icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

shira_
18. dec 2010

@zuzkaznr ja som to videla na včera, dnes to vidím tak na dnes-zajtra....ja už by som chcela také milé prekvapenie v podobe bolesti alebo plodovej vody pod sebou.... aj malému sa prihováram, volám ho nech ide už von. teraz je víkend, taký pokoj...dobre by bolo. aj v noci by nebol na príjme taký nával.

zuzkaznr
18. dec 2010

odkial si? ja som sa tiez najprv tesila bolestiam, ale potom mi nebolo vsetko jedno...

shira_
18. dec 2010

@zuzkaznr som z nm, tu sa nerodí,idem rodit do tn. ja viem že mi nebude všetko jedno ale niet cesty späť keď už som tolko tehotná 😀 ja viem že cez tie svinské bolesti sa nejak prepracujem k malému, ak to bude moc dlhé a moc bolestivé tak asi zbabelo vyžiadam epidurál, ale stále dúfam, že to sa nestihne a pojde to raz dva 😝

danka135
18. dec 2010

@shira_ nepovedali mi ci mi daju v utorok vyvolavacku, mozno ze uz v pondelok, ved uvidime, dufam ze to nejako prezijem

nya
18. dec 2010

Baby ktore prenasate, robili vam uz hamiltonov hmat?
Ja som to tu na koniku citala, ze sa tym da vyvolat porod a vraj je to celkom uspesne.... kedze som o tom pocula nedavno prvy krat, tak ma zaujma, ci ste to niektora obsolvovali alebo ci vam to lekary spomenuli.

shira_
18. dec 2010

@nya ja sa chcem na to zajtra opytať. ale ako som ja pochopila, nedá sa to urobit ak je krčok uplne zavrety, lebo tam treba dať prst dnu cez krčok a oddeliť plodový vak či čo. vraj to bolí ale pomáha. ja zajtra poviem dr. že ak sa dá, nech mi tam poriadne pošprtá.
@danka135 v každej nemocnici sú iné zvyklosti, som zvedavá ako pochodíš 😉 ja tu budem už ozaj asi posledná 😀 prežiješ, vraj vyvolanie viac bolí ale je zase rýchlejší pôrod. no uvidíme...aj mňa to zrejme čaká.

danka135
18. dec 2010

@shira_ no ja som tiez pocula ze je to o nieco bolestivejsie, ale moze sa stat ze ani po vyvolavacke sa nezacnes otvarat a potom uz nastupuje cisarsky, mozno ze aj porodime obe v rovnaky den.musime si drzat palce nech to je co najrychlejsie a nech mame zdravucke deticky 🙂

alzbetka490
18. dec 2010

@marika1977 -no tak si mala pravdu -som celkom necakane skoncila v nemocnici kvoli tomu tlaku a za dva dni som rodila -taky rychly priebeh som necakala. 😲 ale Mam krasneho synceka 😀 . dostali sme zltacku tak sme tam trochu pobudli ale uz sme doma. akurat ze nestiham chodit na internet tak casto -maly ma uplne zamestnava 🙂

alzbetka490
18. dec 2010

Lukasko 😀 9.12.2010 3290 g 51 cm -moj porod bol strasny a dlhy , ale maly za to stoji 😀 bohuzial nestiham chodit na net -tak snad sa to za par dni zlepsi.. Vsetky maminky takto nestihaju? mam pocit ze den ma 4 hodiny 😅

alzbetka490
18. dec 2010

@zuzkaznr aj ta si uz medzicasom porodila? aky bol porod?

alzbetka490
18. dec 2010

@zuzkaznr Gratulujem!!! 😀 😀

79zuzana
18. dec 2010

@zuzkaznr jej... nasi drobcekovia sa narodili v jeden den... gratulujem a prajem vela zdravicka 🙂 🙂 🙂

