icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

ivulik20
8. jún 2012

@susin papriku som skúsila ale paradajku ešte nie. Ale myslím, že už v pohode môžu. Skusíme aj my.

susin
8. jún 2012

@nik.a
@ivulik20 no my sme mali dnes na obed zemiakovo-brokolicove pyre s maslom a mliekom a kusky morcacieho k tomu.....aj spenatik mame radi moc 😀 my to zo spanim mame tiez tak,ale doobeda vzdy spi tie 2 az 3 hod no a potom poobede uz nespi,ked vidim ze sa mu chce tak ho dam,alebo zaspi von,takze si z toho nic nerob,to mame takto uz dlho......a tie zubky mu uz mozu ist,vsak nam uz tiez trci len este nevysiel a podbradniky menime kazdu hodku,takze to ste na tom este dobre 🙂

susin
8. jún 2012

@ivulik20 a tu paradajku ako by si robila?ja vobec neviem co by som k nej dala ze zeleninu......samozrejme zbavit supky a jadierok a tak......alebo len taku paradajkovu omacku?

susin
8. jún 2012

@ivulik20 inak som zabudla,my sme tak od 6,7 hore a ja ho dam spat az po desiate,okolo pol11,takze potom aj dlhsie spi,lebo je unaveny........niekedy vidim na nom,ze by zalahol aj o pol 10,ale nedam ho.........vydrzi a potom spi do 1 vacsinou,vcera co potiahol do 2 prvy krat...........

martija
8. jún 2012

@susin jasne treba trosku pockat, nech je to eno-nuno! A urcite bud prerobit,alebo kupit take,ze bude vyhovovat. Co je pri hotovych bytoch vzdy problem. Ale aj tak clovek az casom pride na to,co by bolo lepsie inak...ale to vzdy . Aj nasi stavali dom,ked sme mi boli male, a tiez teraz mama lutuje vela veci,ale kym nebyvas, nevies...
My sme nocnicek neriesili. Ja som pred uz skoro 8 rokmi tak nebehala po nete ako dnes. My sme to zacali riesit,tak ako odporucali lekari, v dvoch rokoch odnaucat, a tak bolo ,trvalo sice par mesiacov,kym sa odnaucili,ale nakoniec sa kazdy odnauci. Aj ked odost neskor....no co uz! A nasilu urcite nie, chudak ved z toho bude mat iba stres! Tak ze ho budes zabavat mozno,ale to stoji moc energie. Lebo zabavat aby papal, zabavat,aby sa obliekal, no a zabavat aby aj kakal...to uz je moc aj na kona, to mne sa uz nechce 😢
Susin a ja myslim,ze ked prevaris tu rajcinku, ci papriku,tak mozes,ale paprika byva tazka,teda tazko stravitelna,tak treba poobede skusit.
@nik.a a preco davas mliecko ked kojis? Si pyta este? Ja kym som kojila, som davala iba jogurty a syri, mliecko vobec ziadne. My sa doteraz tiez kojime,aj ked nic moc,ale stale nedavam ine mlieko, teraz som zaradila jogurt biely...
@ivulik20 ty si presne vystihla dobu, a trufam si povedat,ze mate vyhrate, ja mam obavy,ze mi sme to uz presvihli, uz treba viac namahy vynalozit. Ale ja pockam uz, skusat budem,ale pochybujem,ze sa nam to uz podari.....
stolicky idu potom co vyjdu 4 hore a 4 dole. Tak ak ich uz mate, tak pojdu stolicky. Ivulik skus mu to dat na jeden spanok uz iba, skus jednu hodinu vybrat a mozno par dni postrajkuje,ale nakoniec si zvykne a nemusis uz skusat,lebo potom to mate asi rozhadzane.
Ozaj @susin a prosim ta este mi napis,ako to prebieha s tym uspavanim,ze v postielke, mne by tam reval, tiez iba na rukach sa uspava,keby som ho tam polozila tak by reval!
Mne dneska spal doobeda dlho, a poobede som ho sla ulozit neskor,ale sla som po syna do skoly,tak sa nam posunul poobedny spanok az na pol piatu, a spi stale, to bude vecer zase do polnoci humbuk!
Najlepsie na tom vsak bolo,ze som sla autom,a zaspal mi prostredny v aute! a teraz co,ja sama,jedneho bolo treba na ruky, aj druheho,tak som toho najstarsieho nechala s krpcekom v aute, a stredneho som vyniesla do bytu, zamkla a utekala do auta. Nastastie vsetko v poriaku,len maleho odputal a nechal ho v sedacke a on sa vedla hral,keby sa maly pohol vyleti zo sedacky von! ale aj tak to nastastie dopadlo bez ujmy. fakt stres!

