V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
fenkalili, achooooooooj, jeeej, konecne mam dakoho do partie na Mikulasa 😀
Sasett veru, budeme poparovane 😀
😀 sasettka, že elektrosoky 😀 inak občas pichne aj mňa tak riadne, aj keď si silnejšie kýchnem, našťastie to rýchlo prejde
denika aj ja som bola na IUI,ale mne robili len vnutorne sono a zatial som zan neplatila... a aaddeell ked som sla prvy krat na sono..v den ked som mala dostat kramy som si robila rano test a bola tam len jedna ciarka ,potom mi hned brali krv a uz som mala zvysenu hladinu hcg...takze ak sa ti objavila aj slabucka ciarka podla mna to bude 😎 drzim palceky
baby tu je ta odpoved z poistovne:
Dobry den, dovolujeme si Vam odpovedat: Tehotna zena ma narok na jednu bezplatnu prehliadku raz za mesiac a jedno preventivne vysetrenie sest tyzdnov po porode. Gynekolog vykona zakladne fyzikalne vysetrenie (vyska, hmotnost, krvny tlak), celkove fyzikalne vysetrenie, vysetrenie brucha a panvy (stanovenie velkosti maternice, vysetrenie kostenej panvy na symetriu a primeranost), vysetrenie krcka maternice a od 6. tyzdna vysetrenie oziev plodu. Sucastou prevencie je aj anamneza: termin ostatnej menstruacie, mozny termin koncepcie, anamneza predchadzajucich chorob, pocet a priebeh predchadzajucich tehotenstiev, uzivanie liekov, fajcenie, pozivanie alkoholu, ultrazvukove sledovanie tehotenstva vratane biometrie a posudenie vyvoja organov vratane obrazovej dokumentacie – najviac tri razy pocas fyziologickeho tehotenstva, urcene laboratorne vysetrenia mocu, krvi, krvnej skupiny a RH-faktora, vyhodnotenie nalezov so zretelom na rizika tehotenstva, urcene specialne vysetrenia podla potreby vzhladom na zdravotny stav tehotnej zeny alebo plodu, poradenstvo, vystavenie materskeho preukazu a zapis do dokumentacie.
Deni,ja som bola aj v stredu na sone a ešte som neplatila.Asi preto,že tam nič nevideli 😝 A dnes som to už poriadne zacvakala.Daj mi potom vedieť,keď pôjdeš nabudúce..
baby, čoskoro už budeme všetky v 7tt, tak vám sem napíšem čo sa nám asi deje v brušku: v 7tt bábätko zdvojnásobí svoju dlžku (na začiatku priemerne 4-5mm, na konci 11-13mm). Nožičky a ručičky sa predlžujú a sú rozdelené do segmentov kde sa tvoria pršteky. Srdiečko je rozdelené na ľavú a pravú komoru. Očká začínajú ukladať pigment a začína sa tvoriť tvárička.
Je super vedieť si zhruba predstaviť čo sa v brušku deje 😉
Ahojte sasettka aj bublinka aj ostatné 😀 bublinka o nachladnutí som čítala kadečo, potom som s tým pre istotu prestala...na nejakom fóre písala nejaká mamička, že v 8tt mala silný kašel, nič viac a malá sa jej narodila s rázštepom podnebia, a vraj jej genetické testy potvrdili, že to muselo byť spôsobené vtedy, asi dostala nejaký svinský vírus. Tak som radšej ostala doma, lebo u nás v práci sú všetci tiež chorí...a potom tiež kadejaké príspevky o tom, že vtedy môže dôjsť k potratu... Ale nakoniec som našla milión príspevkov o tom, že tým prejde asi každá tehulka. Nedala som si pre istotu nič, len som ležala. Uvažovala som nad homeopatikami, ale radšej som nevzala ani tie, volala som Dr. a ten vravel, že keď nemusím, tak nemám brať nič...a teplota je vraj nebezpečná od 38, mne našťastie až tak nevystúpila a cítim sa už fakt lepšie...ja som taký riadny čajičkár bylinkár, ale aj s tými bylinkami je to v tehu ťažké...
Fenkalili ja som mala homeopatika, v lekarni mi ich schvalili a tiez som ostala doma. Teplotu som nemala, ja som mala len nadchu, nic viac. A ja som sa docitala, ze sa jedna o tzv. tehotensku nadchu, tak ma to ukludnilo...citala som len same normalne prispevky, teda take, co radia, co v takychto pripadoch. A sama poznam kocky, co prekonali chripku, dokonca zapal mocaku na zaciatku tehu a babatka su O.K. 🙂
saset,to je fakt 😉 ma nenapadlo,kolko ti mešká mrcha, mne len zajtra nepríde 😵
monko, juj, ja ešte 2 týždne musím čakať na ručičky, ale vnukla si mi super nápad 😅 idem si vylačiť čo sa kedy deje a dám si to na chladničku a budem trhať ako kalendár až do decembra. ale spravím si to až po srdiečku 😅
bublinka, aj moja kamoška mala zápal močáku, až tak, že musela brať atb a malý je v poriadku 😅
a neviete ako to je s alergiou?môže mimi uškodiť?
