icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

larmimi
29. dec 2010

@kvojtanikova 🙂 🙂 ja uz som sa zmierila s januarom, pozri moj status 😉 na porod to u mna tiez nevyzera, dr. povedal v pondelok ze krcok je nedozrety a vsetko je zavrete

feb13
29. dec 2010

@nya Mne 10 dni pred porodom merali 3450g a pri porode mal 3650g takze podla mna to odmerali celkom presne. No niekedy sa UZV myli aj o 1kg.
@kvojtanikova Hlienova zatka to kludne moze byt, nemusi byt krvava, ja som mala tiez iba taky zlty sopel a tieklo mi to asi 3 tyzdne a rodila som o dalsi tyzden.

nya
29. dec 2010

@kvojtanikova
Nie som si celkom ista ci to skore 3-4 znamena dlzku v cm lebo ja som mala cele tehu skore 0 az teraz pri konci 3-4. Niekde som citala, ze sa treba dostat na 10 a vtedy je to idealne... ale nie som si celkom ista ako to vlastne je.

miculienka
29. dec 2010

@marika1977 - tak vieme čo to je, ja som pri každom pichnutí a uzlovaní riadne zvrieskla 😀 😝 , šili ma 2 dr, a ten jeden povedal, však nech si pokričí , keby som nemala priviazané nohy, tak ho kopnem 😠 , no , ale už je to chvalabohu za nami , len tá kopa cverničiek čo potom vychádzala, najskôr som to nepočítala - 1. deň, potom som napočítala 20 uzlíkov 😝 😝 😝

kvojtanikova
29. dec 2010

@nya no fakt aj ja som si potom vsimla ze som asi napisala blbost, lebo som sa pozrela do svojej knizky a tiez tam mam cely cas CS 0... Prepac ja som to dakde vygooglila tak ako som ti to napisala neskumala som ci je to spravne. Mne uz teraz ziadne CS nepise.
@larmimi ja som sa prave vratila z kontroly, tiez nic nove, akurat uz aj vnutorna aj vonkajsia branka su otvorene na prst a mam prist na kontrolu zase 3.1. Ty ides kedy na kontrolu ked si bola teraz v pondelok?
Na monitore som zase mala graf vselijaky - baby stalo sa vam daktorej ze bola v tom grafe medzera? Uplne malicka ako vynechana ciarka - to babatku akoze vynechalo srdiecko ci co? Ja som z toho na nervy, doktorka sice nic nevravela, ale ona celkove nic nevravela, este ma chcela dat na kontrolu az o tyzden a som jej povedala ze to je dajako dlho na to ze uz mam termin. Ja si myslim ze teraz by som mala chodit na kontrolu aspon raz za tri dni ci nie? No na tom grafe bolo ze pulz trebars 150 tam sa ciarka konci, potom ta malicka medzera a potom to pokracuje zase od 120 a ide hore... a viackrat to tam bolo. Mali ste niekto take?

larmimi
29. dec 2010

@kvojtanikova no to ani nehovor, ja uz nejdem vobec na kontrolu ! bola som v pondelok a uz len 4 teho pokial neporodim do nemocnice 😅 tak dufam ze je vsetko v poriadku...

zuzkaznr
29. dec 2010

@marika1977 o tom cisteni dychacich ciest som ani netusila. Pondelok ideme do poradne tak sa opytam doktorky ci jej mam nieco davat. Mala dycha niekedy cisto,ale v noci ju to nejako trapilo ☹ citala som ze shire si pisala aby si dala na sitie kalciovy krem,ja mam tiez trosku problem so sitim,stale ma to boli a stehy mi vobec nevypadavaju. ten krem maju v lekarni?

