V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
ahojte baby uz sme aj my doma!!!! Barborka sa narodila 3.1. mala 3470g a 51 cm, trosku pridusena snurou aj mala malicke krvacanie do mozgu ale vraj sa to vstrebe tak sa nemam znepokojovat. Inak je uplne OK. Dnes sme sa vratili no to ste mali vidiet maly je cely bez seba furt ju chodi kontrolovat, hladkat, V porodnici spala aj 5 hodin v kuse tu doma furt mrauci a mrvi sa, no neviem ake to bude, som zvedava... Inak porod bol uplne super, prisli sme tam 21:40 a narodila sa 23:45. Vystihli sme aj vybornu lekarku, ktore ste z Kosic mozem len odporucit - MUDr. Vatralova, taka mlada kocka, no tolko sme sa tam nasmiali ze az. Som mala pocit ze rodim s najlepsou kamoskou. Som sice dost zase pozasivana ale uz mi aj dva stehy vypadli tak to hadam zvladnem.
takze tak. Ked budem mat viac casu si to tu docitam co som za ten tyzden zameskala a mozeme dalej kecat uz sa tesiiim.
Este vam poviem "kompliment" - stretla som jednu pani co sme boli na sale spolu ale ona este neporodila a sa pyta sestricka co stala vedla nej ako ukazuje na mna: "a tato pani uz porodila? Sak ake ma este velke brucho..." No hned som mala depku🙂 Takze zo mna este vobec nie je ziadna stihla lan...
@marika1977 skus. u nas ten espumisan perfektne zabera. dokonca som si minule myslela ze ma pruh z toho pucenia,pretoze vobec neplace, len ked sa ohlasi hlad a niekedy uspat v baby vaku. ale uz zacnu menej spinkat cez den ved sa zacneme s nimi hrat, to bude super 🙂 😉
no moje minule ste tu preberali sex. ved mne tam strcia este 2 nite- stehy. vy uz OK?
@kvojtanikova gratulujem. 🙂
z tej vahy, alebo bruska si nic nerob. ja som schudla na 64kg, ale boky a stehna mi este ostali a mam taky pocit, ze este zostanu dobre 2 roky a z kojenia budem napuchnuta az az. 😖 😨
@shira_ no veď ja si dávam sakra pozor čo zjem, som si ani nemyslela, že v tom budem taká striktná... Ale možno niečo jem a zatiaľ som neprišla na to, že to môže vadiť... Náš Filipko bol 2 týždne úplne zlaté dieťa, celkom na začiatku som ho ani ja skoro nepočula plakať, len spal 🙂 a teraz tretí týždeň akoby seklo a je zle... A jedálniček som nezmenila... Takže uvidíme ako to pôjde ďalej, možno je to len prechodné obdobie (dúfam) Držím ti palce s tým ceckom, dúfajme, že sa to malému zapáči 🙂
@marika1977 ja to tiež pripisujem tým bacilom... a stále si chodí rúčkami po tvári a tie sú nie vždy čisté... Aj ja som už kúpila espumisan, včera som mu ho dala a dnes je to zatiaľ celkom OK (klop, klop), tak uvidíme. Len neviem ako často sa môže dávať... Na letáku je len dávkovanie koľko kvapiek a nepíšu tam ako často.
@feb13 Ja som na to zatiaľ nič nedávala, ani nedám, to by som sa bála... K lekárke ideme až 14. tak uvidíme, či to do vtedy zmizne alebo čo nám na to povie...
