno si kúpili nový.Dám foto ako sa v ňom kúpal Kubko ako krpec

kukujka
18. sep 2011

taaak liuska uz buva idem ja mat trosku veget

sisi0211
18. sep 2011

@9lea No, moja spi od 19:00 a je schopna aj do 4:00 v kuse. Par krat som to tak nechala a neodsavala ani nekojila. Ale bola som uplne mokra a postel tiez 😝
Ona sa vsak trosku prebudi ked my ideme spat okolo 23:00 tak to v poslednom case vyuzijem a dam jej papat.
Mala som totiz uz 2x zapal prsnikov a bola som na antibiotikach, preto mam dost velke obavy nekojit a neodsavat taky dlhy cas. My sa kojime tiez vacsinou z jedneho prsnika, ale stava sa ze chce aj z druheho. Asi aj preto tie zapaly, lebo kojim hore-dole ☹

sissika
18. sep 2011

@9lea všetko najlepšie prajem ...

sissika
18. sep 2011

@fleuerette úprimnú sústrasť ...

katinka71
18. sep 2011

@9lea vsetko najlepsie k narodeninam prajem

kaara1980
18. sep 2011

@sisi0211 mne malá zázrakom párkrát spala od 19:00 do rána 6:30 cca.Ešte som sa aj zobudila na to,že spím na chrbte a niečo ma bolí,keď som sa posadila,som skoro zbesnela ako ma bolel pravý prsník.potom som jej dala cucnúť a bol pokoj.Ale košeľu mám pravidelne fľakatú a mokrú.Pri Kubkovi som odsávala hádam do pol roka,teraz som sa na to vybodla a odsávala som len prvý mesiac a potom pomaly prsia prispôsobovala a čuduj sa svete,prsia si zvykli a ja neodsávam vôbec.Ale pri prvom dieťati som si veru tiež musela dávať pozor a poctivo odsávať.Na plné prsia je najlepšia horúca sprcha 😉

katinka71
18. sep 2011

dnes sme mali cely den uprsany ,iba +7 stupnov,ale Marcovi to nevadilo prespal 4 hod vo fusaku na terase,chcu vase deticky spat vo spacom vaku?maly je vzdy odkryty a preto rozmyslam ze by to bolo dobre riesenie idu chladnejsie dni

ivusik33
18. sep 2011

tak my máme opäť pekný víkend za sebou, boli sme u našich bola tam haruľová show, večer, keď deti zaspali, tak sme sa boli na chvíľu zabaviť na disco pod holým nebom 🙂) ja len do 22.30 ale MM prišiel s mojou sestrou až po 01.00. Minulý týždeň sme boli u nás na radvanskom jarmoku a Zuzanka to v pohode zvláda, aj v tom hluku, len ju musím občas zobrať na ruky, lebo nechce byť v kočíku, chce všetko pozerať...
Tiež začala viac papať, už spapá 100ml, cez deň každé 2,5-3 hodiny a v noci sa budí len raz, aj to nad ránom okolo 4-5 alebo niekedy aj o 6. ránom čo je super, lebo večer začíname kúpať o 19.15 a o 19.45 je už v postieľke, zaspáva sama, bez plaču a mrnkania... tak čo sa tohoto večerného rituálu týka a nočného spania je to superrr (klop, klop).
Ja si myslím, že to, že Vám detičky častejšie v noci vstávajú a chcú viac papať je spojené s rastovým špurtom, ktorý je v 3 mesiaci... vtedy naozaj detičky viac vyrastú, začínajú sa viac hýbať a zaujímať o svet, tak potrebujú viac papať 🙂 Ono sa to opäť upraví, treba vydržať... a čo sa týka tých príkrmov a kašičiek, tak z vlastnej skúsenosti viem, že kašičky dlhší spánok neprinesú 😝 u nás sa to pri Simonke neujalo.

