icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

f1
25. nov 2010

@marika1977 ahojcek. dnessom bola u dr. vravel ze to bude asi skor. chvala bohu, dufam,ze tomu aj tak bude. do porodnice - poradni nechodim,kedze havranek je porodnik a vsetky monitori ma u seba. dnes mi robil 1x prietoky , najskor to vyzeralo hrozivo,ale potom mi sestricka vravela, nech si lahnem na bok, potom zasa na druhy a kedze nic nepomohlo, tak mi kazala z hlboka dychat a vtedy sa to zacalo zlepsovat.mam totalny problem s dychanim. vcera som malemu citala rozpravku a to doslova s vyplazenym jazykom.
malinky ma vraj 2800 hlavicka este nizsie, tak uvidim,ale neotvaram sa, este aj okna som umyvala 🙂 🙂 z ordinacie som odysla o 17e lahsia, ale co ma najviac prekvapilo, ze za klistir som si platila sama. bola som si ho vybrat na recept. to uz aj na toto nemaju porodnice??????????? to je sila. a este pred porodom ma napichnu (antibiotika) mam pozit. vysledky z vyteru.

heli1984
25. nov 2010

@marika1977 hm komu lepsie 😝 ,to som rada ale dufam ze potom spolu pojdeme do porodnice 😉 😉 😉 😉

marika1977
25. nov 2010

@shira_ ved to ma peknu vahu a sono aj tak skresluje...mozno ma aj cez 3kg..neboj ked ti hovoria ze je to ok tak je to dobre 🙂 ved uvidis ked sa narodi 🙂
@lulkax5 tak to vracanie moze byt uz aj nejaka predzvest...ja som teraz mala taky trosku krvavy vytok,ale to asi ako ma ten moj doky vysetroval to som hviezdicky videla 😒

slniecko_z
26. nov 2010

@marika1977 no ako po dnesnej noci ak uz cez vikend neporodim tak uz neviem, celu noc bolesti a rano som sa uz ani pohnut nevedela aky krc alebo co to bolo a za chvilu nic ☹

slniecko_z
26. nov 2010

@f1 no to s tym klistyrom cudne veru 😕

lulkax5
26. nov 2010

@slniecko_z aha 🙂 no drzim palce nech ti to teda dnes dobre dopadne 🙂 ked si sa rozhodla ist do tej nemocnice.. ja som si sama vysadila magnezium 🙂 pretoze kedze som uz skoro 39tt myslim ze je to zbytocne brat 🙂 potom daj urcite vediet ako ste dopadli 🙂))

lulkax5
26. nov 2010

@marika1977 no dnes mi je uz oki zatial 🙂 myslim ze neco mi domrvilo zaludok 🙂 a co hovoril lekar ze kedy asi ?

slniecko_z
26. nov 2010

@lulkax5 no v noci sme mali rusno doma uz sme cakali kedy sa nam maly zobudi a ze ideme a potom nic no tak hadam to pojde uz. tak pockam. no magnezko si mala uz davno vysadit mne pri prvom nikto nic nepovedal tak som ho brala stale a ze aj preto som mala taky porod aky som mala teda to otvaranie tak dlho trvalo a maly ked sa narodil tak mal obstaka ho triaslo asi tyzden lebo mu to chybalo 😒

marika1977
26. nov 2010

@f1 konecne som si ta precitala...vcera ma uz moj muzik vystrnadil od pocitaca lebo siel pozerat film...a na to zle dychanie ti nic nepovedali?ale mali ti ma celkom peknu vahu tak aj prietoky musis mat dobre ked pribera ako ma 😉 neboj,nejak to uz dobacujeme a otvorit sa mozes aj za velmi kratky cas...no bodaj by sme na vianoce boli doma aj ja sa velmi na to spolieham 🙂 len dufam ze to vyde...na havranka som pocula dost neprijemne veci,ja som velmi rada ze chodim k janickovi,nemenila by som za nic na svete...antibiotik do zili sa neboj,to je len dobre,mne pri druhej babisova pichla konsku davku a veru ze som sa citila po porode velmi dobre inac by som infekciu a horucky schytala tak ako pri prvej ☹ to som bola mimo 2dni po porode...klistyr som si aj ja uz zohnala...sak v GA ani pribor uz nemaju aj to treba brat.
@heli1984 tak to ano,kto vie mozno budeme rodit naraz 😀
@slniecko_z u teba je ten porod na spadnutie....prajem ti nech to mas uz za sebou...ja nist...spala som ako zabita len curat som par krat bola ale kontrakcie neboli tak ze ma maternica nestrasila a nechala spat 😀
@lulkax5 nemala si kyselinu?ja som nedavno s nej obimala wecko jedna radost...a to som ju schytala od vyprazanej ryby ☹ ...nepovedal nic konkretne len ze este vydrzime chvilu...som len na 1cm ci prst a vnutornu branku mam zavretu...sak nech si mala este pobudne v brusku,ma casu ale nie az tak vela bo na vianoce chceme byt uz doma...dufam 😉

