icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

mucka2505
12. jan 2011

@ju11i malo mliecka som mala a doktorka nam tento naordinovala ako nas prepustali z nemocnice..lebo uz aj v nemocnici ju tymto nutrilonom dokrmovali..vyskusam aj ja nedat jeden den ten vigantol a uvidim..mate niektora skusenosti s tymi kvapkami SAB SIMPLEX? velmi ma to trapi ze mi malicka pekne nekaka ako predtym ☹

silvia1124
12. jan 2011

ahojte ja som bola dnes v poradni nechcu mi zmenit mlieko ale ja to zmenim ved tym neuskodim malej dufam:( uz som nestastna stale place boli ju brusko raz ma hnacku potom nevie kakat :( podla mna je to mlieko.a ako tu citam aj ja vyskusam vynechat vigantol ale neviem ci to bude pricinov.ja jej davam espumizan.

ju11i
12. jan 2011

@mucka2505 aha, môjho malého dokrmovali v pôrodnici Bebou HA ale doma sme prešli na obyčajný Nutrilon a zatiaľ v pohode. Dnes som vigantol zatiaľ nedala a drobec je kľudný 😎 , ešte uvidím čo bude do rána..

silvia1124
12. jan 2011

povedala dr. aby som este par dni skusala stare mlieko a ked to nepomoze tak nas daju do nemocky na pozorovanie.neviem co chcu stym dosiahnut tu len mlieko treba vymenit .ved mala pekne pribera a rastie tak nevidim problem .uz neviem co mam robit

silvia1124
12. jan 2011

@ju11i aj u nma polo 2 tyz.v pohode a potom to zacalo.dufam ze to u teba bude Ok. drzim palce🙂

ju11i
12. jan 2011

@silvia1124 a skúšala si vyskúšať mlieko s HA formulou? Možno je na nejakú zložku mlieka alergická...

ju11i
12. jan 2011

@silvia1124 nestraš. Dnes sú to 2 týždne a 2 dni čo dávam Nutrilon, tak dúfam, že problémy z mliečka nezačnú 😨

silvia1124
12. jan 2011

@ju11i nie mala som nutrilon 1 a potom nutrilon comfort.a teraz som kupila sunar

ju11i
12. jan 2011

@silvia1124 možno jej teraz sunar úplne sadne 😉

mucka2505
12. jan 2011

@ju11i ano tak je dobre, a ako kaka teda kolko krat za den?

mucka2505
12. jan 2011

@slniecko_z ten espumisan sa ako podava?

silvia1124
12. jan 2011

@ju11i dufam ze budes mat vseto Ok.aj ja dufam ze to sadne 🙂

silvia1124
12. jan 2011

@mucka2505 ja davam 20-25 kvapiek

slniecko_z
12. jan 2011

@mucka2505 raz za den 25 kvapiek daj do mliecka uvidis ze to pomoze tak na druhy treti den sa babu polavi a bude dobre 😵 ale aj ked uz zacne poprdkavat a byt spokojne aspon ten tyzden to davaj

mucka2505
12. jan 2011

@slniecko_z vies to je divne za moja malicka prdka stale nema zastavene vetry tak ja neviem preco mi nekaka

paola881
12. jan 2011

@mucka2505 u nás to isté,prdká prdká,tlačí až je červená a sama sa nevykaká,len s rektálnou rúrkou ☹

slniecko_z
13. jan 2011

@mucka2505 tak to je cudne a nema tie prdy tak ostre lebo nasa aj ked si mala prdnut tak chudatko ledva ledva ved skus ten espumisan alebo este kup v lekarni caj vola sa ,, detsky,, sypany a dotoho zarabaj mliecko to jej zarucene pomoze ja som to tak malemu musela robit do 4-teho mesiaca lebo mal tazku koliku

mucka2505
13. jan 2011

@slniecko_z dakujem za radu vyskusame to.. 🙂 snad sa jej to da do poriadku...

marika1977
13. jan 2011

ja mozem povedat ze u nas zabral espumisan...predvcerom sa s malou nedalo,to doslova vrieskala od krcov a ani vnoci nespala len tak driemala a kazdu chvilku srdcervuci plac.. ☹ ..vecer som jej dala kvapky a uz prespala celu noc a dnes mi 3xporiadne nalozila do plienky a to ju kojim,nemali by snou byt problemy..asi som nieco nevhodne ziedla

marika1977
13. jan 2011

@paola881 ahojjjjj uz davno si tu nebola 🙂 ako sa mate?pises ze ti malinka nevie kakat...a co je to ta rurka?to pomaha pri vyprazdnovani?

silvia1124
13. jan 2011

@mucka2505 to som mala aj ja co papa ?moja mala s Nutrilonu taketo stavy🙂

paola881
13. jan 2011

@marika1977 rektálna rúrka-zavedie sa do konečníka a malé sa potom vykaká 🙂 my kakáme len tak,je to tenká červená rúrka v lekárni ju kúpiš,ja som kupila balík asi 5ks a necelých 5e som platila.