marika1977
29. dec 2010

@nya cs 3-4je malo...to ti boduju dlzku a makkost krcak a otvorenie vonkajsej a vnutirnej branky a este volaco len to som si nezapamatala a za kazde mozes dostat myslym 2body a dokopy je maximum 10bodov.mne doki robil utz vo stvrtok a povedal ze ma malinka 3.200 az 3.300 a v piatok ked som ju porodila jej vaha bola 3,450 ono to je len priblyzna vaha a pocitaj ze babo v posledne tt pribera 300-500gramov za 5-7dni ako ktore..moja priberala jedna radost..podla mna ju mas niekde okolo3,500-600 teraz..ale menej ako 3apol ti urcite nema 😉

marika1977
29. dec 2010

@kvojtanikova tak som na pochybach..to cs je cervikalne skore a to je vlastne bodovanie...0je bez porodnych priznakou a 2 je maximum..nachystane na porod a maximum bodov je za vsetko 10..dlzku krcka zapisuju trochu inak..no ja som zvedava co ti povedali,a veru ze mozes pocitat,ze slecna ti nebude az taka malinka 😀 neva,aspon sa nebudes bat chytit ju do ruk...to ja tu moju frndusku ani som nevedela ako chytit bo som bola zvyknuta na tie mije velke buchty 😀

marika1977
29. dec 2010

@zuzkaznr ano maju to kupis bez problemov a neboj sa poriadne vela ho na stehy nacapkat...dobre na hrubo...on hned nezaberie ale po 2-3dnoch budes mat badatelne vysledky a doslova sa ti ulavi.aj babenka co bola somnou v porodnici bola sita az po usi chuda a tiez som jej poradila a nevedela si ho vynachvalit...sa jej ulavilo aj stipanie prestako aspon na chvilku...ja som to za sopliky tiez pocula len teraz v nemocke od detskej lekarky,ale velmi dolezite je sopliky aj odsavat nech babatku netecu do zaludka lebo zo soplikov su len teploty ☹
@miculienka tak to boli riadny mesiary...preco ti nepichli umrtvovacku...nechapem..ale poznam to,pri prvej doktor zalomil rukami zo slovami..kde zacat...to som musela asi riadne na franforce este ze som to nevidela ☹

bebaa
29. dec 2010

@marika1977 ako sa vola ta kalciova mas? taka nejaka ako na bradavky?

adupal
29. dec 2010

Mne pred 2 týždňami povedal 3134g plus, mínus 459g. Pri synovi mi povedali 3000g plus, mínus 500g a mal 3600g. Zajtra mám termín a idem do poradne. Normálne sa už neviem dočkať, kedy budem rodiť. Asi budem tiež januárová, lebo nemám pocit, že by som už išla rodiť.

nya
30. dec 2010

@marika1977
Dakujem za info. Aj som si myslela, ze to nejak tak je len som nevedela presne.

alzbetka490
30. dec 2010

@marika1977 Marika dakujem -ja som tu zas par dni nebola..takze dodatocne ti gratulujem k dcerke! 🙂 kraasna je! a to upratovanie poznam -od porodu som dokopy nic neurobila, moje dlazky vyzeraju hrozne -upracem ked pridu svokrovci tiez ich cakam 😅

alzbetka490
30. dec 2010

@shira_ ja som si tyzden nemohla sadnut a potom par dni len na jeden bok 😠 a cely tyzden som este chodila cikat do sprchy tak ako v porodnici, lebo tak ma to menej bolelo a stipalo. Ale do 2 tyzdnov to preslo. Drzim palce aby si to dobre zvladla! 🙂

miculienka
30. dec 2010

@marika1977 - ten jeden so mnou strávil celú nočnú - rodila až ráno keď končil - tak už bol paf, a tomu druhému to bolo fuk, ten prvý potom za mnou prišiel zo slovami, že mu je to ľúto ako to dopadlo , milé od neho ale už sa stalo 😒 , tak u teba to bola tiež jedna katastrofa 😒

