icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

janina7911
6. apr 2011

@andysok Jáááj, ja som prekukla, že čakáš dvojičky... tak to fakt tá 50-tka by mala byť akurát. 🙂
Veď aj ja keď pozerám na niektoré tie 56-tky, čo mám doma, tak sa mi aj tie zdajú veľké pre našu babulu... ale možno prekvapí a narodí sa nám otesánek... duplom keď pozerám dakedy telku a čumím, že tu sa narodí šesť kilové, hentam sedemkilové. 😀

fleuerette
7. apr 2011

Babeny podla coho si vyberate pediatra. Kedze sa nam posunul termin, tak neviem ci by som vlastne mala byt tu 🙂 , v tejto skupine, riesim uz taketo veci. My sme zo Senca, pytala som sa na detskych lekarov, je ich tu niekolko, samozrejme kazda mamina je spokojna s niekym inym. Vec nazoru. Niektori uz deticky neberu, lebo maju plny stav. Su tu klasicky statny lekari, a myslim jedna sukromna. Vyhoda u sukromnej samozrejme: pride aj domov, da sa u nej objednat, s miminom necakate. Vcera som nasla pediatricku v Ivanke pri Dunaji, poslala som jej mail, hned som dostala aj odpoved, je tiez sukromna, ale neplati sa u nej rocny poplatok, len poplatok v pripade, ze chcete vyuzit jej mobilne cislo (250€/rok).

Vecer som nad tym premyslala a napadla mi jedna vec. Ja chodim do sukromneho centra, kde mam okrem vseobecneho lekara aj odbornych lekarov ako napr. gynekologa, neurologa, ocneho. Toto zariadenie vlastni napr. aj röntgen, usg a pod., nemusim sa trepat do nemocnice, mam to vsetko pod jednou strechou. Ale je to v BA a samozrejme sa plati rocny poplatok. V tejto suvislosti som premyslala, ako budem behat s babom po nemocniciach, kam ma posle pediater. Alebo maju pediatri zmluvy s detskymi odbornymi lekarmy. Ako to vlastne funguje?

Tak sa vas chcem opytat, hlavne mamiciek, ktore uz nejako to mimi maju, co bolo pre vas dolezite pri vybere pediatra. Lokalita, kompaktnost, odporucania od inych mamin…….? Ako ste vyberali? Alebo podla coho budete vyberat?

mim111
7. apr 2011

@kaara1980
@janka 1981
chcem vás poprosiť o informáciu, 3D/4D uzv v ginfiv - koľko ste platili a koľko sa platí za záznam? Mám pocit, že ste boli obidve tam, tak dúfam, že poradíte...práve sa objednávam v inom stredisku...tak to chcem porovnať. ďakujem
a teším sa, že ste v poriadku
ps, maminy, ako máte otočených drobcov? môj je vraj zadočkom, tak čakám, kedy začne s otočkou 😀 ak je kamoš 🙂

andysok
7. apr 2011

@fleuerette ahoj ja presne toto idem riesit.....tiez som pozerala pro care ......z dovodu ze je tam vsetko pod strechou.....ale kedze cakame dve babatka, financie na viac, vsetko dvojmo nie je sranda, ja musim uvazovat aj tak, aby bolo dobre parkovanie, vyborny pristup s doublekočikom...a aby tam nebol len pediater ale aj iný lekar.........ale ja som z ba a spekulujem na ruzinovom....

nenullienka
7. apr 2011

@fleuerette Ahoj ja už mám pediatra vybratého, je to súkromná lekárka ku ktorej som chodila ešte aj ja. Za bežné veci sa u nej neplatí, ale ak chceš niečo navyše tak za to sa platí. Robieva aj večer od 18 do 20:00 pohotovosť tak keby niečo nemusím letieť do mesta. Má sídlo dve dediny od nás. Ročný poplatok sa u nej neplatí. Príde aj domov keď jej zavolám na mobil,ale zaplatím cestu. Už som sa informovala aj na očkovanie keďže som proti a má sa od 01.01.2012 zrušiť, povedala že mi to všetko zistí. Ja som do mesta nechcela ísť je to tam také neosobné a neviem ako by som s malým dochádzala, keď priateľ je väčšinou v práci a tuto to mám na skok. Na poradne objednáva tak nebudem musieť čakať v čakárni medzi inými a to sa mi páči 🙂 😀 . Robí v prvý mesiac tak, že chodí za bábätkom domov aj to je super.
Tak asi tak 😀 😀 😀 😀

lucire
7. apr 2011

@mim111 ja mam dole hlavičkou už....