mucka2505
13. jan 2011

dnes sme nedali vigantol a krasne sme sa uz dvakrat vykakali 🙂 ... tak nieco na tych kvapkach asi bude..

f1
13. jan 2011

@marika1977 ta rurka , to je vlastne nas stary znami "teplomer".

silvia1124
13. jan 2011

@marika1977 ano rurka pomaha pri vyprazdnovani.je to namiesto teplomeru.

vera1132
14. jan 2011

ahojte, môžem sa pridať do tejto skupiny? mala som termín v januári 2011 ale náš drobček sa prihlásil na svet 21. decembra.

kvojtanikova
14. jan 2011

@vera1132 ahoj vitaj v nasej skupinke. Ja sice sem uz oficialne nepatrim lebo Barca sa narodila az 3.1., ale original to malo byt 29.12. Tesime sa s tebou z tvojho synceka.
Baby ja som dnes musela ist normalne k doktorovi lebo som myslela ze som sa asi rozparala... Stary mi to kukol a vravi ze mam uplne rozidene tie stehy dole aj taky hnusny vytok mam co smrdi ako ked na vas dychne stary pes🙂 Som sa normalne hanbila to dokimu ukazat. A on na to - "Ved to je ukazkovo zahojene, to sa Vam uz robi nova jazva, tak to ma byt, vsetko je OK" Este aj za starym vysiel von do cakarne a vravi mu "nebojte sa, vasa zena je v poriadku, este mozete mat aj 3 deti" Som sa citila ako dilko ze ho otravujem, ked je vsetko OK, ale vcera ma to fakt hrozne bolelo a trhalo ma v tom. Ale to je asi preto ze ja som tam mala uz jazvu po prvom porode a ona to teraz zase strihala cez nu, tak sa to asi tazsie hoji.
Takze tak. Barca najnovsie najlepsie spava v autosedacke. Vcera prespala 5h a dneska uz tiez taha 4.hodinu. Asi to ale nie je zdrave ju tam davat, co myslite? sa mi zda ze je tam taka pokrutena, ci jej to nevadi na chrbatik.
A ozaj, mate niekto babyvak? odkedy sa v tom mozu nosit babatka a ako sa v tom vobec nosia? Ja som pri Matejovi nemala ale teraz mam od kamosky a rada by som ju v tom nosila ale neviem ako? Ma s tym niekto skusenost?

marika1977
14. jan 2011

@vera1132 ahoj v klube nasich vianocnych darcekov 😀
@kvojtanikova to o tom zapachu ani nehovor 😖 ja som mala len 2stehy a smrdela som ako meso po tyzdni v pokazenaj chladnicke...fuuuj...to je dosledkom hojenia,ved ked to tak vezmes,kazda vedsia rana ked sa hoji tak kvasi a smrdi...teraz ma napada ze moj kolega,ked si dal potetovat pol chrbta tak ako sa mu to hojilo smrdel na 100honov a to mal este aj nejake specialne masti...no nic prijemne 😝 ja som z baby vakom tak isto na tom ako ty.mojej malinkej sa v nom vobec nepaci a asi ju vnom este nosit nebudem,lebo hlavicka jej v nom pada z boka na bok...to asi sa da pouzivat az ked dieta bezpecne udrzi hlavu a svali spevnia...tak od 2-3mes...asi...a to zenskeho vobec neotravujes,sak je to jeho praca a je super ze si sa uz zahojila 😉
@paola881 no ja tiez uvazujem nad kupou tej rurky...ani som nevedela ze take nieco existuje...my mame tiez velky problem kakat.len sa bojim,ze potom to sama od seba nezvladne.

f1
14. jan 2011

@marika1977 ja mam baby vak hned, len treba ziskat prax. dominik niekedy tam xe byt a niekedy nie. treba zacat s nosenim cim skor, lebo ak si babo nezvykne tak tam nexe byt. 😖 oni si zvyknu. ja ho tam nemam cely den. davam ho tam ked nieco potrebujem urobyt a on za ten svet nexe spat, tak si ho dam do vaku. aj erik ho nosi. pozri foto. len sa to treba naucit. pozri si youtube a daj do vyhladavaca baba sling tam je video s takym chlapikom ako si ho tam dava, su tam rozne polohy . ja to sopeeeer. ja som sa to ucila na nom este ked som bola tehotna s mackom poh 😀 😀 😀 ja mam sice baba sling, ale ked mas aj iny baby vak, tak to je rovnake. 😅 pozri si to. velmi to odporucam 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

f1
14. jan 2011

@kvojtanikova s baby vako treba zacat hned. su od 0 veku. akurat poloha sediaca je od 3 mes. 🙂 pozri video ako som pisala marike. potom dajte vediet. to video je fakt dobre.ukazkovy postup.