Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@nenullienka
@kukujka veru nech uz je jun.. 😉
@ingemor
@daniela1974 noo ešte nie som úplne rozhodnutá, ale chcela by som bez epidurálu.
Zisťujem aké sú iné metódy na aspoň trošku uľahčenie pôrodu, napr. správne dýchanie, pohyb, sprcha, masáž...
Ved ked to zvládli tolké predo mnou, musím aj ja 🙂
Joj veru aj ja uz chcem jun.........
uz tyzden ma hrozne boli pod prsiami, sedenie hrozne, lezat mozem len na chrbate. No a pri dotyku ako keby som to mala narazene, ale modrina tam nie je. Treti den mam prsty ako koliky a to som oficialne len v 29 tt, boze co budem robit za par tyzdnov. Ked mam rano vstat do prace, je mi zle uz len z toho 😒 .
Tak som sa vyzalovala, a mozem ist pracovat 😀 .
@kukujka konečne som nazad z diabetológie, ráno som tam bola už niečo po pol siedmej a to som bola v poradí asi dvadsiata...normálne že geriatrický klub!...brali mi nalačno krv z prsta (5,04) a potom znova po hodine a pol (8,4), následne som čakala hrozne dlho na výsledky, už som tam odpadávala, keď ma konečne zavolali dnu...dostala som zatiaľ diétu, smiem zjesť denne 21 sacharidových jednotiek (raňajky 6 - desiata 2 - obed 6 - olovrant 1 - večera 6), mám jesť pravidelne každé 2,5 - 3 hodiny, nesmiem nič, kde je repný, trstinový cukor a med, iba jeden kus ovocia denne, zeleninu môžem jesť na kilá, do 200 g ich ani nemusím zaratávať do denného príjmu...doktorka bola v pohode, odporučila mi ešte pozrieť stránku www.mte.cz, kde tirž nájdem jedlá plus rady, ako to celé udržať v norme, tak som zvedavá, kontrolu mám o dva týždne
Ak mi viete niekto poradit mna bi zaujimalo ake hodnoty su pre tehotensku cukrovku ked som si merala hodnoti tak som mala po ranajkach 5,9 po obede 8,3 a po veceri 5,6 a za ten obed ma hresila ze ked budem mat take hodnoty tak ze si budem musiet pichat to mam az take zle hodnoty.Na posledi som mala na lacno 4,6 to povedala ze je dobre.
ahojte, dnes som bola u lekara.. tak ze podla prvych vypoctov som teraz v 28 tt, ale podla velkosti babatka uz v 30tt, tak ze si mozem vybrat.. 😕
@cottoncandy drzim palce, nech mas cukor co najlepsi a bez problemov zvladnes dietu.. a ako sa inak dnes citis? dufam, ze je to uz lepsie..
@bubu84 ďakujem, choroba už ustupuje, zajtra skúsim ísť do práce, stále mám síce upchatý nos ale cítim sa oveľa lepšie🙂
Ja citim dobre ale aku dijetu mas na mysli doktorka mi dokopi nic nepovedalaJem vsetko na co mam chud sladke som obmedzila ktore tak milujem Ja mam termin 15.6 dufam ze to do vtedi vydrzim
@cottoncandy ahoj ja som dnes bola doma a nedalo mi to diabetologiu mam pri dome tak som isla zaklopala sestricke povedala som jej o co ide hned ma zobrala/predbehla som vsetkych ludi co mi bolo aj trosku blbe/zobrala mi krv s prsta to som uz bola po ranajkach a vyslo 5,3 potom ma poslala domov nech sa zastavim okolo pol jednej aby na mna mala cas prisla som a zas ma hned zobrala vysvetlila dietu,doktorka ma vysetrila,dali mi glukomer,ze si mam raz za tyzden robit profil doma som ho vyskusala vyslo mi 4,3 v stredu v praci ho otestujem podla labaku ci meria dobre a kontrola tiez o dva tyzdne
@silvie101 @ingemor
@daniela1974
@sisi0211
Jas om mala prvej epidurál a nešla by som inak.Vôbec som nemusela byť pripútaná na lôžku ako píšeš.chodila som do poslednej chvíle.skákala na lopte.Až asi poslednú pol hodinu,keď už som bolaveľmi otvorená,tak som musela ležať,ale to asi každý.
Mne epi napichli po hodinách bolestí a to teda sa nechválim,ale ja vydržím aj koňa.Myslela som,že budem loziť po stene.Prosila som o epidurál.A nieje pravda,že som nič necítila.ďalej som cítila kontrakcie,ale bolo len také mierne.Vedela som kedy tlačiť a skojením som nemala tiež žiadny problém.
U nás bola jedna žena pôrodníčka...zakomplexovaná krava.Radšej by som brala armádu vojakov -teda chlapov ako ju.
Mám strašne moc kamarátiek a je to pol na pol.Jedna mla aepi druhá nie.Tá čo mala by to brala opäť ainá bez epi už nechce deti.Je to vec pohľadu a úplne individuálneho prístupu.
Dve moje kamarátky nestihli pri druhom dieťati epi a už nechcú deti.Mali taký zážitok s pôrodu.
TAkže každý asi ako sa cíti,ako znáša bolesť...nikeot si to chce "vychutnať"..ale ja som si to užila s epidurálkou.
inak kočky,mňa táto zmena času strašne vyviedla z rytmu.Som ko,asi ma chytá jarná únava a depresia.V noci nespím a som ,rozbitá, ako romska hračka 😠 .Aj ja už chcem jún 😕
@lenkasan ..ja plne suhlasim s tebou...je pravda, ze je to na kazdej zene ako sa rozhodne..ja len nerozumiem, ked niekto povie, ze si porod chce vychutnat aj s bolestami-ved co uz si tak moze zena pri tych bolestiach vychutnat..nic, ved ani poriadne nevnima..to skor bezbolestny porod si moze zena max. vychutnat a dokonca sa aj usmievat 😉
@sisi0211 ..ja neviem, ale co tu citam, tak z toho kojenia sa robi velka veda..je to individualne..malu som si prikladala od zaciatku, aj ked som nemala mlieko, iba kolostrum-aj to je velmi vyzivne a dolezite..mlieko sa mi zacalo tvorit az na stvrty den..nebolo to lahke, pripadala som si nemozna, tiez ma zacali boliet bradavky, na jednej som mala aj ranky, ale zvladli sme to..do systemu som nabehla az ked sme boli doma a musim povedat, ze najpohodlnejsia poloha je v leze na boku a babatko si otocit tarickou k sebe, teda rovno k prsniku..kojila som rok..aj moja sestra rodila 2x s epi a tiez v poho kojila..neviem, zeby epi mala vplyv na kojenie..
@bubu84 waw, tak to je teda zmena tie dva týždne, to som nevedela že tam môže byť taký prešmyk... 😉 mne stanovili termín podľa ultrazvuku pretože som bola pred tým nezodpovedná a nevedela som kedy som mala pm 😀 teda vedela som že to bolo niekedy v septembri ale dátum som nevedela, tak sa nechám prekvapiť kedy to bude 🙂
@bubu84 aj ja som ten príprad len ja to mám naopak, ked som bola u doktorky v 30tt tak bábätko veľkostne zodpovedalo 28tt. Termín podľa PM mi zas vychádza 19.mája... Podľa morfologického ultrazvuku mi vychádza 1.júna, tak to si myslím že je asi napresnejšie. A veľkostne zas 10.júna. Takže riadny rozdiel..

@nenullienka ano aj ja mam rovnaky nazor nech je uz jun a nech uz mam svojho drobceka pri sebe az vtedy budem pokojna