icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

dooscoby
21. sep 2011

s tym pretacanim by som vedu nerobila. na brusko staci ked sa zacnu gulat na konci tretieho aj 4 mesiac je v norme a naspat z bruska na chrbatik aj v pol roku. moja prva si tiez davala na cas, ono to pride zo dna na den 🙂 . znamych maly behal v 10 mesiacoch, moja zacala chodit az v dakych 14tich. je to dost indy vindy, netreba porovnavat tie dietky

dooscoby
21. sep 2011

sranda ten moj vo velkom ignoruje rucicky, obcas si zacmula ale inac nic. mozno nema potrebu cucat. zajtra idem s nim do poradne tak sa spytam nato pediatricky co sa tyka vyvoja ze co plus minus by mali robit. hoci naposledy my nato povedala daco v zmysle ze uz v takom malom veku nechcime od nich aby boli einsteinom, ona to berie dako free

9lea
21. sep 2011

ahojte maminy, tak dnes sme stali o pol 8, lenže včera som sa celý večer ešte motala a išla som spať až o polnoci a malého som zobudila, lebo som omylom narazila do dverí od spálne, potom chudáčik nevedel zaspať do 1 v noci, ale potom už spal až do pol 8 rána, tak som sa teda aj vyspala. My inak slintáme tiež, prsty, palec alebo celú pästičku by si chcel vopchať do úst, dudeľ, každý deň tlačím, vždy troška podudle, ale nic moc. My sa tiež ešte nepretáčame a myslím, že to má naozaj ešte čas, však stačí, že krásne drží hlavičku, keď leží na chrbátiku už by tiež chcel zdvíhať hlavu do hora a keď leží na hracej deke, ta chytá hračky čo vysia nad ním a chcel by ich dať strašne do posu, ale nejde, ale už je to všetko iné ako v druhom, či prvom mesiaci, človek vidí, ako krásne vníma svet a dokáže sa aj sám zabaviť 🙂

9lea
21. sep 2011

@zufzufmeister držím palce, nech všetko dobre dopadne 🙂

9lea
21. sep 2011

@kaara1980
@simika23
ja som tiež malého veľa nosila, ale začínam to obmedzovať, keď papá tak vyložene leží vedľa mňa, aby som ho mala čo najmenej na rukách, často ho zabávam na hracej deke, alebo je v hojdacom kresielku, alebo leži na posteli a ja do neho rozprávam, a nosím ho minimálne, už je taký ťažký, že keď ho budem nosiť ešte viac, tak sa ešte asi viac naučí a potom si už vôbec neporadím.

9lea
21. sep 2011

inak baby dnes som si robila test, keďže na všetkých testoch je napísané, že bude presný ak ho budem robiť prvý deň vymeškania menštruácie a ja nemám po pôrode ešte žiadnu, tak som si už dnes urobila, čo je vlastne 11 dní po, možno to bolo skoro, ale výsledok je zatiaľ negatívny, uvidím, ešte si možno zrobím jeden zas o týždeň.

dooscoby
21. sep 2011

9lea a kojis? lebo ja ked som kojila prve tak som nemala menstruaciu tusim skoro vyse roka a teraz este tiez stale nic

simika23
21. sep 2011

Ahojte mávaju aj vaše detičky štikútku?..moja aj 4 krát za den 😒 Je to normálne?

katinka71
21. sep 2011

@zufzufmeister drzim palce nech vysetrenia dobre dopadnu

katinka71
21. sep 2011

@simika23 ano ma casto po kazdom jedle,dr povedal ze je to ok

katinka71
21. sep 2011

mne maly zaspal vcera o 20tej,prebral sa o 4tej na mliecko,o 8 hod ked prisiel mm z nocnej a obidvaja spia dalej,aky klud,ja tiez zacinam obmedzovat nosenie,len ked tak place,beriem ho naruky lebo ma pupocnikovu prietrz velku ako ceresna,ked sa ukludni tak sa to stiahne naspät,neotaca sa iba nahodou,ked je casto na brusku aj tak spi,vtedy sa mu podari otocit sa,zajta mame dalsiu hodinu plavania,dufam ze bude viacej nadseny ako minule,dostala som dopis od zamestnavatela ze teoreticky mozem uz nastupit pracovat popri materskej,ale urcite nastupujem 3.6tak to mam este 9 mesiacov ,potom ma vystrieda manzel,uz hovori ze to nieje co zavidiet byt na materskej dovolenke,prajem vam pekny den

9lea
21. sep 2011

@dooscoby ano len kojím, malý o fľaši ani počuť, čiže ani čajik mi nechce, ak mu chcem dať čajik, tak jedine lyžičkou 🙂

9lea
21. sep 2011

@katinka71 no jasne, že to na materskej nie je bohviečo, dookola stále to isté, už si niekedy myslím, že mi z toho prepne, predsa v práci a medzi kolektívom je to iné, ale tak v živote treba prežiť rôzne etapy a deti sú radosť, tak si to treba poriadne užiť 🙂, keď ráno vidím v postieľke ten krásny úsmev a očka ktoré na mňa tak šťastne pozerajú, tak preto sa oplatí urobiť všetko 🙂

kukujka
21. sep 2011

@zufzufmeister dufam,ze to nebude nic vazne a ,ze malinky bude v poriadku

katinka71
21. sep 2011

@9lea mas pravdu maly si robi s nami co chce,manzelovi sa kazdy smeje ze kazdeho poucal ako maju byt prisny k detomi,ale teraz ked ma sam tak je to ine je mäkky,chodim 3xdo tyzdna cvicit vecer a ked pridem tak velky plac na celu ulicu,nevie mm maleho uspat.

