icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

marika1977
25. jan 2011

@f1
@ivona2010
@shira_ ahojte dievcata...tak mala ma virozu.horucky uz nema a dostala paralen sus sirup a pamikon kvapky do nosa...doki hovoril ze ma nejake trhlinky na podnebi a cervene hrdlo od tej virozi a to ju boli a drazdi...najhorsie je to,ze vecer po 10tej je neuveritelne nervozna a pred chvilou mi zas vsetko vivracala ja neviem ze ci nie s toho sirupu...uz nech je zdrava lebo takto je to utrpenie,iba place a stazuje sa chudatko a ja jej neviem pomoct...no bude to mala citlivka nie ako stredna,tej nebolo nic a nic jej nevadilo.malinka dokonca u kazdeho place to visi celi den na mne,nechapem 😕 to uz tak vie rozoznat u koho je?pre mna je jej spravanie novinka....

tina129
25. jan 2011

baby, tak tu čítam o UM, že sa nedá spraviť v menšom množstve, prepáčte ale to je čo za názor, my prikrmujeme tiež a od začiatku robíme len 30 ml teda 1 odmerku, a to už 3 týždne, musí sa len dodržať pomer voda a mlieko, ak na 90 ml idú 3 odmerky mlieka tak samozrejme na 30 ml ide jedna, vždy to bude rovnaká sýtosť toho mlieka, ani na chvíľu ma nenapadlo, že sa to takto nedá, veď to by sme museli kúpiť namiesto jednej plechovky mlieka tri.

larmimi
26. jan 2011

@tina129 ved to financne je to narocne...ale neviem ci je to nahoda, ja som od vcera zacala davat 90ml a maly pekne vzdy zaspal...akurat rano sa trosku pucil....spytam sa este pediatricky co si o tom mysli...alebo zavola na info linku ktora je na plechovke ! 😉

larmimi
26. jan 2011

@marika1977 jasne ze citi ze je u maminky 😉

kvojtanikova
26. jan 2011

@tina129
@larmimi ja si tiez myslim ze by to malo byt jedno, pokial ide na 90ml mlieka 3 odmerky tak na 30 ide jedna, rovnako zarovnana. problem by mohol byt ak by dakto chcel dat cojaviem pol odmerky lebo to sa neda zarovnat a presne odmerat a tam by mohol dat toho prasku viac alebo menej. Ale chapem Andreu ze uz nechce experimentovat lebo viem co si uz s detmi vytrpela a kedze su aj predcasniatka urcite zvysena opatrnost je na mieste.
Nam zacal najnovsie kaslat maly lebo sa vonku nahanali ked boli na prechadzke zo skolky (tiez rozum, ked je -3 stupne) a mala trosku kycha, tak dufam ze neskoncime vsetci s nejakou virozou.
Co ste tu Kosicanky - potrebovala by som nazivo predviest nosenie v babyvaku - stale mam pocit ze to robim zle. Neviete o nejakom kurze alebo pripadne vy by ste mi to ukazali? dakujem.

ivona2010
26. jan 2011

@marika1977
držím malej Emke palce, nech sa čo najskôr uzdraví a tebe pevné nervy 😉
my sa trápime s jedným cickom, mám väčšiu bradavku a malý je lenivý veľký chlap, aby viac otvoril ústa...aj som odsávala, aj som chytala depku, že sa mi stráca mlieko, lebo cici už nemám také napnuté, ale kaká aj ciká dosť a vydrží 2-3 hodky, tak to ma ukľudňuje
včera sme boly u Dr., malý pribral za týždeň 120g, dúfam mu to vydrží

kvojtanikova
26. jan 2011

ozaj baby raz ste tu dakto spominali akusi tabulku kde su zaznacene deticky naroden v decembri - kde by som to nasla? a mozem aj ja ist do tej tabulky ked sme mali povodny termin v decembri aj ked mala sa narodila az v januari?

kvojtanikova
26. jan 2011

@ivona2010 neboj sa aj ja mam cicky na podhlad aj na dotyk "prazdne" a mala z nich aj tak taha mliecko, pocujem ako preglga takze by to malo byt v pohode. Mozno mate teraz tiez ten rastovy tyzden (som citala ze je to obvykle 3 a 6 tyzden a potom 3 a 6 mesiac), vtedy sa moze babo castejsie budit a pytat cicku az to potom vypada ze uz v nich nic nemas. Treba len prikladat vzdy ked pyta a mliekco sa zase zacne tvorit. Vela mamiciek zacne vtedy prikrmovat lebo si myslia ze to detom nestaci, ale vraj to netreba robit. Pokial priberaju deticky a tvoj maly pribera ako pises, vobec sa netreba stresovat.

