icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

shira_
10. jan 2011

@kvojtanikova ja mám malého pritúleného na mne celú noc. keď ho "odložím", to som nepokojná, stále ho počúvam a kontrolujem.. najlepší monitor je keď mi dýcha na krk 😉 dnes mal taký deň že spal aj v postielke dosť dlho, aj doobeda aj poobede, ale bežne spí na mne pri telke aj 3 hod. alebo vedľa nás na gauči alebo je v baby vaku, keď je mrzutejší a ja potrebujem niečo porobiť. keď sme doteraz mali v posteli 2 dobermany a vyspali sme sa, prečo by tam teraz namiesto nich nemohol byť náš syn? ten sa menej rozťahuje a je menší a nepúšťa chlpy 😀 😀 máme 2 detské postielky, hore v spálni a dole v obývačke, ale hlavne tá horná je využitá možno hodinu ráno, kým posteliem a upracem a idem do kúpelne 😉

shira_
10. jan 2011

@f1 už nám ide aj prisatie a napravenie brady, len to trvalo kým pochopil že cecík je dobrá vec a ukludnil sa. teraz si nechá aj bradu napraviť a dokonca už si ju občas vie napraviť aj sám. 🙂

nya
10. jan 2011

Ahojte, tak uz sme doma.
V noci 04.01 mi praskla voda a Lia sa narodila o 26 hodin - 05.01 o 6.25.
Porod bol hrozny! Mala som masivne krvacanie do maternice, ktore nevedeli zastavit. Stratila som cca liter krvy. Okrem toho Lia isla tvarickou vpredu s omotanym pupocnikom.... ale je to zlaticko 🙂 a ja sa snazim zabudnut na ten hrozny zazitok.

@barchee
Docent Korbel mi doslova a do pismena zachranil zivot. Ak by nemal sluzbu obavam sa, ze by som bola dalsi pripad z Antolskej.

f1
10. jan 2011

@shira_ no pekne. tak ste to pekne zvladli. 🙂 😉 😅
ja mojmu niekedy hovorim,ked nevie chytat: "trhaj dunčo, trhaj", 😀 😀 😀 😀 😀, lebo je jak malý dunčo,ked nevie chytit ten cecok a vrti hlavickou.
a preco ste vlastne mali flasu? dnes som na vas myslela, ako to zvladate. 😵

.

kvojtanikova
11. jan 2011

@nya juj tak chvalabohu ze vsetko napokon dobre dopadlo, Verim ze na ten negativny zazitok rychlo zabudnes a budes sa uz len tesit z malej. Urcite je prekrasna. Aj my sme mali omotanu snuru ale tiez dobre dopadlo. Tak sa drz oddychuj a este raz gratulujem.

silvia1124
11. jan 2011

ahojte mam 6t dievcatko a stale ju boli brusko a place a je nepokojna.v nemocnici bola prikrmovana s Nutrilonom tak aj ja som jej to davala doma .2 tyzdne bolo vsetko pohode a potom to zacalo stale plakala nevedela kakat tak jej to zmenili na Nutrilon comfort proti zapche a kolike.aj to trvalo len 2 tyzdne a mala hnacku.tak jej zmenili zase mlieko a dali jej Nestle AL 110.to bolo dobre 2 tyzdne.boli ju stoho brusko a stale chce papat asi ju nenasyti toto mlieko .uz neviem co mam robit .neviete mi poradit?dakujem

marika1977
11. jan 2011

@slniecko_z no to by som aj ja od strachu magi kocky srala.....u nas chvala bohu dusenie zatial este nebolo len rar sa mi z boka prevalila na brusko tvarickou do paplona ...tiez som ju sla skontrolovat a skoro ma porazilo tak som sa zlakla ale nastastie vedela dychat a nic sa nestalo...a ona dalej spala ako dudok 😀

ju11i
11. jan 2011

@silvia1124 poradiť ti síce neviem, ale aj my máme teraz obyčajný Nutrilon a chudiatko malé mi plačkáva zo spánku. Keď mu pocvičím s nožičkami, uvolnia sa mu vetry a je mu trochu lepšie. Predtým sme mali Bebu HA a z nej bol zase stále pokakaný. Ja už neviem... Tieto problémy má hlavne pár hodín po užití Vigantolu. Nemôže to s tým súvisieť?

