icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

kukujka
23. mar 2011

@mrepanova no vybobrne,ze uz si doma hlavne vela odychuj drzim palce aby vysetrenia dobre dopadli

silvie101
23. mar 2011

@fluerette hej ten čas prednášok je od veci, ja už si čerpám dovolenku až do materskej..tak ten čas neriešim.
@kaara1980 ja som mala informáciu že zamestnávateľ je povinný držať ti tvoju pozíciu len polroka. Tak si ma potešila 🙂

kaara1980
24. mar 2011

@leni831 fíha,tak to si mala na glukoze veselo,hlavne že ste to zvládli 😉 .nás sťahovanie ešte len čaká,mám z toho husiu kožu,pretože mám blbý pocit,že to bude úplne tesne pred porodom.A to veľmi zvažujem,že si radšej zaplatím firmu na poriadenie bytu po prerábke 😠 .Držte sa 😀

kaara1980
24. mar 2011

@silvie101 ja som to našla včera na stránke nového času a tiež ma to potešilo,len ako to bude v praxi 😕 😠

nenullienka
24. mar 2011

Ahojte tehuľky, prosím vás o radu. Strašne ma bolí kostrč a keď behám tak ma tie svaly čo sa na ňu upínajú strašne bolia, ťahajú až pália. Vraj je to od toho, že sa panva pripravuje na pôrod, bruško rastie, dieťatko priberá. Nechcem brať tabletky to by som musela až do pôrodu. Myslíte, že pomôžu nejaké obklady alebo len horúca sprcha. Ja už niekedy nevládzem a mám nervy nech už je jún 😖 😒 ☹ 😅 😔 😝 😢 . Keby sa človek aspoň v noci vyspal a oddýchol, ale ani to. ☹

kukujka
24. mar 2011

huraaaa 10.4 konecne na matersku uz sa mi vobec nechce chodit do prace

andysok
24. mar 2011

@kukujka to dako skoro na matersku ni?

kukujka
24. mar 2011

@andysok nie preco by to malo byt skoro je to 8 tyzdnou do porodu

andysok
24. mar 2011

@kukujka ved ok, ale si ju skracujes, mala si sa hodit aspon na PN a matersku co najneskor....ale ved to je kazdeho osobna vec samozrejme 😉

kukujka
24. mar 2011

@andysok nemusim mat pn mam to tak poriesene

andysok
24. mar 2011

@kukujka ved jasne ako povies 😉

kaara1980
24. mar 2011

@kukujka ja nastupujem 25.4 a už sa nejdem dočkať.Ale keďže som pn,tak sa dám vypísať od 11teho a vyčerpám kúsok dovolenky 😀

kukujka
24. mar 2011

@kaara1980 ja uz som dovolenku vycerpala takze to vydrzim do 10teho kebyze mam ist na tu neskorsiu matersku tak by som uz v praci asi nevydrzala uz je to na mna vela

julianka777
24. mar 2011

ahojte 😀 😀 mamicky,odkedy sa moze davat detom kravske mlieko?nemame na nic alergiu 😉

julianka777
24. mar 2011

joj,prepacte,som to dala do zlej temy 😅

nenullienka
25. mar 2011

Ahojte tehuľky. Budete piť ten čaj s ostružiny malinovej alebo z alchemilky? Ja som našla toto ohľadom nich http://zena.atlas.sk/bylinky-ktore-ulahcia-poro.... Chcem rodiť prirodzene bez epi lebo sa toho veľmi bojím, mala som zlú skúsenosť s lumbálnou punkciou tak preto. Neviem či by mi tieto bylinky aspoň trošku uľahčili pôrod???? 🙂 😀 🙂 😉

kaara1980
25. mar 2011

@kukujka to ti verím....však mňa tiež vypíše 8 týždňov pred porodom.Tak isto vypísali aj švagrinú aj kolegyňu 😉
@julianka777 vraj sa má dávať do 3 rokov,dovtedy len tie kadejaké umelé mlieka.Popravde,ja som maleému varila kašu a kakao po roku,keď som dokojila a nič mu nebolo
@nenullienka ja sa tiež chystám na malinovník.Som teda zvedavá či to pomože,ale keďže rodiť budem dúfam prirodzene a určite bez epi,tak chcem to skúsiť.Však za to nič nedám.A ešte uvažujem,že ak mi vydajú peniaze,tak si kúpim aj porodnícky gél-ale to je zatiaľ len v štádiu uvažovania 😉

janka830
25. mar 2011

@kaara1980
@nenullienka tiež uvažujem o tom čaji malinovom, ako hovoríš za vyskúšanie nič nedáš..a to čo je za gél?? 🙂

hamonny
25. mar 2011

Ahojte mamicky 🙂, tak pred prvym porodom som tiez skusala malinovnik a pravdupovediac, velmi nezabralo 🙂), takmer vobec, asi je to individualne. Nenullienka, gel - sa da zakupit v lekarni, vraj sa dietatko rychlejsie "vysmykne" pri porode, .... no neskusala som pri prvom, nevyskusam ani pri druhom. Rodila som pred dvoma rokmi bez epi, trvalo to 14 hodin, ale samotny porod len nejakych 15 minut, mam z toho obrovsky zazitok, vnimat a prezivat to, je nadherny pocit. a bolesti tie k tomu patria a po "tom" rychlo pominu. Uz sa tesim na nase druhe ocakavanie.

