icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

fixi3
6. okt 2011

@lucia1981 mozme sa nejako dohodnut...za nejakych 12 osobne alebo 10 postou aby si neprerobila na postovnom aby sa ti to oplatilo....

lucia1981
6. okt 2011

@fixi3 super a odkiaľ presne si?

fixi3
6. okt 2011

ja som zo Strhar a ty od kial?ale mozme sa dohodnut aj v Krtisi...

simika23
6. okt 2011

jaaaj my sme mali vcera hroznyyy vecer mala mi nevedela zaspat az do pol dvanastej no hrôza a cez den spala iba 2x po 40 min a raz po 20 min....
A to revanie pred kazdym spanim ma uplne vycerpava...mate podobny problem niektora z vas?... ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
uz som si normalne aj poplakala ze co to mam za dieta..smrk

9lea
6. okt 2011

@dooscoby my sme boli tiež naraz očkovaný aj hexa aj prevenar 13, tak neviem.

9lea
6. okt 2011

@janina7911 nám sa pri očkovaní tiež pozrel na ramienko, ale my ho už máme dávno zahojene, už je tam len taka bodka, ktorú vidnu, ale ja keď mu to zahnisalo, som nevedela čo to je, tak je mu to troška pri kúpkaní prasklo, tak som mu už potom ten hnis dotlačila sama a krásne sa mu to zahojilo.

9lea
6. okt 2011

@simika23 tvoja malička nie je naučená asi spinkať, ja som niekde čítala, že aj spánok je najskôr vec tréningu a že to treba u dieťaťa kým je maličké docieliť aby spinkalo pokiaľ sa dá čo najdlhšie, lebo potom sa mu ta únava zbiera a zbiera a nemôže spávať už vôbec, ja som sa s mojim so začiatku tiež tak trápila, vôbec cez den nespával ale som sa vždy snažila keď som videla že prešli dve hodiny uložiť ho znova spať, a to som sa natrápila raz spal celý čas pri cicku, niekedy som nechala spať aj pri mne na rukách, len nech si čo najviac pospinká. Teraz mi už spinká ako kedy, niekedy spi za celý deň len tri hodiny, niekedy ako v utorok spal od jednej do po šiestej večer a potom aj v noci spinkal dobre. mne už sa teraz málokedy stane, že by mi malý večer nechcel zaspať, do deviatej už vždy spinká a niekedy keď vidím ze spal len pol hodiny a z ničoho nič sa zobudil a plače tak viem ze sa nezobudil ze je vyspatý ale mu niečo nezapasovala tak si ku nemu opat lahnem troška kojím a on spinká ešte dalej.

lucia1981
6. okt 2011

@fixi3 ja bývam v D. Plachtinciach a kedy pôjdeš do VK?

fixi3
6. okt 2011

to neviem kedy pojdem ale mohol by ti ho manzel zajtra zobrat, lebo ide do BB...

simika23
6. okt 2011

@9lea ved niekedy sa mi ju podari uspat po tej pol hodinke ale iba vtedy ked spime v nasej posteli a dam jej zase cicku jedine tak niekedy pospi aj 2 hodky ale v kociku a inde to je nic...
mne tiez posledne dni zaspavala po deviatej a vcera nie a nie zaspat to som ju kojila aj 5 krat, jednoducho neviem co mala fakt neviem uz som bola na nervy a preto som uz aj poplakala ... 😒
a zabudla som dodat ze mi prišli potom o tretej v noci kramy mohlo to byt z toho????

benice
6. okt 2011

Ten náš Maťko má teda výdrž ... Spinká od 12.tej ... čiže už 2,5 hodiny 🙂 Spachtoško malý ...

kaara1980
6. okt 2011

ahojte,tak my už máme po poradni a po očkovaní ☹ .Chudiatko,vrešťala,ešte sme len vošli dnu,asi niečo tušila.Po pichnutí poplakala a potom už bol kľud.DR mi povedala,že môžem dať paralen čípok-polku,aj keď nebude mať teplotu ale bude mrzutá,ak ju to bude bolieť.Dúfam,že sa nám to vyhne,aj teplota.Chcelo sa mi plakať s ňou.Teraz je spokojná 😉
A najnovšie miery máme 62cm a 6850g.Za 38 dní máme +1250g 😀 .No moje cecátko 😅

kaara1980
6. okt 2011

@simika23 my máme taký každý večer v podstate.Uspávam ju buď na rukách,alebo si ju položím na hruď a hladkám jej chrbátik a pohmkávam 😕 .A predtým ešte ,cvičme v rytme, holá od pol pása,masáž bruška a pocvičím jej nožičkami...

