icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

shira_
20. jan 2011

jaj, ešte som chcela- prosím vás neviete niekto, ako mám dať 4t. bábu tabletku? rozdrviť a do mliečka na lyžičke? máme také čo sa hrozne zle drvia 😠 ale nenapadá ma iný spôsob.

kvojtanikova
21. jan 2011

@shira_ no jedine rozdrvit tu tabletku ako pises. Inak sa to babatku asi neda dat aby mu to nahodou nezabehlo. Ked sa ti to zle drvi, skus to dat do poskladanej servitky a na dosku a normalne pobuchat obycajnym kladivom alebo tlcikom na maso. Potom to zo servitky vysypes an lyzicku. Ten fusak - asi mas potom mensi alebo co, lebo do tohto mojho ju strcim komplet v overale a aj tak jej je ten fusak brutalne velky. Vobec jej to nedolieha k telu. No vsak uvidime, svagrina by mi mala pozicat taky nejaky co je zdnuka flisovy. Super ze sa ti podarilo vratit sa ku kojeniu, vidim ze laktacne sestry su ozaj dobre, aj ja ked som bola v nemocke tak tam radili prvorodickam a pekne sa im mlieko rozbehlo. Za mnou uz neprisli ked videli ze mam druhe dieta, ale nevadi, dajako sme si poradili aj sami.
@larmimi no fakt, stary to normalne vypil, inak aj ja som bola zvedava a trosku som ochutnala, chutilo to ako ked je zarobene susene mlieko alebo ako keby si rozmiesala vo vode smotanu do kavy. S odsavackou som odsala pekne plnu 200ml flasu. (to mal maly asi rok, neviem ci by som teraz vedela tolko odsat ked je babo este malicke)

marika1977
21. jan 2011

@f1 cav cav 😀 mam asi 5min k dispozicii kym mala nezacne plakat akurat tlaci do plienky...ked tak citam o deniskovych vyrazkach,ja som mala u najstarsej take a to este v porodnici a na uplne celom tele...vtedy mi ju doktorka ponatierala od hlavy az po paty takym divnym pudrom zltej farby a veru za par dni jej to uplne preslo...mi sa mame ako kedy..ale od 9vecer do 12-1je nervozna stale mi visi na ciciku az ma bolia co ich tak vytaha a kojim kazdu chvilku aj cez den spinka,je spokojna len tie vecere,to je take ze nevladzem...ale inac v poho,uz aj sama kaka jedna radost 😀
@larmimi
@kvojtanikova
@shira_ dievcata ja som najstarsiu kojila 1,5roka bola ako hurocka az potom mi presla na flasku a plne som kojila aj strednu...kuknite foto ked bola mala aka bola tlsta...ona dokonca z flasky zvracala a ani dude nechcela napinalo ju...a najmensia,to iste...len cicik...z vlastnej skusenosti viem ze cim castejsie sa deti prikladaju,tym viacej mlieka je a da sa vychovat aj bez umeleho...nieje problem,flasky odlozte a pokym mate mliecko,kojte tak caso ako to len pojde a verte,detickam to staci..ema ma uz skoro 5kilo a baculata dost 😀 shira spravila najlepsie,trpezlivost ruze prinasa 😉

shira_
21. jan 2011

@kvojtanikova vidiš to je dobrý spôsob, mám také pidi tabletky a z nich ešte spraviť štvrťku, ide ma poraziť normálne mikroskop na to treba. proti žltačke fenemaleten, ten sa mi v mliečku na lyžičke rozpustí ked ho nechám chvíľu postáť, a potom kys. listová- no tie ani za pána, odskakujú od noža, a vraj štvrťku, no ledva som urobila polku ale kašlem na to, ved to sú vitamíny a len tie berie iba každý druhý deň. tie sa nechcú ani rozpustiť a sú hrozne tvrdé, tak to skúsim v servítke podrviť. ešte dostal železo-to sú kvapky, to je ok a ešte mu k tomu namiešam vigantol... katastrofa. ráno pol hodina kým som mu to nachystala do požívateľnej formy a samozrejme mi to to potom vygrcol ako sme sa obliekali k doktorovi 😠 dala by som mu ešte raz len sa bojím hlavne kvôli tomu fenemalu, to sú barbituráty, neviem kolko v nom zostalo a kolko vygrcol, ťažko povedať. a tam by som ho nerada predávkovala 😠
fusak máme akurát do kočíka, natesno, ale nemám velkú vaničku. tak asi je menší ako ty máš lebo on je vtom totálne zababušený. myslím že aj naholo by mu bolo teplo.

