V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
Baby davate niektora detom aj cajik? napr. na spokojne brusko
baby potrebujem radu, mozem kojit ked som si v noci krize natrela fastungelom ?? 😒 nedalo sa to vydrzat
@larmimi myslim ze by si mohla. fastumgel je skor lokalna liecba, pripadne si skus precitat pribalovy letak ak ho este mas (ja vycsinou vyhadzujem a potom sa tiez vypytujem🙂
Baby ja sa musim pochvalit🙂
Vcera som dala Barborku staremu nech ju chvilu ponosi na rukach on a on za mnou prisiel do kuchyne, ze "mala by si ju ist prebalit, lebo sa pokakala" Ja som si teda utekala po plienku, kremik, atd., idem ju rozbalovat a ako rozviazem snurky na perinke, vypadne odtial mala skatulka darcekovo zabalena a v nej - zlaty prsten!!!! Tak neviem ja som jej to nedavala jest, neviem ako to mohla vykakat 🙂 🙂 🙂 , ale prekvapenie to bolo riadne... Prsten ma 7 malinkych ociek vraj lebo sme 5 rokov spolu + mame 2 deti🙂 Tak som bola normalne ze dojata...
@kvojtanikova jeeeeeej, to muselo byt prekvapenie !!! 😉 😉 SUPER
ano, samozrejme ze som vyhodila letak... 😀 ale tiez som sa docitala na nejakej diskusii odpovedal lekar presne takisto ze je to lokalne vstrebanie..tak som mu uz dala cucnut..lebo som si musela dve tricka prezliekat co som mala mokre...neznasam to
@kvojtanikova
to ti verím... super prekvapenie 🙂
@larmimi
ale samozrejme, že môžeš a aj keby sa niečo dostalo do mliečka je to minimum a natierať sa nebudeš stále, len si pomôž, poznám tieto stavy...ja mám problémy s krížami z volejbalu a po narodení prvej sa mi to zhoršilo, bola som aj na ozónovej liečbe, RHB, lieky a nič mi nepomohlo, tak len cvičím a učím sa s tým nažívať a uľahčovať si, čo sa dá
ak ti cici dovolia spať na bruchu, podlož si pod bruško vankúš a tak si polež - uľaví sa ti...
Ahojte. Vaneska sa celu noc pucila a bola placliva,uz od stredy sa nevykakala ☹ Rano som jej pomohla teplomerom,vykakala sa ale o chvilu sa zase pucila...Volala som Dr. ze co jej mozem davat a kazala mi kupit glycerinove cipky a biogaia kvapky. Nemate s tym niekto skusenosti?
@zuzkaznr biogaia kvapky su probiotika, to by jej malo opravit crevnu mikrofloru. ja by som jej zatial davala len tie a keby sa zase par dni nevykakala a bola velmi nervozna, potom by som jej dala cipok. A mas pre nu taky krem na pupok? - vola sa Pupik alebo si pytaj v lekarni masticku na pupok na vetry - s tym sa masiruje pri kazdom prebalovani okolo pupka v smere hodinovych ruciciek. Pomaha to na pohyb crievok a dobre sa z toho prdka.
@zuzkaznr probiotika pomahaju ale treba ich uzivat dlhodobo a potom maju vplyv aj na imunitu aj na crevnu mikrofloru..ale ked som ich chcela davat malej ja..mala som pocit ze ju zapekauju...kym je babo take malinke treba davat pozor..a cipky by som vobec nedavala....radsej ten teplomer nech jej drazdit creva glycerinom.
A pupik nam nepomahal vobec....tak ak vam pomaha je to super.A presne ako hovori Ivona cajik zatial davat nemusis ak iba kojis...a sladene caje na spokojne brusko by ju zbytocne zatazilo..a este by si zvykla na sladke a flasu...a potom ich presviedcat ze prsnik je dobra vec je už tazke.
@kvojtanikova prekvapenie kraasne...:o)
A tie sacky na mliecko predavaju v tescu.. tam ich najdete...
@andrea0903 ja by som ale v jednej veci s tebou nesuhlasila...ja sice mam len jedno dieta ale moj sediacky rozum mi hovoori ze nemas pravdu v jednej veci.povedala si ze UM je sytejsie cim vyssia davka tym sytejsie ..a to je podla mna hlupost...ale nikto ta tu nechce spochybnovat matku..aj ked vychovvat stenata je pomaly tajsie ako deti:o)ale si urcite dobra mamina a robis pre svoje deti to najlepsie.
Dievcata a ake mliecko detom davate??
