icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

silvia1124
5. nov 2010

@koriatko ja si to vybavim aj zaplatim a potom uvidim ci to vyuzijem alebo nie.ved tie peniaze ti vratia ked to nevyuzijes.aj ja sa toho bojim ale uz cakam moje babo uz aby som to mala za sebou.

jantulka
5. nov 2010

@marika1977 takze uz na isto to bude dievcatko??

kvojtanikova
5. nov 2010

ahojte baby tak som sa prave vratila od doktorky, ten moj hlupy kasel nechce stale prejst tak som sa tam bola spytat a napokon mam zapal priedusiek este mi aj ATB musela dat. To uz su tretie pocas tehu, ale sa ukludnujem ze radsej nech som uz zdrava lebo to chuda v brusku sa tam tolko uz natriasa ked kaslem. mozno aj preto sa otocilo ved uz bolo pekne dole hlavou a teraz je zasa nejako naopak:( uz nech je december. dneska som si kupila aj plienky pre babo do porodnice aj nepremokave podlozky na postel - neviete kolko toho treba? plienok je v baleni 28 a podlozky som kupila 4 - bude to dost? ja uz si to fakt po tych 4 rokoch nepamatam, a vtedy ani ziadne podlozky netrebalo...

koriatko
5. nov 2010

@kvojtanikova to by si mala mať v zozname od pôrodnice... Ja mám v zozname 30 jednorázových plienok a 4-5 podložiek na posteľ, takže to čo máš, by malo stačiť, to je rátané aj s rezervou...
Prajem ti skoré uzdravenie... 🙂

kvojtanikova
5. nov 2010

@koriatko dakujem. hlavne tie podlozky som nevedela lebo fakt ich vtedy odomna vobec nepytali a ta pani v lekarni co mi to predavala mi tvrdila ze ich treba vela, tak som sa bala ze ci nie aspon 10... aj ked neviem naco by ich tolko bolo, ved budem mat vlozky tak ked preteciem mozno len prvy den....

marika1977
5. nov 2010

@koriatko ja ako niesom proti...je to vec mamiciek ako sa rozhodnu 😉 a niektore co trpia bolestami dlhe hodiny alebo dokonca dni takym sa ani necudujem ze si tu epiduralku vyziadaju...ved uvidis...ja som nad tym ani nerozmyslala a nie aste kopu eur za to dat...tak to radsej za tie peniaze kupim plienky alebo cokoladu pre deti 😀 je to individualne,ale porod je zazitok,neskutocny zazitok o ktorom raz budes hovorit svojim detom 🙂 to su tak silne spomienky ze na to jedna zena nemoze zabudnut...az ma pichne pri srdci ked si spomeniem na tie chvile prve sekundy s babom...je to cosi neskutocne pekne 😀a tie bolesti,to je sucast spomienok 🙂

marika1977
5. nov 2010

@jantulka na isto to bude ked to porodim a tu susuku budem vidiet na vlastne oci..ale vyzera to tak ze do tretice dievca...vies co kukni album,dala som tam aj sono foto pipika...nieje ta foto dobra ale volaco na nej je zato vidiet...

zuzkaznr
5. nov 2010

Ahojte. Dnes som bola na kontrole a doktor mi povedal,ze hlavickou uz tlaci na krcok,ale ze zatial je pevny. potom ma sestricka poslala na sono a tam sa cudovali ake mam velke babo,ze urcite porodim este v novembri,ze do decembra nevydrzi. vraj sa nemam cudovat ked porodim za take dva tyzdne. ostala som dost prekvapena! kontrolovala mi aj prietoky a tie su vraj v poriadku,lebo mam placentu uz v trojke a to je vraj na porod. povedali mi ze mala ma nieco cez 3kg.este ze mam uz skoro vsetko nachystanane 🙂

