V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
@danka135 aj mne to doktor povedal, že už sa nechodí, ale že ma aj tak pošle a napíše mi tam tiež niečo "rizikové" . ja mám ísť tento týždeň do heliosu, tam toto vyšetrenie v 36.t.odporúčajú. v 37.mám normálnu poradňu u môjho a v 38.ma pošle na kontrolu do nemocnice kde budem rodiť. rozmýšľam že si tam nejako drzo skúsim vybaviť aj doktora k pôrodu a ešte by som bola rada nech ma nenechajú prenášať do vianoc, bojím sa toho.
@shira_ no niektore baby po 36 tyzdni nastevuju len nemocnicu kde chcu rodit, moja doktorka mi povedala ze aj v tom je zmena ze sa chodi az do konca tehotenstva k svojmu doktorovi, a porodit sa ide do nemocnice. Podla mojho nazoru je to riadna blbost ze tie prietoky zrusili, je dobre ak vies ci je babo dobre vyzivovane a ci je v poriadku, mozes si pozriet nemocnicu, zistit ako to tam chodi, zistit si zoznam veci ktore ti poskytnu a ktore si musis sama priniest. podla mna to ma vyhody a nie nevyhody.my sme tiez s manzelom uvazovali ze si nejakeho doktora zazmluvnime ale nakoniec sme sa rozhodli ze nie, lebo ani nikoho nepozname, a nijaka kamaratka mi nevedela nejakeho gynekologa dobreho odporucit. a moze sa stat ze dani doktor to ani nemusi stihnut aj take pripady sa stavaju. a inak je super mame rovnaky termin
@danka135 podľa mňa je to tiež dobrá hovadina, veď asi keď sa to doteraz robilo, tak asi to bolo potrebné. podľa mňa v tom majú prsty dlhy poisťovní a nedostatočné limity, šetria kde sa dá, keď vidím dlh všeobecnej ZP a keď tá hovorkyňa začne drístať že pacienti to nijako nepocítia, je mi na grc. všade počujem, že na operácie sa čaká nekonečne dlho a pacientov len presúvajú na neskôr... pomaly všetko aby si človek doniesol..keď som ešte chodila do školy tak naša gynekologička nemala žiadne prístroje, posielala všetko do nemocnice a tam na mňa už v čakárni na sone nahúkala sestra, že nemám servítky a prezervatív na tú sondu. dobre že ten gel nebolo treba doniesť. k zubárovi kto chcel anestézu si musel ísť kúpiť do lekárne. je to zúfalé... 😠 teraz sa dá vybrať aspoň slušný súkromný gynekológ a pôrodnice sa aspoň snažia, čo sa týka vybavenia. a chvalabohu že si môžeme vybrať, kam ísť rodiť. ja idem rodiť do tn tiež tam nikoho nepoznám, ale mám nejaké referencie..
@shira_ tak to mas dobre dufam ze ti bude dany doktor sympaticky, lebo svagrina tiez takto mala v nitre jedneho gynekologa odporucaneho, aj sa spolu stretli a chceli sa dohodnut na porode, ale hned od zaciatku na nich nemal cas, bol podrazdeny tak nakoniec svagrina od toho upustila a nakoniec isla rodit do BA, je to fakt dobra vec ze si aspon mozes vybrat nemocnicu
@shira_ presne to som zazila minuly tyzden s jednym dokotorom tu v KE. Vsetci vravia aky je super a mne bol maximalne nesympaticky skoro som sa rozrevala... vyslovene ako keby som mu bola na obtiaz. tiez mi povedal ze naco som tam prisla na prietoky a potom sa spytal ze koho mam doktorku a ked som povedala meno, tak este aj na nu, ze "jaaaj, uz viem, ona je taka poctiva..." ako keby to bolo zle ze chce aby som bola vysetrena...
ozaj baby neviete mi poradit? stale som chora, uz 3.tyzden kaslem a mam aj plny nos ale neviem nic vyfukat. mozem si dat paralen (ten by mal asi uvolnovat aj dutiny) aj ked nemam teplotu? som sa pytala doktorky a ona povedala ze mozem aj ibalgin ale to sa mi nejako nezda... lebo uz ma to fakt zlosti, uz beriem ATB, treti sirup od kasla, do nosa striekam morsku vodu a nie a nie to prejst... bojim sa ze ublizim malej ze sa bude tolko krutit az si daco spravi... uz mi aj brusko zacalo tvrdnut co mi doteraz vobec netvrdlo... dakujem za rady.
ahojte.baby poradte mi,ci cez vikend cestovat. mali by sme ist na oslavu cca 4hodinova cesta autom. minuly tyzden mi na sone povedali,ze porodim skor,ze do terminu nevydrzim,lebo je mala velka. svokra ma hrozne strasi,ze co ked zacnem rodit pocas cesty a tak. som z toho uplne na nervy a neviem co spravit. inac sa citim o.k.
