V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
@silvia1124 ja stale uvazujem... prve dieta som mala bez ale boli momenty ked som to olutovala. zasa na druhej strane si vravim ze ked som to raz zvladla druhykrat to nemoze byt horsie... no neviem... uvidim. to musis asi podla seba rozhodnut ako znasas bolest a tak.
@kvojtanikova dakujem ti 🙂
kde nakupujete vecicky pre babo?
@marika1977 fíha, 120 no tak to sa mi nezdá malé brucho 😀 ale ja nemám s čím porovnať, ja mám prvé...ale mne sa moje zdá, že by už stačilo, ale teraz to akurát začalo riadne rásť 😅
@kvojtanikova no to fakt poteší..človek si pripadá ako blbec, ledva sa niekde dovalí a tam toto. ako keby sme tam chodili len tak z vlastného rozmaru. kamarátka mi tiež hovorila, keď začala chodiť do nemocnice, že sa jej zakaždým pýtali, načo vlastne došla a čo nejde k svojmu doktorovi. keď im hovorila, že ju poslal, len krútili hlavou. takže sa už teším, mám to nejakých 30km.
@silvia1124 no ja som kúpila nejaké veci v tescu. celkom sa mi páčia a stáli menej než v tých špecializovaných obchodoch, aspoň čo som zatiaľ natrafila...
@kvojtanikova no pekne...tak ty by si tu ochotu dr.mohla krajat...asi mal zli den alebo sa mu nechcelo...mne sa tiez raz stalo cosi podobne.najprv ma nechal lezat na posteli z odkrytym bruchom,odysiel a asi po 15min.prisiel gel som mala uz zosuseny a brucho jak lad tak robil ultrazvuka len potisku som sa spytala ci mi neukaze babatko a on absolut nic,ani slovo...ako by som nic nehovorila....a asi po 3-5min obratil monitor ku mne a strucne cosi popisal ale nedozvedela som sa v podstate nic....asi maju niektory svojej prace plne zuby,preto mam ovela radsej mladych porodnikov...ti do toho davaju este svoju dusu a snazia sa len aby vsetko robily spravne...ja mam taketo skusenosti...ty si z kosic,tu andreu si nahodou nevidela v nemocke?kto vie ci uz porodila...ako sa ma
@marika1977 nevidela som tam andreu, ja ani neviem na ktorom poschodi taketo pripady byvaju, ja som bola na 16tom na tom ultrazvuku. tiez na nu myslim lebo ona byva tu na furci ako ja a raz sme sa stretli na glukozovom teste a celkom fajn sme si pokecali.
ozaj a co dievcenske meno Radka? mne sa celkom paci, a ked ste chceli chlapceka s takym menom... my sme uz na 90percent rozhodnuti pre Barborku, ale este stale mame otvorene moznosti.
@silvia1124 vecicky pre babo mozes pozriet aj na babybazar.sk nie su tam len nosene ale aj nove veci a za dobre ceny. su tam aj predavajuce co maju celu vybavu napr. Next alebo H/M a predavaju to v dobrom stave, ved co take babo znici ked si to mozno 3x stihne obliect....
@kvojtanikova uvidime 😀 nejake meno jej uz len dame 😀 frndula mala...uz sa zacinam s dievcatkom stotoznovat 🙂 uz je lepsie....mne velmi vrta hlavou co moze byt snou pred tyzdnom ju hospitalizovali,tak uz by mala byt porodena alebo len lezi...kto vie...ani neviem,dokedy som ja doma,zajtra idem z vysledkami mojmu zenskemu tak sa s nim dohodnem co a ako....co tam ja preboha budem tak dlho ☹ ☹ ☹ ☹ uz teraz mam s toho depky...bez muza bez deti...sak ma tam porazi 😒
@bebaa ja to myslim aj na cestu domov 🙂 Hlavne deku nezabudnut -to nam dali tiez do zoznamu : Vybavicka pre novorodenca pri prepusteni domov: dupacky, kosielka, kabatik ( v zime aj svetrik) , ciapocka, jednorazova plienka, zavinovacka , deka
@silvia1124 -ja som tiez vela veci kupila v Tesco -maju tam dobre ceny a casto aj akcie. Hlavne body a pyzamka som tam dostala za super ceny a minule mali aj na teple overaly akciu-takze odporucam. V detskych obchodoch som tiez kupila par veci , ale len ked bola akcia -lebo niektore ceny sa mi zdali naozaj prehnane 😕 .
