icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

lulkax5
21. nov 2010

@slniecko_z co nejde ? 😒 no ja sa obavam tiez ze predtym sa pytal skor a teraz sa mu nebude chciet 😀

slniecko_z
21. nov 2010

@marika1977 no velice do nemocnice lebo porodit kazdu chvilu mozem otvorena a neviem co a uz normalne doma fungujem aj som sexovala a nic nechapem 😒

slniecko_z
21. nov 2010

@lulkax5 no nejde 😠 akoze uz by som chcela mat po tom mala je hotova myslim, ze uz dost tazka tak uz nech ide ☹

lulkax5
21. nov 2010

hmmmm aj ja uz by som chcela mat po :( musime to nejak vydrzat 😲 a co ti hovori lekar kedy asi to pride teda ?

lulkax5
21. nov 2010

@slniecko_z hmmmm aj ja uz by som chcela mat po :( musime to nejak vydrzat a co ti hovori lekar kedy asi to pride teda ?

slniecko_z
21. nov 2010

@lulkax5 vsak uz to malo byt a nic tento tyzden som uz mala podla nich sa rozpadnut a stale sme v kope 😠

lulkax5
21. nov 2010

@slniecko_z no dufajme ze to pride coskoro !! 😉

paola881
21. nov 2010

@slniecko_z a nečakáš na mňa????? 😀 😀 😀

slniecko_z
21. nov 2010

@lulkax5 no uz by mohlo kazdy den cakam a nic rano sa zobudim ze no super zas sa nic neudialo 😒

slniecko_z
21. nov 2010

@paola881 no asi cakam sa mi tak zda 😉

shira_
21. nov 2010

no ja sa cítim normálne, brucho ako svet, ledva sa hýbem ale to už ani neočakávam, že to bude ináč. lenže ja mám pocit, že určite tak skoro rodiť nebudem. lístok do nemocnice som dostala, tak tam vo štvrtok zájdem. Uvidíme, čo povedia.

smejo251
21. nov 2010

@marika1977 nechcela so, tu pisat o pozitivach a negativach lebo kazda zena sa na to inak pozera....ked niekomu povies ze si mala sekciu povie jeziiiiiis sak super nic si necitila ziadne bolesti...a to nie je pravda!!!je mozno pravda ze neviem co su kontracie a vytlacenie dietata ale viem co je preberanie z narkozy,prva pol hodina po sekcii je hrozna-mala som pocit ze mi niekto boxoval do brucha a strasne tlaky som citila...a vstavanie ked mi vytiahli tu hadicku na cikanie ach boze vsetky vnutornosti spadli na svoje miesto naraz a z toho ani nehovorim ze sa cloveku tak hlava kruti ze az...a o tom ze sa zeny po normalnom porode hned v ten den sprchovali jedna radost ....a ja som si tam nemohla dat ani len kusok vody pomaly lebo som tam mala prelepenu jazvu...nooooo strasne som bola nestastna ze som nemohla rodit normalne....ale ktovie ake by som mala pocity po normalnom porode...
ja som si mojho maleho vzala na ruky hned ako mi ho doniesli...a na druhy den som uz kojila s bolestami ale v pohodicke zabudla som na nich pri pohlade na maleho....takze asi tak no...

zuzkaznr
21. nov 2010

@bebaa som z klokociny. aj ja som rozmyslala,ze si dohodnem nejakeho porodnika,ale potom mi viacery povedali ze je to niekedy uplne zbytocne.

feb13
21. nov 2010

@lulkax5 Myslim si, ze co sa tyka starostlivosti a odbornosti, vsetky 3 bratislavske porodnice su viac-menej na rovnakej urovni. Rozdiely su v tych menej dolezitych veciach ako priestorove podmienky, hygiena, strava atd... Antolsku som si vybrala hlavne preto, lebo ju najviac poznam, aj som tam lezala na ORL a aj gynekologov nejakych tam poznam z videnia, takze nie je mi to prostredie az take cudzie. Okrem toho Antolska ako jedina ma socialne zariadenia pre 2 standardne izby, je mi to dost dolezite, a tiez sa tam celkom dobre vari, teda na to ze je to nemocnica a nie hotel. Hovori sa, ze na Antolskej sa plati sice 2x tolko za nadstandard ako v ostatnych, ale co je v ostatnych nadstandard tak na Antolskej to je skoro standard - a nieco na tom je.