balambi, dobrý nápad 🙂
denika idem v pondelok na posledne sono do sanatoria..ale veru sa radsej pripravim na platenie ked od teba uz brali..ale dam ti urcite vediet 🙂 a o tej tehu nadche som sa aj ja docitala,lebo vtedy tvoje telo vela pracuje na babatku a tvoja imunita sa oslabi...
monko 😉
tak to sa idem radšej vrhnúť na vitamíny, nech ma ešte aj nádcha nenavštívi 🤐
balambi ja na chladničku nemôžem dať nič, moja malá by to buď strhla, alebo by na mňa stála vykrikovala že si chce kresliť alebo by pokreslila celú chladničku 🙂
monko 🙂 to je milé, už sa na to teším 🙂 som pozerala fotečky, je nádherná. tak teraz bračeka?
😉 uvidíme, uvidíme 🙂 I keď v tom najskrytejšom kútiku dušičky dúfam že to bude ďalšie dievčatko 😉 ale v podstate je to jedno, hlavne nech je zdravučké, znie to ako klišé, ale keď už človek má dieťa ( a netýka sa to len detí, ale aj manželov,rodiny...) tak to najdôležitejšie je naozaj zdravie
Presne tak bublinka, ja som potom už čítala tiež len samé v poho príspevky. Zápal močáku ma trápil často aj mimo teho, mala som to už chronické, tak som presne dnes uvažovala nad tým, že by som preventívne mala začať brať nejaké brusnicové prípravky, aby som sa vyhla najhoršiemu. Len tiež to nechcem s tými doplnkami nejak veľmi preháňať, keďže už som začala brať calibrum. A ináč dočítala som sa aj niečo také, že keď si v tehu chorá, mala by si zvýšiť príjem B-vitamínov, len ja som bola lenivá ísť do lekárne...možno ešte zájdem, ale už sa cítim celkom ok.
Balambi čo sa týka tej alergie, čítala som, že pomáha žihľavový čaj. Včera som totiž skúmala na nete, či ho môžu piť tehulky a dočítala som sa, že dve šálky denne sú pre tehu vhodné, lebo doplnia aj železo...a vraj pomáha aj na alergiu...neviem teda aká alergia presne ťa trápi... 😒
monko, aj ja by som brala radšej dievčatko 🙂 a nie je to klišé, je to to najdôležitejšie, čo môže byť. 😵
fenkalili, to by bolo super, ja mám peľovú alergiu a na psov. a teraz sa mi akosi spustila, tak som premýšľala, či to nemôže uškodiť....teraz, ked som doma, tak je to celkom v pohode, ale je dobré mať niečo po ruke, ked ma to zas drapne 🙂 a žihlavu som pila oj pred otehu, tak možno preto som ju nemala 😅
Deni a v ktorom sanatóriu si bola? Ja v Martine..
v iscare Martin 😀
V Martine sú dve sanatóriá? Ja som bola v Heliose. A bola si tam spokojná s prístupom a tak?
hej, su tam dva sanatoria..toto je novsie..a bola som veeeeeelmi spokojna 🙂 aj s pristupom lekara aj sestricek..naozaj mozem len odporucit.je tam doktor a je strasne mily,na vsetko mi odpovedal co som chcela vediet a ked som zacala mat spinenie som mu volala a bol zlaty,hned v ten den ma zobral na kontrolu..a ty ako v Heliose?
Ja som bola tiež spokojná a takisto bol lekár veĺmi milý. Myslím,že sa snažia v jednom aj v druhom.A nával tam majú riadny..
no to veru hej 🙂 furt tam niekto bol,zakazdym ked sme tam boli 🙂 ale hlavne je ze to zabralo a kedy si bola na IUI?
Ja som bola 17.3. Toto bolo už tretie ale prvé dve som absolvovala v Trenčíne,ale neúspešne. Asi do tretice všetko dobré 🙂 A ty si kedy bola?
Balambi, skús aj čajík roiboos. V teho sa môže piť úplne v pohodke, lebo nemá žiaden teín. Je vhodný potom aj pre detičky. Obsahuje veľké množstvo vitamínov a minerálov a pomáha aj na alergie. Pred tehu som bola fakt veľký čajičkár a bylinkár, denne som vypila aj 4l čaju, už som sa musela krotiť 😀 a vkuse som študovala rôzne články o bylinkách a prírodných preparátoch. No a keď som zistila, že som teho, tak som hneď začala pátrať po tom, ktoré čajiky a bylinkové preparáty sú vhodné pre tehulky. Ak nájdem niečo, čo by ti pomohlo na alergiu, tak ti dám samozrejme vedieť. 😉
Ja mám tiež rada čaj roiboos,ale môže sa piť aj keď je nejak ochutený,napr. s vanilkou a pod.?

Ahoj Aadeel 🙂 ja som tu dnes ako uvitaci vybor, ale zachvilu odchadzam, dam priestor aj inym 😀
Ja som mala typicke PMS priznaky, stale som cakala, ze sa MS spusti...proste uplne vsetko...