@slniecko_z Aj náš malý sa usmieva, ale zatiaľ len zo spánku, keď sa dobre napapá... Ale je to krásne, zakaždým sa musím usmiať aj ja keď to vidím 🙂 Ale robí veľa takých ksichtíkov, že to ani dospelý nezvládne :D
@kvojtanikova gratulujem k malej, aj k takému skvelému pôrodu... vidíš, oplatilo sa čakať :D Že si sa nasmiala? Fuuha, tak to si neviem predstaviť... ja som v deň pôrodu teda nemala úsmev na tvári :D - ale to je super, že máš taký pozitívny zážitok. Prajem vám obom veeeľa zdravíčka 🙂
S tou váhou si nerob starosti, ja ešte tiež nie som ani zďaleka na ideálnej váhe, ešte mám čo robiť, ale to je teraz pre mňa druhoradé... (aj keď zanedbať sa určite nechcem :D )
@kvojtanikova gratulujem k dcerke 🙂 taky rychly porod ti mozem len zavidiet... 🙂
@koriatko Vraj kolika zacina najcastejsie po 2 tyzdnoch... my s vetrami zatial nemame vacsie problemy ale tazsie sa mu odgrgava, co som ho prve 2 tyzdne ani nemusela dat odgrgnut po kojeni a teraz tak vela vzduchu nahlta niekedy a potom to tazko ide von vtedy je hned po kojeni nepokojny a place a trva to niekedy dost dlho. ☹
@kvojtanikova blahoželám,malinká mala ideálne miery 🙂 nech sa vám dobre darí, pôrod si mala fajn, aj snívam o takom rýchlom, možno nabudúce 🙂 sranda, po porode je to brucho také, že nie je jasné kto rodil kto nie, my sme sa na tom v nemocnici na chodbe vždy bavili, že bábo na rukách a brucho rovnaké.. teraz prešli 2 týždne a na mne absolútne nie je vidno, že som bola tehotná a rodila som, paráda.. rýchlo sa to sťahuje. neboj sa, hlavne nech je malá v poriadku, svoju figúru doriešiš potom...ja mám tiež stehná a boky poriadne, ešte 8kg mi treba dať dole,lebo ešte pred otehotnením som slušne pribrala. ale ja dosť chudnem, veľa mlieka sa mi tvorí, to asi preto.
@koriatko, náš mal 2 týždne vo štvrtok, bojím sa koliky strašne moc, lebo keď mi malý plače, ja s ním potom, keď mu neviem pomocť. ja si tiež dávam velký pozor na to čo zjem, a len sa modlím aby nás to obišlo...espumisan mám už nachystaný, keby dačo. juj a tie ksichtíky, čo robia spokojné bábätká, tie sú neuveriteľné, až mám slzy v očiach keď sa mu podarí usmiať. vraj po mesiaci sa už na maminu vedia usmiať cielene, teším sa na to.
baby čo chcete byť rýchlo veľké kočky 😀 😀 poraďte čím si natrieť kožu na bruchu, je taká voľná a drsná... inak táto veľkosť prsníkov mi vyhovuje, to je paráda, hneď lepšie vyzerá výstrih 😎 škoda že to tak nezostane 😀 😀 aj muž kuká, aká plastika zrazu 😀 😀
@f1 včera u nás bola laktačná poradkyňa, tak sme zahodili fľašku a kojíme 😝 zatiaľ dosť bojujeme, ale som prekvapená že v noci pil rovnako často ako z fľašky a pekne sme sa vyspali. večer spal dokonca vkuse od 21.30 do 1:00 a to som si ho len tak priložila pri filme a zaspal na mne, potom som ho po vyše 2 hodinách prekladal vedľa seba, čo som už mala v celom tele kŕče 😀 tak som sa bála pohnúť, aby som ho nezobudila, lebo som si myslela že sa málo napil a zaspal len na chvíľku. aj teraz už hodinu spinká, je zlatý, len na cecek sa nerváči, musím ho nútiť 😝 veľmi bojuje kým začne piť a mne sa zdá, že mám málo rúk. Držte palce aby sme to zvládli 😨
ahojte, mne je tak smutno, ked čítam ako to všetky už máte za sebou a na mňa to stále len čaká ☹
ale tak či tak, sú to posledné dni, najneskôr v po-ut to bude 😉
dnes sa presúvame k svokrovcom, odtiaľ mám bližšie do pôrodnice, lebo nejdem rodiť u nás v ZA ale v Kubíne
tak sa všetky aj s detičkami držte, buďte zdraví a spokojní
@shira_ no fajn. tak je dobrucke babenko. len pekne vydrzte. aj moj niekedy bojuje s cicikou. a hlavne pravou. niekedy zabudne ze musi tahat a potom sa nervaci a vrti hlavickou ako keby nejedol rok. 😀 😉 dominik taktiez je dobre babenko ale zacina byt viac hore. a svoju krizu ma od 18tej do 23 hod. neplace, len sa mu nedari spat a potom xe stale ciciku. 😅 ciciak jeden. 😵
@ju11i tak v pôrodnici veľmi bolelo, potom sme aj prestali kojiť a teraz keď mám bradavky zahojené tak skúšame znova. keď je dobre prisatý tak to nebolí, horšie že on sa nevie dobre prisať tak mu musím pomáhať -bradu mu ťahať dole a tak nasilu otvárať pusinu a mne to tiež ešte moc dobre nejde, tak ho tým akurát dobre naštvem tak bojujeme ale už to hádam bude len lepšie. na bradavky si teraz chcem dať pozor lebo lepšia je prevencia (radšej potrápim malého ako seba)lebo potom sa to zle hojí a bolí to strašne, keď mi dokúše bradavky....