simika23
6. okt 2011

@kaara1980 no dufam ze tento vecer bude o nieco lepsejsi ☹ ...ja obdivujem tie deti ktore sú polozene do postielky a same nasledne zaspinkaju to je snad az k neuvereniu...a mozno to bolo fakt z tych kramov ktore som dostala v noci no bohvie

9lea
6. okt 2011

@simika23 to môže byť z toho, že bábo to asi cíti, môj zatiaľ nemá čo cítiť, lebo ja som ešte svoje dni nemala. Také detičky čo zaspia samé obdivujem aj ja, môj síce neplače, ale zaspávame vždy s kojením, to znamená po večernom kúpaní alebo keď nekúpeme tak po umývaní a ukladaní do spacieho vaku zaspí pri kojení, ale zaspať sám nehrozí.

lucia1181
6. okt 2011

baby tak dnes sa to nase male sidlo same posadilo v autosedacke.chytil sa za gate a vytiahol sa sam do sedu....a ze take male dieta este nema rozum,no to urcite,podarilo sa mu to raz a od vtedy to robi stale 🙂)),ja som z neho nechapala a pozerala som ako puk na neho 🙂).akurat som dala videjko na facebook....sem sa asi nedaju dat videa,ze? ☹

9lea
6. okt 2011

@kaara1980 jej náš mal také miery pred skoro dvoma týždňami, len o 2 cm dlhší (ale tak to je zas chlap), ale skoro sú rovnaký, ale tvoja riadne pribrala, môj už teraz pribral tiež za 38 dní len 800 g, ešte tiež dosť, ale už sa to spomalilo oproti začiatkom.

andrejecka
6. okt 2011

@simika23 tak moj malý zaspáva sám, večer sa okúpeme, napapáme ,potom ho uložím do postielky, zhasnem svetlo a pustím pesničku na dobrú noc a do 5 min spinká, ale musí mať zhasnuté svetlo a úplnú tmu, už nám to funguje asi 2 mesiace

9lea
6. okt 2011

@andrejecka obdivujem

9lea
6. okt 2011

baby ako často kakajú vaše detičky, ten môj predtým vždy raz za deň, ale posledný týždeň aj tri krát, štyri krát za deň, raz vždy poriadne a potom ešte dva krát,tri krát tak menej, ale predsa.

dooscoby
6. okt 2011

9lea nas asi neockovala naraz preto lebo mam 3 vakciny. minula tyzden dostal hexa a dnes prevenar plus rotarix.pytala som sa na tu 13 konjugovanu vakcinu a hovorila ze 10 staci,ze to pokryva vsetky tie skolkarske choroby a je to zadarmo tak som nedala nic extra plus to treba dat asi vediet aj dopredu nech si to clovek vie v lekarni objednat. za 5 tyzdnov ideme na dalsie preockovanie plus poradna

janina7911
6. okt 2011

Tak my dnes máme za sebou poradňu, očkovanie sa zatiaľ kvôli pľuzgieriku nekonalo, máme sa prísť ukázať o dva týždne a keď to bude zhojenejšie / zhojené, tak sa ide na to. Nám bolo povedané, že sa bude očkovať všetkým naraz, že to vraj nie je problém, dokonca vraj hexa a prevenar 13 sa navzájom podporujú v účinku.
Len ma doky kvalitne na.ral, lebo som mu pred týždňom volala, že z pneumokokových vakcín chcem prevenar 13 (keďže má najširšie pokrytie), tak vraj nie je problém, že ho má na ambulancii... A prídem dnes a on že mi objednal synflorix a už ho aj poisťovňa preplatila, že to sa už nedá vrátiť a bla bla bla. Tak som sa spýtala, prečo keď som chcela inú vakcínu to urobil, tak že on objednáva unblock všetkým deckám synflorix, lebo veľa mamičiek chce ten, lebo je bez doplatku. No čo mňa to zaujíma, keď ja som bola ochotná zaplatiť??? Tak sme sa "jemne" pochytili a ide nám objednať prevenar 13... 😠
A neviem, čo sa deje, ale začína ma pobolievať na chrbtici miesto, kde mi pichali spinálku... ☹