feb13
26. nov 2010

No co sa tyka priboru, ja si svoje urcite beriem aj pohar, aj ked u nas netreba, ale od spolocnych mam hned afty... aj v restauraciach a tak... proste mam asi nejaku citlivu sliznicu. A tiez si beriem aj svoj teplomer, mam z toho lepsi pocit. S klystirom sa da u nas vybrat ci si niekto kupi v lekarni s jednorazovym aplikatorom alebo si da od sestricky z erarnej supravy, co by sa mali rektalne rurky pouzivat tiez jednorazove ale nie vsade je to tak... prip. sa da klystir aj odmietnut, alebo niekedy sa to ani nestihne. Alebo niektore zeny maju pred porodom hnacky a vtedy to mozno ani netreba.

slniecko_z
26. nov 2010

@marika1977 no dufam bo ja uz toto asi nevydrzim taketo natahovacky teraz som aj teplotu dostala asi od mangela a maleho zacinam byt chora znova tak to bude uzasne . to by mi ani malu nedali keby som chora? ci ako?

marika1977
26. nov 2010

@slniecko_z daj si paralen,preventivne a cajik...neviem,ak budes zle chod radsej obvodakovi aby si fakt tie horucky nechitila

marika1977
26. nov 2010

@feb13 ja si urcite klystir pytat budem lebo z mensou mi uz dat nestihli a dopadla som teda...a to po porode som myslela ze mi creva roztrhne a tronila som vkuse... ☹ nic prijemne

shira_
26. nov 2010

Ja spím ako drevo,len čúrať idem, žiadne bolesti, len keď chodím a dvíham sa, ale to je jasné, lebo celá panva už bolí, aj brucho je ťažké. malý spokojne kopká, nadobro zabývaný. na mykózu som dostala taký liek čo sa dáva len jednorázovo tak som rada, že nemám tie hnusné 6 dňové tabletky. všetko ok, žiadny výtok ani potiaže. ja to vidím fakt na tie vianoce. mne je tuším lepšie ako pred mesiacom.
ja si klystír dám asi normálne v pôrodnici, nemal by byť pre mňa problém, radšej nech sa črevo prečistí. nie som háklivá na cudzie veci, ani z príborov a pohárov mi nič nie je, asi mám psačie sliny 😀 včera som chodila po vyšetreniach tak som si dala nemocničný župan, taký modrý ako z monterkoviny. muž sa zhrozil že do nemocnice si mám zobrať svoj. ja som sa smiala, že prečo, veď tento je super, opratý, ožehlený, ani roztrhaný nebol 😀 ale jasné že som si pobalila všetko svoje, aj košele. len na pôrod a tesne po pôrode by som mala radšej erárne veci. župan mám doma bielučký a košele tiež také pekné, škoda zašpiniť od krvi.

slniecko_z
26. nov 2010

@marika1977 paralen sa moze? a keby si dam maleho nurofen to by nebolo lepsie?

marika1977
26. nov 2010

@slniecko_z podla mna kludne mozes ja som paralen brala uz aj v skorsom stadiu...co viem,tak acilpirin a ibalgin nieje dobry a nurofen,tak to tiez neviem ale detsky asi moze byt v pohode...
@shira_ tak tebe je sveta zit...ale pri prvom ani nebyvaju nejake velmi zle stavy co viem...drzte sa 😀

lulkax5
26. nov 2010

@marika1977 no ja verim ze ja to do vianoc stihnem kedze mam termin 12.12 🙂 snad to drobcek nebude natahovat
@slniecko_z ja si myslim ze ty uz to mas fakt za par 🙂

slniecko_z
26. nov 2010

@lulkax5 aj sa tak citim je mi pekne na vracanie teraz neviem ci z toho ze som ochorela alebo je to vsetko koli tomu ze sa to blizi ☹

slniecko_z
26. nov 2010

@marika1977 dala som si ten nurofen sa asi zgrciam 😝 alebo zose.. 😝 ja az dnes neporodim tak to kaslem

lulkax5
26. nov 2010

@slniecko_z no tak bez do nemocky nie 🙂 ??