marika1977
5. nov 2010

@zuzkaznr no pekne 😀 tak to uz pride raz dva...radsej sa nachystaj a peclivo sleduj...uvidis. 😀 drz sa

paola881
5. nov 2010

Ahojte babule,ja idem práve od primára.Už budem chodit na kontoly len ku nemu aj ma odrodí,naplánoval mi sekciu na 9.12. 😉 .Lebo že mám uzku panvu a aj tak je malá zle otočená...Do nemocky mám nastupit 8.12. a ak nebudu komplikácie po 5 dnoch nás pustia domkov 😀 .Už len vydržať ten mesiac,sa tešííííím 😉

zuzkaznr
5. nov 2010

@marika1977 dakujem pekne,budem musie davat uz vacsi pozor na vsetko co robim 🙂

shira_
5. nov 2010

@zuzkaznr no ty kokso, že cez 3kg.. to je ozaj riadna baba. nesekli sa trochu s termínom? budeš to mať skôr za sebou 🙂 ja by som sa celkom tešila 😉

marika1977
5. nov 2010

@effka_t ja som ani velmi nehladala ale natrafila som na velmi dobreho porodnika...uvidime ci si najde cas na mna cez sviatky...neviem ale on sa snazi a velmi dobre sa stara o svoje pacientky...asi je dobre niekoho si vybrat.ja som dievcata odrodila na "blinc"tj.kto mal sluzbu ten ma odrodil...pri starsej to bola katastrofa...cele hodiny sa na mna nikto ani nepozrel len sestricka kde tu ze ako sa citim...potom mi pichli vodu dali klistyr..alebo naopak uz neviem,a zas som bola sama a ako prvorodicka som nic nevedela len som citila ze uz sa to pyta von a nutilo ma tlacit ale sestricka kazala ze mam vydrzat bo doki este operuje aj na mna nakricala ked som si sadla a ja na to ze ked sa postavim dieta vypadne uz som fakt nevedela co mam robit potom prisiel doky...byliezla som na kozu 4xzatlacila a mala bola na svete...cele to trvalo asi10-15min...a to ma nestihol ani nastrihnut a roztrhana som bola az po zadok...no sil ma vyse2hodin...mala mala hlavicku ako vajicko a bola sivo modra to uz tak velmi chcela von....no radsej mat ako nemat porodnika 😉

marika1977
5. nov 2010

@zuzkaznr ako pise shira,asi mas zle vyratany termin...to mozno len tie 2tt a mala je na svete alebo dlhsie,a bude to riadna 4kg baba 😀 davaj si velky pozor na seba.... 😉

zuzkaznr
5. nov 2010

@shira_ ten termin veru asi nebude dobre vyratany.radsej nech je to skor a mala bude akurat,ako mat velku 4kg babu 🙂

shira_
5. nov 2010

ktovie, možno je ešte lepšie rodit cez víkend, sviatok alebo v noci, aspoň sa vtedy neoperuje a nie je taký frmol ako v prac.dobe, keď sú doktori rozlezení po vyšetrovniach, operačkách a neviem kede ešte... ja idem rodit do tn a tam sa vraj nedá dohodnúť pôrodník... uvidíme 😒
@zuzkaznr ja som sa hrozne bála predčasného pôrodu ale keď malý má už 2,5kg a v 36.t. by už aj pľúca mali byť ako tak v poriadku, už mi to začína byť jedno, od 37. nech by už aj išiel... teraz sa naopak bojím, že budem nosiť do vianoc.

marika1977
5. nov 2010

@paola881 no ty aspon vies kedy 😀 tak nech sa vam dari...ta sekcia,to je cisarak?nechcela by som.....ale ako si pisala,niesi nejaka vysoka zena tak asi aj primar vie co ma robit... 😉 aspon ta nenechaju trapit sa...

