icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

motylikova
18. jan 2011

@kvojtanikova nam ten papier, potvrdenie o pravidelnych kontrolach, bez problemov potvrdili aj ked tam siel len moj priatel.. ja som bola po SC a vobec sa mi nechcelo tam trepat 😉

f1
18. jan 2011

@marika1977 no aj u nas zacina kriza tak o 18tej tak do 21 az 22:00 to tiez iba podriemkava, a taktiez v kuse xe papat. ale lubi byt v obyvycke, takze sme tu cely den, az vecer v spalni. teraz tu bola svokra, normalne jej zaspal potom ho ulozila do spalne do perinky na "bok" a spinkal 2 hodky. 🙂 neporazi ta. tak som jej povedala ze moze chodit kazdy den. 🙂 ja som prave prisla od zubarky, lebo som cez noc spuchla 😠 otvorila mi zub a dufam, ze odpuchnem, potom mi ho bude preliecovat. bala som sa ze mi ho bude musiet trhat, alebo rezat dasno, ale sai nie. bala som sa hlavne iniekcie , ci by som mohla dalej kojit. tak dufam,ze bude ok. 😖

f1
18. jan 2011

moj ma skoro v kazdej plienke stolicu a to berieme espumisan. vcera som mu dala poobede len 10 kv. a vecer- celu noc sa len pucil apucil, tak som mu dala o 6 rano 10kv. a potom to z neho asi za hodku vystrelilo. a kedze ma v kazdej plienke a pribera tak to zatial neriesim.

kvojtanikova
18. jan 2011

@f1 no presne aj moja ma take ze medzi 18-21:00 je nejaka nekludna, sto razy jej davam jest a furt vyvreskuje, aj zaspi na 5 minut ale len co ju polozim na postel hned je hore. trochu ma to aj mrzi lebo to je akurat aj stary s malym doma zo skolky a chcela by som sa aj malemu venovat ale nejako sa to pri nej neda, takze maly viac-menej len pozera telku a popritom sa rozpravame, nejake hranie s autickami alebo tak neprichadza do uvahy. Stary si tiez chce oddychnut a tak sa malemu vlastne nema kto venovat. No sak dufam ze sa nam to nejako podari zladit. Tu zubarku ti vobec nezavidim, dufam ze budes coskoro OK.
co robite ked vam deti ckaju? treba vtedy kojit alebo nie? na jednej strane si vravim ze aj my dospeli pijeme vtedy ale zas nemoze im to mliecko zabehnut?

jaavaa
18. jan 2011

@gilly ahoj,citam vasu diskusiu, moja malinka mala presne to iste co Ty pises asi od 7 tyzdnov,cez den malinko spala..potom sa napapala a za 30 minut bola hore s velmi velkym placom,cela cervena do tvaricky a sa pucila..a stale chcela byt len prisata a papat mliecko...vtedy na chvilku prestala plakat,ale o chvilku ju to chytilo zas..doktorka mi povedala ze je zaplynena,ze ked papa nahlta sa vzduchu a ju potom boli brusko.. dala nam sab simplex - odkedy jej ho davam tak sa to zlepsilo..cez den sa uz nepuci a spinka aj 2 hodiny cez den vkuse..potom sa zobudi usmiata, trosku sa pozabava a znova zaspinka na 2 hodky, predtym nespala aj cely den skoro vobec az v noci..ale aj ten feniklovy cajik by jej mohol pomoct,ale nam pomohli zda sa tie kvapky.Teraz sa uz aj usmieva ked sa zobudi.Ani som doteraz nevedela,ze mam take usmievave babo 🙂,lebo chudato predtym stale len plackala

larmimi
18. jan 2011

@kvojtanikova ahoj, ked ma maly stukavku mu dam trosku napit a vacsinou ho to prejde...a nezabehne, neboj 😉

gilly
18. jan 2011

caute,
tak nam doki dnes v poradni povedala, ze asi to bude reflux - mame skusit nutriton. tak som zvedava ci to pomoze... dnes bol vyrazne zly,spal az jednu hodinu od pol siedmej rana :(

pocujte, v tom baleni nutritonu je aj odmerka? lebo ja ju nemam a ako mam odmerat 0,7 gramu?