kaara1980
7. apr 2011

@mim111 ahoj 😉 ,my sme platili 63e za 3d a 10e za morfologický.Teraz som sa tam objednávala na prietoky a klasický utz a to platím 9,96e 😠
Ja neviem ešte ako je malá zvrtnutá,hádam sa dozviem o týždeň,ale kope na ľavo a hlávku vytláča na pravej strane,tak predpokladám,že si stále lebedí ,šrégom,

mim111
7. apr 2011

@kaara1980
ahoj
tak to máš o 30 @ menej ako to vychádza mne... 😖 , ale mm povedal, že neriešime...tak neriešime, on môže len budúci piatok, tak neviem, či tam idem vôbec volať o termín, nevieš ako je to tam s termínmi? koľko dopredu si sa objednávala?
moj malý bol dlho otočený chrbtom, takže muž ani deti skoro nič nedítili a nevideli....ale teraz sa zvrtol, síce sedí, ale pravdepodobne má chrbtik " vnútri", lebo konečne aj niečo vidieť - pohyby - aj dobre cítiť nejakú tú jeho ručičku 😀 , tak sa babule vytešujú....
maj sa a prajem krásny deň všetkým

kaara1980
7. apr 2011

@ingemor Ahoj,keď sa mi narodil syn,už na novorodeneckom mu robili utz bedierok.Podľa toho potom odporúčali baliť na široko.My sme mali problém s jedným jadierkom a trvalo to dlho,kým sa mu vytvorilo.Bol na široko vyše pol roka.Ku koncu už len v noci.Ja sa ma som s tým ako mimino mala problém takže mi hrozili aj remence,takže na toto som si dala zvlášť u malého pozor.

kaara1980
7. apr 2011

@mim111 mňa vtedy objednávali podľa týždňa tehotnosti.Tak neviem kedy robia 3d v 3trimestri.Však zavolaj,za to nič nedáš aj sa opýtaj,koľko by si platila 😉

kaara1980
7. apr 2011

@fleuerette ja som mala u nás pediatričku vybratú hneď,lebo som k nej chodila ja,aj bratia.Takže tá poznala našu anamnézu od vrchu až nadol.Teraz ako sme sa presťahovali do BA,tak to bol problém,ale šla som podľa toho,do ktorého obvodu patríme.Malú dám tiež k tejto pediatričke čo máme aj pre syna

andrea1977
7. apr 2011

@ingemor dakujem, aj ty mas vybrane krasne mena. Tak drzim paste, nech USG dobre dopadne.

mim111
7. apr 2011

@kaara ra1980
ešte otázka, prietoky sa zisťujú v ktorom tt? Ja tam pôjdem v 30tt, tak či sa to dá vybaviť na jedenkrát...alebo mám ešte čas...môj gynekológ je na dovolenke a poradňu mám až 28.4., teraz ho zastupoval iný a ten to so mno neriešil....
Inak začali mi opúchať trochu nohy a to sa mu nepáčilo...teda možno aj moje nohy 😀 , nemáš s týmproblém, čo na to pomáha?
dík

mim111
7. apr 2011

@ingemor
ahoj ingemor, k téme balenia na široko, moje baby mali obe bedierka v poriadku, takže mi už v pôrodnici povedali, že nemusím baliť naširoko.... obidve od maličko pokopkávali nôžkami ako chceli, takže asi nie všetky deti musia byť balené na široko
držím palce, aby naše bábätká mali okrem iného aj bedierka v poriadku a nemusíme riešiť takéto balenie 😉

mim111
7. apr 2011

@lucire
tak ste už nachystaní....gratulujem

fleuerette
7. apr 2011

@andysok Do Pro care chodim aj ja. Prave som tam pisala mail ohladne toho akych este inych detskych obornych lekarov maju. A to parkovanie........... ani nehovor. To je asi bod c. 3 na zozname priorit. Teraz ked sa nakomplet prestahovali na Betliarsku ju to na nezaplatenie, ten velky parking. Len ako hovoris ten poplatok. Rocne by nas to stalo 298€.

fleuerette
7. apr 2011

@nenullienka
@kaara1980
A to je ale cisto len pediatricka, vsak. Mozno je to blba otazka, ale ako casto ste potrebovali nejakeho pborneho detskeho lekara? A ked tak ako sa to potom riesilo?

