icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

feb13
6. dec 2010

@slniecko_z tak predsa Lilianka 😀 gratulujem!!!

sisna
6. dec 2010

@marika1977 Idem sa na to pozret, daco napisat. Aha, tak Ty budes skor. no ja posledne som mala plus 16 a to bolo pred mesiacom asi, odvtedy ma nepostavili na vahu, ani ja som sa nie u dr, a doma nemam. musim sa u mami. citim sa tiez ako valec a aj tak vsetci mi vravia, ze som vela nepribrala a pritom som strasne vela, ale nemam pocit, ze by som sa prejedala, celkom sa ovladam. Tesim sa aj tak, ked budem zas mat len svoje telo a babatko vedla🙂 verim, ze pomaly sa potom dostanem do formy, lebo ja som bez cvicenia ako bez drogy. Aj tak Ta obdivujem, tretie dietatko a v dobrom zavidim. Ja som vzdy myslela ze budem mat tri deti a mam 30 a toto je prve... ani som to neodkladala, len to proste nevyslo doteraz, ani spravny clovek nebol...
To je užasne, ze slniecko už po tom aj s krpcekom blahozelam🙂

marika1977
6. dec 2010

@sisna ani u mna to nebolo ruzove...prvu mam s prveho manzelstva...tiez by som asi ostala len z 1dietatom ale mam dobreho muza a tak mame spolu 2he ...nelutujem 😀 ved 30nieje bela to v poho stihas este 1babo ved nieje nic vinimocne rodit v 40ke teraz aj kamky co mam im par taha na 40a teraz maju babatka 😀 u nas 3tie bola uplna nahoda,necakana nahoda lebo len pred 1r.sme brali hypoteku na kupu domu tak tak....ja som sa dnes citila dobre a teraz vecer dost naprd...to som sa postavila na vahu a skoro odpadla a teraz som si merala obvod pasu s bruchom...126cm...to sa len tak nevidi este min.tyzden som mala len 124ja uz neviem kde este porastiem ved som strasne velka ☹ ☹ ☹ aj cera sa mi smiala ze mami sak sa zaseknes vo dverach...to mamr kuprlkove take 60ky 😀 😝 no uzasnu srandu mala s toho....kofa jedna

kvojtanikova
7. dec 2010

@slniecko_z blahozelaaaam, (a ticho zavidim ze uz to mas za sebou🙂 nech vam lili robi radost...

@marika1977 podla najnovsieho USG mam aj ja termin 25.12... jaaj uz aby to bolo. Ja som v pluse zatial 12 kg. Dnes idem uz balit darceky pod stromcek, keby to nahodou prislo skor. ale inak nemam absolutne ziadne priznaky. nic zo mna nevypadava, nemam kontrakcie, brucho mi tvrdne len obcas... ked vas to vsetky citam mam pocit ze som dakde v polovici tehu🙂

janulka80
7. dec 2010

@marika1977 ....nedalo mi to a tiez som si zmerala obvod bruska. Ja mam obvod 98cm ☹ a vahu 75kg. Za treti trimester som pribrala iba 2kg, ale tak lekar tvrdi, ze vsetko je v poriadku, drobec mal v 36tt uz tri kila, tak sa vraj nemam strachovat. Strasne rada by som mala viac, lebo by konecne bolo vidiet, ze mam zopar dni do porodu. Ked sa ma niekto opyta kedy to cakame tak musim aspon tri krat zopakovat termin, lebo si kazdy mysli, ze tak nanajvys zaciname treti trimester. Ale tak ono hlavne je aby sme boli vsetci v poriadku. Aby sme mali zdrave deticky, nech su uz nase rozmery a vahy akekolvek. 🙂

