V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
@smejo251 tak to nieje bohvie aka sprava ☹ ..ja som sa ho na to pytala ze ci ma dost zivin dieta,hovoril ze ano ale tak asi ich uz tak dlho dost mat nebude....male sa mi hybe skacka kopka tak akurat si myslym aj ozvy srdiecka su v poriadku...tak hadam to dopadne ok 🙂
@jantulka ale vies co sa hovori..aj dobreho vala skodi 😀 uz som sa s tym vyrovnala...ale to by bola sranda ak by som porodila fakt chlapca 😀 😀 😀 😀
@marika1977 tak to teda hej mas pravdu
@jantulka idem si lahnut,lebo sa mi toci hlava ako by som bola pripita...nechapem,taketo stavy nemavam..nevies co to moze byt?tlak alebo co...
@marika1977 no asi to bude tlakom mne zasa poslednu dobu byva zle od zaludka a tiez neviem preco
@marika1977 drzim palce nech vsetko dobre dopadne s tou placentou a neboj sa babo isto dorastie keby malo aspon 2,40 kg bolo by na dievcatko aj celkom fajn. no ale budete mat doma zabavu. ja fakt nechapem ako je to mozne ze tak dlho ti tvrdia ze je to chlapec a potom zrazu dievcatko. si predstavte ako sa asi mozu citit zeny v Cine kde mozu mat zo zakona iba jedno dieta a kazdy chce syna.... Ja sa asi zajtra vyberiem na prietoky a potom dam vediet ci nam tiez nahodou nenarastol pipik. neviem preco mi tam kazala ist ked som este len v 32tt tak dufam ze je vsetko OK za to ona tak posiela normalne. lebo je fakt ze kazda lekarka hovori nieco ine. dufam ze mi tam malu aj premeraju aj odvazia, v 30tt mala 1650g.
baby a ktora z vas bude rodit v presove?je tu vobec niekto taky?
@jantulka asi ti mala tlaci na zaludok..uz takuto dobu maju malo miesta 🙂
@kvojtanikova za 5dni mi pribrala 100g tak dufam ze priberie...uz som sa ako tak zmierila s dievcatkom,v podstate mi to aj tak bolo jedno len som velmi tuzila dat muzovi chlapca lebo to je jeho vysnivane ale co uz...asi si ho bude musiet urobit niekde inde 😀 😀 😀 ani ja nechapem,preco mi to neoznamili uz skor...ale vzdy lepsie ako sa do dozvediet pri porode 😖
Tehošky, čo balite na oblecko pre baba do porodnice??? velkost 56? aj pancusky? alebo iba dupacky? ja fakt neviem. nebude mu zima?
ahojte kocky 🙂 chcem sa trosicku pochvalit...boli sme dnes na ultrazvuku a vsetrko mame v poriadku, malicky ma 1689g a aj sa nam uz otocil hlavickou dole, dufam, ze uz aj tak vydrzi 🙂 ale neviem, neviem, lebo je to uz teraz take zive striebro, niekedy mam pocit, ze ani nespinka, tak ma stale kopka 😀 a co sa tyka tej mojej unavy, za vsetko moze pravdepodobne nedostatok zeleza, ktoreho mam stale malo, aj ked uz ho beriem skoro dva mesiace...ale co uz, ja vydrzim, hlavne nech je babatko v poriadku...
@bebaa ak si dobre pamatam tak som vo februari balila perinku,deku,fusak 2xciapocky nejake dupacky asi3-4kosielky nejake svetriky aj pletene rukavicky...a este plienky apotom uz len potreby pre babo 🙂
@zivika no vidis,to je dobre ked sa mate fain...aj ma peknu vahu 😀 a to uz teraz budu len priberat 😀
@bebaa : Ja zabalim aj pancusky, aj body , aj dupacky -radsej mat toho viac , aby nic nechybalo.Tiez si nad tym uz dlhsie lamem hlavu. Ale kedze som prvorodicka nemam ziadne skusenosti a ked sa pytam starsich bab co uz rodili, kazda povie nieco ine. Takze moja taska bude asi plna 😀 len dufam, ze ma s takou pustia do porodnice. Velkosti beriem 56 a zopar 62.
@marika1977 : Drzim vam palce! Neboj vsetko bude dobre. Ono je to takto urcite lepsie, lebo ta budu mat pod dohladom a aj ten oddych na lozku vam mozno prospeje 🙂 Drzte sa.
@alzbetka490 dakujeme 🙂 aj ja sa snazim pozerat na to s pozitivnej stranky...len nech sme zdravi 😀 uz babka si nejak s detmi poradi a aj ocinko 😀
@alzbetka490 ale ja myslim iba na cestu domov....