kaara1980
6. okt 2011

@9lea no moja malá je riadny kus a to aj dr tak kukala,že tak veľa pribrala.Ale potom zistila,že to za mesiac a pol cca a že je len kojená,tak bola potom spokojná 😉 .Ale čakám,že sa to za chvíľku spomalí,predsa len sa viac hýbe,vkuse sebou mece,síce sa ešte nepretáča,ale je to už len otázka času,lebo na bok sa už prehupne sama 😉
@9lea a teraz kakáme raz do týždňa ☹ a to prdí taký smrad,že mi nos vykrúca
@andrejecka tak to ti teda gratulujem a nech to tak aj malému vydrží 😉
@simika23 neboj,bude lepšie,deti sa menia a za chvíľku budú aj tie naše zaspávať samé 😉

kaara1980
6. okt 2011

@janina7911 naša dr dnes pred očkovaním malú skontrolovala,aj vpich a aj či nemá uzliny okolo kľučnej kosti a pod pazuškou a povedala,že teraz je veľa detí čo majú reakciu po TBC ☹

janina7911
6. okt 2011

@kaara1980 Nás tiež komplet pozrel, reakciu, uzliny, hlávku... to, že sme neboli očkovaní, je ok.
Mňa ale nahnevalo to s tou pnemokokovou vakcínou... prečo by som ju mala nechať (ak už) očkovať vakcínou s užším záberom len preto, že ju v plnej miere prepláca poisťovňa? Ja beriem, že sú mamičky, ktoré chcú synflorix práve preto, ale každá má predsa na výber.

dooscoby
6. okt 2011

janina7911 ja som nakoniec nedala prevenar13 lebo je to doplatok 3*17 eur a uz som platila skoro 100 za ten rotarix. mala ma tiez ten synflorix a je okik, pediatricka tvrdila my ze pre tie bezne choroby to uplne staci tak ja neviem. vazne co lekar to iny nazor mali by sa dako zjednotit

zufzufmeister
6. okt 2011

môj malý tiež zaspáva sám, dokonca on je taký, že keď už chce mať pokoj, že sa mu drieme, tak začne byť nervozny, poplakávať a vtedy viem, že ho treba dať do postieľky, dudu, kolotoč a za minútu drieme.. Niekedy sa zvykne zobudiť ale to zase len dudku dám a búva ďalej a vydrží do rána... Inak ja som šťastná ako blcha z toho... Si neviem predstaviť, že budem mať druhé dieťa a to nebude také dobručké... A všetci mi tvrdia, že to nehrozí, že druhé bude o to horšie, lebo to sa ozaj nestáva aby boli dve deti také dobré... Ja som tak rozmýšlala, že on už v bruchu bol taký kludný, nejako nekopal strašne, v noci vôbec, žiadne problémy neboli... Ale zase že sa to zvykne otočiť po pol roku :( tak dúfam, že nie, aj keď ostatným by som to dopriala čo majú opačný problém... Ale zo začiatku to tiež nebolo ružové, myslím, že čím je starší tým je to lepšie.... Baby držte sa, možno každé dieťatko má také obdobia, lepšie horšie...

simika23
6. okt 2011

@andrejecka obdivujem teda 🙂

kukujka
6. okt 2011

dnes sa liuska pretocila prvy krat s chrbatika na brusko zatial jej islo len opacne,ale dnes sa posnazila sikula moja a aj tatik bol pri tom tak sme sa vytesovali
a konecne mam hotovy obraz podla foto z dovolenky a je uuuuuzasny tak som dala vyrobit este obraz s foto mna manzela a liskusky tam som zvedava ci tiez bude taky pekny

ivusik33
6. okt 2011

Baby, tak ja mám zatiaľ tiež to šťastie, že mi Zuzanka zaspáva úplne sama a bez problémov v postieľke. O 19.15 kúpeme, potom papáme, dám do spacieho vaku, uložím do postieľky a zaspáva bez jediného zamrnkania. Síce od 16.30 väčšinou nespí, musíme sa nejako prebaviť, zatiaľ to nebol problém, lebo sme chodili so Simonkou von, ale teraz keď bude zima to bude fuška zabaviť obe deti 😝 ale aj to zvládneme 🙂
Ale ja som aj Simču mala takto naučenú... ja mám rada večer kľud, po celodennom zhone dobre padne vyložiť si nohy a pozrieť TV 🙂 Veď ráno vstávame už o 6, niekedy o 5.30 Zuzka mi síce ešte zaspí, ale Simonka už väčšinou vstane o 6 a treba ju vychystať do škôlky. A cez deň sa ešte ani nestalo, aby som si zdriemla, stále je čo robiť.