slniecko_z
26. nov 2010

@lulkax5 som sama s malym doma tak musim pockat kym dojde mm zatial skusim polezat aj ten nurofen mi zaberie tak sa mi polepsi maly spi tak to vyuzijem

koriatko
26. nov 2010

@shira_ ja tiež len čítam tie pocity a zážitky nasich spolubojovníčok a divím sa... asi to bude fakt v tom, že nečakajú prvé... u mňa je tiež vsetko v pohode (až na tie opuchnuté nohy - neobujem ani jedny topánky!!!), v noci pár krát na wc, sem tam ma pobolí v podbrusku, ale inak vôôôbec nič... Len pohyby cítim menej, som z noho riadne nervózna a bojím sa... ako pohne sa sem tam, ale len trošku, nie ako pred tým. Pripisujem to tomu, že tam ma už málo miesta, ale aj tak mam obavy, lebo pohyby musíme cítiť do konca...

slniecko_z
26. nov 2010

@koriatko isto je to tym pri prvom som ziadne taketo stavy nemala

daisy134
26. nov 2010

😉 ludia aj ja sa bojim uz sa to blizii moc rychlo :((( 😢 😢

kvojtanikova
26. nov 2010

@daisy134 jeej no ty to uz mas fakt o chvilu. Vidis, nam ostatnym Mikulas nosi sladkosti (a nam aj stromcek, nech sa z naho maly tesi trochu dlhsie a nie len tyzden cez sviatky), a tebe prinesie krasne babo🙂 Aj by som to s tebou vymenila, ja sa uz tiez neviem dockat.

daisy134
26. nov 2010

@kvojtanikova no maam o chvilu jaaj tesim sa na to malinke ale aj sa bojim 😢 no snad to prezijem nejako dufam,ze to nebude az take zle ten porod 🤐 ☹

zahrika
26. nov 2010

@shira_ inac vraj u nas v nemocke sa klystir uz nedava.. ani Monik nedali.. myslis ze si ho mozeme pytat?
Ozi, a podarila sa ti vybavit ta exkurzia? sak som sa ta to zabudla pytat..

feb13
26. nov 2010

Ten klystir si dam asi aj ja, ak nebudem mat predtym taku hnacku co ma chytila teraz v noci o jednej... asi 20 minut tiekla zo mna voda, skoro ma roztrhlo, vsetky creva ma boleli... pred 2 dnami som bola v poradni, som na 2cm otvorena, hlienova zatka odchadza este stale uz 12 dni, po vysetreni som zacala spinit a neskor sa mi vratili aj tie predmenstruacne pocity v podbrusku co som uz posledne dni nemala, a nakoniec ta hnacka... tak som tiez nevedela ze ci sa uz ide rodit alebo co... ale zda sa, ze nic. Tak nadalej sedim doma a cakam. Keby ma nestrasili predcasnym porodom, aj tak by som bola uz nastartovana, no takto som sa naozaj pripravila ze porodim minimalne o 2-3 tyzdne skorej. Ale uz to prestavam riesit a radsej sa snazim uzit si posledne chvile. Aj na kurze nam tak hovorili, ze kym nie som si uplne ista ze uz sa zacal porod (pravidelne kontrakcie atd.) tak "nerodim, tvarim sa ze sa nic nedeje" lebo inak sa to neda psychicky zvladnut.

feb13
26. nov 2010

Len dufam ze nebudem nakoniec prenasat, lebo uz sme vsetkym povedali ze to bude skorej... 😅

zahrika
26. nov 2010

baby a to ten klystir si mozem supnut teda aj doma? a kedy?? hned ked to na mna pride? pred tym jak pojdem do nemocky? a to sa da kupit ajbez receptu? boze sak ja tomu vobec nerozumiem 😨