@f1 jujuj na pravý ani ja neviem dobre priložiť, lebo ho držím ľavou rukou a to mi je také nešikovné. tak som ho začala tak zozadu prikladať na pravej ruke, že ho mám pod pazuchou celého, to mi ide lepšie, len tú papulku keby poriadne otvoril. to ma najviac štve dokelu, v tom je celý problém-aj bolest bradavky, aj jemu sa to vyšmykuje a chytá nervy, aj mu preto málo mlieka tečie. keď tu bola laktačná, tú bradu mu tak natiahla, že bol perfektne prisatý, nič ma nebolelo a on spokojne hltal. ako keby som celé dieťa vymenila, bolo to úžasné.. len ja to neviem tak dobre urobiť, bojujeme o život 😝
@shira_ ja kojim po leziacky a ked sa zle prisje, teda je prisaty ale malo otvorene usta, tak mu ich napravim, teda spodnu peru. ide to lahko, len mu posuniem bradu. a na zaciatku kojenia som si davala krem cicaderma homeopat.. uple na hrubo a na prsnu vlozku a pekne sa to hoji. a nemusi sa umyvat.
@shira_ mne tiež bradavky statočne dokúsal. A to aj cez klobúčiky. Ja mám ten problém, že mám bradavky ploché. Nikdy som nevedela, že to je pre kojenie taká veľká prekážka. A časom prišiel aj ďalší problém - saním mi na povrchu bradavky popraskali mliečne kanáliky a vytvorila sa mi taká hnusná biela vrstva a cez ňu mliečko nešlo. Po odstránení to chvíľu išlo ale potom sa vytvorila zase:(
@kvojtanikova GRATULUJEM 😀 😀 😀 tak to mas aj ty uz za sebou...no to ti poviem ze podla vlastnej skusenosti su najferovejsi mlady porodnici 😉 oni sa velmi snazia nic nezanedbat lebo vlastne len naberaju skusenosti...a co je najlepsie,presne taky super kontakt vadsina navazuje zo svojimi pacientkami 🙂 a to je veeelka podpora pre rodiacu zenu ak je k nej porodnik ako ku znamej aj ja som s tym mojim vtipkovala a pocas porodu sme klebetili 🙂 ...s toho brucha si nic nerob 😀 ja som dopadla este horsie...ked ma vzal jeden stary trochu mrzuty a neprijemny porodnik na ultrazvuk,tak mal tiez poznamky na moje velke brucho ci tam nahodou p.doktor pri porode nenechal dvojicku a ze mam brusisko ako pred porodom a naramne sa na mne bavil...ja som to brala z rezervou ale tiez mi to nebolo prijemne 2x...a nakoniec mi povedal ze sa musim poriadne vyprazdnit lebo mam uplne plne creva a skonstatoval ze mi nedali klystyr urcite.....