gilly
18. jan 2011

@jaavaa ja mam espumisan, no mozno skusim ten sabsimplex...
len jemu idu aj kyseliny zo zaludka, normalne to citit z jeho dychu... ☹

f1
18. jan 2011

@kvojtanikova ja aj nakojim, alebo necham tak. niekedy zaberie to, ze si poplace.
nasmu sa venuje tatko 🙂 🙂 🙂 ja zasa riesim, ze sa nema kto venovat tej starsej 😒

gilly
18. jan 2011

@kvojtanikova aj nas maly presne medzi takou pol siestou az desiatou len reve a reve a pritom prvych sest tyzdnov bol uplne kludne babo. no som zvedava, kedy ich toprejde...

na stikutku treba dat napit - tak nam radili aj v porodnici
moj maly ma stikutku aj pat krat denne aj po desat minut, normalne to s nim az hrka 😒

marika1977
18. jan 2011

@feb13 ako tak citam niesom sama co ponocuje 🙂 chvala bohu u nas to nieje stale..tak 2dni po sebe a potom zas spinka a to s tym hladom,mas uplnu pravdu...len vysela na ciciku tahala a plakala a bola uplne nervozna..asi jej netieklo podla jej predstav 😒
@silvia1124 ja nemam skusenost,ale podla toho co pises jej to mliecko vyhovuje...a z redsej kakanicky si nic nerob,to je normalne aj u kojenych deti...pokial ti nekaka 10xdenne ze by to bola hnacka tak je to v poriadku.hlavne ze ju brusko neboli 😉
@vera1132 nam povedali ze nemusime.podla mna aj tebe to povedia
@79zuzana ty koki to mas riadnu babu...moja ma 4,800...ono dievcatka vo vseobecnosti skor zacnu chodit aj hovorit...moje zacali uz ako 9-10mesacne.
@shira_ kakat uz kaka pekne a sama chvala bohu...ten espumisan zabral a co pises o tej kolike,moze byt ze bude nieco v tom ale odklopem,pekne spinkala v noci od 10tej do pol 5tej a potom do 6tej hore a potom az do 11tej...len nech to nezarieknem...aj teraz uz spi pomali 4hodky 😅 len aby spinkala aj vecer...ja rozmyslam ze mi mala problemi zo zaludkom a crievkami tedy.to tyzden sama nekakala len s teplomerom a potom po tyzdni sa mi tak dokakala ze som ju musela 2x prezliect a potom este aj pri kupani do vanicky riadne nalozila 😀 a vlastne odtedy spinka celkom dobre...no v noci ani ja neprebalujem,ja sa bojim aj malu lampicku zaznut aby sa neprebrala tak tapam v tme a cicik sa jej po slepiacky snazim napasovat do pusky,to jej ju musim najprv nahmatat a potom ho tam supmut...no sranda a dokonca sa mi stalo nie raz ze som vstala v tej istej polohe ako som sla spat a to totalne dolamana ze ma vsetko celi den bolelo co sa bojim vnoci aj pomrvit len aby kofa nevstala

marika1977
18. jan 2011

@f1 😀 😀 😀 to poznam....mama ked chyti malinku tak po chvilke ju ucicika 😀 😀 😀 to pre ne su vnucatka vzacne a vydrzia s nimi viacej aj maju kludnejsie nervy ako mi mamky co noci nespime a aj o dalsie deti sa starame aj o domacnost a nasich muzikov 😀 😝 😀 ....vtom je to caro...asi...zuby,jaaaj nie to je hrozne,prajem ti nech sa ti cim skor vylieci...ja ten moj krivi hnusny zas trosicku citim...no dufam ze ma to prejde ☹
@kvojtanikova ja malej dam cicik a po chvili ju stikutka prejde...ona ked cka tak sa sama dozaduje cicika a stale otvara pusku...asi si zvykla na to,ze ju to potom prejde...ja som z detmi na tom tak isto...chuda mala tiez len cuci do telky...ja sa snazim zabavit ju ze nech mi kresli alebo pocitame ale to ju nebavi...tak je bud pred telkou alebo za pocitacom a hra happy pets 😀 starsia sa musi ucit a muz,ten je uuuuzasne unaveny z roboty tak sa mu nexce...co uz,ja nemam doma takeho trtka ktory skace ako ja piskam...ten moj je tvrdohlavec a zivel,ktoreho neskroti nik...normalne niekedy zavidim tym zenam ktore ich muzici obskakuju a spravia im vsetko co im vidia na ociach 😒 o tom ja len snivat mozem,co uz 🙂 aj tak je dobre 😀
@jaavaa to je dobre vediet...ak budeme mat problemi,skusime aj mi ten liek