@alzbetka490
@kvojtanikova
@shira_
dakujem 🙂
Ja som nekupila prakticky ziadne oblecenie lebo vsetko mi pozicali pribuzni - az moc. Ale videla som pekne vecicky v obchode MAXX (BA) za cenu okolo 2€. Neviem aku maju zivotnost ale take male babatko aj tak zo vsetkeho velmi rychlo vyrastie.
dnes sme boli na kontrole, malý má 2420g, otočený dobre, krčok v poriadku,vraj vydrží do termínu. tlak išiel zase dole, že 90/60 tak mám nariadenú liečivú fatru na pitie. robili mi aj stery, to bolo čosi úchvatné. chcel to najprv len tak, s tou paličkou, lenže malý ma dnes tak svinsky tlačí dole, že ani palička nešla dnu (hneď som si pomyslela že sex by sme mali s mužom asi úchvatný 😀 ) tak mi tam doktor dal tie kovové rozťahovacie hovadiny čo normálne v pohode znášam, ale dnes mi skoro slzy vyšli. ja si neviem predstaviť ako tade vylezie tá veľká hlava. som síce zástancom prirodzeného pôrodu bez epi...no dnes som teda zostala na vážkach, že veru toto ja asi nevydržím. ja znášam bolesť v pohode, ale zrovna v tejto časti tela nie... nebudem sa ja hrať na hrdinu 😒 dnes ma od sporáka odstavili dosť nechutné bolesti v podbrušku, v krížoch aj všetkých dolných panvových kostiach, brucho zase ako kameň. dala som si hneď magnézium a išla si ľahnúť. už je to lepšie. uvedomila som si že od 6:00 som na nohách a vkuse niekde kmitám 😠 vraj falošné kontrakcie sú nebolestivé 😲 no- teším sa na tie bolestivé 😕
@shira_ to sa ani nediv ☹ to mna zakazdym ked ma od spodu trosku posprta boli brucho uz celi den...asi sa to nasim detickam nepaci a patricne nam davaju na javo ze to tam dole je ich priestor a nema sa tam tiskat nic ine 😀 ...ale mali ti ma kraaaasnu vahu...az ti zavidim 😀 toho synka...no ja som iba zvedava to ta moja frnda ako porastie...no dnes som bola u mojho zenskeho...tak od pondelka sa s vami lucim...nastupujem do nemocky na pozorovania...inak sme v poriadku len ta placenta nieje ok..ale povedal,ze videl uz aj ovela horsie a deti sa narodili zdrave...bojim sa trosku bo ak sa to bude zhorsovat,moj porodnik ma domov nepusti a necha si ma na ociach....neboj,porod zvladnes,tie bolesti sa daju vydrzat...a o epiduralke si radsej precitaj pre aj proti,no ja by som ju nechcela ani za nic... 😖
@marika1977 no veď práve ja som čítala pre aj proti. ja sa tej epiduralky aj tak bojím ako hovado, takže by som ju nechcela...lenže aj pôrodu sa bojím, aj všetkého, ale čím sa viac blíži termín, tým viac by som chcela už rodiť, akokoľvek, nech je ako chce len nech je malý zdravý, aj ja. Keď ideš v pondelok už do nemocnice, je to veru ešte dosť dlhá doba do pôrodu... ale radšej byť pod kontrolou. a možno porodíš skôr keď tá placenta je taká 😒 len nech ste obe v poriadku. som zvedavá na meno 😀
No, moj má slušnú váhu, som kľudnejšia lebo keby náhodou bol predčasný pôrod, tak už by to malý na svete zvládol, to je dobre. pýtala som sa dr. niečo ohľadom termínu pôrodu a hovoril, že keď je bábo veľke, nechce zostupovať do pôrodného kanála a potom sa prenáša, tak som sa pobavila, že tam nakoniec strávim aj vianoce 😝
potvrdil mi aj tú informáciu o prietokoch, že už sa nechodí, iba v podozrivých prípadoch. ja mám ísť do heliosu na prietoky budúci týždeň, tam to v 36.t.kontrolujú, a moj dr. mi povedal že ma aj tak pošle v 38.t. akože je niečo podozrivé. že je to lepšie, pre istotu.