susin
8. jún 2012

@martija ja tu papriku len na obed,ked tak do vare hodim ku zelenine a to iba trosku davam pre inu chut,len tu paradajku som nedavala este.......no k tomu spanku,o tej pol 11 ho davam spat a trosku ho ponosim na rukach da si hlavicku na rameno kym sa ukludni a potom ho polozim do postielky a tam mu poviem samko spinkat uz treba,som pri tebe,neboj sa a hladkam ho po hlavicke.....on sa na mna pozera chvilku a zaspi a vecer si k nemu lahnem do velkej postele a zaspi hned,potom ho uz iba prelozim.......a my tiez spime takto okolo 5,ked sa mu chce,lebo vlastne spava do tej 1 pol 2 a potom az takto,ale to niekedy,ked sa mu chce zaspi,ked nie tak je hore........a chodi spavat o 9 ci spi,alebo nie,takze to je dobre..a teraz ako ste na tom s nocnikom?je tam rad?No to ti verim tie stresy,ale co si mala robit...aspon sa nic nestalo 🙂

tamtamka26
8. jún 2012

@susin do kelu píšem ti a niekde mi to zmizlo. rajčinu už papal, ale väčšinou tú dužinu vycucal a papriku už tiež, drží v ruke a cmúľa, lebo nemá zuby a potom ju nájdem niekde zahodenú rozmačganú 😉 aj pomaranč už papal- vycucal ho do šupy, aj čerešňu som mu dala kúsok, ale to vypľul, asi mal pocit, že je to cudzí predmet....
@martija
@ivulik20 ach, čo som mala ráno!! dcére som nachystala guličky s mliekom a že ešte počkaj, nech sa rozmočia, natriem ti pupáky.... to bola chvíľa, potom som jej ešte v hlave pozerala, či nemá a ona že je hladná. tak reku jedz (stáli sme pri stole) a ona zrazu bách na zem!!! 😕 😕 😕 😕 normálne odpadla!!!! bola pri vedomí, hneď sa rozplakala, lebo si buchla ruku do skrine, ale ja v šoku!!! hneď malý začal vrieskať, no nevedela som, koho skôr ratovať! vraj jej od hladu ostalo zle! pritom koľkokrát donesie zo školy celú desiatu nezjedenú a vtedy jej nie je zle.... nestíham čítať, čo píšete o deťoch, utekám ešte zavariť pár čerešní pre našich.... 😒

nik.a
8. jún 2012

@martija Od narodenia ju dokrmujem nutrilonom lebo jej nestačilo. A normálne mliečko som zaradila len na kašu a do varenia keď treba. Prečo tá ľútosť, mne kojenie celkom vyhovuje. Keď chodíme na výlety sa to super hodí vytiahnem a je to hneď poruke . 😀 😀 😀 Normálne mliekom má tak 3 krát do týždňa. Raz dám fľašu s nutrilonom a inokedy kašu. Jogurty papáme tiež ale tiež nie každý deň. Ja jej tie mliečne výrobky tak dajako obmieňam, aby toho nemala na deň veľa.