lulkax5
21. nov 2010

@feb13 aha 🙂 tak uz rozumiem preco si si vybrala antolsku ja to mam podobne s kramarmi 🙂 akurat viem ako je to na sestonedeli ale neviem ako to vyzera na nadstandarde.. v podstate ak to nebude mat wc na chodbe ale na izbe je mi to jedno lebo to mi dost vadilo ked som bola hospitalizovana 🙂

marika1977
21. nov 2010

@smejo251 juj moja sucitim s tebov...nezazila som to nikdy ale videla som tu bolest mamiciek po skcii pred tyzdnom na posledy...oni vsetky boli strasne biele a len tak sa suchtali po chodbe bo im asi sestricky nakazali prejst sa...jedna chuda sa oprela o stenu a tak sme jej pomodli do izby lebo by tam od bolesti asi odpadla na chodbe ☹ ....ja som im nezavidela a myslym si,ze zeny po sekcii viacej trpia ako tie co rodia normalne...my sme si odkrutili kontrakcie a vytlacenie dietata+2-3tyzdne nejake tie stychy ale zit s rozparanym a pozasivanym bruchom a maternicou...tak to teda nieje tiez vyhra...a musis zas len sekciou rodit?nieje u teba moznost normalne?aspon by si vedela rozoznat rozdiel.... 😉
@slniecko_z ved uvidis kedy sa tej tvojej slecne bude chciet von...37tt to este mozes chvilku tahat aj otvorena...neboj ked to ma prist pride 😀

slniecko_z
22. nov 2010

@marika1977 mne uz to staci ☹ ale myslim, ze tento tyzden uz to pojde brucho bolieva castejsie ani jest mi uz nechuti stale som nervozna 😒

feb13
22. nov 2010

@lulkax5 Na nadstandarde urcite. Ja nadstandard nechcem, takze som si vybrala lepsi standard 😉

marika1977
22. nov 2010

@slniecko_z ani nevrav za tu bolest brucha.... 😒 ja tiez uz paradne citim ze sa mi to pomali konci...podla velkosti babatka om o par dni dopredu tak uz aj ja podla dokiho zajtra pozajtra ukrajujem 37tt ale termin mi nezmenil.sak bude kedy bude,ja by som aj do 40tt vynosila len dalej uz asi nie...ja si tieto posledne tt pekne uzivam a pocitam dni,este nejakych 7-10a potom chytim muzika a ideme na to 😀 😀 😀 len aby som ja potom na to nesla do nemocky 😝

lulkax5
22. nov 2010

@feb13 😉

slniecko_z
22. nov 2010

@marika1977 no ja myslim, ze mam celkovo zly datum vypocitany teraz ked som lezala v nemocke tak ze je na dlzku malinka a tak ale to uz nemozu teraz porovnavat s tymi ich tabulkami deti sa rodia rozne aj malicke a su riadne donosene. no ved ked to pride to pride aj tym poradniam nechapem ked som bola na tom tak zle teda nechapem preco mi nedala moja dr poradnu kazdy tyzden ale po tej nemocnici ma objednala az teraz na 29.-teho neviem no cudne je to

marika1977
22. nov 2010

@slniecko_z ta tvoja doktorka je fakt cudna...ani vahu baba ti nepovie a pritom ti hrozil predcasny porod...a nekontroluje ta tak casto ako iny lekari....nerozmyslala si skocit do nemocky len tak na obhliadku?ono hned by ta nejaky lekar pozrel a v nemocke maju lepsie pristroje...a moja starsia mala len 48cm 😀 v kilach bola riadna baba 3,650 len kratucka...a teraz ako 14r,ma 165cm 😉 riadna baba...zalezi aj od genetiky...tam kde su malicky rodicia ani deticky niesu nejake obrie...ja uz v noci nevie poriadne spat a stale sa to zhorsuje...poslickov mavam casto a uz od rana a brusko boliiiii stale viac...no na mna to tiez uz onedlho pride 😉 aj ked este nemusi 😀

paola881
22. nov 2010

@marika1977 to máš pravdu,že záleží od genetiky,moja má celkom peknú váhu ale má krátke končatiny 😀 krpaňa po mne...dedičnost,ja som mala tiež 48cm ked som sa narodila a teraz mám 155 😀 😀 .