@shira_ mne pozeral prietoky porodnik aj potom moj zensky a su v poriadku...tak to s tymi velkymi detmi bude asi pravda...mensiu som prenasala,nechcelo sa jej asi vom a uz ako par tyzdnovi plodik bola raz taka aka ma byt 😅 a toto bude len taka mala bambula asi 😀 ja sa toho vsetkeho obavam,nechcem rodit prilis skoro...takyto strach o dieta som nemala a to som uz 3xtehu... ☹ ..neboj,ty budes mat krasneho velkeho chlapaka,ja pocitam okolo 4kg a porodu sa neboj...ked to pride na teba,maj na mysly ze to musis nejak pretrpiet a ked ti budu kazat tlacit tak tlac tak silno,ako len vladzes..ako o zivot ale bacha na oci,ani nahodou ich tedy neotvor bo po porode budes ako angorak 😒 popraskane zilky 😖 nic pekne...aj si poplac,aj si ponadavaj...ak to pomoze,je to dobra ventilacia..a personal ti pomoze,aj porodnik bude napomocny,ty nemusis nic,len ich pocuvat a robit co kazu...zvladnes to neboj 😀
Babule ja som mala dnes poradnu,taktiež mi robili stery a brali krv ale čo je horšie je,že malá sa pretočila úplne opačne.ritkou...a po druhé,ked mi robil tie stery,tou tyčinkou strašne to bolelo(od dnes bez sexu) 😒 a pred chvílou som bola na wc a mala som krv na nohavičkách aj na záchode ☹ ,a bolí ma to ked cikám...tak neviem,či mi mohol niečo poškodiť tou tyčinkou alebo s čoho to môže byt...Pobolieva ma aj bruško dole a tvrdne mi..ak by sa opakovalo to krvácanie,idem do nemocky zas 😖 ....
Ahojte dievčatá... chystáte sa niektorá rodiť okolo 28.12.? Budete si zazmluvňovať lekára aj keď bude čas Vianoc? Ja sa chystám rodiť v ružinovskej nemocnici, verím, že aj napriek kope negatívnych postrehov to neoľutujeme a že malinký bude ok... aj keď ma chytá panika, že v čase vianoc budem v nemocnici 😕
@marika1977 Ahoj, prečo by si nechcela epidurálku? Pýtam sa, lebo sa rozhodujem a čo čítam, tak názorov pre a proti je cca 1:1... Máš na to nejaký konkrétny dôvod, zlé skúsenosti?
Držím ti palce, aby všetko dobre dopadlo 😉
ahojte, koriatko, ja som si pri prvom zaplatila epi, ale skor som ju nechcela ako chcela, potom ked sa to spustilo, bola som otv na 5prstov, tak sestra skonstatovala, ze to zvladneme bez epi, aj sme to zvladli 😀 boli to take zvlastne bolesti, ktore vobec neviem opisat, len viem, ze som manzelovi zabarala nechty do ruk, ale ani nie kvoli bolesti ale to boli take divne pocity, treba predychavat, fucat ako lokomotiva, ja som mala najvacsiu hrozu a to bola aj najvacsia bolest pre mna ked skusali na kolko som otvorena, to bolo uplne strasne, ale ako som isla rodit, tak vsetko odislo a uz som vobec nic necitila, ani sitie 🙂
epi ja som nechcela aj kvoli tomu, ze je to do chrbta kde je miecha, ja sa sice vobec nebojim ihiel, ale toto je jedina vec co mi je uz neprijemna pri pomyslení, takze sice si to opat zaplatim, ale budem sa snazit to nepouzit.
potom mi vratili peniazky a ja som bola vytesena, ze som si zarobila a potom som si nieco za statocnost kupila 🙂 😉
neboj urcite to zvladneme, vsetky
@marika1977 no to mas asi pravdu inac vcera som bola u porodnicky tak vraj vsetko v poriadku mala uz ma 2200gramov cize pribera riadne
@koriatko ja som 2xrodila normalne bez nej...ja len ze porod je nezabudnutelny moment zeny v zivote a chemiou by som si ten zazitok vziat asi nedala...nieje to nic tak strasne,je prirodzene odzit si nejake tie bolesti,oto je krajsie ked je babo na svete a tebe sa v tom momente ulavi...vypocula som si diskuziu o epiduralke na stv2...ma dost vela vedlajsich ucinkou..od migreny po docasnom naruseni jemnej motoriky...predsa len to pichaju do miechy medzi stavce a staci zle odhadnut davku a probbemi po su na svete...lebo kazda zena ze vraj potrebuje ine davkovanie a to oni nejak dopredu robia na to nejake testy ci ci...no ja by som na to kaslala....treba sa opytat zien ktore tak rodili,ake maju skusenosti...ja som mala velke bolesti,plakala som ako male dieta pri druhej ale aj tak to bol jeden z najnadhernejsich zazitkov v mojom zivote...mozno som staromodna ale ja by som sa koli porodu nedala pichat... 😖
@jantulka tak to uz ano...pekna vaha,tes sa...no ja uvidim ta moja frnda kolko vazi asi v pondelok....
