icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

ivona2010
30. jan 2011

@shira_ no presne ako píšeš, pije a pritom tlačí do plienky 🙂 už tretí deň pije z obidvoch cici, tak som sa troška ukľudnila, za 12 minút nakojené pol hodku hore a potom spinká, ale dnes v noci sa mi od 5 pučil, možno ho bolelo ´bruško
kde ste boli na horách? no aj ja som myslela, že vo februári odbehneme polyžovať, ale s tým mojim šitím to asi nepôjde, stale sedím na kolese a ešte aj nevypadnuté stehy som si objavila, to už by som ich určite nemala mať...

ivona2010
30. jan 2011

chcem sa spýtať, koľko po pôrode ste sa čistili? ja mám ešte nevypadnuté stehy...hmm už tam nemajú čo robiť, ale ked gyndosku mám až 40km od nás...ešte sa mi zdá, že niektoré vypadnuté stehy sa mi zapaľujú a to sa furt omývam repíkom a pijem alchemilku ale stále ešte na sedenie musím používať malej plávacie koleso, už nech som zahojená...

shira_
30. jan 2011

@ivona2010 boli sme na kysuciach až na polskej hranici- Skalité, blízko velkej rače. .. no s tým hojením- neviem, stehy mi nejak nevypadávali ale sa rozpustili, vstrebali či čo, tak neviem. jazva vyzerala dobre, nerozpadla sa ani nezapálila. ale po 2t som na tom nejako super nebola. teraz ťahám 6.t až teraz sa mi vracia cit do konečníka, zlatá žila ako sviňa, to ani nehovorím- neviem dokedy, možno navždy. jazva ma bojí na zatlačenie stále, na sex sa vôbec neteším. nesedela som 2t. určite a mňa ešte aj kostrč veľmi bolela, ako keď si ju poriadne narazíš. tú cítim stále, takže žiadne "hádzanie sa " na sedačku, pekne pomaly si sadám, a na tvrdších stoličkách stále na pol zadku. čistenie- 5 balíkov popôrodných vložiek okrem tých, čo sme fasovali v pôrodnici. až 5. týždeň sa mi zmenil krvavý výtok na žltý ale už to bude asi ok. žiadna sláva. a to som sa umývala po každom wc, natierala mastičku, dávala aloe vera, jedla wobenzym 😒 so mnou na izbe bola žena čo z pôrodnice odchádzala s intímkami a sedela normálne 😒

kvojtanikova
31. jan 2011

@shira_
@ivona2010 ja som na tom podobne ako shira, u mna sa strieda krv a zltkasty vytok, jazvu tiez na dotyk riadne citim a stary hovori ze ani na pohlad to nie je bohvieco, ze ma asi vymeni za nejaku inu😀 😀 😀 Stehy mi uz dufam povypadavali vsetky, no ale jeden nikdy nevie. Drzim palce nech sa ti to cim skor zahoji. Ja som este pouzivala taky sprej Dermo Chlorophyl, taky zeleny, vzdy som sa nastriekala a nechala zaschnut, len treba davat pozor lebo to farbi, tak pod seba podlozit daky stary uterak a dat nejake starsie gatky potom. Ten sprej pomaha hojit a tvorit novu kozu.
Nasa mala sa tiez vcera aj v noci riadne pucila, neviete moze to byt z kysnutych kolacov co som jedla? Lebo som piekla "pudingos" a veru sme sa riadne nadlabli, hadam 5 kusov som zjedla na posedenie. Mozno kvasnice jej nerobia dobre - nemate dakto skusenost? Uz som musela vylucit vajicka aj kakao, lebo ma z toho vyrazky, no fakt neviem co mam uz jest.

mamazuzu
31. jan 2011

@kvojtanikova jednoznacne cerstve kysnute veci nemozes. vzdy nechaj odlezat do druheho dna a potom sa uz mozes nadlabnut do prasknutia 😀. mam skusenost..

shira_
31. jan 2011

@kvojtanikova aj moj je vyhádzaný, celé líčka má drsné, až po spánky, ako krupička. teraz ako mu mizne žltačka a je bledý, tak mu to vidno poriadne, chúďatku. ani netuším z čoho to je, ťažko povedať.. niečo jesť musím, môže byť z hocičoho. skôr by som chcela vedieť či sa to dá niečím natrieť aby to skôr zmizlo, alebo nechať len tak a vydržať.. lenže kým mu to zmizne, určite sa mu zase niečo nebude zdať v mojej strave a bude to stále dokola.. má to už vyše týždňa 😒 určite čokoláda, kakao-jedla som trochu 😕 vajíčka môžem. 😕 kysnuté koláče nemôžem ja osobne, mňa z toho hrozne bolí brucho.. hlavne čerstvé, to je koniec ☹ tak teraz to ani náhodou neskúšam, čo by na to moj malý povedal. ja mám také črevá citlivé.. tak možno tvoja malá na to reaguje. ja chcem dnes skúsiť trochu brokolice v polievke, uvidíme. pomaly skúšam, lebo ani ja neviem čo jesť. zatiaľ nemáme výrazný problém s bruškom, len ráno sa mi zvykne pučiť, od šiestej už je problém zaspať. ale nereve, len je nespokojný, rozhadzuje rukami, nohami, napína sa a mrnčí. ale nie v jednom kuse, nevyzerá to nejak hrozivo 😕 akurát ho to preberie a ja by som ešte spala.

