Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@jankam76 aj mne robil len taky 5 minutovy utz 😀 odmeral hlavicku a stehennu kost ci jaka to je 😅 😅 a asi 10 min pozeral pohlavie a ked nedosiel nanic tak povedal ze ma objedna este na 16 februara a potom ked chcem na 3D 😀 ja som na PN od 17 tyzdna a otvorena som na spicku a krcok 2 cm ale povedal ze zatial kym nemam nejake velke bolesti ze je to ok len mam brat vitaminy a magne b6
ďakujem, tak si ma potešila. Nám pohlavie tiež nevedia povedať, no ani nijak to neriešia. Tento týždeň mám celkovo "veľmi úspešný".
ahojte,
gratulujem vsetkym nedockavym, co vedia pohlavie
tak aj ja mam po morfolog. uzv, a vieme aj pohlavie... a mame (opat) pipika 😎
som to uz nejako rozddychala. Najprv mi to bolo jedno, no predsa dievcatko by mi bolo asi milsie 🙂
Uvazujeme aj o tom uzv v 24 tt, 3D ako video, U dankovcika v KE, no uvidime predsa len 70 e 😝
@penelope10 inac to su strasne sialene poplatky za tie 3D a 4D uzv.
co uz... vsak clovek je tehu len par krat v zivote 😉 a zasa uz a to potom neda vratit, teda ze si das 3D urobit neskor ..
@penelope10 ja som si to urobit nedala, lebo mam na to iny nazor 😅 😅 😅 ale tie spomienky z usz su fakt pekne 😵 😵 . Len keby z toho nerobili ten komercny biznis.
MOrfo bolo ok.Dr. povedal,že všetko čo bolo vidieť je ok.Ale pohlavie nevidel (však vieme že bude dievča),držala nohy prekrížené.
@kaara1980 Ja som zo Žiliny a tu každý gynekológ má svoje postupy. Jeden dáva tehotenskú knižku hneď, druhý až po 12.tt, jeden na utz posiela a druhý nie... No štát v štáte naša SR.
A tiež sa náš drobček nechce ukázať,tak už neviem. Len Maťko by chcel vedieť či bude mať sestičku alebo bratčeka 🙂 . Hlavne, že sa teší a my tiež. Jedine si prajem zdravie.
Tak baby, na morfologickom ultrazvuku sme sa konečne dozvedeli, že budeme mať doma babu. 🙂 Trošku nás doky vystrašil, že sa mu zdá krátky krčok, ale pozrel sondou odspodu a vraj je všetko ok. Morfologický ultrazvuk dopadol super, len malá bola dole bruškom a mne sa celý čas zdalo, že stojí na hlave. 😀
Začínam riešiť výbavičku a neviem ako vy, ale ja mám už v tom všetkom chaos, hlavne v tom, koľko a akej veľkosti oblečko nakúpiť...
@penelope10 Dankovčík vraj robí super ultrazvuky, ale za dosť veľké peniaze. Ale chválu som už počula na ultrazvuky robené v starej nemocke a vraj za menej peňazí. Kedysi tam robil 4D-čko aj môj gynekológ, ale teraz to robí už chvalabohu priamo vo svojej ambulancii (aj pacientkám, ktoré nepatria k nemu) a platí sa za to 30 €. 🙂
Ja som to absolvovala minulý týždeň, ale tá naša mrňavá ako náhle zistila, že ju "točíme", šupla ruku pred ksichtík a bolo po ptákoch. 😀 Tak lekár bol zlatý, že 4D o dva týždne zopakujeme (už bez poplatku), nech vraj z toho niečo máme. 🙂 Tak snáď sa nám už ukáže... 🙂
@jankam76 ja som bola celkovo z prístupu tu v Ba v šoku.Ja v Lm bola zvyknutá vziať si ku gyndošovi sukničku,čisté ponožky...tu že ,vyzlečte sa do pol pása a na kozu sa vyzúvať nemusíte.Tu mi ešte vo 4 mesiaci urobila dr utz zospodu,čo som si myslela že po 3 mesiaci sa to už nerobí.Každý má svoje postupy.Ale keď som dnes videla ako sa robí tento morfo utz,myslím že má niečo do seba.V tom období kedy som čakala syna,sa u nás v Lm stalo,že sa narodilo dieťatko bez ruky.pritom klasické utz sa robia.dr to nevideli.Tu doktor skontroloval,či má mimino orgány,ručičky,nohy,zmeral obvod hlavičky atd.Je to síce morbídne ,ale ženu to ukľudní že dieťatko sa po fyzickej stránke vyvíja správne.