@shira_ ja neviem ale ja by som si asi tiez nedala epi, aj ked pri prvom dietati som mala take slabe chvilky ked som chcela hocico, ale potom stacilo aby som sa otocila na bok a bolesti boli mensie. Ja si pamatam ze ked mi operovali koleno tak som mala pichnutu anesteziu do chrbtice a od pasa dole som necitila, ale potom som veru fakt mala migrenu a strasne ma boleli krize a este ako som sa hanbila ked som sa v posteli pocikala a vobec som to necitila....
ale musis sa rozhodnut sama. mozno je dobre riesenie si to zaplatit a potom to nevyuzit ako pise @adulina.
@effka_t no to aj ja rozmyslam lebo ja mam termin na Silvestra tak neviem chudaci lekari tiez chcu mat volno neviem ci mam dakoho otravovat aby tam kvoli mne zostaval. Zase na druhej strane lekar to moze trosku ovplyvnit, den-dva dopredu vyvolat a nemusis tam byt cez sviatky...
@paola881 ja som potom nekrvácala, ale pocity rovnaké. preto som sa tak vystrašila, ako budem rodiť. včera večer aj v noci som mala bolesti pri čúraní, vlastne všetko od lonovej kosti po konečník ma hnusne bolelo pri chôdzi aj na dotyk, plus brucho,kríže, slabiny. iiba som potom ležala na boku. ale dnes už je všetko úplne ok.
@koriatko ja som sa rozhodla, že tú epidurálku nebudem riešiť ani na to teraz myslieť. povedala som si, že uvidím, a tak poviem aj doktorom. ak to bude ozaj také dlhé a zlé, že sa mi bude zdať, že nevydržím, tak až potom nech dajú, inak nie.
čítala som si tému o balóniku epino, tak som si ho objednala. chcem využiť všetky možné spôsoby aby som predišla všetkým možným zásahom do mojho organizmu počas pôrodu. malý je otočený hlavou dole počas celého tehotenstva, tak dúfam že má už dosť rozumu a neotočí sa mi teraz naopak. a dúfam tiež, že nebudú dôvody na cisársky ani nijaké komplikácie 😒 teraz som doma a pokiaľ sa nesnažím nejak extrémne upratovať alebo si hľadať stále niečo na robotu, tak sa cítim celkom dobre. dokonca posledné noci pekne spím až do 6.00, nanajvýš idem 1x v noci na wc. aj s kyselinou sa snažím vybabrať, večera 19.00, žiadne sladkosti, potom už len voda na pitie a jablká, prípadne citrusy- tie mi robia dobre, aj keď sa mi to zdá divné.
@effka_t ahoj aj ja budem rodit v ruzinove.uz tam chodim na kontrolu.ja mam termin 20.12. ale neviem ci to vydrzime .neviem ci si zazmluvnim lekara ale rozmyslam o tom.aj ja sa uz bojim porodu.ale vydrzime to nech uz mame malu doma🙂
aj ja rozmyslam o epi lekar mi povedal aby som si to isla vybavit lebo bez papiera mi to nepichnu aj ked to budem chciet. tak dnes si to idem vybavit a este si to rozmyslim ci si to dam alebo nie.
@silvia1124 Aj ja to asi spravím tak, že si to zaplatím pre každý prípad a pôjdem tam s tým, že to nevyužijem... Aj keď teraz začínam rozmýšľať, že si to vôbec nezaplatím, aby ma to potom nelákalo, lebo baby ma presvedčili, aby som si to prežila naozaj. A nechcem riskovať ani tie následné komplikácie, ktoré môžu prísť...
@marika1977 ďakujem za pekný názor, máš pravdu... ja som vždy chcela prirodzený pôrod, ale potom keď mi "skúsenejšie" kamošky hovorili, že nemám byť hrdinka, že neviem, čo to je, tak som o epi začala premýšľať... Ale presvedčila si ma a nechcem prísť o ten zážitok. Len keby sa už chcelo malé otočiť hlavičkou dole...

@bebaa mozno este aj postolky vyuzijes. radsej balit ako potom lutovat ze sa daco pokazilo. ved to zas nie je taka robota.
idem teda ja hladat nejaky overal, mne to ani nenapadlo, ze do autosedacky ho bude treba, ja mam pre malu nachystane perinky lebo sa mi to osvedcilo pri synovi - lepsie zaspaval a aj sa to lepsie drzalo take male babo v perinke. overal mam ale az velkost 68 to by bolo pre babo z porodnice asi velke.
moj obvod brucha je rovnych 100... a to som pred otehotnenim mala asi 75🙂 dneska na tych prietokoch taka pani vravi.."ved ja som myslela ze na prietoky sa chodi uz vo vyssom stupni tehu a vy ste kolky mesiac?" a ked som jej povedala ze 8. tak nechapala.... mam asi o 7 kg viac ako pred tehu... ale tie ponozky a topanky obuvat je uz aj pre mna problem🙂