@danka135 hej aj moj je porodník, je super, strašne všetko poctivo robí, vždy aj vyš. aj sono, niekedy sú tam pacientky aj hodinu, ja keď som bola v 20.tt na sone tak malému pozeral každú kosť, každý orgán... všetko vysvetluje a komentuje a v pohode môžem s ním debatovať. lenže porodnica kde rodil bola minulý rok zrušená, takže nerodí ☹ a ešte aj čakajú doma bábo tak tiež vybavuje, kam jeho žena pojde rodiť 😀
@kvojtanikova tak to je mi luto ze sa tak ten doktor zachoval, ale v dnesnej dobe je to so vsetkymi tak, ja na tvojom mieste by som to hodila za hlavu, netreba sa zbytocne stresovat, a uz nie za takeho blbca
@zuzkaznr ahoj podla mna zalezi aj kam idete, aby bol pristup do porodnice ak to bude nutne, na tvojom mieste by som si zobrala vsetky veci do nemocnice pre pripad keby daco, a urcite si treba robit prestavky aspon kazdu hodinku aby si sa vystrela a trochu sa poprechadzala. ale nemyslim si ze by si nemohla ist,
@zuzkaznr musis sa sama rozhodnut. ja som cestovala v 37tt tiez autom asi 4h, lekar mi nariadil riadne davky MagneB6 a zvladli sme to. zalezi aj ci soferujes ty alebo niekto iny. pokial nejazdi ako blazon... potom si ale davaj pozor hlavne na tej oslave samotnej - ziadne tancovanie alebo nosenie veci... myslim ze by si to mala zvladnut. drzim palce.
@zuzkaznr a tasku do porodnice jasne ze ber zo sebou...
@zuzkaznr zober tašku a vyberte trasu kde sú dobré pôrodnice 😀 ale vážne - neviem, závisí ako sa cítiš. mne dlhšie cesty nerobia dobre a to je pre mňa najdôležitejšie. pokiaľ sa ale pohybujem po slovensku, nejak sa nebojím, lebo viem že keby som začala mať nejaké bolesti, tak sa stihnem dopraviť domov, že vraj pôrod trvá od prvých príznakov aspoň 12 hod. teraz ako som doma a oddýchnutá, cítim sa lepšie a keď ma muž trochu povozí na návštevy, je to pre mňa príjemnné rozptýlenie. keď začneš mať nejaké čudé pocity cestou, podľa mňa máš dosť času sa vrátiť. ale ešte som nerodila, to si len myslím.
@kvojtanikova ahoj ja ked som bola chora pred mesiacom a mala som teploty (dost vysoke) a tak, tak mi doktorka predpisala len paralen.
@kvojtanikova
@danka135 soferovat chvalabohu nebudem. aj mne doktor nakazal Magnesium B6,ale pred spanim,lebo som mala v noci krce. dakujem za rady! 😉
@caddy20 no ved ale problem je v tom ze ja nemam teplotu... preto neviem ci to nemoze ublizit dat si ho...
@shira_ je to tak... urcite by sa zuzka mala cas vratit keby bolo najhorsie... ale fakt povozenie autom pri dobrom sposobe jazdy (nie tak ze ide na rucnu brzdu do zakruty🙂) myslim nemoze uskodit.
@kvojtanikova ja som mala nadchu a bohužial morska voda nepomohla, davala som si na noc do jednej nosnej dierky olynth lebo by som sa asi zadusila... paralen sa môže, ale či uvoľní dutiny to neviem, ešte som také nepočula. a ten ibalgin sa mi zdá dosť sila, to sa ja bojím.
@kvojtanikova na toto som sa aj ja pytala mojej doktorky a este aj nefrologa, pretoze paralen som uzivala aj ked som mala zväcsenu panvicku a teploty, je tazky na pecienku ale nema take neziaduce ucinky ako niektore ATB aspon tak mi bolo povedane, ale vies jedna baba povedala co je na tom naozaj pravdy neviem,mne pomohol a maly je zatial v poriadku
@shira_ dakujem. musim uz daco skusit lebo uz som z toho aj dost unavena. v noci sa budim bud na kasel alebo ze neviem dychat a pritom ked fukam tak nic nejde von. aspon ze to odo mna nechytil maly lebo stale musime zaspavat spolu, inak nevie zaspat. a hlavne ma to trapi kvoli babatku aby sa nahodou nezamotalo do pupocnej snury ked ho tam tolko natriasam ☹
@kvojtanikova a na tie dutiny si neskusala kloktat tepluslanu vodu? neviem ci sa to moze ked si tehotna ale viem ze to zabera...
@kvojtanikova ja ked som mala nadchu tak mi doktorka predpisala sprej bioparox a ten mi hned pomohol.
@caddy20 skusala, ved aj do nosa si striekam morsku vodu ta je tiez slana, ale to mi uvolni nos na chvilu a to je vsetko. aj zvlhcovac mame doma... no sak uvidim, hadam do konca tyzdna uz budem na tom lepsie.
@kvojtanikova tak teda drzim palce nech ti to cim skor prejde a aby ste boli obaja v poriadku
@zuzkaznr mhm, dúfam moja a hlavne nech sú tie naše miminká zdravučké.

kocky bola ste teraz niektora na vysetreni prietokov? lebo v novozamockej nomocnici su nove pravidla, ze musi zena patrit medzi rizikovu, vtedy ju jej gynekolog posle do rizikovej poradni a odtial na vysetrenie prietokov, zajtra by som podla vsetkeho to absolvovat. na moj podnet mi doktorka vypisala papiere na vysetrenie a uviedli sme nizsiu vahu babetka.nechapem tymto novym pravidlam ci zakonom, poradte ak niekto nieco viete o tomto probleme viac