susin
8. jún 2012

@tamtamka26 aj mne sa to uz stalo,ze pisem a neni,to potesi....on uz ma zuby tak neviem ako by to dopadlo,asi by zahryzol a vyplul 😀 skusim mu to tak popucit,alebo nieco vymyslim.....

martija
8. jún 2012

@tamtamka26 sa bavim chudatko na tom prispevku, lebo vidiet,ze si rozlietana a nemas cas, gulicky, pupaky, kuk do hlavy a...bác 😀 ....
Napis mi prosim ta tamtamka,co su u vas pupaky, u nas je to sivatocne vianocne jedlo.
A k tomu,ze odpadla!!! Preboha!!! Vsak ja by som od strachu asi lahla vedla nej... To akoze bola pri vedomi, a sa jej len zakrutila hlava? Chuda male, boze tie decka su dnes akosi stale v strese mozno aj preto. Aj v skole je to uz ine ako ked my sme boli deti. A mne teda tento najstarsi je hrozny jedak, vskuse sa nanho stazuju,ale desiatu zje vzdy. To asi preto,ze je chlebovy. Varene nechce. Stredny zje zase uplne vsetko,co sa navari,ale chleba nie....A ako sa drzite s kiahnami? Nemoze to mat aj z toho?
@nik.a praveze aj mne to kojenie vyhovuje,len maly moc nechce, drzime zubami nechtami, ale on si vypyta,ze chce, ja mu otrcim prso, a on sa zacne onho obtierat 😀 ...a to je vsetko, zastriem a koniec predstavenia....
Inak super,ze ste tiez vydrzali,lebo zaradenie flasky, je vacsinou koniec kojenia, dietatko uz potom prso nechce,takze super,ze stale kojite.
@susin nechce byt tiez na nocniku, asi sme to prepiskli uz, alebo co! Vsak skusat treba kde-tu,ale nesilit urcite. Mozno nas este prekvapia.
Inak staci vopchat paradajku do vriacej vody, napriklad do salky a zaliat vriacou vodou, potom vybrat a vrchna supka zijde ako nic, super dole. Potom mozte rozmixovat,alebo uz pouzit ako sa da, bez supky....Mne to takto velmi chuti napriklad s avokadom,este cesnak k tomu, a trosku soli korenia, vynikajuca pomazanka a zdrava hlavne. No deti to asi nebudu....
Juuuuj zacina burka, zboznujem burky,ked som v posteli, idem skusit zaspat pred polnocou. dobru noc

susin
9. jún 2012

@martija ja zas nemam rada burky,potom nemozem spat a cakam kym prejde......to mam taku fobiu od detstva........uvidime co s nocnikom,ako to zvladneme

susin
9. jún 2012

@martija musela som ist maleho zas uspat,lebo sa zubudil........dnes zas na rukach,takze to bude asi striedavo- oblacno 🙂 dako spravim tu poradajku uz 😀 dnes mu varim zeleninove rizito,papa trosku dlhsie,,ale nech si zvyka 🙂

ivulik20
9. jún 2012

@martija
@susin
@tamtamka26 tak dnes sme boli na letisku vojenskom a bolo super. Mali deň otvorených dverí. Kubko sa tešil a ten krpec ženy moje zaspal až okolo 13.30. išli sme hned ráno. Spal cca 45 minut, tam bol hluk a tak. A odvtedy nič. teraz sa ho snaží tato uspať, tak som zvedavá 😀
Máme my už 4 hore a 4 dole zúbky, tak asi idú tie stoličky. inak martija, máš asi pravdu s tým spánkom. Ja neviem, ale ved sa mi to zdá málo na ročné dieťa aby spalo len raz denne.... Ale fakt to nemá zmysel poobede siliť ked sa mu nechce.
Tamtamka26 ja by som asi spanikárila a nevedela čo robiť. Myslíš, že bola tak hladná, že odpadla? Chúdatko, aj ked sa buchla, to musel byť aj pre ňu šok.
K tej rajčine, ja ju skúsim dať ku chlebíku normálne. Uvidíme čo povie, lebo paradajkovú polievku nelúbi. 🙂
A my papáme pomaranč už normálne. Len mu nakrájam tie mesiačiky na také malé kúsky a hned je preč. strašne ho lúbi. A ked do toho kúsne, neuveritelne si vie vychutnávať tú šťavu ... 🙂 zlatý je 🙂 😵
Po výlete som bola ešte nakúpiť a už som hotová úplne..... dnes asi zalahnem o osmej...