@ivona2010 juuj moja nesmut...vychutnaj si tie posledne dni z bruskom,ja ked si spomeniem aj nostalgia ma chyti 😉 a to kopkanie niekedy aj chyba 😀 neboj,za chvilku uz budes mat mrnatko v naruci 😀
@f1 no ten tvoj mali je ako ta moja 😀 oni sa uplne rovnako spravaju akurat ze moja nesklbe kvety ale sestram vlasy 😀 😀 a to uz starsia namietala ze mamiii kedy jej ostrihas nechty...bo emka aj rada skriabka 😀...ja som pri eve musela velmi casto riesit zapchu,a este v nemocke mo sestricka ukazala trik s teplomerom...tedy este espumisan neexistoval...to som jej nakremovala ritku a pichla do nej koncek teplomeru ..tak to ma eva par krat poriadne okakala 😀 😀 😀 ani moja dudel nexce...ked jej ho horko tazko nanutim a zacne dudlet,behom sekundy ocervenie a velmi ju napne a dudel leti z pusy...nema to vyznam,bude vyrastat bez dudla ako stredna lea,ta sa mi aj povracala s neho 😒
@shira_ tak potom ako pises vam to uz celkom pekne ide...este par dni a malinky sa ti uplne krasne nauci papkat s cicika...nech vam to ide 😀
@marika1977 aj denis bol bez dudla, ale asi v 6 mes.si zcal ceckat prst, tak som ho musela naucit na dudel,lebo je lachsie oducit od dudla ako od prsta. ja som si cmulala prst az do 5 triedy 😝 😨
s tym teplomer to viem, ved pri lucii, stara skola, ale nerada to robim, lebo ak sa to robi casto,tak deti si na to zvyknu a potom nevedia same tlacit. ale dominikovi som to urobila asi 2x, ked som videla ze sa moc snazi tlacit a bezvysledne. chudacisko.
@marika1977 jaj ved sa snažíme, dúfam že sa nám to podarí pekne sa naučiť a bude pokoj. ale bola som celá šťastná ked sa napil z prsa a zaspinkal. dnes len kojím a sedím s malým ked mi zaspí na kolenách, bojím sa aj ho preložiť aby sa nezobudil zbytočne.
@kvojtanikova GRATULUJEM k dcerke a prajem vela vela zdravicka vam obom 🙂
dakujem za vsetky gratulacie, no skusame to doma ako sa da. V nemocke prespala aj 5 hodin v kuse som sa normalne bala ze ci je v poriadku, a doma???? mozem snivat, budi sa kazdu hodinku, respektive prespi aj dlahsie ale to ju musim drzat na rukach, staci ked s nou sedim pred telkou alebo co a spi, ale len co ju dam do postielky, vydrzi tam maximalne 20 minut a vresti... neviem ci tam nie je nejake zle feng-suej alebo co🙂 V noci ked ju vezmem do velkej postele k nam tak prespi zase aj 3 a pol hodiny ale zase my sa moc nevyspime... ach no co narobime. Hadam sa to raz nauci.
@ivona2010 drzim vsetky palce aj prsty, neboj sa urcite to dobre dopadne a budeme tu uz vsetky kecat o novorodeniatkach.
Inak este mi tu chyba @nya ta uz je teda asi tiez v nemocnici, ci?
@f1 tak to mas pravdu...radsej dudel ako prst...no, aj pri emke som musela par krat teplomer pouzit,mala mi mala nenormalne krce...
@kvojtanikova ono to nieje feng shui 😀 ale potreba citit pri sebe maminku 😉 😉 😉 ja som vedla seba vo velkej posteli odchovala obe starsie,to sme sa len tak setci vyspali 😅 stredna sa k nam v noci este aj teraz niekedy nasackuje a starsia ta so mnou spavala do 7rokov potom sme jej kupili novu poschodovu postel 😀
ahojte dievcata...kde ste vsetky?
@marika1977 tuuuuu
@slniecko_z ahuuuu...u vas ako?mate sa fain?no ja toho pri frnduske vela porobit neviem...krikom sa dozaduje mojej pozornosti a pritomnosti...no ona je jednoznacne najukricanejsia z mojich dievcat 😀 ale pekne v noci spinkame...len sa nadudkame mliecka a sime dalej 😀
@marika1977 ahoj aj ta nasa spi dobre vlastne skoro stale spi my skor mame opacny problen ani plakat nevie poriadne len sa tak akoby naserie vyda par zvukov ako moncici a to je vsetko , uz sa dva krat dusila este ze som sa pozrela do postielky lebo bolo ticho akoby spala a len rucickami metala cela bordova tak teraz na nu sliedim stale ako psychos

@slniecko_z nas sa usmial vcera,ked som sa snim rozpravala a robila buuuuc. baran baran buuuuc. a uz zacina dzavotat a vzdy ma vaznu debatu s kvetom pri prebalovatku. uz sa aj za nim nacahuje. asi pred dvoma dnami uz aj odtrhol kusok z kvetu,listu. neviem ci to bola nahoda alebo uz vytiahnem hrazdicku. 😀
ale tie nahodne usmevy ked zaspava, tak to je bomba. az to hreje pri srdiecku. 😅 😅 😅 😅