shira_
18. jan 2011

@kvojtanikova ja dám cicík pri štikútke, aj nasilu. malému sa prihováram, nech sa napije, že ho to prejde 😀 väčšinou to prejde raz dva.

kvojtanikova
19. jan 2011

dakujem za rady o stikutke. My mame odvcera "veselo", zacala som malu balit nasiroko lebo sa jej konecne zahojil pupok, no a vrieska a vrieska cele dni a aj v noci furt mrauci zo spanku. Uz si asi za tie dva tyzdne stihla zvyknut na volnost. Alebo este druha vec- odvcera davam Vigantol. Tak teraz neviem co to sposobuje, ale uz teraz mi chyba moje mile spave tiche babatko, ktore som nakojila, ponosila 15 minut a odlozila. Teraz nakojim, nosim hodinu, zase nakojim, nosim dalsiu hodinu... ach jaj. Teraz spi v autosedacke zatial asi 30 minut, uvidime dokedy vydrzi ale neviem ci je to dobre ked je tam taka poohybana.

vera1132
19. jan 2011

ahijte, kolko spapaju vase babatka cca ml z flasky

larmimi
19. jan 2011

@vera1132 moj vacsinou 60ml, ale niekedy aj 90ml... 😉
ked je taketo pocasie davate aj fusak alebo staci zimny overal a deka ?? 😖

vera1132
19. jan 2011

@larmimi aj moj v dvoch týždnoch tolko spapkal. a to odsavaš? alebo už dávaš nutrilon?
ked ideme niekam tak davam fusak, a aj niaky ten overalik.

larmimi
19. jan 2011

@vera1132 no...v noci len bebu..a cez den ked kojim tak potom ho musim aj tak dokrmit, lebo on si pri tom pospi, a dudka ako dudlik...a malo vypije ...tak to ma len ako dezert...
ok, tak dam aj fusak .... 😉 ideme prvy krat

vera1132
19. jan 2011

@larmimi dvojtýždnove treba dobre este zababuškať.

larmimi
19. jan 2011

@vera1132 len dufam ze mu nebude horko...ale ved ho budem sledovat, a ideme len na chvilu 🙂 uz sa tesim ako sa zatvari 😀 😀

vera1132
19. jan 2011

@larmimi my ked sme išli prví krat "von" k doktorke tak sme najprv išli autom, a zaspinkal. a potom ako sme sa ište flakali tak sa mu stráásne lubilo v kočíku a zas zaspinkal, ani sa nezobudli na papanie čo mal papať.

larmimi
19. jan 2011

@vera1132 presne to robila aj moja mala...ked bol kocar v pohybe mala zavrete oci a ked som niekde zastavila hned ich otvorila...a bola tam ticho aj 5 hod. bez jedenia... 😀

ivona2010
19. jan 2011

ahojte žienky, no tak máme to za sebou aj my..... Borisko sa narodil 12.01.2011 o 0:10, váha 4350g, 53 cm 🙂
Pôrod - horší ako prvorodička,fakt 😢 som taká pozašívaná, že ešte stále nesedím, zle sa mi to hojí, užívam ATB a pravdepodobne budem musieť na plastiku jazvy........ešte k tomu anémia, stratila som veľa krvi, transfúziu som odmietla, tak chodím biela ako stena dopujem sa železom a všetkým, čo je červené....
čo sa týka staršej Dianky, je mi jej niekedy hrozne ľúto....ale snažím sa jej venovať a stískať ju čo najviac

silvia1124
19. jan 2011

@marika1977 dakujem

vera1132
19. jan 2011

@larmimi je to dobre ked vydržia.
segrin malý ten zas v kočíku/v bugine/ zaspaval poobede.