tamtamka26
9. jún 2012

@martija zlatko, ty nevieš, ako prebiehajú kiahne??? vytvoria sa "pupáky" a tie sa natierajú nejakou gebuzinou, čo nakáže dr. 😉 takže také pupáky som myslela.... no zrejme bola oslabená aj tou chorobou, ale inak to dobre zvláda, našťastie aj počasie nie je horúce, tak aj na dvor môže ísť... pupákov má dokopy hádam 30, uvidím, dnes je 3tí deň vyhádzaná, prvých 5 dní sa vyhadzuje.... ani teploty nemá. dnes sme ju dokonca aj k svokre zobrali autom, je strašne znudená a čo ešte celý týždeň bude?? 😖
@ivulik no náš má dnes deň D!!! taký zlý je, že nevládzem! dnes sa tuším vyreval za celý týždeň ale mám pocit, že už chcel spať, dnes totiž bol ráno hore pred 7hod., potom okolo 8hod. som ho prebalila, prezliekla z pyžama a začala kojiť a on zaspal!! 😕 kukala som ako puk na neho! tak som ho uložila a spal ďalej do 8,45. potom sme prišli od svokry - spal hodku a potom u našich v kočíku cca. 30 min. a to mu bolo asi málo, lebo bol otrasný! inak, nezávidím tie spánky tvojho drobca. ja ledva čakám, kedy zaľahne, dnes som si aj zdriemla veru....

martija
9. jún 2012

@ivulik20 neboj, vela deti uz okolo rociku zaradi jeden spanok. Len teraz je otazka,ze ako dlho, keby ti spinkal len raz denne dve- tri hodiny, podla mna parada! Ale ked potiahne 45 minut, to je strasne malo, potom naozaj treba aj nieco medzitym....ja neviem,cim to je,ze tie dietky takto spinkaju. Asi moc vela podnetov,alebo co!
No tak ste mali parada vylet, aspon starsi mal trosku zazitok. Ja tiez sa snazim,aj starsim chlapcom vyhoviet,ale samozrejme ako vy, zase na to trosku doplati krpec,ze sa to cele posunie,ale co sa da robit, musime vydrzat,kym nebudu aj oni trosku starsi..
Fiha ivulik, mate asi maleho fajnšmekra 🙂 . Ja s pomarancom pockam, nas ma exem,tak nebudem skusat radsej. Ja ako mala som mala tiez, joj to bolo strasne,ked som ja pomaranc,alebo jahodu zjedla, som si to kruto odskakala, strasny exem po celom tele som mavala....esteze mi to preslo..
Mne sa ani vcera nepodarilo skor si lahnut ako o polnoci. Moj chlap teraz seka dobrotu, snazi sa, detom sa venuje, som mu pohrozila, narobila cirkus, pourazala sa, povedala,ze chcem nove topanky 😀 (sranda samozrejme) a teraz par dni bude dobre....no ale co potom ?! uvidime....
Rano sme mali budicek o siedmej, krpec, zaspal o stvrt na jedenast!!!a o siedmej hore...no ale spal pekne cez den, dva krat a dlhsie...takze dospal, kdezto maminka je na kasu 😀
@susin aj my tak niekedy uspavame,ze poobede dam spinkat,tiez ja stale na rukach, a ked sa zobudi moc skoro,napriklad po 20 minutach skusam znova uspavat, a vacsinou este zaspi,a potiahne aj hodinu este..
Vcera vnoci nakoniec burka nic moc, skoda! A u vas ako? bola riadna buravica,ci ani nie? A ake mate plany na nedelu?
Inak viete o tom,ze tu v ziline v lietavskej lucke sa stavia najvacsie ihrisko detske na slovensku? juhuuuu, pridete nas pozriet,ked sa dokonci dufam! Ak poznate galaxie v zline tusim to je,tak take nieco. Paradicka, Velikanske a kopec aktivit, tri hodiny sa tam clovek nenudi. Inak tu galaxie odporucam,ale pre vacsie deticky samozrejme, aspon tie dva-tri aby mali...