@shira_ to som rada ze ti nemal teplotu...u nas tedy ked spala prakticky v kuse den a pol mala stale 38,2...teraz zas sopliki tiez ako u vas tak kvapkam a odsavam 2xdenne aj ten pamicon jej davam uvidime ale riadne jej to tam v nosiku sramoce ☹ ...podla mna kludne chodte s malim aj von,cerstvy horsky vzduch mu len prospeje.ja uz ci chcem alebo nie musim kazdy den z malou von...lebo ked chceme jest,do obchodu treba zajst 😀...
@andrea0903 aj sa snazim aj jest aj vela pit ale bohu zial,casto sa zbadam o 5tej ze som len ranajkovala...zabudam a som v zhone ze nestiham...aj teraz som vyuzila chvilocku,ked mi mala driemka v babyvaku.zaujimave,nejem vela skor zdrave potraviny a mlieka mam ako dobra dojnica a kil habaduru...75a neide dole ani gram... 😒 😒 😒
@ivona2010 u nas je to tak,malinka sa preberie tak okolo10tej...a je usmiata brblika mi a je velmi zlata...skoro celi den s nou nemam nejake velke problemi akurat ze musi byt u mna bud na rukach alebo vo vaku a tak si vies predstavit ako robim asi domace prace 😅 😅 😅 ...to je len polovicna robota...varim aj3-4hodiny a upratujem prakticky celi den co by som mala za hodku...len vecer do polnoci,to je boj 🙄 tot predvcerom som zaspala na gauci z malou na prsiach a prebrala som sa o pol3na to ze mi je zima este ze mala bola zakryta dekou a ja ovladac v ruke a telka hucala...no pekne este ze mala zo mna nespadla...
@kvojtanikova to ta ten tvoj"stary"paradne prekvapil....no mozno by si od teraz zasluzil aj ine pomenovanie ako stary...trebars drahy,muzik alebo moja polovicka 😀 😀 😀 nemyslis??? 😀 😀 😀
@kwetinnka tak vo vychove steniat mas pravdu...mne sa nepodarilo odchovat,skapali a to som sa paradne snazila...jedine co sa mi podarilo bolo 1maciatko s 5tich...je to fuska
@larmimi ahoj, prečítala som kvôli tebe príbalový leták fastumgelu (ja ich nevyhadzujem 😉 ) a je tam napísané, že sa nemá používať v tehotenstve a počas dojčenia. Tak buď s ním radšej opatrná... Po jednom natretí sa určite nič nemohlo stať, len aby si vedela, že ho radšej nemáš používať 😒 Ja som ho zas raz použila počas tehotenstva a až potom som si prečítala príbalový leták... a potom som sa bála... ale raz to nemôže uškodiť.
@kvojtanikova jej, to muselo byť krásne prekvapenie 😀 a pekne to vymyslel, dobrého mužíčka máš...
@kwetinnka viem ake je vychovavat stenata vypyplat ich od prveho nadychnutia a prezit s nimi svoje 20rokov sa tym zaobera cela moja rodina....preto si dovolim posudit a povedat to co som povedala........ja takisto nespochybnujem vase nazory a starostlivost ale aj ked nemam vysoku skolu ani nic podobne kazdu jednu vec mam jak prekonzultovanu s odbornikmi a osobne vyskusanu ja som si to musela zistit vyskusat aby som svojim detom dala nie 100% ale 110% preto su moje tvrdenia ake su uz to tu nechcem rozoberat donekonecna kazda sme niecim ina niecim vynimocna ale jedno viem za kazdym svojim slovom a vyjadrenim si budem stat....ozaj a my davame HAMI 1
@marika1977 ja jem to na co mam chut a co neublizi malickej kilecka idu akosi sami dole 😀 ale ktovie ako to bude potom....
@koriatko veru, hadam sa nic nestalo..ale radsej si ho uz nenatrem...inac docitala som sa ze aj ibalgin sa moze pocas kojenia..to si mozem dat rovno ten...ale to uz mi pride ten fastungel miernejsi 😒
a ja som sa dr. pytala ked som bola tehotna, a povedal ze nemal by sa (fastungel) ale raz za dva tyzdne sa nic nestane... 😉
@kvojtanikova ten tvoj muzicek ti pripravil veru pekne prekvapko 🙂 Tu masticku pupik mame,nezaberala...Bola som kupit tie kvapky a je na nich napisane ze pre deti od ukonceneho 3.mesiaca. Ale ked mi ich kazala Dr.,tak to asi moze,ale rozmyslam ze jej budem davat menej kvapiek. Ma sa uzivat 5 kvapiek.
Cajik jej nebudem veru davat ziadny.