marika1977
7. dec 2010

@janulka80 no presne na toto som sa pytala doktora...a ze najviac zalezi od polohy babetka 🙂 ja som vedela ako budem vyzerat v posledny mesiac,ze budem ani hroch...ja som zo vsetkymi pribrala vyse 20kil...moja,teeees sa!budz stastna ze niesi obria mama,velmi rychlo dostanes svoju formu spat,mne to potrva min.2roky a to ja som bola stihla 55kg baba,po druhej cere mi ostalo 65kg ale bola som aj s tym spokojna lebo speky som nemala akurat som nebola sucha palicka a teraz?uz dopredu sa bojim ci sa vobec do ludskej zenskej formy este dostanem... ☹ ☹ ☹ tes sa zo svojho brusenka a s toho ze ani babo nemas male...ja som v to dufala ze aspon tento krat nebudem vyzerat na dvojicky 😖 mylila som sa ☹
@kvojtanikova vidis,to je dobre,aj u vas je vsetko ok...to lekari radi popletu TP a s toho,ze nemas okrem tvrdnutia ine priznaky sa tes,ja uz 3tak asi preto mi je vsetko...a podla mna vela robia aj moje chore klby+toto pocasie to ledva chodim co ma bolia a niekedy ani neviem uz ktore kosti bolia...nejak prezit posledne dni a co najskor aspon 10kil zhodit ale ak budem kojit tak mi nepojde dole zas nic ☹

alzbetka490
7. dec 2010

@marika1977 To ti verim, ty to musis mat vesele s tvojimi detickami 😀 Velmi rada by som s tebou na 1 den menila -viem si predstavit ake mas perne dni. Uz som tiez rozmyslala, ake to bude ked budem cakat druhe a popritom budem musiet behat okolo prveho -uff. Vzdavam hold vsetkym takymto maminkam 🙂

alzbetka490
7. dec 2010

@zuzkaznr No ako si dopadla na kontrole? Vsetko ok? Ja idem vo stvrtok. Dnes sa mi zvacsili opuchy na nohach a tlak mi vyskocil na 142/89- tak uz trochu stresujem. Budem si ten tlak merat priebezne pocas dna a uvidim.... Veru aj ja sa spolieham na odtok vody . 😅

alzbetka490
7. dec 2010

@slniecko_z Gratulujem k babatku!!!!!!!!! Vela zdravicka prajem!! 🙂

alzbetka490
7. dec 2010

@marika1977 Ja sa pridavam k sisne -mat 3 deti musi byt krasne! aj ked samozrejme narocnejsie. Ale tie decka to podla mna vynahradia nie? 😀 Netrap sa vahou -hlavne aby ste boli zdravi . Ja som tiez pribrala teraz 20 kg a velmi tazko si zvykam na tento stav, ale snad potom zhodime aspon par kil 😝

alzbetka490
7. dec 2010

@janulka80 Jaaaaaaj to su kraaasne miery -uprimne v dobrom zavidim 😉 a pridavam sa -aby boli nase deticky zdrave! 🙂

larmimi
7. dec 2010

ahojte, aj vy mavate take bolesti v podbrusku ? su ako menstruacne ale dost silne...zvacsa vecer ked si lahnem do postele a trvaju aj niekolko hodin...je to normalne ? 🙂 😉 dakujem..

feb13
7. dec 2010

@larmimi Ja nemam... ☹ mala som v 36-37tt aj cele dni a potom to prestalo. Vtedy som sa bala ze predcasne porodim, no teraz uz by som tie bolesti strasne chcela 😅 aby som uz mala pocit ze sa konecne nieco deje 😅 Neboj sa, je to normalne a niekedy po tych "menstruacnych" krcoch hned nastupuju kontrakcie, ale niekedy to len cvici a potom to prestane. Moja kamaratka mala tieto menstruacne bolesti 2 dni cca. kazdych 10 minut a 3. den porodila.