Ja mam totiz obavy z toho, ze kedze bude mat maly trvali v Senci, odborne vysetrenia (napr. usny, alebo alergolog alebo ortoped) budeme musiet absolvovat v ambulanciach nemocnic, Kramare prip. Ruzinov.
Samozrejme ze pocitam s tym ze sa nemocniciam vo vaznejsich pripadoch nevyhnem.

zajo79
7. apr 2011

@fleuerette v senci nieje ortoped? 😕

nenullienka
7. apr 2011

@fleuerette áno len pediater, k odbornému posiela. A prečo ti posunuli termín pôrodu, ak sa smiem spýtať.

martinafin
7. apr 2011

Ahoj buduce maminky...Hmmm pozeram tak vy uz mate vsetko pokupene...ja mam zatial len oblecko,a kociarik a postielku nechavam az o mesiac kedze dodacia lehota je 1 tyzden🙂.A vysvetlite mi prosim,co su to tie prietoky???

janina7911
7. apr 2011

@mim111 My sme boli zatiaľ stále inak... raz bruškom dole, potom ležala krížom na chrbátiku... a teraz kope vpravo a búcha asi ručičkami do žalúdka a do mechúra... tipnem teda, že leží stále krížom na chrbátiku. 🙂 Ale tiež sa plánujem opýtať presne lekára teraz v pondelok na prietokoch.

janina7911
7. apr 2011

@martinafin Vysvetlíme... v pondelok po ich absolvovaní. 😀
A ja napr. tiež nemám všetko... kočiar prišiel tento týždeň, tak sa s ním vytešujem po izbe... oblečenie mám viac z č. 62 ako z č. 56, čiže aj to musím dokúpiť, postieľky ešte len idem objednávať z Čiech, kde som ich našla o 20 € lacnejšie ako tu, lieky pre malú nakupujem až tesne pred kvôli expirácii a seba (popôrodné nohavičky, odsávačku, podpiry na kojenie a všetko ostatné) som tiež ešte neriešila... 🙂

mim111
7. apr 2011

@janina7911
ja mám tri tričká pre malého 😀 , biele body asi 6 ks a dve šiltovky, asi budú nanič, ale boli krásne, tak sme noodolali 😒 ...takže nič moc a pre seba - tak akurát kefku, šampón a hyg. potreby....zabalené ešte zo služobiek, takže som dosť pozadu 😀 a len kukám aké šikulky sú tu, ktoré majú pokúpené kočíky, postieľky....

to že je tvoja malá šikmo aj vidieť na tvare bruška? To musí byť zábava 😀 , ja mám brucho taký odstávajú arašid...akurát väčší, veľmi podlhovasté , také natiahnuté, no a tiež čakám, že sa malý skúsi otočiť a že to aj zbadám

a ešte som malému kúpila nový teplomer, vraj rýchly....ani som ho nechcela, ale v lekárni dávali k nemu malých plyšákov, tak ma dcéra prehovorila, že h porebujeme 😀 😀

kaara1980
7. apr 2011

@fleuerette my máme trvalý tiež inde,ale prechodné máme v Ba.K odborníkom ťa bude posielať samotný pediater.Ale máš voľbu lekára vo vlastných rukách,takže sa len musíš opýtať daného vybraného,či je ochotný ťa vziať.niektorý nemajú problém,ale ak majú veľa pacientov,tak sú povinný vziať podľa obvodu,ku ktorému patria.čo sa týka odborníkov,tak my pendlujeme medzi dvoma nemocenskými a ešte nám nik nič nepovedal 😉

kaara1980
7. apr 2011

@martinafin je to prietok živín z pupočníka do placenty.Teda aspoň to som si vygooglila 😕 😅