vera1132
19. jan 2011

mamini, vy už mate svojich drobcov už pokrstených? ? ? alebo kedy mate v plane krstiť?

nya
19. jan 2011

@larmimi
Jee, moja papa presne tak isto. 60ml-90ml, v noci len bebu a cez den si cucka a nikedy nestaci a musim dokrmit.
...ale stve ma to, chcela by som plne kojit 😒

kvojtanikova
20. jan 2011

@ivona2010 blahozelam, tak konecne sme asi vsetky co sme si tu pisali uz s babatkom. Skoda ze si to mala take komplikovane, no ale zato Borisko je riadny chlap, budem drzat palce nech sa ti vsetko cim skor zahoji. Aj ja prezivam to iste s Matejom ako ty s Diankou, ale hci prve dni boli tazsie, teraz (2 tyzdne odkedy sme prisli z nemocky) je uz velmi zlaty, pekne pomaha a vyzera ze chape ze sa nemame cas mu tolko venovat. Aspon ze stary s nim spava v izbe, to dost pomohlo aj mne aj malemu, neciti sa taky sam. Mne tiez este len teraz vypadavaju stehy, na nejake tutu-mutu nemam ani najmensie pomyslenie, navyse mam asi aj nejaku infekciu alebo co lebo ma to dost svrbi, asi z toho ze mam furt vlozku a nedycha to tam.

@vera1132 my sa chystame krstit niekedy v polovici alebo koncom februara, teraz sa cez vikend pojdem spytat kedy su u nas na sidlisku terminy v kostole. lebo pochybujem ze krstia kazdu nedelu. Aj tak to bude sranda lebo krstni rodicia su prec, brat je sluzobne v Tokiu az do leta a jeho zena je v Portugalsku kde normalne byvaju, takze my to budeme musiet urobit tak, ze oficialne budu napisani oni ako krstni rodicia ale na krste dietatko podrzi babka alebo kto. Do leta nechcem cakat lebo to uz urcite budeme aj autom chodit a sa bojim ze by sa daco stalo a nebola pokrstena.
Inak ja som v tomto fakt hrozna, stale myslim hned na najhorsie. Ked mala spi tak ju furt chodim kontrolovat ci dycha, uz si pripadam ako paranoidna. V noci sice spim tiez, ale cez den sa neviem uvolnit ze by som si pospala, furt ju chodim kontrolovat. Aj v tom babyvaku - taka spokojna tam je ale sa ju bojim dlho nosit lebo som citala ze sa tam nejake decko udusilo a odvtedy som v panike.

marika1977
20. jan 2011

@ivona2010 gratulujem... 😀 ...mali sa ti narodil s uctihodnou vahou,urcite je krasny...budes mat co nosit na rukach 😀 ale ako citam tak si mala termin 30.12 tak si pekne prenasala,no nezavidim,viem co to je 😒 no moja najmensia sa ponahlala ale vzdy lepsie ako prenasat.urcite si mala tie poslednett nekonecne dlhe a tazke ze?

marika1977
20. jan 2011

@kvojtanikova teraz si na tom s malinkou ako ja...vcera mi nie a nie zaspat,to bola nervozna,stale na ciciku aj tak len mrncala a vrtela sa ako taky cervik...az do pol2rano,potom koooonecne zaspala.raz je dobre raz nie 😉 a tutu mutu,tak to vobec,nechapem,ale tiez nemam ani pomyslenie aj ked som uz v poriadku...neviem co sa to deje so mnou.to asi tie hormony,asi ich mam pod bodom mrazu alebo unava...aj strednu mam teraz doma lebo kasle a nexcem ju tak davat do skolky.
@vera1132 ja budem krstit az niekedy v marci...este som sa ani z fararkou nerozpravala...nestiham 😒