9lea
21. sep 2011

@katinka71 no tak to nevie ani môj, dokáže sa s ním pohrať, chvíľu ho zabaviť, a keď už vidí, že je malý unavený, tak mi ho prinesie, chcela by som tiež chodiť cvičiť, len neviem ako to ty dvaja spolu zvládnu,, no čo budu musieť 🙂

ivusik33
21. sep 2011

@zufzufmeister dúfam, že všetko bude OK... ale je dobre, že to dr. neodflákla a urobila ďalšie testy. Držím palce.
Moja Zuzka sa tiež ešte nepretáča, párkrát som ju našla na brušku, ale neviem ako to urobila - asi keď sa veľmi zakláňa dozadu, tak sa jej podarilo prevrátiť sa. Čo sa týka cmúľania ručičiek, tak pomaly musím kontrolovať, či si nejaký prst nespapala, najradšej by si celú pästičku strčila dlo pusy 🙂

koc1nka
21. sep 2011

ahojte,tak my mame uz druhy den teplotu,mala je strasne uplakana,pije en malo,dam cicek,pocica a o chvilu revy vresky.Nastastie to ako tak prespi,je ospala,takze preto ani necucka.Bola som aj u dr.poslal nas na usne a vsetko ok.Boli sme aj my doma chory,ale nase telo sa lepsie popasuje s virusom ako malicke.Chuda male,len placka a placka,este k tomu dnes 6.den bez kakania,takze jedno s druhym,ale uz sa dnes asi vykaka,bo ked poprdkava az take smradky 🙂 ,vtedy viem,ze sa to blizi,inokedy prdka a nic.Davam jej aj cipky od teploty,ale len vecer a rano.Ach,joooj uz aby bola z toho von.Nie nadarmo sa vravi,male deti male starosti,velke deti velke starosti a mamky hlavy sedive

kukujka
21. sep 2011

takze dnesne vazenie dopadlo tak,ze liuska ma 5160g huraaa uz smeprekrocili hranicu 5kg,ale ockovanie sa este nekonalo musi este viac pribrat tym padom sa odklada aj plavanie zacneme az v 5tom mesiaci no nevadi

kukujka
21. sep 2011

@koc1nka s tym kakanim sme na tom rovnako 6ty den nic teraz na poradni mi dr.poradila harmancekovy cajik takze skusim no ale dako neverim,ze zaberie

kukujka
21. sep 2011

takze ani cajik som nestihla dat lia sa vykakala aj bez neho takze konecne na 6ty den

fleuerette
21. sep 2011

@kala my sme sa už teraz nezmestili do vaničky, tak sme kúpili druhý kočík 😎

kaara1980
21. sep 2011

@zufzufmeister držím palce a dúfam,že to nebude nič vážne

kaara1980
21. sep 2011

baby,ja sa snažím malú nosiť čo najmenej,ale ja mám proste doma zúrivé miminko.Už 3tí deň je urevaná,na deke vydrží chvíľku,v hojdečke tiež...ledva stihnem dorobiť domáce práce.Potom na chvíľu zaspí a to buď vyspí dobre,alebo je do 10minút hore.Spokojná je len na rukách a aj to v polohe na tigríka.Aj teraz ju tak musí priateľ,lebo ja už prichádzam o chrbát a začínam byť z toho nervozna.Vkuse má v ústach ruky,teraz som ju trápila cumľom,aj s ním akože zaspala.Som sa pohla a bolo po spánku.V noci je ale v pohode,len deň máme úplne na prd.No,idem ju teda vymasírovať,možno ju to ukľudní 😉

andrejecka
21. sep 2011

no tak ja neviem čo nám to včera pani dr pichla, ja mám dnes skvelé mimino, celý deň so mnou behal po úradoch a keď sme prišli domov tak sa pekne sám pohral a ja som porobila taký poriadok aký sme už dlho nemali a teraz už krásne spinká 🙂 , asi by sme mali častejšie absolvovať to očkovanie

andrejecka
21. sep 2011

@zufzufmeister neboj všetko dobre dopadne

sisi0211
21. sep 2011

@fleuerette Ahoj, aký kočík ste kúpili? My tiež musime 😝

macaobuchova
21. sep 2011

@sissika no tak super potom,

zufzufmeister
21. sep 2011

Ahojte a ďakujem za povzbudenie... Dneska som volala kvoli výsledkom a výsledky - krvný obraz je dobrý... Žiadne odchýlky, leukocyty v norme, aj trombocity, takže to nevyzerá na žiadnú poruchu krvi, alebo niečo podobné... Čiže nás predsa len zaočkujú... Tie modrinky má ale stále, netuším čo by to mohlo byť, proste z ničoho nič... Ešte posielali krv niekam do iného mesta, odtiaľ budú výsledky v piatok, ale to sú vraj už iba nejaké alergie, ani neviem že niečo také sa dá z krvi, som si myslela, že sa to inak testuje... Alebo som to len zle pochopila... Tak dúfam, že to bude v poriadku naozaj a bol to len nejaký "omyl"... Ono asi niečo to značí, len dúfam, že nič vážne... O deviatej som mala volať, ale od osmej by sa u mňa krvi nedorezal..... Inak nemá žiadny problém, proste správa sa ako vždy, tak neviem čo to je... Dúfam, že to zmizne a nikdy sa neobjaví a bude pokoj s tým...

zufzufmeister
21. sep 2011

@kukujka tak to budeme chodiť možno spolu plávať 🙂