larmimi
7. dec 2010

@feb13 no ja uz ich mam asi tyzden , takze to urcite budu len tie pripravne 😅

marika1977
7. dec 2010

@alzbetka490 ja som vzdy chcela tak 2deti...no zadarilo sa nam ...vies co,da sa vsetko.ja som vela bola v robote aj muz tak deti boli casto na babkach a uz od malicka ich ucim trosku sebestacnosti...nebeham stale okolo nich a hlavne teraz ked som tazka ako vreco krumpli...starsia uz vela pomoze aj uprace aj postrazi malu aj zohreje jest...neboj,bude to radosti s dvoma detmi aj sa zahraju aj poskriepia ale ja vzdy hovorim ze radsej viac ako len 1dno.ja som bola jedinacik a viem ake to bolo pre mna smutne a zle.no mne do 20chyba uz len 1kg a neboj,schudnes.po prvom dietati by to malo ist dole ale ja ci zhodim,to je uz otazne.ten vysoky tlak,nebudes uz rodit?

shira_
7. dec 2010

@sisna ja cakám prvé a chcem 3, to sa dá stihnúť len sa musí darit. aj moj muž chce ale ja mám trochu obavy, lebo on zostáva na materskej a myslím že keď zistí o čo ide tak povie, že jedno stačí. ale chceli sme dievčatko tak sa musíme ešte potom posnažiť.

zuzkaznr
7. dec 2010

@alzbetka490 ahoj. dnes som bola na tej kontrole a doktor ma zo spodu ani nepozrel,urobil mi sono a poslal ma do nemocnice do rizikovej ambulancie. dnes tam neboli,tak tam idem zajtra. som zvedava co mi tam povedia ☹

zuzkaznr
7. dec 2010

@slniecko_z gratulujem k babatku a ticho zavidim... 🙂

sisna
7. dec 2010

@shira_ jeej, tak manžel ostava? 🙂 a kolko planujes byt doma Ty? urcite sa da stihnut, ak nam bude dopriate. ja sa zatial trosku bojim, aby bolo teraz vsetko ok. vlastne vobec poriadne nevieme, co to bude, moj dr na zaciatku povedal, ze asi chlapec, tak sme mesiace boli v tom, a doktor v nemocnici zas pred mesiacom, ze podla neho dievca, a posledne zas nevidel nic... no sranda... ja mam zas take pichanie v bruchu, neviem, ci sa to da nazvat krce, neviem, co to je☹ ale kazdy den to trva dlhsie a dlhsie

marika1977
7. dec 2010

@larmimi pravde podobne mas falosne kontrakcie...cez den sa viacej pohybujes viacej stojis chodis a babo sa tomu prisposobi a ulozi sa nizsie,vlastne ono akosi klesne a tlaci na krcek a akonahle sa ty vecer ulozis aj babo zmeni polohu ale to celodenne tlacenie na panvu kosti trtac a krcok sa potom pri oddychu prejavi aj bolestivo...nosime uz vyse 3kg deticky a to je uz pre maternicu riadna vaha...jedine,co ti mozem poradit je sledovat hodinky a dlzku falosnej kontrakcie a potom ako casto a ci pravidelne ich mas...ak ich naratas aj 10po sebe a trebars kazdych 10min tak je to mozno uz zacinajuci porod ale oni by mali prestat.velmi bedlivo sa sleduj a kontroluj a pocitaj 😀 ak sa vsak bolest stupnuje a nepovoli,tak radsej zavolaj svojmu dokimu...baby tu pisali ze tepla sprcha pomoze.ak su len falosne prestanu ak skutocne ,este viac zosilneju 😉

marika1977
7. dec 2010

@sisna juj tak ty si s tym pohlavim babatka podobne ako ja....u mna tiez povedal chlapceka,aj pipika odfotil,tak radost velka...po 2babach chlapcek...a v 35tt mi porodnik povedal,,,,jednoznacne dievcatko ,,,,tak z maleho radka bude mala emka...mne trvalo 3tyzdne kym som sa s tym zmierila a akosi sa ukludnila ze zas baba...a to som uz nakupila vecicky na chlapca...no co uz,ako som kupila tak predam alebo vymenom za dievcenske 😀 a ty by si fakt chcela 3deti?malo ktora zena je tak odvazna v dnestnej dobe... 😀 😀 😀 to hovori ta prava co???u mna je 3tie"ruka bozia"?nahoda... 😀

shira_
7. dec 2010

@sisna ja by som mala v máji už zase zarezávať v robote... ale všetko závisí od okolností.