@bebaa akurát som to dnes riešila a nie som si celkom istá. v nemocnici vraj dieťa dostane oblečenie a treba len na cestu domov. to som nachystala body, dupačky, ponožky, hrubánsky overal a dve čiapky, na to ešte zavinovačku do autosedačky a deku, tenké aj hrubé rukavice. pančušky nachystám radšej tiež ale však v aute sa kúri, toto musí stačiť, možno je to aj moc. okrem toho plienky. ale neviem ako sa vlastne v dnešnej dobe balia deti, či naširoko alebo nie... segra balila prvú dcéru tak, že dala pampersku, cez ňu ešte jednu alebo dve látkové plienky a cez to také igelitové gate. nuž však v pôrodnici hádam vysvetlia..nachystané mám. viem že veľkosť 56 neter nepotrebovala keďže už pri narodení mala 58cm, ja mám nejaké body aj košieľky aj dupačky v.56 ale napr. overal som dnes kúpila radšej väčší lebo je krásny a bolo by mi ľúto, keby bol hneď malý. a väčšinu tých najmenších vecičiek doma mám na 0-3m, nie tie úplne novorodenecké.
dnes som si urobila puding, no myslím že posledný krát, tak ma pálila záha že ani 2 maloxy nepomohli, bola som sa potom s mužom vonku prejsť nech mi pretrávi. už sme doma ale teda nič moc, dúfam že kým pojdem spať mi to prejde a nevyhladnem zase na smrť. vo štvrtok by som mala ísť na kontrolu, som zvedavá ako malý narástol. pekne sa hýbe, stále vytlačí nejaký hrb na bruchu 🙂 strašne mi rastie brucho, za posledné 2t. som pribrala 2kg, bože ešte min.mesiac vydržať, dúfam že nie viac...neviem si predstaviť ako budem žiť s tým brušiskom, už teraz si pripadám strašne nemožná, neohrabaná, ako tuleň. zadýchaná som po pár krokoch a kým si dám ponožky a čižmy- no hrúza 😀 😀
@shira_ Uz sa deticky nasiroko nebalia, iba ak to predpise ortoped alebo ak sa v rodine vyskytuje nejaka dedicna porucha bedrovych klbov. Je to z toho dovodu, zevraj mamicky zle balili babatka nasiroko lebo tie postolky stale sklzavali dole a tym im viacej ublizili nez pomohli, tak sa uz od toho odpusta. Ale mne su celkom sympaticke aj moderne latkove plienky (take typu pampers len su pratelne) a tie vacsinou maju siroky strih tak su dobre na klbiky a su aj ekonomicke aj ekologicke.
@shira_ no presne tak aj ja pobalim, dupacky, body, kabatik, ponozky, overal a pancuchace malicke....ciapku, zavinovacku do autosedacky a deku...presne to iste aj ja, kyselina ma trapi, to ze som velka, zadychcana.... a cizmy neobujem ziadne, bo sa nezohnem, iba tenisky mozem nosit 🙂
Kto dá malé do vaničky, tak potom treba perinku a fusak, kto dá do autosedačky, tak zavinovačku do autosedačky alebo možno by aj teplý overal stačil a na to dobrá prikrývka. hlavne že sa dá bábo upevniť pomedzi nohy. Ja mám dlhšiu cestu z pôrodnice, aj po diaľnici, tak ja dám radšej do autosedačky. zdá sa mi dobrá, je tam aj na hlavičku taký mäkký mantinel. poštolky mám aj ja, ale keď nebude treba, budem len rada.
Ja som postoliek dostala 13 ks 😀 nie nove samozrejme... ale keby sa mi podarilo s tymi latkovkami, tak ich nebudem potrebovat aj keby bol problem. No este uvidim co bude po porode, ale asi ich vratim lebo vyhodit nechcem. No a s autosedackou je to tak, ze my vlastne auto nemame a ked pojdeme s rodicmi niekam tak je to raz za niekolko mesiacov... proste na jednu cestu sa mi neoplati kupovat specialnu perinku alebo fusak do autosedacky (mozno ani autosedacku ale tu mame pozicanu) lebo kym nabuduce niekde pojdeme aj z toho vyrastie alebo uz konci zima... take teple zimne overaly mam ale trochu vacsie, nie uplne pre novorodenca, ale koncom zimy mozno aj to mu bude dobre. A z porodnice pojdeme iba v ramci mesta, tak hadam to zvladneme aj s vanickou. V lete by som ho dala do autosedacky.
Ale zorganizovat cestu do porodnice bude zaujimavejsie, lebo otec casto je sluzobne prec, sused cez den je v robote a uprostred noci ho asi nebudem budit, taxikari vraj neradi beru rodiace zeny, sanitka nezoberie manzela a MHD chodi v noci kazde 2-4 hodiny 😀 tak asi budem musiet to naplanovat tak aby otec bol doma 😀
@bebaa Ahoj. ja som si vypytala u sestricky zoznam veci ktore budem potrebovat do porodnice a na odchod domov su pisane:body,plienky,postolky,ciapka,rukavicky ponozky,dupacky,fusak alebo overal,svetrik,kabatik,tepla ciapka,deka.