mamazuzu
31. jan 2011

@shira_ a nebudu to potnicky? my tie pupaciky mame rovnake. dokonca sa to malej navecer aj skaredo zapalovalo. Bola som s tym aj u doktorky detskej a povedala, ze su to potnicky. Kazala mi, aby som jej to natierala rano so Sudokremom a vecer s takou mastickou. vola sa to Holtov krem. Vyskusa. malej to uz prechadza.. S tym nemas co pokazit..

shira_
31. jan 2011

@mamazuzu no, može byť aj to, sudokrém mi došiel, akurát mám len krém na riťku weleda, ale sudokrém bol výborný, dali nám taký malý kelímok v pôrodnici.(dali nám aj rybilku a z toho sa mi hned dvihol žalúdok 😝 ) holtov krém som ešte nepočula, pozháňam a uvidíme, veru nič nepokazím, možno pomôže. vo štvrtok máme aj poradňu, tak sa opýtam.

ivona2010
31. jan 2011

@shira_ No u nás to isté ráno okolo 5 papá a potom sa pučí a pučí a keď ho vezmem na ruky skoro vždy grgne aj po hodine, takže mu je asi ťažko, dnes to isté...
zo Skalitého mám kolegyňu a bola som tam aj pár x lyžovať,takže to poznám a aj z práce sme tam chodili na kontroly
s intimkou chodím teraz, ale mením často, dávam repík a Dr. mi odporučila na tú moju škaredú jazvu lioton gel, lenže teraz si ho moc nedávam, až ked bude všetko troška vyhojené a čisté
@kvojtanikova asi vyskúšam ten sprej, koľko stojí? zajtra ho kupujem

ivona2010
31. jan 2011

@shira_ aj nám dali rybilku, ale tú asi nebudem používať, pri malej som používala sudocrem, ale z pôrodnice mi dali Lavarisin, je to v lekárni robený krém a je celkom dobrý, ale skús natrieť materským mliečkom, šak je zázračné 🙂

ivona2010
31. jan 2011

@kvojtanikova ešte som ti chcela napísať, že môj tiež povedal, že plastika jazvy určite, lebo mi bude trčať jazva aj z plaviek v lete, no útecha, ale smial sa, uvidím ako to bude vypadať za mesiac, aj tak skoro nebudem môcť absolvovať, lebo ten môj krvný obraz to nedovolí

zahrika
31. jan 2011

@shira_ ahoj.. tak ako?
Pises o zlatej zile? asi som trochu nevzdelana, ale ako sa to prejavuje? Ja mam akesi problemy s konec.uz 4 tyzdne cca, boli a boli a nedavno som zistila pri utreti aj krv ☹
Po porode to bolo ok, ale zacalo to cca 2-3tt po porode.. moze byt tak neskoro? Alebo to mam nieco ine 😒
Sorry pisem detaily,ale uz si neviem rady a bojim sa k dr... 😖

zahrika
31. jan 2011

@shira_inac k tym pupacikom na tvari, mame to iste, tvaricka drsna, suchsia, jemny vysyp..a okolo pusy tiez, ale to je z kojenia vraj..Holtov krem mi dala dr na suche usi a olupujucu sa kozu, lebo mame detsku seboriazu..na pupaky neviem, ale zajtra mame poradnu, chcem sa poradit s nou..potom dam vediet 🙂

shira_
1. feb 2011

@zahrika ahoj podla toho popisu sa mi to zdá tiež na "zlatú žilu", mne to pri pôrode hovoril dr. že som si pri tlačení vytlačila kus sliznice čreva aj s nejakými cievami von, tak ma to tam otravuje. môže aj krvácať. to by aj gynekológ mal posúdiť, opýtaj sa ho. neviem o tom tiež bohviečo. bože malý je pažravý, zlatý, minulý týždeň mal 5,3kg 5 týždňov... v noci spáva tak 3-4hod potom papá a zase spí, cez deň je väčšinou hore a debatuje 🙂 museli nám opakovať skríningové krvné testy tento týždeň máme výsledky tak sa trochu bojím. malý je už vysypaný trošku aj na hrudi. tiež sa na to opýtam. ku komu chodíš s malým? ja k Veselej.

