icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

andysok
8. apr 2011

@mipolka čo je to ta hradza prosím ta?

janina7911
8. apr 2011

@andysok Miesto medzi pošvou a konečníkom... teda miesto pri pôrode riadne namáhané.
Keď si zadáš do googlu "masáž hrádze", tak sa dá nájsť dosť dobrých stránok, ako na to. 🙂

mipolka
8. apr 2011

@andysok To je kozne tkanivo medzi analnym a vaginalnym otvorom 😉

andysok
8. apr 2011

@janina7911 aha pytala som sa preto lebo tu na bazare to ženy predávajú ďakujem za vysvetlenie
Teda predávajú oleje a gel a ja som nevedela či je to pre bábätko alebo rodicku

kaara1980
8. apr 2011

@nenullienka však to,ani sa nenazdáme a sme na pôrodnici 😕

kaara1980
8. apr 2011

@andysok to je vlastne na to,aby bola hrádza poddajnejšia pri pôrode 😉

kukujka
8. apr 2011

@kaara1980 vyborne tesim sa s tebou koniec pn ja neviem,ci by som vydrzala byt na pn ja neviem byt len tak doma a tie vychadzky niesu tiez nic moc

kukujka
8. apr 2011

@janina7911 4 tyzdne ti velmi rychlo ubehnu ja ani neviem ako to rychlo uslo vlastne mne aj to tehotenstvo velmi rychlo bezi ved nedavno som bola v 5tom tyzdni a uz je to zrazu 32

zajo79
8. apr 2011

@andysok to predavaju pouzite? fuj.......

andysok
8. apr 2011

@zajo79 no akože nedominute

micu13
8. apr 2011

@andysok tak to uz je fakt zle 😀

mim111
8. apr 2011

@mipolka
no keď som videla návod, tak neviem, či mám odvahu to robiť....mne to prišlo dosť drastické, ale asi som staromódna...takže ja určite opatrne, ale čo s tým olejom? 😀 a netuším, či by som to veru sama zvládla 😝

kaara1980
9. apr 2011

@kukujka tak ani mi nevrav aká som znudená....ale doma ma nik nevidí,takže mám čo robiť 😉 a mám aj vychádzky v takom čase že ráno odnesiem malého do škôlky a poobede idem po neho a potom niekam na ihrisko,takže mi čas ujde.Ale cítim ako som zlenivela 😕 ,ale teraz ku koncu tehu to bude všetko nakopené a ešte chcem stihnúť ísť domov,takže už to také strašné nebude 😀

kaara1980
9. apr 2011

@andysok včera som si o tých krémoch a olejoch trochu prečítala.Môže to byť zaujímavé,ale škoda že ja to nemôžem riskovať.Ja mám mykozu a zápaly aj po umytí intímnym mydlom 😠

andysok
9. apr 2011

@kaara1980 ja mám presne tento istý problém ☹

nenullienka
9. apr 2011

Ahojte, ako to máte zo spánkom, ja som sa už 4 noci nič nevyspala za noc asi 3 hod 😅 . Môžem spať len na jednom boku, pravom lebo ľavý kľb ma bolí a keď na ňom ležím je to strašné. Malý je skoro celú noc hore, kope ma do rebier. Cez deň neviem spať, hlava ma bolí, chrbát a kríže , ja už mám toho dosť a to ešte 2 mesiace vydržať 😒 ☹ 😠 😖
Ten masážny gél nemôže nejako narušiť prostredie v pošve. Aj keď by som si ruky riadne vydrhla kde mám istotu, že si tam nezavlečiem nejaké kvasinky a podobnú háveď 😒 ☹ 😖 . Sa bojím aby mi nezistili toho streptokoka aj ke´d sa to dá atb liečiť ☹

kukujka
9. apr 2011

@nenullienka ja sa vypim uplne super moja mala je kludnucka a leniva len sem tam sa pomrvi a v noci som sa na to ani raz nezobudila.mne sa najlepsie spi na chrbte lebo vtedy ma nic netlaci inak ma tiez boli uplne vsetko,ale v noci to nevnimam