shira_
21. jan 2011

@marika1977 tomáško mi pribral 1100g, včera mal 4 týždne, takže má 5kg, chlapisko. veru nelutujem, mliečko a cecek to je najlepšie. už to vobec nebolí a malý krásne ťahá. cumel mi neznesie, len keby som mu ho nasilu držala a flašu som neskúšala od vtedy. ani nechcem lebo sa bojím.

marika1977
21. jan 2011

@marika1977 este som chcela ,ze ja som mala skor opacny problem,mne deti flasku vobec nechceli...starsia mi horko tazko ako9mesacna vypila trosku polievocky ...stredna ta tiez nechcela jest ...uvidime ako bude na tom najmensia...nezabudnem,najstarsia mala vyse 1r a za cely den mi zjedla pol banana...to som ju kojila este a bola som s toho dost na nervy to som ich do jedla vzdy musela nutit..upravilo sa to az v skolke...plne kojene deti maju zas taketo problemi 😒

marika1977
21. jan 2011

@shira_ tak to ak by si mu nasilu drzala cumel asi by ho zacalo napinat...z kojenim je to tak,zena musi chciet kojit a spravit pre to vsetko aby kojila.vela sa ich vzda hned pri prvich problemoch...bolave bradavky placlive dieta pohodlie..atd.plne kojene babo musi byt 24hod s matkou a to mnoho zien odradza.ja som si tiez toho pri kojeni dost uzila...popraskane krvacajuce bradavky pri prvej,druha ma ako 1r.tak uhryzla ze mi strekla krv s nej a ona dostala tedy po ustach...ale treba len vydrzat.no zas by som neodporucala kojit 3r.tak ako som pri strednej...to bolo strasne...kdekolvek a kedykolvek sa mi pchala pod tricko aj v autobuse aj ked sme mali navstevu...az som sa hambila ze taka velka a este visi na ciciku ☹ ...ale ten 1-1,5roka to je idealne. 🙂

shira_
21. jan 2011

@marika1977 ja by som chcela určite vydržať min.rok, keby som mohla byt doma s malým tak mi je to jedno kolko, kedy a dokedy, len v máji idem do roboty, malý bude mať iba čosi vyše 4 mesiace. to je velmi málo takže závisí od neho, aký bude mať režim. ak pojdem na nejaké 4 hod tak jeden krát mi ho bude muž musieť doniesť a ked začneme potom neskôr s príkrmami, tak budem mocť byť aj dlhšie, prípadne aj normálny celý pracovný čas. len uvidíme ako sa budem cítiť, nie je sranda vstávať 3x v noci na kojenie a ráno normálne do roboty na plný výkon. aj ked teraz sa necítim unavená a cez deň nespávam, len v noci, a snažím sa spať dlhšie ráno. ak mi malý ešte zaspí o pol siedmej - siedmej, tak spím s ním aj do pol 10, ked sa podarí. v pohode som potom do polnoci hore, lebo vtedy ešte papáme. už sa nám rysuje aj nejaká pravidelnosť, aspon v noci. kolko matiek by chcelo kojit a nemôžu, a ja mám mlieka aj pre trojčatá, to by bol hriech nechať to tak. aj moja mama nás kojila dlho, aj sestra svoje deti, dokedy sa dalo. ja som sa na to tešila a teraz je to super, už to nebolí a mliečko je vždy nachystané, čisté, teplé, čerstvé.

marika1977
21. jan 2011

@shira_ presne a to najzdravsie co moze byt...mi mame podobny rezim len mi dokazeme potom rano spat aj do 11tej a vnoci byt hore az do pol2....no neviem co bude dnes,bo mala spi s mensimi prestavkami uz od 3tej a to som ju na kupanie musela budit o pol9tej...normalne je tedy uplne cula..tak sa tesim na noc ☹ ☹ ☹

labutka
22. jan 2011

Ahojte, ak mate chut pridite sa pozriet na workshop o modernych latkovych plienkach vo stvrtok 3.2. o 10.00 alebo o noseni deti v ergonomickych nosicoch a baby-satkach v stredu 9.2. o 10.00 v MC Rybka v Bratislave - Vrakuni.
Viac na www.webareal.sk/mcrybka alebo www.latkovky.sk/prezentacie
http://www.sdetmi.com/2011/01/workshopy-o-latko...