marika1977
11. jan 2011

@nya gratulujem....tak to vsetci svaty stali pri vas...a co sposobilo u teba to krvacanie?praskla zilka?nic dobre ☹ ja som im tam na stole tiez skoro vykrvacala a na lozku celu noc behala ku mne sestricka lebo to som sa ani pohnut nevedela,hned so mna krv striekala a ceresnickou bol ten veeelky krvavy balon co zo mna trcal...ani sluzbukonajuca doktorka take nevidela este a nevedela co to je....diagnoza,nestahovala sa mi spat maternica tak som bola na iniekciach a potom cisteni....keby moj doktor nebol puntickar,kludne som mohla za 2dni vykrvacat ☹ ☹ ☹
@silvia1124 dievcata davaju espumisan ked im babatka nevedia kakat...a je aj stara praktika,nakremovat ritku a pichnut spicku teplomeru...to pomoze babatku vykakat sa ale neodporuca sa to robit casto lebo je riziko,ze babo si na ten sposob zvykne a normalne sa potom velmi tazko vykaka...je to vhodne len v nevyhnutnych pripadoch,ked ma velke krce

silvia1124
11. jan 2011

@marika1977 to sme robili ale uz vie kakat.teraz mliecko jej nesedi.neviem ake mlieko jej mam dat.uz som stoho nestastna:(

nya
11. jan 2011

@marika1977 Ja ani neviem, co presne sa stalo. Len ked ma chceli zacat sit, tak som videla na tvarach lekarky a asistentiek, ze nieco nie je v poriadku. Potom zavolali docenta Korbela a ten nariadil narkozu. Co potom so mnou bolo uz neviem len ked som sa prebrala, tak mi povedali, ze som stratila asi liter krvy a dostanem transfuziu a ze som utiekla hrobarovi z lopaty... ale myslim, ze sa mi tiez nezavynovala maternica.

silvia1124
11. jan 2011

@ju11i nema to s Vigantolu.ona ma stale krce a boli ju brusko.neviem ake mlieko jej mam dat .podla mna mlieko je zle, len neviem ako casto sa moze mlieko menit.

silvia1124
11. jan 2011

Gratulujem kazdej mamicke 🙂))

marika1977
11. jan 2011

@silvia1124 to ti bohu zial poradit neviem lebo ja som vsetky 3dcery odkojila...mne len najstarsia a najmensia mali problemi kakat...skus sa poradit z lekarmi.jedine co ti asi ostava je skusat vsetky mozne druhy mlieka a hadam natrafis na to,co je pre malinku najvyhovujucejsie.mojej sesternici mala vela vracala a pametam si ze jej vyhovovalo len nejake francuzke mlieko...ale to bolo davno,ani neviem ci take este existuje
@nya tak to moze byt...ale aj prasknuta zila mohla byt...on ten doki ta asi hned tam na sale "operoval"super ze ti na to prisli....u mna na sale sestricky len s takym divnym kyslim vzrazom konstatovali ze velmi krvacam a len na sale za tie 2hodky co som tam lezala mi minuli 1bali poporodnickych a 3baliky normalnych vloziek...to viem,lebo mi ostal v taske len posledny 20kusovy...na izbe mi sestricka davala tu plachtu asi 4x ju menila...no to bol horor.ale podchytili to vcas,lebo ja som krv nepotrebovala...1lyter je velmi vela ☹ked my zeny mame asi 4lytre

silvia1124
11. jan 2011

@marika1977 tak nic ine my nezostava len skusat. ano este existuje to mlieko.