fleurette prajem úprimnú sústrasť... u nás to bolo 2x tak (z MM strany, vždy keď som bola tehotná v prvom trimestri, tak zomreli dve ženy a nám sa narodili dievčatá... u nás sa tak hovorí, aké pohlavie odíde, také sa narodí, aby bola rovnováha na svete).
@lencita prajem ti, aby si čo najlepšie zvládla toto obdobie... mysli hlavne na seba a na malého, aby si bola čo najsilnejšia... ja by som to tiež tak riešila, ako ti radí kaara1980. Poznám babu, ktorá to mala podobné a tiež si myslela, že sú obaja inteligentní a vzdelaní ľudia a nebudú problémy... prišli veľmi rýchle, skoro prišla o malého, ale našťastie bývalý priateľ si našiel novú lásku a tá sa nechcela starať o cudzie dieťa. Hlavne si daj do poriadku zverenie do výchovy malého.

ivusik33
18. sep 2011

@katinka71 moja ešte stále spí v perinke 😅 najlepšie sa v nej cíti, ale spacie vaky mám už prichystané, tak ju už asi skúsim dať do neho... uvidím

Riešili ste aj kúpanie... ja kúpem vo vaničke, ale keď som u našich, tak ju kúpem vo veľkej vani, mám tam lehátko a v pohode ju okúpem. Doma to tiež tak budem riešiť, lebo vanička mi strašne zavadzia. A najviac sa teším, keď už bude mať Zuzka rok, tak ich obe strčím naraz do vane a okúpem 🙂

9lea
18. sep 2011

baby všetkým Vám ďakujem za priania k narodeninám, pooslavovali sme super, malinky bol už na konci oslavy troška unavený a plačlivý, ale už spinká, tak je dobre 🙂

lencita
18. sep 2011

@ivusik33 dakujem, este chvilku s tym notarom pockam, uvidim ako sa to medzi nami vyvine..ani poriadne neviem ci ho chcem naspat aj ked mi neskutocne chyba..zajtra idem k veštici tak snad dojdem mudrejsia.. 😉
inak ja tiez kupem o takom case ako ty a tiez maly zaspava sam v postielke, bez uspavania 😉 tusim mame podobne deticky 🙂 Leo spinkava v spacom vaku, paplonik este nema ani kupeny 😀 ale uz sa chystam, ked si pojdem po diplom do skoly , tak skocim aj do brendonu nakupit ciapky a paplonik..

sisi0211
18. sep 2011

@katinka71 Moja spí skoro od narodenia v spacáčiku. Pár krát spala pod dekou ale do rán bola vždy odkopaná. 🙂

dooscoby
18. sep 2011

ja nocny spanok neriesim. prvorodena nespala dobre skoro do roka a pol a tento sa budi tiez na papanie kazde 2-3 hodky, cucne a spi dalej. zatial my to problem nerobi a asi to nebudem ani riesit, ked bude starsi ponuknem dudel alebo vodicku. dako nemam nato aby som ho nechala plakat alebo cpala kasickou co podla mna ak ucinkuje tak preto lebo dietatko ma zatazene brusko a musi travit. s tymi prikrmami dako neponahlam zatial mu staci mliecko tak naco, pockam do 6steho mesiaca

andrejecka
19. sep 2011

@kaara1980
@janka830
@silviadaisy30
@9lea
@zufzufmeister baby ďakujem, svadba dopadla nad moje očakávania, sobášili nás tak, že Simonka stála pri nás a Marka sme chovali na rukách, ten sa celú dobu smial a zo mňa odpadol všetok stres, hostina sa začala až o 5tej, tak do 7mej si ho pochovali babky a tetky a potom sme ho zbehli domov okupať a napapať a to o 8mej zaspal a tak spinkal v kočíku až do 4tej rána a maminka s tatinom sa dobre vytancovali 🙂 🙂

kaara1980
19. sep 2011

@andrejecka tak to som rada ,že ste si užili svadbu.A gratulujem,nech vám láska pretrvá na veky vekov 😉

kaara1980
19. sep 2011

@lencita v brendone majú krásne čiapočky,ja som tam teraz kúpila malej jednu takú prechodnú a jednu hrubú na zimu.A v tescu som vo výpredaji kúpila spací vak prešívaný(to hlevne keď pôjdeme k našim do LM,tam je zima),ja malú zakrývam len dekou,lebo stále máme teplo.Som zvedavá,aká tu bude zima(prvá zima v novom byte),podľa toho vytiahnem paplonik 😉
@ivusik33
@lencita mne robila problémy hlavne jeho rodina,ex moc na malom nezáležalo,ale jeho matka sa vyhrážala atď.