larmimi
26. jan 2011

@kvojtanikova aj ja chodim s malym von, niekedy aj 2x..aj ked je minus 😅 tak dufam ze nebudete chori !! inac, moj vzdy kycha ked ho trosku vyzleciem...haha
no, napisala som na info tej beby tak som zvedava co mi napisu...lebo zas mi nedopil tych 90ml...skoda penez 😀 😝

larmimi
26. jan 2011

@ivona2010 inac aj moj presne, s jedneho cicika sa mu nechce...lebo ma vacsiu bradavku...ale ked je taky napoly rozospaty este tak chyti ale ked je uz rozzureny od placu ani za svet...niekde som citala ze ho treba prilozit rozospateho 😉

mamazuzu
26. jan 2011

@larmimi aj my chodime kazdy den von, aj ked mrzne. podla mna to babatkam iba prospieva. ved su dobre zababusene. ja malu natrepem do niekolkych vrstiev oblecenia, potom fusak, na to deka a na to este kryt z kocika. ked ju po 2 hodkach prechadzky vyberiem, je uplne teplucka, tak by nemala prechladnut. a nasa mala tiez kycha stale. to je asi normalne. dokonca mava v noci uplne ladove ruky. ale som citala, ze sa nemame riadit teplotou ruciciek. ze ked ma babatko teple brusko, tak mu nie je zima.

zuzkaznr
26. jan 2011

@kvojtanikova Ahoj. O tom rastovom tyzdni som este nepocula,ale asi to bude aj nas pripad,lebo mala zacala nejako casto pytat papat 😀
Moja mala tiez kycha vzdy ked ju vyzleciem a niekedy aj len tak,myslim ze to je normalne. My vzdy pozrieme ci jej nevysiel soplik,lebo mame s tym trosku problem...
@marika1977 drzim palce,nech ste rychlo zdravy 🙂

ivona2010
26. jan 2011

@zuzkaznr aj my kýchame keď prebaľujeme, no šak nech sa troška otužujú, malého nechám chvíľku naholato, nech nie je stále obmedzovaný plienkou...cez deň dávam klesické dve a na noc pampersku s plienkou

ivona2010
26. jan 2011

kvojtanikova
no asi na tom niečo bude, najkviac ma štve, ako mu je pri tom cicku fajn, pocucká trošku a už oči zatvorené a nepreberieš ho ani za svet, tak ho idem prebaliť, to sa troška niekedy preberie a šup zasa na cicok 🙂

larmimi
26. jan 2011

NOOOOOOO takze som volala na infolinku nestle a baba na telefone povedala ze sa moze davat aj davka 30ml s jednou odmerkou a pod...ale keby bol problem tak treba babo pozorovat...ale ze moze sa 🙂

shira_
26. jan 2011

ahojte no ja som písala, že sa mi malý cickuje cez deň aj každú hodinu, no ale čo mi vyviedol.. dala som ho včera spať o deviatej ako vždy, s tým že o polnoci ideme papať a on sa mi zobudil až o pol druhej 😲 5 min na cecku, nahltal sa ale ešte tam dosť zostalo, zase tvrdý spánok, viac nechcel piť. tak som ho dala spinkať, že sa mi aj tak po hodine zobudí.. ale on sa mi zobudil až o šiestej. tak si viete predstaviť ten prsník čo z neho nepil celú noc... ja som sa zobudila v mláke, tlaky ako hrom, dala som malému a on zas len 5 minút.. najväčšie tlaky prešli ale teda prsník stále plný.. potom sa mi chvíľu pučil ale nechcel jesť, tak som prebalila, ponosila a podarilo sa mi ho ešte do 9 uspať. potom volala doktorka že treba zopakovať skríningové testy, z čoho sme s mužom dosť mrzutí, veľmi sa bojíme ☹ no ale tým pádom cestu prespal tam aj späť teraz sme došli a od deviatej nekŕmili. stále spí.... 😒 mne idú prasknúť prsia, vložky si nedávam a tým pádom som komplet premočená. ja neviem, čo má toto znamenať 😒 😠 musím ho zobudiť, dúfam že sa mi naje. ja som nejaká divná, pobolieva ma hrdlo, aj hlava, a som unavená.. dúfam že malý niečo tiež nechytil, nad ránom mal aj sopel ale po hodine už dýchal čisto 😖

kwetinnka
26. jan 2011

@shira_ odssavaj mliecko do zasoby....skoda ho nechat len tak vitiect....este sa ti v casoch laktacnej krizy moze zist..alebo keby si niekam chcela odist..aby mi mali co dat.

