Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@kukujka
@fleuerette Jak vám dobre baby... ja som síce na PN už, ale tie vychádzky sú oničom a do materskej ešte 4 týždne. 😒
@micu13 ja taktisto... vychádza mi to na asi 14. máj... a to sa mi zdá riadne ďaleko ešte... Tiež celý deň sedavá robota a už cítim chrbát a hlavne nohy mi opúchajú nenormálne, je to horor... Uvidím ako to budem zvládať.... Ešte som rozmýšlala o tej materskej skoršej 8 týždňov pred pôrodom, ale neviem aké sú tam podmienky....
@kaara1980 Ja som s takýmito bolesťami mala problém práveže zo začiatku, teraz ani nie. Teraz sa mi občas stane, že ma chytí brutálny kŕč v oblasti brucha, ale keď sa dám na štyri a predýcham, je to ok... aj lekár povedal, že je všetko v poriadku a malá je vysoko a nepýta sa von.
Na tie bolesti "zo spodu" poviem pravdu mne nepomáhalo nič... takže asi len pretrpieť. 😅
@zufzufmeister aj ja idem na MD skôr 😵 😵
@janina7911
@andysok ale zvlášte,že v prvom tehotenstve som to nemala 😠 ,až teraz
@kaara1980 ja som tresne take bolesti "v podvozku" 😀 mala pri prvom tehotenstve snad od polovice az do konca, a teraz stale nic, nic ma neboli, takze neviem cim to je....ale asi je to v poriadku, Petka som porodila v termine a bez komplikacii, len je to fakt neprijemne...uz len vydrzat do konca 😉
@kaara1980
ahoj , tak to si mi konečne našepkala ako charakterizovať tie bolesti chlapovi......ako po 100 km na bicykli s tvrdým sedadlom..tak idem písať sms mm, nech vie, o čom mu hovorím 😀 ..a inak aj ten "podvozok" 😀 😀
ja to mám asi 3 týždne...a môj drahý chcel masírovať a hľadať lekárov...som povedala, že počkáme, odrodíme a bude dobre...on si vôbec neuvedomil, že už sa to blíži...
Ahojte,
zvykne sa vasim babatkam v brusku ckat? Ak ano, ako casto?
@zufzufmeister tak to ideme na matersku rovnako 🙂 mne to vychadza na 19teho -8 dni dovolenka, cize 6 maja by som mala ist posledny krat do prace. Ale tiez som uz rozmyslala ze by som sla na tu skorsiu, len sa musim opytat Dr. ze ci sa to da, alebo ako by sa to dalo.
@sisi0211 Priznám sa, ak sa malej v brušku aj čkalo nerozoznala som to od ostatných pohybov. 😅
@andysok Možno sa spýtam jak truhlík, ale ako sa "prejavuje" to štikútanie, že to rozoznáš od iných pohybov? Ja som cítila už asi dvakrát také hodne pravidelné akoby buchnátiky niekam do mechúra, ale fakt boli moc časté a pravidlené, tak možno toto bola štikútka. 🙂
Taaak som rada, ze nie som sama 😀
Mojej malej sa mi zda, ze niekedy cikutka aj 30 minut. A mne to je neprijemne 😅 Tie pravidelne pohyby, uz som myslela, ze nieco nie je v poriadku, lebo tiez sa stava, ze niekedy aj viackrat denne.
@janina7911
Stikutkanie je pravidelne, su to ako keby take jemne "kopanceky". Trva to aj par minut. (u mna aj 30 😅 )Je to ine ako ked sa hybe, lebo vtedy to nie je pravidelne.
@sisi0211 mne malá štikútala asi tak pred dvoma dňami prvý x.A to čkala niekoľko x za deň.Ale keď som čakala syna tak to bol iný extrémista.Toho nadhadzovalo aj 5x denne a hádam aj pol hodinu.Ten si fakt odštikútal svoje 😉
@janina7911 to rozoznáš od pohybov.toto sú také šťuchance pravidelné,v pravdielných intervaloch
@janina7911 môže byt, je to pravidelnde, rychlejsie ako stikutka dospeleho cloveka, ale pomalsie ako tlkot srdiecka babatka v brusku, trva to niekedy aj 5-7-9 minut, mne sa zda ze je to neskutocne dlho....ale ako opisujes je to akoby buchnatiky jemne, pravidelne 😉
@sisi0211 mne je ho az niekedy luuuto ako sa tam s tou stikutkou trapi
@kaara1980
keď sa naposledy vrátil zo služobky, doniesol oleje a krémy na natieranie pokožky brucha...a nakupoval štýlom, čo vidím, že je pre tehotné -to beriem... 😵 tak doniesol aj olej na masírovanie hrádze ( nevedomky) na masáž od nejakého 34.týždňa...to si mala kukať, ako sa čudoval, čo to vlastne kúpil....a deti ...ani nehovorím, pozreli návod a nechápali, tak som vysvetľovala, ale nemyslím, že to použijem 😀 , no ale aspoň bola sranda, keď chceš pošlem ti 😀 a môžte masírovať, ak máte čas
@mim111 ha,náhodou šikovný manžel.aspoň vidíš,že sa stará a zaujíma.Ten môj to má v paži a keď malá kope,tak volám Jakuba,nech ide radšej on počúvať.Včera bola taký zlatý.Malá ma začala kopať a vravím,a ty čo si sa zobudila?, a Jakub sa hral a ja že ma ani nepočúva,len zrazu zahlásil...,Lucia,ty nekop tú mamku!Však mamka?,.Taký bola na zožratie 😉
@siuzi007 hmmmm myslíš 8 týždňov pred termínom? Aké sú tam podmienky? Ja už by som veru zvládla doma ostať, nevládzem už fakt a tak sa mi nechceeee a drieme stále... brutalita 🙂
@zufzufmeister Možno by sa stačilo dohodnúť s lekárom, nech Ťa hodí na materskú skôr, napíše niečo zo zdravotných dôvodov....
ja sa tiež pripájam termín mam 12.6 a na materskú nastupujem 1.5
@mim111 Dievcata s tym masirovanim hradze opatrne, mne sestricka z gyn.oddelenia vravela, zevraj to robia, ked potrebuju podporit vyvolanie porodu u zien ktore prenasaju, takze radsej az po 36 tyzdni, keby ste sa nahodou na to dali 😉 Inak mne sa to celkom paci, v krajinach ako Holandsko, kde sa vo velkom rodi doma, to asi dost vyuzivaju, len skoda, ze u nas nie su na to nejake skolenia ... 😉
ahojte ja mávam takú bolesť brucha na jednom mieste, ale to je asi keď sa malý o stenu opiera. Keď sa chytím toho miesta neskutočne to bolí. Keď sa odtiahne tak to prejde. A niekedy ma tlačí na ten "podvozok" 😀 , že mám strach aby nevypadol. Bože keď si človek predstaví, že ešte zhruba 8 týždňov a budeme spolu ani sa mi veriť nechce. Strašne to ubehlo 😀 😀 😀 😀 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Baby,vás nebolí ,podvozok,?Mňa tam tie kosti,chrupavky čo väzy či čo tam je bolia neskutočne.Chodím ako pokakaná a vstať s postele mám problém,pretože to bolí ako keby som týždeň sedela na bicykli s tvrdým sedadlom.