sisna
7. dec 2010

@marika1977 no my už teraz vobec nevieme, ze ako to male vlastne oslovovat🙂 ano, vzdy som mala taku predstavu, ze budem mat tri deti, niezeby som tak o tom snivala, proste mi to prislo take prirodzene🙂 ja mam 4 bratov, tak asi preto🙂 ale verim, ze vsetko bude tak, ako je to najlepsie.

sisna
7. dec 2010

@shira_ presne tak, clovek si naplanuje a moze to vyjst uplne inak. ale ked je tatinko sikovny, tak urcite vsetko vyjde podla predstav.

shira_
7. dec 2010

@sisna noooo to sa ešte uvidí, aký je tatinko šikovný 😀 😀 😀 ale teraz dosť pomáha, to je dobrý znak, a myslím že keď budeme ešte nejaký čas takto spoločne doma, tak to nejako zvládneme a naučíme sa obidvaja čo a ako, a potom to ľahšie zvládne sám. dúfam teda. 😕
inak mne sa polepšilo čo sa týka žalúdka a dýchania, dúfam že to znamená, že malý konečne klesol nižšie... zajtra začínam 40.tt

sisna
7. dec 2010

@shira_ Ale ze sa na to dal, tak to je tiez dobry znak🙂 super, aj ja lahsie dycham už a nefucim jak lokomotiva, len ked dlhsie sedim, tak mi prebodava rebra ako nozom, a ta zaha je hrozna a najnovsie take cudne stahy a pichanie. to je super, ze 40 tyzden🙂 to znie veru, fuuu...🙂

marika1977
7. dec 2010

@sisna ty mas este v pohode cas ak nie na 3tie ale na 2he urcite..ale teoreticky by si este v poho mohla aj 3..prajem,nech sa vam dari 😀 a co by si chcela?dievcatko alebo chlapceka?ja sa trosku obavam co bude ked sa mi mala narodi...teraz v poho stiham deti su umyte navecerane teraz su v detskej a chystaju sa spat...ale ked bude na svete mala...neviem neviem...stihat budem asi len tak ledva ledva 😒 len dufam,ze to bude dobre babetko ason take dobre akomoje starsie boli 🙂
@shira_ aj moj muz minule hovoril ze ostane na MD no ja si to neviem predstavit...mozno ako 1rocne by som uz nechala na nom....mne vrta hlavou ze ked budes kojit ako pojdes do roboty?to aspon toho pol roka by si mala byt pri babatku... 😉

sisna
7. dec 2010

@marika1977 Mne je už 1, najprv som chcela dievcatko a ked povedal, ze chlapec, trosku som sa s tym zmierovala, ale nakoniec som si už tak zvykla, ze Timko to bude🙂 a vsetci mi vraveli, ze vsetko nasvedcuje na chlapca, ze to bude urcite chlapec a kamosky, co maju dievcatka maju vsetko presne naopak, co sa tyka nevolnosti a brucha a chuti a neviem, coho vsetkeho...a pred mesiacom ked povedal iny dr, ze on tam vidi dievca...tak sme si zas zvykali... jaaaj ja neviem, takze mame vsetko take zlte a bezove a zelene🙂

79zuzana
7. dec 2010

@larmimi aj ja mavam tieto bolesti a posledne dva tyzdne su to uz celodenne a nie len vecerne ☹ vravela som to aj dr. a nic... mam cakat, otvorena som len na 2prsty takze vraj mam cas. V piatok idem na (dufam) poslednu kontrolu uz asi aj dostanem vyvolavacku, lebo babatko uz pred tyzdnom malo 4.5 kila, takze to nebude ziadna modelka... ved ani nema po kom 😀 😀 😀 😀

feb13
7. dec 2010

@sisna super 🙂 ja mam 3 bratov a tiez by som chcela aspon 3 deti aj mozno viac, no zatial sa obavam ako to jedno vobec zvladnem 😉