martija
9. jún 2012

@tamtamka26 jasne!!! boze - "natriem pupaky" ja som myslela,ze to dake jedlo 😀 ... Ze natrem chlebik, a ze pupaky su take nieco podobne,lebo u nas su to take male osusky.... joj som ja ale trdlo!!!! 😀 😀 😀
Som rada,ze mate taky priebeh,lebo pri dvoch detoch aspon tolko stresu nemas. Kamoskyn syn sa vyhadzal,baby,ale aky ten bol doriadeny.....to neprajem nikomu. chudiatko uplne strasne...
tamtamka inak aj ten nas je hrozny, stale place. U mna neexistuje cinnost, ze by on neplakal. Idem na wc plac, opustim izbu,lebo chcem plienku hodit dokosa - plac...proste krok od neho,tak place...strasne ma to unavuje, citim sa ako sputana, nepohnem sa od neho a tiez je spanok jedine vyslobodenie pre mna...joj, nech su uz trosku starsi, aj ked su strasne chutni, zlatucki v tomto veku,ale....

tamtamka26
9. jún 2012

@martija no to akoby si písala o mojom malom!!! keď som u našich, mamina sa len smeje na ňom, lebo nemôžem ani len nákup vyložiť z tašky, už mi stojí medzi nohami a škriabe sa hore!!! ja nevládzem už s rukami, je mi ťažký, aj keď nemá ešte ani 10 kg... keď je mm na nočnej, tak som rada, že mu nejako kúpeľ nachystám, bez toho, aby bol na rukách stále. je to otrasné! pamätám, že pri dcére som sa tešila, keď už prestala na obed spávať, že nie sme viazaní, môžme ísť na kupko na celý deň atď... a to prestala spávať v 2 rokoch!! ale pri tomto dúfam, že bude spávať aspoň do 5 rokov ak sa neukľudní! 😖

martija
9. jún 2012

@tamtamka26 ano presne! Vsetko robim jednou rukou. Kasu chystam, kupel chystam, a ked potrebujem dve ruky a polozim, tak revy....tiez uz nevladzem, a hambim sa priznat si to niekedy,ale uz ma to fakt nebavi....samozrejme je to moje najvacsie zlaticko,ale tak sa tesim,ked toto obdobie pominie,moc ma to vycerpava, ale ked si spatne spomeniem,ked bol babo...des doslova, to som vstavala s depresiou, ze co ja s nim budem cely den robit, takze ked to spatne porovnam,tak parada!!! ..takze bude lepsie neboj, nejako vydrzat, uz ked budu bezkat bude o trosku lepsie....