andrea1977
9. apr 2011

@nenullienka ahoj, tiez ma trapia klby, pravy aj lavy a na chrbte sa mi lezat neda, lebo vtedy krpec strasne vymysla. Tak tiez toho moc nenaspim. Je to hrozne ☹

andrea1977
9. apr 2011

@kukujka zeby sme ti zavideli ? 😠

kaara1980
9. apr 2011

@nenullienka ja som sa nevyspala asi od 3tieho mesiaca.Cez deň tiež nezaspím 😠 .Za noc idem aj 8x čúrať.Minule som si to schválom porátala a naschvál som od 18tej nič nevypila.A aj tak som chodila.Asi ma telo pripravuje na tú moju malú čerticu.Pri Kubkovi som takýto problém nemala a to pritom som bola na tom psychicky dosť zle.Spala som ako baránok a aj malý bol po narodení riadny spachtoš.
A dnešnú noc nerátam.Varila som špenátové lasagne a tak ma z nich večer zdulo,že som mala horšie bolesti ako pri pôrode.Keby som už nerodila,tak asi bežím na pohotovosť.Takže už aj nácvik mám.Zaspala som o 3tej.

ingemor
9. apr 2011

@kaara1980 ..aj teba to trapi? ja sa uz od januara neviem zbavit poriadne mykozy, lieky zaberu tak na 2-3 tyz. a potom je tu opat..mam aj pozit.streptokoka ☹ uz som si aj objednala anionove intimky, ale mne asi nic nezaberie..
..a tiez som strasne ubolena-od nedele ma zacalo boliet v pravo dole v slabinach, niekedy ta bolest prejde do podbrusia, ledva niekedy prejdem na toaletu..nechapem, prve tehu som prezivala uplne v pododke a teraz..no, uz len vydrzat 😉

kaara1980
9. apr 2011

@ingemor mne sa stačí zle umyť a môžem bežať ku gynekologovi.U mňa mydlo tam dole veru nehrozí.Kúpanie vo vani a nedaj boh s penou?Kdeže.Je to na porazenie 😠

mipolka
9. apr 2011

@kaara1980 Baby ja mam tiez stale problemy s mykozou co som tehotna. Ale ked som bola v nemocnici, tak mi lekar meral PH v posve a po tyzdni liecenia polygynaxom som ho mala neuveritelnych 5,8... sam doktor sa cudoval. Tak som si v lekarni kupila tento tyzden gyntima cipky na udrziavanie kysleho prostredia v posve, je to na prirodnej baze, mozu to aj tehotne a urcite je to lepsie riesenie ako neustale mesiac co mesiac si tam davat nove cipky alebo tabletky na chemickej baze. Nechapem, preco mi to moj lekar neporadil hned ked sa mi druhy krat vratila candidoza.......ocividne mam problem s udrzanim kysleho PH v posve a gyntima moze byt riesenie, ako sa do porodu vyhnut dalsim mykozam a tak dat sancu sliznici v posve spevniet, aby sa mi co najmenej poskodila pri porode.

bubu84
9. apr 2011

ahojte babulky.. 🙂 potrebovala by som poradit, vobec nemam sajnu, co vsetko budem potrebovat pre babatko , ja mam zatial nakupene len oblecenie.. taktiez neviem co vsetko budem potrebovat do porodnice, teda celkovo co vsetko bude potrebne nakupit..

ako sa inak mate? vsetko v poriadku? my dobre, kopkame si stale, vnoci sa vobec nevyspime, inak vsetko v poriadku, izbicku uz mame hotovu, musim nafotit.. a dnes sme prali vacsinu veciciek, zajtra ma caka zehlenie 😉 kocik mame uz tiez vybrany, asi koncom buduceho tyzna uz ho budeme mat doma, teraz prave pozeram na nete postielku a supravu do postielky, no a uz potom chcem nakupit pomalicky vsetko, len neviem co... 😒 ☹

sisi0211
9. apr 2011

@bubu84
Dobry napad to pranie 😉 Mala by som zacat uz aj ja. Dostala som nejake vecicky od kamosky...
Chcem sa vsak spytat, v com periete detske vecicky? V akom prasku a na kolko stupnov?