79zuzana
18. dec 2010

@nya mne to robili... nie je to bolestive, ale zase ani nie velmi prijemne.... robili mi to v piatok rano okolo desiatej a plodova voda mi potom praskla v utorok rano o jednej... takze to povazujem za celkom uspesne 🙂 😉

zivika
19. dec 2010

ahojte kocky, vsetkym vam gratulujem, co to uz mate za sebou 🙂

zivika
19. dec 2010

prosim vas, neviete mi niektora poradit, ako mam teraz zvladnut chripku??? ☹ je mi priserne, boli ma hrdlo a vlastne uplne vsetko, uz ani neviem rozoznat, co je z tehu a co z choroby... ☹ dufam, ze ma najblissie dni nechyti porod, lebo absolutne sa na to fyzicky necitim... ☹

shira_
19. dec 2010

@zivika veľa tekutín, vitamínov a ležať.... mne na chrípku pomáhal len brufen, lebo ma tak strašne boleli kosti až som plakala a mala som aj vysoké teploty. len to by si sa mala opýtať lekára, či treba aj lieky alebo vyležíš len tak. ja som to chcela tiež najprv bylinkami a vyležať, len som mala ešte na 4.deň horúčku tak som sa bála. ale to som nebola tehotná, takže o to ľahšie rozhodovanie.
@79zuzana ja vydržím, keby to malo pomôcť, je mi jedno.
@danka135 ja nechcem cisááársky 😠 dúfam že to pojde. včera večer som zase začala "zomierať" bezbolestné sťahy ale pri každom jednom na vracanie, do toho kŕče v žalúdku a v črevách... o jednej sa mi podarilo zaspať a dnes ráno klasika, ako by som ani tehotá nebola, ako rybička, brucho mäkké. ja už na to nemám nervy, aj muž bol zo mňa už zúfalý.

danka135
19. dec 2010

@shira_ no ja som nemala vcera ani stahy ani cez noc, vsetko v poriadku, no dnes este doma ale zajtra rano nastup do nemocnice

nya
19. dec 2010

Tak ma napadlo, preco je nas tu tak malo?
To vsetky zienky s decembrovym terminom su len v tej sukromnej teme? ☹

nya
19. dec 2010

@79zuzana
aj ta upozornili, ze co idu robit?
Tu som citala, ze niektore baby z toho maju velmi negativny zazitok :https://https://www.modrykonik.sk/forum/porod/pomohol-vam-hamiltonov-hmat/
Ked som to citala, tak som si spomenula na moj ster na streptokoka. Ja neviem ci moja lekarka mi to nejak zle spravila, ale bolesti po tom stere som mala este 2 dni a ked mi ho robili, tak som myslela, ze ma z toho kresla vystreli.
Pri stere som fakt nieco tak bolestive necakala.
Mozno keby ma upozornila, ze to bude bolestive, tak by ma to tak nezaskocilo.

kvojtanikova
19. dec 2010

@nya ani nemyslim ze je nas tu malo, len uz sa blizi koniec decmebra a vacsina uz porodila tak asi nemaju teraz cas. My ostatne co to mame az na konci - no, ked sa furt nic nedeje, asi nemame o com pisat... u mna absolutne ale absolutne ziadne priznaky, ziadna hlienova zatka, ziadne stahy maternice... ja mam pocit ze budem tehotna este aspon tri mesiace 😢 😢 😢 Zajtra idem do poradne zase tak som fakt zvedava co mi povie.
@zivika brufen teraz nemozes v tehu... jedine paracetamol - paralen, panadol a tak. Drzim palce nech ta to cim skor prejde. Mozes dat aj vitamin C, kloktat slanou vodou na hrdlo a tak.

marika1977
19. dec 2010

@slniecko_z ta moja kaka jedna radost aj 3-4xza den 😀 to je vyhoda kojenia a mlieka mam zas plno ako som pisala,taka dobra dojnica 😀 jedno prso mi ma aj kilo....ale tesim sa uz 10kilo mam dole...len ci sa naspet nenalepia,neviem.inac sme v poho,malinka je dobra malo placka papa kaka a spinka....dnes v noci som sa uz konecne aj ja vyspala od polnoci pytala papat az okolo pol 5tej...len som rozlietana...varit ,prat,upratat ozehlit aj z detmi a to pendlujem kazdy den do obchodu...trosku som vycerpana ale zvladam,aj stredna mi je uz zdrava konecne...to mi ani jest nechcela ale uz je dobre 😉

marika1977
19. dec 2010

@alzbetka490 no moja tak nech sa vam dari...a ten internet,to poznam ani ja nemam cas ...teraz by som mala zacat zehlit upratat chodbu...pridu svokrovci...je toho dost...a kolko mal mali?kedy si rodila?a je dobry?