@kvojtanikova my sme mali zase hnacku a tiez nam lekarka nakazala, zemam malej kupit probiotika biogaia - ale je tam napisane, ze pre deti od ukonceneho 3. mesiaca, tak som jej ich radsej nedala, lebo nasa mala ma iba mesiac zatial. mate s izivanim tychto biogaia niektore skusenosti aj skor ako po 3. mesiaci?
@kvojtanikova boze, ten tvoj muzik je aky romantik. kraaasne prekvapenie. zavidim 🙂
@marika1977 no ja ho volam "stary" uz odkedy sa pozname, to je uz 10 rokov, takze pre mna je uz ozaj stary znamy. Je odo mna aj o 2 a pol roka starsi, teraz bude mat 31 v maji. Ani si neviem predstavit ze by som ho volala inaksie. Ked o nom rozpravam pred uplne cudzimi ludmi dakde na urade alebo tak, jasne ze hovorim "manzel", ale kedze tu na konikovi sa uz trosku pozname, automaticky pisem "stary". On si uz na to normalne zvykol.
@mamazuzu ked vam to odporucila lekarka, kludne by som jej to davala, aj ked na letaku pisu inak. Lekarka asi vie co predpisuje, letak je viac menej pre uzivatelov ktori to nekonzultuju s lekarom.
My sme mali zase vcera zabavu - malej som davala rektalnu rurku, potom ju siel stary umyt a namiesto aby do nej fukol tak potiahol - a jej obsah mu skoncil v ustach 😀 😀 😀 maly je zasa chudak chory a tak sa vecer od tolkeho kaslania povracal, ked to uvidel stary po vyssie uvedenom zazitku, povracal sa tiez, no zabava, do toho mala vrieskala ako pavian... Skoda ze nemame fotak alebo kameru🙂
@kvojtanikova 😀 😀 😀 ...no ja aj keby som chcela,tak ho tak volôat nemozem lebo moj je mladsi odomna o 7rokov 😅
@andrea0903 tak to by som brala aj ja ale bohu zial...zo mna pojdu kila dole az ked mi odide mlieko,no teraz som paradne tucna brrrrr...az zavidim zenam ktore z kojenia schudnu 😒
@marika1977
mne po pôrode ostali 2kg, čiže teraz mám 61kg 170cm, ale.....ako sme doma a kojím, hrozne mi chutí jesť, takže som zvedavá ako to pôjde dalej, pri malej som schudla tak do pol roka na pôvodnú váhu
aj ja mám mladšieho o tri roky 😉
@marika1977
vidim, ze nas tu ma viacero mladsich partnerov 🙂 ... moj je odo mna o 5 rokov mladsi.
@ivona2010
@marika1977 ja sa uz zmestim do rifli co som nosila v prvom trimestri tehu, zatial som schudla 3 kg ostali mi sirsie boky a brucho ma tiez daleko od plocheho, takze niektore gate uz asi celkom vyhodim, ale ak to takto pojde dalej, mozno sa dopracujem aj ku vahe pred tehotenstvom.
ozaj vsetko najlepsie prajem emke k jej prvym meninam 🙂
@ivona2010 mne konečne prestal kakať do každej plienky a dokonca za celú noc nič alebo len malý prd a iba cikanice. teraz tak 2 max 3x za deň, hneď sa lepšie prebaluje 😀 prvé týždne kakal s každým kojením, najlepšie bolo, keď zároveň pil a prdel a kakal, a ešte aj počas prebaľovania ma bombardoval 😀 😀 keď už ti začal piťaj z druhého, tak myslím že bude už len lepšie 🙂
@kvojtanikova teda, parádne prekvapko od tvojho muža 😵 a pekný spôsob 😉
@marika1977 no už sme doma z hôr, aj sme boli vonku, malého som zababušila do kočíka a veru tam bolo krásne, celkom modrá obloha a sneh, slnko svietilo a na slnku super, v reštaurácii pod svahom som ho vycapila pod okno, na tú jeho žltačku mu to dobre padlo. soplíky už má iba trošku v noci, kvapkám mu iba libenar, nech sa mu to zriedi a potom si kýchne a nejak to predýcha. musí mať imunitu odomňa cez mlieko, lebo ja som na tom s nádchou podstatne horšie, tečie mi z nosa a kýcham. jemu zase zhoršilo oko 😒 cestou domov som utekala pre recept a do pohotovostnej lekárne pre mastičku a kvapky. týždeň mu to budem dávať a potom uvidím. ak to nezaberie, tak zostáva už len prepláchnuť kanáliky, keď bude mať 8 t. mám ísť na kontrolu na očné.

@marika1977
vydrrrrž, ešte jeden deň a bude lepšie 😉