shira_
22. jan 2011

@labutka to nosenie by som rada...len je to daleko pre nás..škoda.

zuzkaznr
22. jan 2011

Ahojte. Konecne som sa sem dostala... To kojenie je vazne super,len vytiahnes a ides 😀 Moja mala akoby mala v noci hodinky,lebo vzdy vstava o tom istom case 🙂 Cumlik stale nepouzivame,vobec ho nechce,tak dufam ze ho uz nebudeme potrebovat...Uz ste boli niektora na kontrole u gyn.?

shira_
22. jan 2011

@zuzkaznr moj má tiež v noci hodinky.. papá o 21.00, o polnoci alebo pred polnocou, potom o tretej a o pol siedmej... okolo deviatej sa budí a potom hodinky odloží až do večera.. cez deň cická a spí mizerne, skôr chce byť hore alebo sa tak unaví že už ani zaspať nevie a musím ho nasilu uspávať. a pije aj každú hodinu, niekedy aj dve, tri, niekedy aj po polhodine. úplný chaos. ale lepšie takto, ako keby mal buntošiť v noci. ja pojdem na kontrolu až keď bude po šestonedelí. nemám ani najmenšiu chuť, po tolkých okukávaniach a ohmatávaniach v porodnici 😝

feb13
23. jan 2011

@labutka Ja chcem ist deviateho, treba si zobrat aj dieta, alebo sa bude viazat s babikami? Lebo mam to daleko a s kocikom v MHD som este nesla sama. Ako sa tam vlastne dostanem? A kolko to bude trvat?

labutka
23. jan 2011

@feb13 kocika v mhd sa neboj, uz som to parkrat skusala a pohoda. 🙂
Ako sa tam dostanes ti poradia baby priamo z MC, napis im na rybkacentrum@gmail.com
jasne ze krpca zober zosebou, je tam miesto aj na spanie a moze byt aj pri tebe na deke. Pocitam ze tak za hodinu - 1,5 h by sme to mali zvladnut, a ked mas svoju satku tak ju urcite zober. Naviazat mozeme rovno deti a budem mat zosebou aj jednu babiku. Ked ti babo zvykne v tom case spat a chces si skusit viazanie, radsej si zober aj svoju babiku. Pipadne sa mi ozvi den-dva pred workshopom do IP a dam vediet aka je situacia. 😉
Tesim sa na vas

vera1132
23. jan 2011

návšteva u ortopeda dopadla dobre, nemusíme baliť naširoko 🙂

marika1977
23. jan 2011

ahojte baby....u nas nic moc...malinka v noci pekne spinka a tiez papa kazde 2-3hodky ale je plackava a ako keby to nestacilo,tak mala v piatok poobede 38,2.to mi bola cudna lebo od 3tej poobede spala vkuse,to aj papat som ju musela budit potom o 20.00kupanie aj to som ju budila napapala sa horko tazko bo nexcela a zas spala aj celu sobotu...to mi prsia skoro praskli az mi bolo do placu ☹ nechcela mi jest.dnes rano uz lepsie,teplota nebola aj mala dobru naladu no zmenilo sa poobede...zas len plac vkuse a sopliky a asi ju boli hrdieklo bo pocut,ze je zachripnuta aj slinky jej stale tecu,take lepkave celu pusku mala zalepenu a vkuse vyplazuje jezycek...a nakoniec sa mi povracala,vysiel jej cely obsah zaludka...no horor.teraz spinka v baby vaku chudatenko.zajtra lekar,uvidime co jej je ☹

vera1132
24. jan 2011

baby, babatka vam už prespia celú noc? alebo este krmíte?

f1
24. jan 2011

@marika1977 chudatenko ☹ daj vediet ako ste dopadli
@shira_ tak je supeeeer. krasne pribera, bude to macek 😀 😀

f1
24. jan 2011

aj my uz mame rezim. zaspi o 22 potom papa o 2 , zasa o5 a o 7 a vtedy vzdy aj kaka. totalne hodinky. 😀 a cez den nic 😢 aj teraz ho uspavam vo vaku a hmkam a spievam

ivona2010
24. jan 2011

@marika1977
ahoj, tak ako malá, čo je s ňou ? držím Vám veľmi palce, aby to už bolo preč...