fleuerette
7. apr 2011

@nenullienka no lekar pocital - ale vraj je to standard - termin porodu podla prveho dna poslednej menstruacie. to mi vysiela termin 14.6. Ale uz ked som bola na morfologie a potom na 4D usg, mi lekari povedali ze dieta je tak o dva tyzdne väcsie - starsie ako sa oficialne pocitali tyzdne.
Ja som predtym viac ako 15 rokov brala antikoncepciu, sice mi po vysademi MS chodila pravidelne, uvulaciu som mala nie 11 - 14 den, ale takmer 26 - 29. Podla terajsich vypoctov to vyzera ze som otehotnela este pred poslednou MS. Takze som uz bola tehu, ale este jedny MS slabe ale predsa dorazili. Lekara som na to upozornila, teda ze mam ovulku inak, ale on si nedal povedat a stale pocital podla prveho dna poslednej MS.
Co narobis ..... ked to nejde, tak to nejde 😀

fleuerette
7. apr 2011

@zajo79
Nejaky urcite je. Prave to je ta moja dilema. Mat vsetko pod jednou strechou, alebo pendlovat kade tade. Fakt je napriklad, ze ak nebudem spokojna s odbornikom na klinike, aj tak budem hladat ineho. Ja mam napriklad zubarku az v DS, nedam na nu dopustit a k inej by som nesla ani keby mi za to zaplatili. Ocneho mam tiez inde. Pred rokmi mi operoval oci, a uz som u neho zostala. Takze si sice platim rocny poplatok na klinike, v ktorom mam zahrnute aj vysetrenie tychlo lekarov, ale i tak ich platim inde, lebo su sukromny.
A to je prave to nad cim spekulujem od vcera. Ci staci pediater a hotovo. Uvideme co bude dalej. Mozno sa stane zazrak a nase dieta nebude do 18 chore 😀 😀 A 😀 , to bol vtip. Alebo ist rovno do zdravotnickeho centra a mat dopredu vsetko po ruke, nezatazovat sa hladanim lekara, cakanim v cakarnach, parkovanim a podobne

janina7911
7. apr 2011

@mim111 Práveže ja mám brucho len také loptoidné dopredu, jak keby som prehltla futbalku. 😀 Čiže si neviem predstaviť, ako to, že na USG je vidieť, že je krížom a brucho na bokoch vôbec nie je. 🙂 Ináč keď kukám ja zhora alebo niekto spredu, tak vidno, že je vyšišatené viac vpravo, tak by som tam čakala hlavu a tá je pritom vľavo... takže ja neviem, či to má prekrížené nohy, či jak je tam poskladaná. 🙂 Ale ináč máme super vyjadrovanie na tie naše brušká... futbalka, arašid. 😀
Ja toho mám síce pre malú celkom dosť na oblečko, ale bojím, že som kus mimo... hrubšie veci kupujem č. 62, reku šak to bude tak na jeseň a fakt mám tých 56-tiek málo, ale podľa mňa nám bude treba aj tie, letné menšie veci. Muž ma furt napomína, že toho máme už dosť, ale hlavne že on furt príde s plnou taškou oblečka zo služobky z Nemecka. 😀 Ale ja si to nakupovanie furt ospravedlňujem tým, že som prvomamina a tým pádom len hádam, čo treba a v akej veľkosti. 🙂
A teplomer mám aj ja, rýchly dudlíkový... som ale strašne zvedavá, či ho malá vôbec znesie a dokážeme ním niečo zmerať. 😀

mrepanova
7. apr 2011

@mipolka ja uz som PN od zaciatku tehu kedze som robila ako casnicka...ten krcok sa mi prveze skracuje. Dnes som bola na tej rizikovej poradni. Dr. tam este nebol,tak sa sestricka pozrela do papierov a objednala ma az na 21. aprila s tym ze keby nieco mam ist na pohotovost. Tak som volala mojej gynekologicke a ta mi kazala prist ku nej o 2tyzdne na poradnu. Ja sa v tom moc neviznam kedze je to prve babo,ale stale citim v podbrusku take pichanie.

mrepanova
7. apr 2011

vsetkym vam dakujem...v nemocnici boli velmi "ochotny!,ale zajtra idem k jednej pani dr. na 3D sono tak ju poprosim nech to omrkne co sa nam v tom brusku vlastne deje a nech mi to vysvetli....