slniecko_z
22. nov 2010

@marika1977 no je cudna no co uz narobim my sme vysoky obaja maly mal 51cm ked sa narodil a tiez mi vypravali ze bude malicky takze sa moc na to uz nespolieham vcera som myslela ze uz ma slahne uz som myslela ze pojdeme na grc mi ostalo normalne som citila ako sa mi mala sucha po kostiach alebo co chamajda ma az bolela ci si nevie poriadne tu cesticku prerazit ci co 😀 😀 ach nohy vylozene ma dobre ze nie mne na krizoch no ja uz som na nervy z toho

marika1977
22. nov 2010

@paola881 moja starsia bola kraaasne babatko...taka mala baculka hurocka 😀 a mensia taka dlhana 52cm len same ruky nohy ale tiez bola ducka ale starsia bola take klasicke pekne dievcatko s velkymi hnedymi ockami naspulenou puskou a lickami ako skrecok...skoda ze nemam s toho obdobia jej par dni fotky 😒
@slniecko_z este ta trosku vytrapi pomrvi sa par dni a pojde to...vies ako sa hovori,trpezlivost ruze prinasa...co vsak sa velmi tazko v poslednych tyzdnoch,dnoch tehu dodrziava 😀 😝 😀 ja sa snazim byt maximalne v klude ani deti ma nerozhodia...aj ked vcera o 9tej zacali vystrajat ked sa ma ist uz spat 😖 ja ani nemyslym na porod...ale zato cakam 😅

shira_
22. nov 2010

Ja som čítala o pohyboch, že v treťom trimestri nie sú také výrazné, lebo bábo nemá miesto. No to som sa pobavila. nemyslím že by moj malý bral ohľad na nedostatok miesta, on si ho proste urobí ako chce, úplne bez ohľadu 😀 úplne neskutočné kopance a tlaky do všetkých možných orgánov. ja len čumím čo dokáže, neviem či sa tam chce vystrieť alebo čo, ale také pecky, au.

slniecko_z
22. nov 2010

@marika1977 no mne moj maly uz tak pili nervy ze az to ho mam druhy tyzden doma lebo najprv reku aby som neporodila dakde v buse ked pojdem po neho do skolky tak som si ho nechala pri sebe a cez vikend ochorel tak ho mam doma a to je teraz v takom blbom obdobi je hnusny prostivny uplne naschvaly robi nervaci takze si vies predstavit co mame doma 😠 😠

slniecko_z
22. nov 2010

@shira_ no moja mi chce asi na chrbat vyliezt 😀 maly bol pekne skrceny a kopal do rebier a tato moja susula aktivistka no akcna je teda tiez 😀 😀 😀

marika1977
22. nov 2010

@shira_ to niesi sama 😀 a zalezi aj na otoceni babatka,ja ju mam tak ze ritku ma v oblasti mojho pupka rucicky pri hlavicke v lonovej kosti...to ket stuchne z laktikom tak do mechurika az pukoce 😖 😝 a nozicky,kde tu do pecienky potom zaludka...az mam niekedy pocit ze tu jej nozku v pohode chytim tak ju vytrci....mensiu som mala uplne opacne..ta bola chrbatikom von a ruckami nozkami ma tlacila na creva,to som zas vobec na velku nevedela 😝
@slniecko_z tak to je vek ked dieta chce vsetko a hned...no neviem si predstavit,ako by som z velkym bruchom pred porodom behala za malym 2,5r dietatom...nezavidim ti 😅

slniecko_z
22. nov 2010

@marika1977 no ved ani nie je co 😒 keby aspon nebol taky hnusny a aspon trosku pocuval teraz ked bol mm doma tak si ho zobral do parady tak ked daco tak ten mu hned nalozil ale to zas len s placom dosiel za mnou a isla mi hlava prasknut a tie otazky a preco a co je toto a dokola uz nech z toho vyrastie lebo namiesto v porodnici skoncim na psychiatrii 😀 😀