susin
10. jún 2012

@ivulik20 no to urcite pojdu tie zubky,aj my mame 8 zubkov,ale ten 9 nie a nie prerezat.....aj mne sa to zdalo ze jeden spanok za den je malo,ale ked nechce spat tak co urobim,nutit ho nebudem,dnes rano sme spali az do pol 9 tak doobeda mi spal iba pol hodku........neviem asi sa mu dobre spalo,bola rano celkom tma tak mi nechcel spat ako chodi,ale dako zaspal.......aspon chvilu 🙂
@martija mne vacsiniu,ked zaspi tak uz spi to len teraz prvy krat sa stalo,asi koli tym zubom ☹ nebola u nas burka nakoniec 🙂 dnes chvilu doobeda hrmelo a lialo a to my ani maly nechcel spat.....teraz je uz pekne.no to mame blizko do ziliny,urcite prideme potom daj vediet ked sa dostavia...v tej galexii sme neboli to ani neviem ze tam nieco take je 🙂 my ak ideme do za tak vacsinou na namestie,alebo do obchodnych domov,nakolko nikoho v za nemame ani tam nikoho nepozame.......

ivulik20
10. jún 2012

@martia
@tamtamka26
@susin tak dnes detto. Nespal poobede. adi sa na to vykašlem a nechám to na jeden spánok. ja neviem, ale tak je unavený, kláti sa, očka zatvára a nie a nie. no a dnes, postavil sa v kuchyni pri stoličke a zrazu bác, na zemi a stolička na ňom ☹ Nič sa ale nestalo, trošku plaču a hotovo.

ivulik20
10. jún 2012

baby a ešte pikoška dnešná.....tak sedel krpec n a nočníku, vycikal sa a zliezol dole. Išla som to vyliať no a baby ostal bez plienky tú chvíločku, som si povedala, nech si chvílu pobehá holý no a maldý pán sa vykadil na zem, ešte si aj do toho sadol a capkal sa v tom, rozmazal si to po bodičku, a ešteže som mu stihla zachytiť ruku, lebo už išiel koštovať. potom sa rozbehol ako po 4 že ide loziť a sa mu to šmýkalo, bol jak na lyžiach.... 😲 Aj som sa smiala, čo som mala robiť??? Tak roboty mi narobil, lebo som všetko musela gruntovať. 😒 Ale inak pohoda, hlavne že sme zdraví 😀 😀

tamtamka26
10. jún 2012

@ivulik20
@martija no tééééda!! si mala o zábavu postarané!! bože, sú to výmyselníci!! ja som môjmu dnes išla dávať jesť, usadila do stoličky (predtým sa hral s peňaženkou) a dala prvé sústo do úst a zrazu ho začalo napínať 😨 pozerám, že čo je?? a on vypľul 1cent!!!! 😲 😲 😲 😲 skoro som ho dorazila!! stále voľačo musí cmúľať!! minule prišiel z deckej a v ústach strúhadlo!! 😲 😲 to je horor s ním! ľudia, ale ja som sa dnes tak dobre nasmiala na tom mm!! vymyslel si, že oneskorene k narodkám ide variť kotlíkový guláš a popozýval kamošov. nebola som nadšená, ale šak celé si to sám chystá aj robí, tak OK. dobre, guláš výborný, nálada super a prišla búrka!! samozrejme môj už mal plán Bé, že ponad dvor od domu po garáž natiahne plachtu!!! ježiš, cez najväčšie blesky a lejak naťahovali plachtu, uväzovali drôtmi, viac zmokli ako nie.....! 😀 😀 😀 😀 no ja som nemohla!! mňa až brucho z nich bolelo!! to sú také kone! tak bolo veselo! kiahne už takmer nemáme, čakám ďalšiu várku u krpca 😒