kvojtanikova
24. jan 2011

@vera1132 u nas sa celu noc este nespi, vacsinou je hore o tej 12tej, 3 a 6. Najnovsie aj cez den strajkuje, furt ju trapi brusko, stale sa puci, aj zaspi na polhodinku a zase sa zobudi s revom, skusam jej uz davat aj ten SabSimplex ale zatial nic moc.
Mne robili odber krvi a hlienov lebo uz tri mesiace kaslem, dvoje ATB som vybrala a milion sirupov a kadecoho a nic, a zistili mi zlateho stafylokoka, no uz len cakam kedy to prenesiem na malu. Najhorsie je ze lekarka ani mi nemoze nic predpisat, lebo bezne ATB nanho nezaberaju (preto som ich pocas tehu brala zbytocne) a take co by zabrali zas nesmiem kojit. Nechcem ale prestat kojit, ved mala ma len tri tyzdne. Inac teraz som si uvedomila ze to by mohlo vysvetlovat aj akne, ktore mam na dekolte a ramenach. (na tvari az tak nie, chvalabohu) Vraj ma stafylokoka skoro kazdy ale iba niektorym to sposobuje problemy. Citala som tu na konikovi ze by mohol pomoct rakytnikovy olej a caj - mate s tym dakto skusenost? Pripadne s nejakymi inymi alternativnymi liecbami zlateho stafylokoka? Malej uz skoro dva tyzdne aj hnisa jedno ocko, dufam ze som to uz na nu nepreniesla. Vytieram jej to borovou vodou a harmancekom, nezhorsuje sa to ani nezlepsuje.

shira_
24. jan 2011

@vera1132 juj tak to nie, s tým ani nerátam.. to je skoro, ja potrebujem aby sa tvorilo mliečko a on potrebuje papať. papká každé tri hodinky a ked trošku dlhšie pospí, aj tak sa zobudím na to že mi vyteká mlieko a tlačia prsia.. a to viem že každú minútku bude hore aj malý. už sme tak zohratí. ale mám zlatučké dieťa, zobudí sa napapá za 10-15min a spí dalej, ak sa nekrúti nedám ani grgnúť a ja spím hned tiež 🙂
@marika1977 chudiatko malinké ☹ ako ste dopadli?
@kvojtanikova zlatý kok je vraj odolný, sviňa 😒 aj my sme boli aj na očnom lebo jedno očko má hnisavé. ak kvapkám Pamycon je dobre, ak nekvapkám, zle. ten sa ale môže dávať vraj len týždeň. bud zaberie, alebo treba niečo iné. my sa s tým ťaháme od narodenia...robili mu výter z oka, zatial kvapkáme len také bylinkové kvapky, o mesiac na kontrolu a asi preplachovať kanáliky ☹

nya
24. jan 2011

@kvojtanikova
Hnisave jedno ocko mame aj my. Pediatricka povedala, ze to je zapal spojiviek, ze to novorodenci mavaju. Predpisala nam kvapky a masticku a cistit borovou vodou. Po 2 dnoch uz je to lepsie. Radsej neodkladaj to ocko a chod k lekarovi lebo vraj ak sa to zanedba, tak to potom musia nejak prepichovat 😕 .

shira_
24. jan 2011

@nya no ved to, preplachovať ten slzný kanálik, to je vraj nepríjemné. my sme to ani nezanedbali, stále, kvapkám, čistím... kým to robím, je dobre, ak by som jeden deň vynechala, také je zalepené že ho ledva otvorí. ked sme šli na očné, kázali predtým kvôli výteru 2 dni nekvapkať. no to vyzeralo 😝 😠

nya
24. jan 2011

Ja mam taky pocit, ze nam pomohla hlavne ta masticka. Je to antibiotikum, vola sa Ophthalmo-Framykoin. 3x denne jej to davam do ocka a je to o dost lepsie uz za 2 dni.

shira_
24. jan 2011

@nya ano, poznám, dávame to šteniatkam ked majú zapálené očká 🙂 ako dlho jej to máš dávať? chcela by som to tiež vyskúšať. lebo masť posobí v oku dlhšie ako kvapky.

nya
24. jan 2011

V piatok mi lekarka povedala, ze do pondelka a uvidime ci to zaberie. Zajtra jej zavolam a zistim, dnes som nemala cas lebo sme boli na ockovani v porodnici.

larmimi
24. jan 2011

baby ked viem vecer ze budem kojit az na druhy den rano, mozem zjest aj vypit co chcem ? napr. sosovicovu, pomaranc a vsetko co sa nemoze 😉 😝

imarikai
24. jan 2011

@larmimi ja by som to nerobila 😉