V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
@kakaovyrez ahoj mna zakazdym kontroluje ked idem do poradne...pozrie ci je krcok zavrety a povie ze je to dobre...
@kakaovyrez pre mna je to trochu divne...mna moj nekontroloval od spodu len prvy krat ked som tam bola uz tehu a potom az do teraz nie...ale v 28tt mi povedal"mamicka,nachystajte sa ze od teraz vas kazdu poradnu budem kontrolovat aj od spodu....to by sa tam asi priebezne mal pozriet aj ten tvoj hlavne koli takym problemom ake mame my...
@feb13 dik za odpovede...ti koki jantulka bude asi hysacit trosku ona ma krcok na 2cm a ja ani neviem...nehovoril ..ale aj si mi odpovedala na to co som si len myslela a dumala nad tym...tj.uz 2noci ma boli kostrcaz po ritny otvor,ani keby som potrebovala na velku..a to hlavne vecer,tak ze to mi tam mali uz tlaci...tie falosne kontrakcie pocitam zatial ich nieje vela ale cudne je ze mna chytaju ked sedim alrbo dlhsie lezim na pravom boku 😅 a to s tym krckom a otvaranim sa,tak to som potom zatial veeelmi dobre na tom ze ja uz 3tie a som zatial zatvorena...pripadam si ako prvorodicka...fakt...taketo blbe stavy som z dievcatami nemala ani som sa az tak nesledovala a tento moj mrnusik,ten je poriadny previiitik este aj p.dr vystrasi a ten potom robi bubub na mna a ja stresujem..no fantazia 😀 ale radsej sa budem bat ako by som mala nedbat a lutovat 😉 ty to mas uz len za par...vydrzime vsak sme uz skoro v cieli...mozno sa este smiat budeme ze sme ese aj prenasali 😀 baby ked si to tak zoberiete,volakedy zeny rodili na poliach zohnute pri okopavani...
@jantulka ahoooj...tak feb nam pisala ale nelakaj sa bude to ok 😀
@kakaovyrez mna nepozera zospodu stale dokopy ma videla 3krat ale oni ti ten krcok kontroluju aj ultrazvukom takze v poho
@zvedavec1 jaj ta torta ja by som teraz zozrala aj neviem co keby bolo sladke 😀 super torticka
@kvojtanikova moj stary pecie dokonca lepsie nez ja takze ja sa vytesujem furt ked mi daco napekacuje 😝
@marika1977 no ja vytokujem tak od zaciatku takze vlozkujem uz 32tt 😀 kym to neboli nestipe nepali tak neriesim a co ze mas tak skoro poslickov hm?ja som ich mala dva tyzdne pred porodom tak sa nesal a vegetuj este mate cas predsa.........jaj a tie moje baby su tiez jak z divych vajec ale co uz 🙂
@andrea0903 jeziiis nestras..sak to, mne tvrdlo zo starsou pri prechadzkach a z mensou v oddobi 2-3tyzdne pred porodom a tesne pred so sa citila ako velka skala....ono je to take len par sek.az minuta ale boleli len ked zacali teraz uz len stvrdne a po chvili povoli...ja som myslela ze je to v norme,vsade tak pisu...no dufam,nemam ich zas az tak casto... 😒 ..a to vela ludi tvrdi ze dievcata su ovela kludnejsie ako chlapci...neviem neviem,u mojich je to tak..starsia rozblazni mensiu a potom je s toho krik a plac... 😠 a ja aby som robila zandara lebo mm povie"odkontroluj ich...a dalej lezi na gauci...maximalne tak zareve...ticho budzte kuvaaaa.....ale to aj stichnu,no ja by som mohla revat ako lev 😝
@marika1977 ja som pri dievcatach poslickov nemala iba ked som vtedy chlapca cakala takze asi na tom daco pravdy bude ze chlapci su ini..... 😀 a magnezium ty neberies? a u dievcat to mame rovnake ale u nas je ta mladsia divsia na salenoty 😝 ja ked zrevem tak to stoji za to ale potom to aj tak maju na haku ale muz ked je doma on len povie DIEVCATA a tie su v pozore 😀
@andrea0903 sak aj ja som to tak nejak...mala vie ze odomna aj dostane a starsia sa tiez buchnatom po chrbte rukach nevyhne niehkedy...tak mala aj zastresuje ked kricim aj sa schova ale to setko len pokym nevydem z detskec,potom dalej pokracuje cirkus humberto...mm sa dost boja a maju veliky respekt,pritom on ich nikdy nebije malej zvykne len gate stiahnut a akoze jej nalizi a ona reveeee tak sa poji ale nechapem...mm urcite neudrie,ma sylu ako byk lebo roky cinkoval tak sa boji,ze neodhadne a velmi ublyzi...tak ze tak 😉 teraz je mali hore a natahuje sa ako maciatko aj ma kopka do zaludka aj mechurika jaaaj..popišaaam... 😀 utekam na wc
my sme boli dnes na kontrole, malý má 2020g, krčok ok, všetko ok. Mne kontroluje stále krčok, väčšinou vaginálne ale raz iba premeral dĺžku ultrazvukom. Dnes oficiálne nastupujem na MD ale ešte mám v robote nedorobky tak ešte sa tu pomotám, zajtra voľno, hurá, pojdem na soc.poisťovňu. Doktor kázal, aby som sa už v 35. týždni hlásila v nemocnici, zatiaľ neviem čo to presne znamená.