marika1977
19. dec 2010

@nya ti koki...tak to ta pekne necitlivo vysetrila,to ta urcite tak velmi nemalo boliet...nevzala ti nahodou aj vzorku tkaniva?lebo len tedy to boli ked kusok odstipnu zo ziveho ☹ ..a je to tak ako kvojtanikova pise...uz nas dost vela porodilo a neviem ako ostatne,ja mam strrrrasne malo casu pre seba...aj teraz sa mi uz mala budi a to este nemam ani dovarene...tak musim utekat 😉

marika1977
19. dec 2010

@zuzkaznr zuzi gratulujem.... 😀 prajem nech ste zdrave a malinka nech ti je dobra.a kolko vazila?

shira_
19. dec 2010

@nya mna ten ster bolel asi doteraz najviac zo všetkých vyšetrení. (okrem dnešného vyš. 😝)
čo sa týka hamiltonovho hmatu, tak to mi je už jedno či to bolí alebo nie. len každopádne je dobré vedieť to dopredu a prečo sa to robí. keď to dr. urobí len tak bez výstrahy, tak to musí byť hnusné. inak s tým hmatom je to ako som si aj myslela.... dnes som bola v poradni, krčok sa síce skrátil na 1cm ale je úplne zatvorený, tak mi dr. aj povedal, že tam toho moc neporieši..treba aby bol otvorený aspoň trošku. ale aj tak sa tam porýpal trochu viac, potom zo mna vyšiel krvavý hlien, dosť veľa. aj to bolelo ale v pohode. mohlo by mi to trošku pomôcť...dúfam.
každopádne, stále som doma, kontrola v stredu 😒 včera večer boli zase celkom slušné sťahy, síce zatiaľ nebolestivé, ale aspoň sa tam čosi deje. som zvedavá, čo dnes. som nevyspatá, idem spať kým sa dá 😉

zuzkaznr
19. dec 2010

@marika1977 dakujem pekne, malinka vazila 3400 gramov 🙂

nya
19. dec 2010

@kvojtanikova
Asi mas pravdu... ja som to prirovnavala k tomu, kolko prispevkov je v Novembri 2010 a Januari 2011.
Tak mi to prislo trochu luto, ze prave Decembrovky sa pobrali do sukromnej temy.

@shira_
Ja som myslela, ze to len ja som mala taky hrozny ten ster. Asi je to teda vseobecne neprijemne vysetrenie ked aj ty mas taku skusenost.
Odisla ti uz hlienova satka?

zuzkaznr
19. dec 2010

@alzbetka490 dakujem 🙂
@79zuzana dakujem,aj ja tebe gratulujem... 🙂

skriatok3333
19. dec 2010

Ahojte decembrovky,tak priebežne vás tu čítam,hlavne posledné dni,tiež mám teraz temín,teda dnes,chcem sa spýtať,aké hodnoty máte napísané v tehu knižke ten nález Ci???Ja mám 5 a to moje škvrniatko sa nejako nechce rozlúčiť s bruškom,zajtra mám ísť do nemocnice kôli tomu že mám tehotenskú cukrovku,tak som zvedavá či mi hned vyvolajú alebo ma nechajú ešte čakať.A gratulujem všetkým čo už to majú za sebou a držím palce všetkým ktoré to ešte len čaká.

shira_
19. dec 2010

@nya hlienová zátka-myslím že hej, ale už 2 t. dozadu jednorázovo vyšlo pomerne veľké množstvo hnedočerveného hlienu. potom zase nič, ja mám celé tehotenstvo len taký slabučký biely výtok, takže to bol dosť rozdiel. odvtedy nič. dnes po vyšetrení zase vyšlo to isté, a dnes celý deň mám krvavý hnedý výtok. to je následok toho vyš. keby sa to už pohlo, bola by som šťastná.
@skriatok3333 mne tam stále napíšu len cm, teraz napríklad krčok má 1cm (ešte v 36.t. som mala 5cm) a píšu či je otvorený alebo nie..dúfam že sa dočkám aj toho otvorenia bez použitia čípku 😲