Zoberem urcite aj pancusky. radsej nech je toho viac 🙂
@shira_ ja asi pre istotu zoberiem do nemocky aj nejake dupky a kosielky do plusu...bo pamatam zo starsou dcerou,bola tam jedna pani a tej mali vkuse vrackal tak som jej pozicala aj moje kosielky...ale to bolo straasne davno,tedy nam zakazovali aj deky museli sme ich pri vizite schovavat a to bola v nemocke taka zima ze nasim deturencom drkotali pusky pri prebalovani kupani a boli az modre od zimi...ze vraj koli alergenom niesu dobre deky...to bol tedy rozum a deti nam mrzli ☹ ..neboj,nejak vydrzis...ja si niekedy moje brucho ani neuvedomujem,aj mi je cudne ze ho teraz nemam tak obrovske ako predtym a zas len dievcatko...to by som mala trochu vadsia byt...zacinam sa bat,ze nerastie ako ma...to bude asi len taka mala frnda 😀 budem ju v tej perinke hladat to nie ako lea...bola 2najvadsie babo tedy v porodnici aj s jednym chlapcekom az to bolo smiesne ze nase deti vytrcali od ostatnych o hlavu 😀 ani si neviem predstavit pestovat 3kg dietatko 😨 😨 😨 sak sa ju budem bat aj chytit 😨
no, ja si teda brucho uvedomujem dosť dobre 😲 som zvedavá koľko bude mať moj malý, ja teraz nejako skokom rastiem a priberám. v 28.t. som mala také bruško že keď som si dala nejakú mikinu vôbec by nikto nepovedal že som tehotná. ale teraz sa známi len za hlavu chytajú, že rastiem zo dňa na deň. muž sa kuká na mňa a už aj on sa smeje 😀 minulý týždeň som už mala 104cm cez brucho, ja mám v páse normálne 65, kým sa mi brucho len do roviny dostalo už som bola pomaly v 5.mesiaci. ja som sa narodila 4 kilová, aj segrine baby. Kebyže mám prenášať do vianoc, ja si to neviem predstaviť.
@shira_ tak to asi necakaj male babo 😀 ked ty si mala 4kg..to ja mam obvod 120cm teraz som merala tak potom som aj ja dost velka 😀 ako ze tucna som ale akosi si nepripadam prilis bruchata...no z mensov som mala brucho na dvojicky,tak obrovske ze sa kazdy cudoval a nebolo cloveka co by sa ohladne mojho big pupku neopytal,nevyjadril 😀 😀 taj muz aj dcera hovoria ze oproti lei som polovica 😉 no mne popok vyskocil uz v 4tt co som este ani netusila co je vo veci a rifle som uz nezapla tak som sa aj zlostila ze som zas pribrala ☹
Ahojte ja som bola dnes v poradni v ruzinove a je vsetko ok.len som sklamana lebo ma len lekar vysetril a to bolo vsetko.cakala som ze mi spravy ultrazvuk a budem vediet vahu a nic.neviete ci v ruzinove v poradni kedy robia ultrazvuk alebo to nerobia.moj gynekolog mi stale robil a odkedy chodim do ruzinova tak mi nerobia.neviete preco?dakujem
budete rodit s epiduralkov alebo bez?
caute baby hned sa "pochvalim" ako som dnes dopadla na prietokoch. Cakala som tam 4 HODINY vysetril ma za 30SEKUND , predtym mudroval ze naco tam vobec idem ked som bola na USG v 30tt (ako keby som ja za to mohla, ked ma poslala tak som isla) a ked som sa ho opytala ci by mi mohol skontrolovat hlavicku dietata lebo ze minule som ju mala o dva tyzdne vacsiu tak mi povedal ze ma plnu cakaren zien... napokon to teda ale pozrel a teraz je hlavicka 32tt co aj zodpoveda. ale babo uz bolo pekne otocene dole hlavou a teraz je zasa dole ritkou, hlavu mam niekde vlavo pod rebrami... takze musim polohovat🙂 nic ine nepozrel ani len vahu velkost... takzue v podstate neviem vobec nic okrem toho ze prietoky su OK a este som si vypocula mudrovanie som sa citila ako keby som mu bola na obtiaz...

@marika1977 no ved dievcatka su 100krat lepsie ako chlapci tak nestresuj a som zvedava co mne zajtra povie drzim ti palce aby ste boli v poriadku a kedy to vlastne ides do nemocnice