ahojte moja mala ma okolo 2080gr.pondelok som bola u lekara vsetko bolo ok.utorok som musela ist do nemocnice lebo som mala vysoky tlak ,a aj tep.tam mi zistili ze hrdlo mam maksie skratene na 2,5cm,vnutorna brana otvorena pre prst.teraz som este doma ale musim lezat.povedali mi ze musim este aspon 1 mesiac vydrzat.pondelok idem k lekarovi a ked sa to otvorilo lepsie tak musim ist do nemocnice:( dufam ze to mala este vydrzi.
@kakaovyrez Ja si presne nepamatam ci ma vaginalne vysetril kazdykrat, ale vacsinou ano. A vzdy robi taky kratky UZV a vtedy sa meria aj krcok. Inak mi nic nehovoril kym bolo vsetko OK, ale v knizke som nasla o tom krcku zapis od 16tt.
@marika1977 Podla mna jantulka tiez nemusi robit paniku, lezanim sa ten krcok moze este aj predlzit. Ja som to tu niekde citala na fore a neverila som tomu, kym som nesla na kontrolu a mala som zlepseny nalez. Alebo sa to aspon moze udrzat na takej urovni ako je to teraz. Moja znama sa otvorila v 7mes. a to uz mala doma 3r a 1,5r dieta takze viem si predstavit ten kludovy rezim, ale ona sa velmi snazila a nakoniec rodila den pred terminom. A niekde som tu citala, ze niekto bol otvoreny od 5mes a rodila v termine alebo nakoniec aj prenasala, len uz si nepamatam ako sa volala. Vlastne samotna dlzka cervixu este nie je rozhodujuca, ale celkove cervix skore ktore sa vypocitava na zaklade 6 parametrov. Neviem aku mate vy tehotensku knizku, v mojej je taka tabulka ako sa to vypocitava, aj su tam akceptovatelne hodnoty v jednotlivych tyzdnoch. U viacrodicky vzdy moze byt o 1 bod viac. U prvorodicky ma byt 0 do 20tt. Inak ja uz mam tiez mlieko dokonca vyse mesiaca, to vobec nie je problem. A o kontrakciach som citala, ze sa zacinaju hore pod zaludkom a postupne sa rozsiria smerom dole na celu maternicu. Tak to tvrdnutie co ja mam sa vzdy zacina od lonovej kosti a siri sa smerom k pupku, takze z toho by sa rodit nemalo... A placentu kde mas ulozenu? Lebo ak na boku, tak moze byt, ze ti nerobi dobre ak na tom boku lezis.
@silvia1124 Neboj sa, sme tu viacere ktore mame podobne problemy. No v tvojom pripade by som odporucala vstavat fakt iba na zachod, aspon do toho pondelka. Mozno v poslednych dnoch si sa viacej namahala a ked teraz budes mat klud tak sa to upravi. Vydrzat by si mala do konca 36tt. Od 37tt je novorodenec donoseny. Hlavne vela nebehaj ani nestoj na jednom mieste a nedvihaj a nestresuj, bude to OK. Ak lezis na chrbte, mozes si dat pod zadok vankusik.
@feb13 dakujem ti .dufam ze to dobre dopadne lebo mi sem tam aj tvrdne brusko.