bubu84
9. apr 2011

😉 to hej dobry napad.. 😉 prisla moja mamina, pretriedili sme veci, lebo dostala som, teda mam pozicanych dost veci a poprali sme dve pracky, vsak tych malickych veciciek sa dost zmestilo do pracky , to je fajn 😉 ja som pouzila tekuty praci prostriedok Dreft Baby a Sensitive a avivaz Silan Natural Almond Milk a Aloe Vera Sensitive a prala som vsetko na 30 st. 🙂 tak to krasne rozvoniava po celom byte 😉 juuj uz aby bol juuun 😉

kaara1980
9. apr 2011

@bubu84
@sisi0211 ahojte,ja som tiež zrovna prala včera nové vecičky (pre tie,čo mám po synovi si musím ísť ešte domov).Dnes som ich žehlila,tak som sa vytešovala z takých drobných vecí 😉
Ja periem v persil sensitiv a vždy všetko na 40-tke.
Ja som si nedávno robila zoznam,čo všetko mi treba pre malú kúpiť.Keďže postieľku s výbavou mám,tak aspoň niečo menej.
takže mne ešte treba:Kočík,vanička,uteráky plienkové,látkové plienky,zavinovačka,deka 2x,plachty do postieľky,kefa a hrebienok,poštolky,fľaša-sklenená,cumeľ,kefa na fľašu,jednorázové plienky,vlhčené utierky,jednorázové podložky,kozmetika-mne sa inak osvedčilo obyč.detské mydlo a krém na telo,krém na zapareniny,teplomer rýchlobežka,plastová lyžička-na vigantol
Pre mňa:odsávačka,vložky,vložky do podprsenky,popôrodné nohavičky,jednoráz.podložky,čaj na laktáciu,župan a rozmýšľam nad popôrodnom sťahovacím pásom
Od nás chceli do pôrodnice pre miminko len plienky,mydlo,vlhčené utierky a teplomer.rýchlobežku

bubu84
9. apr 2011

@kaara1980 diky za radu.. 😉 takze mozem sa pustit do nakupovania, nechcem to nechat na poslednu chvilu, vsak clovek nikdy nevie, uz aj v praci mi kolegyne hovorili, ze ci som pobalena.. 😉 to preto, ze tak uz aj vyzeram, ako pred porodom 🙂 takze vsetko postupne, spisat a nakupit, asi by bolo najlepsie do jedneho obchodu zajst, kde vsetko naraz kupim..ozaj tu odsavacku je potrebne kupit dopredu, aby som mala? a aka je dobra? som z toho uz magor... teraz to prave pozeram na nete, je to drahe jak slak a ani neviem, ktora je dobra... 😒

sisi0211
9. apr 2011

@kaara1980 @bubu84
A ja som si myslela, ze babatkovske vecicky treba prat aspon na 60-ke 😅
kaara - Nebude na zavinovacku horuco? Mame termin v juni a tie zavinovacky vyzeraju byt velmi hrube... A co je teplomer rychlobezka?
Ja viem tak, ze u nas do nemocnice mame brat len vlhcene utierky, kremik na ritku, jednorazove plienky. Odporuca sa este latkove plienky (pod hlavicku, na odgrgnutie...), rukavicky aby sa mala neskrabala a ciapocku, lebo tu vraj nedavaju.

andrejecka
9. apr 2011

čaute baby, tak to tu vyzerá že všetky máme týždeň prania, mne včera drahý našiel v pivnici ešte po predchádzajúcich majiteloch 50 kusov nových látkových plienok, ešte aj s cenovkami kčs, poprala som ich a dnes som 3 hodiny iba plienky žehlila 🙂