martija
10. jún 2012

@ivulik20 😀 😀 😀 ...to ma fakt pobavilo. Moje nervy!!! To su iny babrosi. Ten moj to iste, uz sa mi tiez na zem vykadil, a mlacky nechava casto, ako havo, ostane mlacka a mlady pan zmizne. Obcas ked cika do plienky tak sa kruti,ze kde je ta mlacka, hlada...asi ma z toho gulas,ze raz je raz neni... 😀 .
Juj chudatko s tym padom. Mne tiez takto nanho padla ta "nadoba" co je v mycke, to je na kolieskach, a cele sa nam to da vybrat, on sa o to chytil, to sa vytiahlo von on spadol na zem a to cle nanho, viac v soku,ako ublizene...aj dvierka z rury tiez takto nanho capli,lebo sa lahko otvaraju,on sa postavil a tiez bac....
@susin ta galaxie je v zline v cechach - zlin a zilina, to sa vlastne podoba,tak asi si zle rozumela, lebo ja toho vzdy tolko popisem 😅
http://www.galaxiezlin.cz/home
toto.... tak take daco sa stavia aj pri ziline, konkretne v mojsovej lucke, vraj bude najvacsie na sk...som zvedava.
My sme raz v tom Zline boli, ale to je strasne daleko, ziadna dialnica,mne by krpec v aute nevydrzal, odporucam tak od tych troch rockov.
@tamtamka26 no esteze to nezhltol, fuj peniaze! Nas to iste, tiez som mu neraz vytahovala z ust peniaze. A inak vsetko on fakt vsetko do ust....boli sme v auparku,a tam je taka umela travicka a na nej smyklavka a stoly s tym drobnym legom. A to lego vsade vyhadzane, bezne to tak nebyva,ale traz bolo, maleho som tam posadila a ten jedno do ust, vybrala, druhe do ust, vybrala, hned tretie do ust....asi dvadsat krat sa to zopakovala, som ho zdrapla a sli sme prec, juj to bolo revu.....
Tamtamka tak to ste tie kiahne kraaasne zvladli, o dovod viac, preco lepsie tak okolo toho 6 roku, no ale zial choroba si nevybera....mozno aj krpcek zase koli kojeniu bude tiez super znasat...
No a ti chlapi...no coment 😀 😀 😀

susin
11. jún 2012

@ivulik20 😀 😀 😀 😀 sa mi smeje,ale presne toto spravil mm,ked bol asi v tomto veru a on vraj strasne rad sedaval na nocniku a otec pri nom zaspal a mama nebola doma.....on ponatieral steny,seba,oca hovienkom proste vsetko a otec sa nezobudil,lebo bol po nocnej utahany a potom ho vlastne nasla mama....doteraz mi to svokra hovory,ze to bol pohlad......ale on presedel na nocniku aj pol hodinu,a to ma dodnes....ide na wc,zoberie noviny a dokaze sediet v tom smrade aj hodinu 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@martija jj asi som to zle pochopila....my sme boli len raz v zline mozno pred 4 ROKMI v zoo,ako krasne len presne je to daleko....a takymi krpcami,ved ja by som sla hocikde uz s nim,ale sa bojim ako to bude na dlhe trate zvladat,do bojnic chceme ist v lete uz konecne...ja mu nechcem narusat ten harmonogram,ked doodeda dobre spi,potom by nespal ☹ ☹

susin
11. jún 2012

inak zabudla som baby pri krstinach sa nieco plati fararovi a tak????ja neviem......konkretne evanielici ci neviete,lebo kazdy to moze mat inak......moj bratranec tento vikend krstili a vraj nechali dokopy 80E v kostole,to je dako vela nie?????co som banka....

martija
11. jún 2012

@susin no presne toto vadi aj mne. Ja by som tiez rada vypadla, je mi luto,ze chlapci chodia a maju zazitky,ale bezomna. Nasi ich vzali na strecno, manzel ich berie...a ja doma. Lebo ked sa narusi ten program denny, tak nielenze to neni dobre,ale ti krpci fuuuurt mrncia a aj tak som cela nervozna a z vyletu nic nemam...
Tak taketo prihody su snad v kazdej rodine, vraj aj moja sestra to spravila,ze ponatierala hovienka kade-tade...Nam sa to zatial nestalo,ze by sa tu malovalo na hnedo 😀 , ale hovienka sme mali teda po celom tele uz. Ked sa mali pokadi a leze mu to von z plienky, potom sa to roztaha po bodycku, ja vyzliekam, no a potom je tu uz aj na vlasoch....joj! Ked sme oducali chalanov od plienky,tak nam klobasy z gati liezli, nasli sme kde-tu na koberci.. 😀 😀 , clovek si pri tych detoch uzije....
Prudka zmena temy : 🙂 Susin ja tiez neviem, mame krstene dve deti,ale viem,ze sme my nechavali fararovi raz vino kvalitne spanielske,ked sme odskocili na krstiny zo spanielska. Inak to ma na starosti taketo veci moj otec,lebo on je az fanaticky nabozny a on by neprezil,keby nieco nedal, ale neviem konkretne kolko.Mne sa zda 80 tiez privela, to by som teda ja osobne nedala....