shira_
26. jan 2011

@kwetinnka no,veď som aj rozmýšlala, či ho neodsať, už som nachystala odávačku... ale čakám ešte, či malý sa nerozhodne dobiehať zaspatú noc 😕 teraz sa mi napapal a uvidím, kedy si vypýta zase. inak zase spí, toto je divné... on cez deň tak veľa nespáva 😕 ja mám plný jeden šuflík namrazeného mliečka v mrazáku, čo sa mi pri začiatku kojenia prsia zbesneli, len to by som mala po 2 mesiacoch vyhodiť a nachystať čerstvé. inak cumel aj fľašku už odmieta úplne, neviem ako by ho nakŕmili bezo mňa...

marika1977
26. jan 2011

@shira_ na tvojom mieste by som merala teplotu...takto nejak sa to zacalo aj u nas a veru,nieje mi co zavidiet...kazdy vecer od 9tej do min.polnoci placeme a nevieme sa nijak ukludnit...je to hruza. ☹

marika1977
26. jan 2011

@kvojtanikova tu tabulku najdes tak,ze si kliknes na fotoblogy a hore je kolonka uzivatelia,tam vpises meno sasettka a vyhlada ti ju a potom si kliknes na jej fotoalbumy...tam najdes tabulku ale vpisovat do nej vie len ona lebo ona ju vytvorila tak ak chces,napis jej internu postu.len neviem ci este robi s tou tabulkou nejake zmeny,aj ona ma babo takasi nema toho casu nazvys

kvojtanikova
26. jan 2011

@shira_ a ako mrazis mliecko? v com - vo flaskach? a ako dlho sa da mrazit? ako ho potom rozmrazujes?

shira_
26. jan 2011

@kvojtanikova v pohárikoch od výživy a pod. do čistého pohárika dám čerstvé mliečko, hneď do mrazničky. čítala som že má byť v -18st. max. 2 mesiace, ale našla som info aj že 6 mesiacov. odskúšané to nemám, ani neviem ako to mliečko vyzerá po rozmrazení po 2 alebo 6 mesiacoch. rozmraziť by sa malo v chladničke, spotrebovať do 24hod, nevyužité vyliať. alebo rýchlejšie vo vodnom kúpeli. ja by som to radšej nechala rozmraziť v chladničke. odskúšané nemám ale segra dávala ku koncu malej ked mala 2 roky aj mrazené, a dobré bolo.
@marika1977 dokelu ved som si hned spomenula na to vaše "nepapanie".. nezdá sa mi na dotyk teplejší, ale odmerám hned ako pojdem prebaliť. dúfam že nebude chorý ☹

andrea0903
26. jan 2011

@shira_
@kwetinnka
@larmimi
@tina129 tak viaac to tu uz nebudem rozoberat s tym UM kedze vyzeram tu ako debil.........moje dieta pije 90ml 2-3x krat za den to je to iste mnoztsvo ako keby som jej davala kazde tri hodiny 30ml nemyslite? ak mate dobre mlieko tak potom kazde krmenie dokrmujete? ja mam mlieko nie je zle ale malo ale ako mozte citat na UM sme len rano a vecer cely cas mi inak vysi na cicke a nepcham hned rozne pomery mlieka .........a mam dieta kludne a spokojne....ked prisla laktacna kriza krmili sme kazde druhe krmenie 90ml a teraz sa to vyvrbilo tak ako to je...........je to rovnake mnoztsvo rovnake peniaze ale ze to je sytejsie tak je a za tym si mile damy stojim.....lebo ak uz my aj logika nepracuje ako niektorym tak potom stale nechapem preco vam decko nezaspi ked ho nakojite? a este pchate UM?ale to len takto na okraj........tesilo ma..........ja som len chcela poradit a povedat ako to je s detmi ake som to mala ja s detmi a nezrovnala ich z hocicim
@kvojtanikova diky ze si pochopila moj postoj a nazor
@marika1977 mojo vela tekutiniek a budem na vas mysliet aby ste uz rychlo boli fit

tina129
26. jan 2011

@andrea0903 prepac nechcela som sa ta dotknut, nechapem tvoj postoj ...... no asi ti vysvetlim preco dokrmujeme ......... nasa mala je veeeelky spac, odkedy som prisla z porodnice tak mi spala 3-4 hod. napapala sa a zase spala, skoro vobec neplakala, cikala a kakala ukazkovo, ani vo sne by ma nenapadlo, ze budem dokrmovat ale po troch tyzdnoch sme boli na vahu u doktorky a skoro vobec nepribrala, preto dokrmujeme. najprv som dokrmovala 3 x denne po 30 ml, doktorka mi nakazala najprv kojit a potom dokrmit ak treba, aby sa kojenie este rozbehlo, zo zaciatku som stale robila tych 90 ml s troma odmerkami ale stale som vacsiu polovicu vylievala, niekedy mi dokonca vypila len cca 10 ml a viac uz nechcela, takze 2/3 mlieka isli do umyvadla, teraz sme davku znizili a dokrmujeme uz len 2-krat denne po 30 ml a chceme UM uplne vynechat ak sa podari a bude priberat pekne dalej, myslim, ze keby sme jedno alebo dve kojenia vynechali a dali UM tak by sice priberala rovnako ale k uplnemu kojeniu by sme sa asi nikdy nedostali