@daniela1974 ja som dnes platila za morfo a 3d 74eur.Ja som 3d nechcela,ale priatel,že on ho chce tak si to pekne zaplatil
@kaara1980 ja by som to nedala a kupila za 70 € postielku, moj muz ma tiez prehovaral, ze to treba a je to nutne a prd je nutne a pochopil, lebo ja som skoro nesla ani na obycajny. Ale chapem, ze tam zeny chcu aj tatkovia, ved viem ako moj muz strasne chcel. A osobne v 30 tt uzv mi pride absolutne ale absolutne zbytocny, ved akoze co si pomozes ked sa nieco zle zisti? Alebo?
@janina7911 a ku komu teda chodis ku gyn ?
ja dom bola v starej nemocke pre 1. tehu, no bolo tam asi 15 fotiek a 4 kratke videa, co ja viem... kvalita nic moc. Ale bolo to dost lacne, stalo to tusim cca 20 e (ked si dobre pamatam)
@penelope10 Tak neviem, ja som na starú nepočula zlé info na ultrazvuk... alebo možno len stačí natrafiť na blbého lekára, neviem. 🙂 Nehovorím z vlastnej skúsenosti, skôr len z počutia alebo na čo natrafím na nete.
Ja chodím na polikliniku jazero k Hoppanovi. Zatiaľ som spokojná, čo sa týka 4D, ako som už písala, vyšiel nám v ústrety a kvôli zlej polohe malej nám ho zopakuje budúci týždeň. Neviem ako inde, on mi 3D fotky netlačil, ale napaľoval na CD spolu s avi-čkami. Prakticky keď sme zistili, že malá sa neukáže moc, tak urobil 3 snímky a 3 kratšie videá, lebo viac bolo zbytočné aj tak v tej chvíli...
@penelope10 ... a pozerám že máme termín skoro rovnaký... 😉 Mne sa to už podľa morfologického posunulo z 19-teho na 13-teho, ale to sa ešte určite bude meniť. 🙂
@kaara1980
ja som túžila po treťom dievčatku, teraz mi je to jedno, takže ja by som ani nepotrebovala vedieť, či to bude dievčatko alebo chlapec, ale moje bambulky sa nevedia dočkať, tak kvôli nim by som to chcela vedieť.... 🙂
K tomu morfo UZV, mne v medifere povedali do telefónu, že vzhľadom na moje diagnózy z genetiky mám nárok na takéto vyšetrenie, povedali názov tlačiva, ktoré mám doniesť :
Žiadosť o poskytnutie príspevku na úhradu zdravotnej starostlivosti poskytnutej nezmluvným poskytovateľom zdravotnej starostlivosti pre poistencov spoločnosti Dôvera zdravotná poisťovňa a.s.
že oni mi ho potvrdia...a v poisťovni dodatočne preplatia 80%. Nenavrhli ti to? Ja to skúsim, ak si na to nájdem čas....až tak neriešim tú cenu, už som sa zmierila....ak preplatia, tak bude dobre, keď nie, prežijem 🙂
aj ti trochu závidím, že máš po všetkom a oddychuješ, si PN?
Ahojte tehulky, som tu nova...sice som uz v 20tt,ale doteraz nebol akosi cas 🙂
Termin mam 28.6..2011 no a akurat vcera sme sa dozvedeli,ze to bude chlapcek... 😀 len skoda,ze este necitim pohyby, aspon si ich neuvedomujem... ☹
ma niektora termin ako ja? a co pohyby?

@kaara1980 Ahoj. Ja už naozaj nerozumiem našemu zdravotníctvu. Lebo žiadny morfologický ultrazvuk mi môj gynekológ nedal, iba malý v 20.tt a to sme boli hotový za 5minút. A aj to asi preto, lebo si ocino vypýtal a zaplatil fotku. Už to dožralo aj jeho a tak nás objednal na 3D, tak si môžeme pripraviť 60€. Pritom som od 9.tt na PN. Tak ti držkám palce, nech máte dobré správy.