ivona2010
30. dec 2010

@kvojtanikova @larmimi
ahojte, ja som bola včera na kontrole a nič, všetko uzavreté, prietoky OK, CTG záznamy Ok-maternica trošku výkyvy na 100,už sa pripravuje, ale mám prísť až 5.1. s tým, že vraj v ten deň tam ešte nemusím zostať...
Od začiatku som si myslela, že skôr ako 2.1. nebudem rodiť. Tak sa doma chystáme na Silvestra :o)

larmimi
30. dec 2010

@ivona2010 presne ako ja...uz vobec necakam ze by na mna nieco prislo...naivne ako predtym 😀 😝 😀

danka135
30. dec 2010

ahojte kocky, tak ja to uz mam tiez uspesne za sebou, porodila som 21.12 o 13:40, vola sa Denis 2900g a 49cm, v pondelok ma prijali do nemocnice, a v utorok mi dali tabletku na vyvolanie rano o 8 a bolesti prisli okolo 11h, mala som skvelu doktorku, som stastna ze to mam za sebou, drzim vam ostastnym palce

shira_
30. dec 2010

@danka135 no tak to si mala parádne rýchlo, ešte si ma predbehla, ja som šla z pondelka na utorok do porodnice a malý na svete vo štrtok na obed, všetky služby sa vystriedali a každá ďalšia služba, - že vy ste ešte neporodili?? ale nakoniec som aj ja porodila 😀 😀 krásny veľký chlapec, apgar 10/10 bola som šťastná po tom všetkom ako blcha 🙂 🙂 🙂

marika1977
30. dec 2010

@bebaa presny nazov je:calcium pantothenicum...a je to taky mali hojivi zazrak 😉

marika1977
30. dec 2010

@miculienka no to vtedy bolo dost na nervy...lezala som v nemocke 2tyzdne koli rapidnej chudokrvnosti 😖 a mudraci mi ju zistili az tesne pred porodom 🙄 🙄 🙄 to iny experti vtedy boli asi...a ako pisem po2tt ma jedno rano z monitoru poslali na salu zo slovami...uz rodite...a ja 19rocna co som vedela tak som isla...tam som bola od 8mej rano uplne sama..1sestricka asi raz za hodinu pozrela na mna ci tak nejak inac total osamote ☹ nemala som komu ani slovka povedat a tedy mobily este neboli....potom sa volakedy poobede nahrnuli 2sestricky dali mi klistir tak som sedela na vecku a sprche a zas vecku...dookola dost dlho potom mi pichli vodu a zas som len sama bola a uz kwd som citila ze musim tlacit kricala som na sestricku...a ta mi povedala ze vydrzte este ...no nebolo nikoho kto by ma odrodil...a nakoniec prisiel p.doki este v krvavych rukaviciach a rusku na ustach a ja som uz plakala ze nevydrzim a dieta mi vypadne za par sek.som lezala na koze a mala zo mna doslova vyletela...bola uplne modrosiva a mala totalne zdeformovanu hlavicku...vyzerala ako sisouni z nyujorku 😒 😒 😒 tak sme dopadli..a aj z dychanim mala par sekund problemi a p.doki ma sil 2hodky...takto dopadnu porody na rychlo...namiesto ritky a susky som mala 1veeelku dieru na cary 😝 😝 😝 a na jeho zufaly pohlad nadomnou nikdy nezabudnem...ale to bolo pred 14rokmi...no porod Emky bol super aj personal bol super aj doki bol fantasticky