zuzkaznr
5. nov 2010

@shira_ myslim si,ze keby si aj teraz porodila tak by to nemal byt az taky problem. aj ja sa bojim,aby to nakoniec nedopadlo tak ze budem prenasat

paola881
6. nov 2010

@marika1977 ano sekcia-cisársky 🙂No sama by som radšej normálne odrodila,ale čo narobím..Pozrel na rozmer panvy a hned to skonštatoval a ešte ked uvidel,že malá je zle otočená,tak mi dal na výber dátum 🙂

ju11i
6. nov 2010

@paola881 som na tom podobne ako aj ty. Maly sa este stale neotocil... A panvu mam tiez uzku. Tak uvidim, co povie doki vo stvrtok na poradni... Na tu sekciu treba mat vybaveneho lekara?

paola881
6. nov 2010

@ju11i Ahoj,nie netreba mať vybaveného doktora,oni sami uznajú ked pôjdeš do nemocky čo je lepšie,ked sa neotočí tak isto sekcia.Kamoška mala malého pekne otočeného ale bol veliký na jej panvu,tak tiež sekcia.Chodíš aj do nemocky na poradnu tento posl.mesiac???

ju11i
6. nov 2010

@paola881 zatial nechodim do ziadnej nemocnice. vo stvrtok budem mat odbery na streptokoka u mojho gynekologa a dalej vobec neviem co a ako :( v nemocnici som zatial nebola. Ty uz chodis?

paola881
6. nov 2010

@ju11i ja som bola v piatok v nemocke za primárom,bola som sa s ním dohodnút na pôrode,zaplatili sme mu pôrod aby ma odrodil,tak mi povedal,že budem chodit ku nemu už do poradne každý týžden.

shira_
7. nov 2010

@zuzkaznr aby sme tam netrávili nakoniec vianoce! no ja mám termín určite dobre, lebo som po IUI. aj doktor podľa vyš. zatiaľ povedal že vydržím asi do termínu. ja už sa neviem dočkať, kvôli ničomu inému len kvôli tomu, aby som sa zbavila tých blbých myšlienok čo všetko sa pri pôrode môže stať. už chcem mať za tým a mať pri sebe malého, pekného zdravého, nech sme obaja ok ale však to je prianie každej z nás. dnes v noci sa mi snívalo že som porodila, muž bol pri tom, mali sme nádherné dieťa.. taký pekný sen 🙂

zivika
7. nov 2010

@marika1977 ja len, ze drzim palce, nech vam to aj s malickou v nemocke dobre dopadne...ved hadam si ta tam nenechaju az do porodu a co najskor ta pustia domov...v kazdom pripade, nech ti to rychlo ubehne... 🙂

zuzkaznr
7. nov 2010

@shira_ ja keby som vydrzala do terminu,tak mala by bola asi dost velka 😅 tie sny mam aj ja,odkedy mi povedali ze to bude skor. skoro kazdu noc rodim,alebo sa mi sniva nieco s tehotenstvom 😀

marcelkatt
7. nov 2010

@zuzkaznr koľko naposledy vážila, keď by bola asi veliká v termíne?
My máme TP o deň skôr, malý mal v 34+1tt presne 2450g.

bebaa
8. nov 2010

Za posledne dva tyzdne som nic nepribrala....je to normalne?

mucka2505
8. nov 2010

Ahojte, asi aj nas to caka ze pojdeme skor ako mame termin..v piatok sme boli na poradni a na sone pozerali malicku a ze vraj je vacsia ako sme podla tyzdnov, sme 33tt a bola uz na 34/35tt + tyz.dva ..bude asi mala buchticka pekne rastie a pribera...aj mne sa sniva dost casto ze som uz porodila a vidim malicku...dufam ze to neznamena nieco zle..

smejo251
8. nov 2010

ahojte ...no aj mne lekar povedal ze mala je o dva tt vacsia ako ma byt tak som z toho cvok....ale aj tak chce aby som vydrzala do 6.12 a to ja nechceeeeeeeeem....nejako nam tie baby rychlo chcu na svet..