larmimi
27. jan 2011

@tina129 ja takisto..niekedy velky plac ide si zjest pasticky, a potom mi vypije 10ml z flasky 😀

andrea0903
27. jan 2011

@tina129 mne mala priberala malo tak sme zacali dokrmovat nakolko za 2tt pribrala 170g do toho prisla laktacna kriza a dokina poradila kazde druhe krmenie dat UM a kazde prve kojenie dat oba prsniky mala zacala krasne naberat mne sa zacalo mliecko upravovat a teraz nabera za dva tyzdne kilo a narasta 4cm..........mna len nasralo to ze ja nemam prve dieta 😢 uz co to mam popreskakane a ked tu niekto zacne deti zrovnavat so stenantami a davat zarucene rady ze je lepsie dat tolko a tolko lebo to ide menej do penazi....tak fakt sorry ale mna to vynde tiez tolko ako vas....ja tiez nie som zato aby sa dietatu davalo silou mocou Umele hocico.........a UM je sytejsie cim vyssia davka tym sytejsie a moja tiez nevypije 90ml a pritom by uz mala pit 150ml niekedy stiahne cele inokedy 10ml-50ml ako kedy a co s tym mam teraz urobit?nic len to vydrzat kym nezacnem s prikrmami ktore podotykam nebudu UMELE

shira_
27. jan 2011

@andrea0903 sorry andrea0903 , tak ak ťa uráža že porovnávam deti so šteňatami, prepáč, asi si nepochopila... ja ich neporovnávam, ja som písala o mlieku, o tom, že prášok a voda musia byť vždy v správnom pomere, a to je aj pravda. nikto ti neberie tvoje skúsenosti a viem veľmi dobre že si si toho s deťmi veľa preskákala. ale v tvojom poslednom príspevku nechápem, o čom vlastne píšeš a aké máš výhrady. ak vie tina129, že malé vypije 10, nemusí robiť 90, stačí asi 30. aj tak z toho ešte vyleje... a k úplnému kojeniu by sa naozaj nedostala, keby nahrádzala jednorazovo celú krmnu dávku. lekári neriešia kojenie, ako dieťa pije, ako je prisaté, prečo sa netvorí dostatok mlieka. mne malého tiež iba odváži a opýta sa či kojím. ak priberie, je ok, ak nie tak sa nestarajú ako matka kojí ale odporučí dokrmovať z fľašky, aj ked by to mala byť posledná možnosť. lenže u bábätka, ktoré je predčasne narodené a má nižšiu porodnú váhu, nie je čas na experimenty a určite robíš dobre to, čo robíš. nikto ti neberie tvoje vedomosti a skúsenosti, lebo tie sú najlepšou školou. nedávam nikomu zaručené rady, kolko čo ide do peňazí, mne osobne to je jedno. ja si nevymýšľam ani nie som blbá, som lekárka a nemusíš sa nasierať, ja tu na teba neútočím a klobúk dolu pred tebou že si vydržala tolko zlého.

shira_
27. jan 2011

@marika1977 no, teplotu našťastie nemal, iba soplíky...chvalabohu. ešte ideme dnes na hory, no ja s malým síce len tak cez okno, ale aspoň zmena prostredia 😉 dnes v noci mi to vrátil, najprv spinkal 4 hod a potom od druhej každú hodinu a pol papal 😀 😀 tak doháňal včerajšie resty

ivona2010
27. jan 2011

@tina129 ahoj, len ti chcem povedať, že Dianka, ked bola malá tiež veľmi pomaly priberala, aj ked líčka mala ako syseľ...a Dr. nás nikdy nenavádzala na dokrmovanie, povedala, že pokiaľ neplače a je spokojná, že sa to postupne upraví....a kojila som ju 14 mesiacov....držím Vám palce 🙂

ivona2010
27. jan 2011

@shira_
@kvojtanikova ahojte vraj sa na mrezenie mliečka dajú kúpiť nejaké sáčky v lekárni a zmrazené mlieko môže byť max.3 mesiace, rozmrazovať v chladničke alebo vodnom kúpeli 🙂

malý s božou pomocou od včera cucká aj z druhého cicka 🙂 síce sa trošku jeduje, ale chytí sa...takže už chvalabohu neodsávame...neviem, či moc nepije,lebo kaká ako ďas...