kaara1980
25. mar 2011

@janka830 volá sa že dianatal.je aj tu o tom diskusia,ale veľa som sa z nej nedozvedela.
@hamonny Ja mala tiež prvý porod dá sa povedať nie ľahký (ale za ťažký ho nemožem považovať,keď viem ako rodila mama mňa),možno ako druhorodička to bude celkovo o inom,ale radšej sa nespolieham.Ty budeš piť maliník aj teraz,či nie?

nenullienka
25. mar 2011

@kaara1980 ahoj, nad tým gélom som tiež uvažovala. 30.03. mám sono v nemocnici tak sa spýtam aké s tým majú skúsenosti a či ho môžem použiť. Hoci je dosť drahý, ešte uvidím.

kaara1980
25. mar 2011

@nenullienka to som zvedavá čo ti povedia,hlavne aké majú s ním skúsenosti 😉 .Jedna výhoda je tá,že to nieje vobec na báze liečiva,čiže nič čo ovplyvní ženu,ani miminko.Ale fakt je to drahe a v zahraničí sa to vraj úplne bezplatne používa pri porodoch.Len na nás musia zarobiť 😠

kukujka
25. mar 2011

no glukozovy test dopadol zle tak ako som cakala nevadi ved som s tym pocitala viac ma trapi,ze to asi vyzera na cisarsky nikdy by som na seba nepovedala,ze mam uzku panvu

silvie101
25. mar 2011

ahojte,
ja by som tiež chcela rodiť bez epidurálu, aj ked som strašný bojko na bolesť 😅
Na ten pôrodnícky gél som pozerala, len nejak tomu neverím či je účinný, no a cena okolo 100,-€ 😒
Malinový čaj určite vyskúšam.
@kukujka to ma mrzí s tým glukózovým testom. A netráp sa s tým cisárskym, ved ešte to nemáš na 100% potvrdené.
A tebe doktorka meria panvu? Mne vôbec..

silvie101
25. mar 2011

ahojte,
ja by som tiež chcela rodiť bez epidurálu, aj ked som strašný bojko na bolesť 😅
Na ten pôrodnícky gél som pozerala, len nejak tomu neverím či je účinný, no a cena okolo 100,-€ 😒
Malinový čaj určite vyskúšam.
@kukujka to ma mrzí s tým glukózovým testom. A netráp sa s tým cisárskym, ved ešte to nemáš na 100% potvrdené.
A tebe doktorka meria panvu? Mne vôbec..

kukujka
25. mar 2011

@silvie101 ved to som zostala prekvapena lebo nemeria ale uz od prvej poradne mi vravela,ze som uzka ,ale ja som to dako nevnimala len teraz ked som tam bola a pytala som sa na epidural tak povedala,ze na to mam este cas a ,ze nemam na normalny porod dobru postavu ,ze este uvidime ako to pojde dalej.co uz hlavne nech je princezna v poriadku

cottoncandy
25. mar 2011

@kukujka aj môj glukózový test potvrdil tehotenskú cukrovku, v pondelok idem na diabetológiu, uvidíme, či schytám len diétu alebo dokonca inzulín ...

kukujka
25. mar 2011

@cottoncandy aku si mala hodnotu?ja si mam volat v pondelok,ci mi dr.vybavila,ze nemusim ist na diabetologiu a budeme to sledovat len u nej.

cottoncandy
25. mar 2011

@kukujka na lačno 5,7 , dve hodiny po vypití glukózy 9,4

kukujka
25. mar 2011

@cottoncandy ja som mala nieco vyse 8 po vypiti.zajtra si v praci urobim glykemicky profil pocas dna a ak to nebude dake strasne tak k diabetologicke odmietam ist.nieze by som to podcenovala ,ale ja som na vyssi cukor zvyknuta dieta to vzdy urobi a kontrolovat si ich mozem aj sama

cottoncandy
25. mar 2011

@kukujka ja som zvedavá, čo mi povedia na diabetológii, mám prísť na lačno a priniesť moč, zároveň si doniesť aj raňajky, očakávam teda, že mi zoberú krv pred a po najedení a budú sledovať, ako moje telo odburáva cukor,...sama som zvedavá, ako dopadnem...a či budem musieť držať prísnu diétu, alebo bude stačiť obmedziť sladkosti, dám potom vedieť