@silvia1124 neboj nic bude dobre moja kamoska mala krcok na 1,5cm a bola na prst otvorena doma vylihovala a nakoniec tak ze ked ju prijimali do nemocnice na pozorovanie cuduj sa svete krcok bol na 2,5cm a bola celkom uzavreta nakoniec rodila dva dni lebo sa nevedela otvorit 😀 a neboj mne sa obe koceny narodili skoro a dnes su z nich baby ako hrom a ked myslim skoro tak je to skoro jedna bola sice na 35tt ale uz mesiac bola v bruchu bez vyzivy takze bola ako v 32tt a druha v 28tt len oddychuj nohy hore a vegetik ale miesto chrbta sa vyval na bok
@andrea0903 dakujem za radu
@silvia1124 ahoj v klube nas leziacich 😀 neboj ten mes.vydrzis a podla mojich info mas skrateny krcok o 0,5cm to asi nieje az tak vela...drz sa a fakt lezkaj 😀
@feb13 placentu som mala nizko,smykla dole ale o tyzden sa vytiahla a asi ju mam tam kde ma byt lebo na poslednej poradni mi ju este aj dr.ukazal ze pozrite sa...idem sa aj ja na tie hodnoty pozriet v knizke..ja som noc pred porodom zo starsou nevedela spat...to som bola v nemocke a bolo mi zle zaludok som mala v ohni a citila som vnutornu horucku..bolo mi celu noc na nic nenasla som si miesto a rano o 8som uz mala kontrakcie...a z mensou som mala brucho ako beton a to som zaspala a potom ma zobudili kontrakcie a odtiekla mi este doma voda to bol ako potok..aj cele auto plavalo...to asi kazda ma ine priznaky,ja sa len bojim ze nestihnem do nemocky,predsa uz 3ti aj dievcata so rychlo porodila 🙂
@feb13 ja som tu nasla len take ze spona fundus median v cm a v 30tt mi tam dal krizik k 30ke tak neviem ale ziadne cisla tu nemam len ze vaginalny nalez 2b
ha tak to ja môžem študovať knižku koľko chcem a neprečítam ani ň, doktor tak píše že ani neviem čo je číslo a čo písmeno 😀 takže si musím pamätať čo povie alebo sa na všetko pýtam
@shira_ to je diagnoza vsetkych lekarov ja tiez v knizke vycitam akurat tak VIII a to je vsetko 😀 😀 😀
@marika1977 Tak mozno ty mas inu knizku a ta tabulka tam nie je ale tie 2b to bude mozno ono, tak to je dobre lebo v tvojom tyzdni pre viacrodicku je povolena hodnota 6.
@shira_ Ja som to zatial vedela precitat, mozno preto lebo nejako poznam terminologiu a priblizne viem co tam asi mam citat 🙂 Ale moj mi da vzdy aj kopiu nalezu z ich dokumentacie a to pise na pocitaci 🙂
Este jedna otazocka na vsetkych. Kolko priberate tyzdenne? Ja som posledny tyzden nic nepribrala ☹
@kakaovyrez ahoj 🙂 tak ja priberam cca kilo za mesiac... raz sa mi stalo, ze za tri tyzden som nic nepribrala... a vsetko je oki. Mala mala v 30 tyzdni uz 1650g!! ja som zatial pribrala 7 kil 🙂
@poppy1 Tak konecne nejaka "spriaznena" dusa. Ja som zatial pribrala iba 6 kg, ale za posledny tyzden nic, tak som sklamana, lebo sa fakt snazim jest. Aj neskoro vecer, potom mi je z toho blbo, ale vydrzim... Inak mi to vychadzalo cca 2 kg mesacne, kedze som zacala priberat az od piateho mesiaca. A maly mal minuly tyzden 1400-1600 g. Hrozne sa bojim, ze po porode budem vyzerat ako "somalec" - jedna moja kamaratka tiez tak dopadla - este dva roky po porode jej trcia vsetky rebra, ma prepadnute lica a vobec nevie pribrat... Pritom predtym bola "akurat".
ahojte ja som bribrala 10 kil a posledny mesiac som schudla 1 kg.ale moc mi nechuti papat.( jem len same sladkosti. 🙂
pondelok idem k gynekologovi na kontrolu a povedal ked sa to shorsi tak ma da do nemocnice:( dufam ze to bude ok.
ja som posledný týždeň nepribrala ani gram. ale už mám +9kg, tak som dúfam v norme...

@zvedavec1 no tak moj ma 30-tku 28.12 a termin porodu je 29.12.ale podla pohybov sa to posunulo na 22.12. no uvidime...torta urcite bude ale ziva 😀 to budu nase krasne vianoce a jeho 30-tka 😀