susin
11. jún 2012

@martija no ono vraj ferarke dali kolace a 20E potom kostolnicke 10e a potom na dake fararske ukony to davaju akoze stary rodicia 50 e dokopy 80E......mne sa to zda tiez vela,a ze potom na omsi vyhlasuju kto kolko prispel.....tekze,aby neboli ohovaracky na dedine,lebo to ideme krstit u nas v sucanoch....no ja som tiez z toho potom nervozna,ked maly chce spat sa ma neda,preto doobeda ani von nechodime pokial netreba,aby sa vyspal,lebo som bola raz von a to spal pol hodinu a cely den bol nervozny........hrozne no ☹ no to este uvidime ci nebudeme mat hovienka vsade,po ocovi by to bolo normalne 😀 😀 😀 😀

ivulik20
12. jún 2012

čaute, ženy, ja len tak v rýchlosti, už druhý deň máme na draka... ☹ Malý začal sopliť, celý deň nervózny, stále plače, zvýšená teplota, stále niečo kúše, stále pospáva aj cez deň.... ach už nech sa prerežú. si užívame teda aj v noci. Chudátko, stále sa budí, prehadzuje, mrnčí. Dúfam, že to sú zuby a nelezie na nás niečo..... Zase odsávame o sto 6, ale zatial je to v pohode. len sopel, taká voda. takže my takto. Nič ho nebaví, ja nič neurobím, ale nevadí, prežijeme aj bordel doma. 😔

martija
12. jún 2012

@susin @ivulik20 @tamtamka26 tak to tu trosku flakame 🙂 . U nas zase mm beha kade-tade, doma sa ukaze kde-tu, ani si nesadnem, ruky presilene...ved co vam budem pisat, vy viete najlepsie pochopit.
Dneska rano sme boli na pasovom, maly alex bude mat najkrajsiu fotku,usmev ako belmondo 🙂 . Kedze sa ide mimo unie,musia mat vsetci pasy...
joj teraz som si sadla,ze konecne sedim,a ci sa ten krpcek nezobudil 😠 , chjo! bezim!
Ivulik bordel je moj kamarat....

susin
12. jún 2012

@ivulik20 skore uzdravenie malickemu prajeme,my sme to takto mali v aprili,sople 2 tyzdne,aj teploty a kasel....odsavala som kazdu pol hodinu plnu nadobku....to bolo strasne,dufam,ze nas to dlho nepostihne...no,ale zatial sa celkom drzi,mame len trosku zvysenu teplotu,ale nic hrozne,len vela pijeme tekutin,tiez cakam kedy uz budu von,ale objavila som dnes ze sa tlac aj 10 takze to vidim na dlho ☹ ☹
@martija aj ja mam ruky presilene,strasne ani jednej ruke nemozem prsty vystret co ma to tak boli....bude zlaty urcite na fotke a kam sa chystate?niekam na dovolenku?my sme tiez rozmyslali,ale nakoniec este sme povedali ze nejdeme az na rok 🙂 to uz bude druhy rok co nebudeme pri mori,predtym sme chodili kazdy rok ☹ ☹ ☹
Inak oznamujem baby,ze maly uz chodi........este to neni uplne na 100%,ale vacsinou je na nohach a z casu na cas si sadne,takze moje chrbtica je uz total......