marika1977
30. dec 2010

@nya oki...ani ja som to nevedela,ja som sa mojho dokiho len namatkovo opytala,on vzal pero a vysvetloval a este mi aj nakreslil co vysvetluje...aj ja to len od neho viem...ak by bola sutaz DOKTOR ROKA tak on by si zasluzil prve miesto 😀 a ako sa citis?este sa u teba nic nedeje?
@kvojtanikova myslym na teba 😀 uz ked sa ti otvara aj vnutorna branka za chvilku by si fakt mala mat vsetko za sebou...drzim palceky....pulz 150je idealny 120je trosku menej...moja radim ti,naliehaj na svojich lekarou nekompromisne...z medzerou som sa este nestretla ale myslym si ze ak by vynechalo babatku srdiecko uz koli comukolvek tak by sa to malo prejavit ako rovna ciarka...asi...velmi ti drzim palce a prajem,aby si uz ten porod mala za sebou a krasnu dievcicku uz v naruci 🙂
@danka135 gratulujem k synkovi
@alzbetka490 juuuj dakujem velmi pekne 😀 zas pridam nejake foto...dnes sme boli na navsteve u heli1984...mali mark je nadherny a ako si tie nase deticky hrkutali...no boli zlate ako sa na seba pozerali a gulali jeden na druheho oci 😀 😀 😀

danka135
30. dec 2010

@marika1977 ahoj chcela som sa opytat ci ta uz bolesti okolo konecniku presli, lebo ja som tak tlacila ze som si privodila zlatu zilu ale len malicko, lebo ostatne baby na oddeleni si na druhy den sadli na zadok a ja este aj ked som isla domov tak som sedela na pol zadku. ale manzel isiel do lekarne a priniesol mi mast vola sa Faktu a ta zabrala skoro hned po dvoch dnoch je to super.

danka135
30. dec 2010

@shira_ dakujem a aj ja ti gratulujem k malickemu, nastastie u mna dobre zabrala ta tabletka, a uz potom to malo rychly spad. som stastna ze sme uz doma.

kvojtanikova
30. dec 2010

@marika1977
@ivona2010 no u mna stale tiez nic, aj sme dneska boli este na rodinnej oslave, tak som vypila 1 cinzano uz mi to je jedno. Zajtra idem chystat Silvestra, varit kapustnicu a na veceru som sa rozhodla ze budeme mat tuniakovy salat s ryzou lebo stary uz zemiakovy nechce a rybu by sme v nejakej podobe asi mali mat. Skusim to pekne naservirovat na kopky a oblozim zeleninkou a budeme mat zdravu veceru. Pre istotu ale urobim aj nejake rezne🙂
Stary sa mi smeje ze keby sme zili v Spanielsku tak skacem po schodoch hore dolu - ste to poculi v spravach? Vraj kto porodi do 31.12. dostane 2500E a potom uz nie... Keby to tak bolo aj u nas, tiez by som sa snazila🙂

marika1977
30. dec 2010

@danka135 uz ako tak ano...no ja som presne tak dopadla ako ty 😒 ja som si kupila aviril-h to je na zlatu zilu a uz ma to bolenie preslo...ale aj tak mam pocit ani keby som mala zuzene creva 😝 to sedenie na pol zadku poznam,aj ja som si ho kedysi pretrpela ☹
@kvojtanikova to jedno cinzano ti urcite neuskodi 😉 ..len aby s toho chystania vecere nebola nakoniec nemocka 😀.volaco som jednym uchom aj ja pocula...no dobry hlupaci su ty spanieli,nechapem,co tym sleduju 😝

nya
30. dec 2010

@marika1977
Vobec nic sa nedeje 😒
Zajtra UTZ a monitor tak uvidim, co povie lekar.

marika1977
30. dec 2010

@nya no dufam ze uz len same dobre spravy...normalne to prezivam s vami a furt mi behate po rozume ze ci uz.... 😀 akasi nostalgia ci co ide na mna,aj by som vratila spat tie posledne dni ocakavania...az mi je luto ze to skoncilo...zeby som vynosila este jedno 😅 no uuuuurcite to by ma uz odrovnalo 😝 a muza tiez...neva,vychutnaj si tie posledne chvilky s babom v brusku 😀

nya
30. dec 2010

@marika1977
Ja si aj hovorim, ze aspon si este chvilku mozme vychutnat ten klud kym sa nam zmeni zivot na vzdy. Tak sa utesujem, ze ved aspon mame este nejaky klud kym sme len dvaja.
...ale ako hovorila kvojtanikova, keby som bola v Spanielsku, tak ma asi porazi 😀