mamazuzu
11. jan 2011

@marika1977 dakujeme. no mala bola trosku slonik 🙂 4190g mala, ked sa narodila 😀 . este ze sme isli cisarskym..

mamazuzu
11. jan 2011

@mucka2505 dakujeme a gratulujeme vam obom rovnako 😉

mamazuzu
11. jan 2011

@kvojtanikova ahoj, gratulujem k Barboruske 😉

slniecko_z
11. jan 2011

@silvia1124 nas zapekalo tiez z obyc nutrilonu sku ten ha od kedy ho mame tak rasne kaka a ziadne krcenic

f1
11. jan 2011

@silvia1124 ak mozem poradit. ja som bola velmi spokojna s fanc light. maly sa mu vtedy velmi prisposobil, neboli ziadne problemy.

silvia1124
12. jan 2011

@slniecko_z dakujem budem skusat

silvia1124
12. jan 2011

@f1 dakujem budem skusat

mucka2505
12. jan 2011

@slniecko_z aj my papame 1 nutrilon HA, a ako casto kakate? musi kazdy den kakat? lebo jeden den mi nekakala a na druhy den kakala dvakrat menej a raz poriadne..od kedy davam kvapky vigantol tak mame problemy place a je nepokojna a potom to kakanie..

slniecko_z
12. jan 2011

@mucka2505 vies co tak dva krat denne kaka riadne nalozi vzdy no s tym vigantolom mne neplace ale vsimla som si ze ked jej to dam tak potom nechce vobec spat ale inak v pohode a mala by ti kakat kazdy den sice ale ked to nadruhy den dozenie tak asi je to v pohode a ked vidis ze ju asi boli brusko tak skus ten espumisan nam pomohol po tyzdni ho uz nepotrebovala a bola v pohode. vyskusaj uvidis a cvic jej s nozickami lebo ked babatka len lezkaju tie crievka sa nehybu tak je zle potom

ju11i
12. jan 2011

@mucka2505 aj vy máte problémy po vigantole? ja som to dnes hovorila doktorke na poradni a nechcela mi veriť 😨

mucka2505
12. jan 2011

@ju11i ano kym som jej ho nedavala tak mi pekne spinkala aj kakala a od kedy jej ho davam ma problem sa vykakat a niekedy aj zaspinkat..moje zlatunkave niekedy tolko tlaci a tlaci a plienka prazdna..ale nerozumiem tomu lebo vetry nema zastavene..ja som jej kupila nie espumisan ale sab simplex kvapky...
a co poradila dr.?

andrea0903
12. jan 2011

@nya fuuuuuuuuha moja zaklad ze ste obe v poriadku..gratulujem a malinkiej Liuske vsetko dobre zelam do zivota

ju11i
12. jan 2011

@mucka2505 no presne aj my máme tieto problémy 😒 Nemôžem sa pozerať na to, ako moje malé chúďatko trpí. Dnes som skúsila kvapky nedať a malinký je ako anjelik zlatučký. Žiadna nervozita ani plač. Tak som presvedčená, že to je tým vigantolom. Ale čo mu namiesto toho dávať, keď na trhu žiadny podobný prípravok nie je?
A prečo papáte Nutrilon HA? Si na niečo alergická alebo preventívne?

barchee
12. jan 2011

no baby...tak asi ten vigantol bude aj u nás pôvodca problému... ako vás tak čítam 😲 malý sa mi včera večer pučil chúďatko, plakal, snažil sa tlačiť, nepokojný bol....skúsim sa na to spýtať na poradni...teraz som si uvedomila, že večer sme mu dali vigantol pred papaním....dnes nedám a uvidím... 😕

koriatko
12. jan 2011

...aj náš malý sa pučí a tlačí keď chce kakať, ale zaiaľ ma to nenapadlo, že to môže byť od Vigantolu... Žeby som to vyskúšala? Stačilo, že ste mu ho raz nedali a všetko bolo OK?