mamazuzu
1. feb 2011

@shira_ no, vyskusaj. ale upozornujem vopred, ze holtov krem krem smrdi sakramensky. ale teda zabera

larmimi
1. feb 2011

ahojte, baby ako vam deticky prespia, ja uz som ako zombie z toho mojho...on je kazde 2,5 hodiny hore !!! a to ho v noci nekojim.... 😒 kedy sa konecne vyspim... 😅

marika1977
1. feb 2011

@nya ja som zistila jednu vec...po rozchode z byvalym muzom som ostala sama a citila sa opustena,este ze som mala dceru a darmo by som chcela nejakeho normalneho 30tnika,taky neexistuju...lebo ti co su normalny aj trosku fesny su seci zadany zenaty..a slobodny vadsinou bud maminkyny ceckovia alebo alkaci,debili....alebo tak nesimpaticky ze horor a co boli pekny aj slusny aj mudry,tak ty zas boli gayovia....a ako som ostala sama,nemala som nudzu,ale vsetko to boli o hodne mladsi,tak ked som fakt nechcela byt sama,vybrala som si jedneho a akosi nerozmyslala co bude dalej...no mala som stastie a sme spolu uz 8rok a spolocne mame 2deti 😀 ver mi,takych zien ako sme mi je strrrrasne vela.mi co sme 3kamosky tak mame clapov o 10 8 a7 mladsich a poznam furu takych parov dokonca jeden kde je az 14r.rozdiel a ziju ako kazdy iny uz 20rokov spolu...na veku nezalezi,zalezi na povahe a charaktere 😉jedine co mi trochu tedy ked sme sa dali do kopy prekazalo to bola zavist aj zo strany jeho kamaratov aj zo strany mojho okolia...to stale nejake klebety a intrigy...to bolo najhorsie...darmo,chlap ako lusk 😀
@shira_ juj tak to su patalie...mi sme tiez na tom celkom fain,uz mame len sopliky...trosku.vidim ze mas nove foto 😀 podobas sa mi trosku na svagrinku 😀

kvojtanikova
1. feb 2011

@marika1977 uz aj my mame daku virozu ci co, sopli, kasle, nadrapuje ju... chuda male. ako casto si odsavala sopliky? nechcem jej to velmi drazdit ale zas sa bojim aby jej to nestieklo na priedusky. teraz jej to ide asi do bruska tie sople lebo aj vykakala dake hlieny. staci odsavat 3x denne?
neviem co mam robit s tym jej ockom - stale jej ide odtial hnis, uz len trosku ale ide. lekarka povedala ze ten oftalmoframykoin mozem davat iba tyzden a ten uz presiel, tak teraz co robit? fakt s nou mam ist na ocne?
zajtra ideme na nozicky pozriet a 14. na kontrolne sono mozgu kvoli tomu krvacaniu co tam mala, tak dufam ze bude vsetko ok.
a este, baby co davate sabsimplex kolko to ho davate? ja iba vecer 15 kv mozem jej to davat aj cez den?

zahrika
1. feb 2011

@shira_ no si ma nepotesila ale asi to tak bude, sak mala by som ist na kontrolu ku gynek. ☹
Inac, moj maly asi nie je jediny valibuk 🙂
V 5t mal 5320g! akoze sila.. A dnes na poradni.. no ani sa nepytaj, akoze mam strach to aj napisat, neviem preco tak pribera! A ma uz 61cm! 😕 On pribera co 2 tyzdne to kilo!! 😨 😨 Neviem cim to je..
A inac chodim k Munkovej, mala nas uz ako deti..
Dnes som konecne bola u kadernika, som si proste pvedala, zemusim, tak mama postrazila, aky dobry pocit! A aj na dentalke som bola min tyzden, konecne..ale zlomil sa mi zub, asi vapnik chyba 😖
Inac vsetko ok, len ten zadok ma riadne stve..a este stale chodime na dllllhe prechadzky..

zahrika
1. feb 2011

@shira_ jaaj a ten vysyp, na to mi nic nepovedala, a tiez to ma trochu aj na hrudi..a v zadu na hlavicke ku krku cervene flaky pod vlaskami..ze to je normalne a zmizne to

f1
1. feb 2011

@mamazuzu
@shira_ aj my mame holtov krem na vyrazticky, ale velmi smrdi. mam taktiez dala dr. canesten krem 😨
, ten nam pomohol ale dominik je teraz vysuseny ako susena slivka. rano som ho narela excipilom kusok pomohlo a potom kortok. mast, tak uvidim. moc som nexela kortok. ale asi to bude potrebne, pretoze sa mu to stale vracia, hlavne na lickach. mne to uz pripada ako ekzem. 😠
shira koncne foto 😉
@marika1977 u nas su sopliky len vecer, ale to su skor šušniky. mna rozculuje ta jeho tvaricka . hroza 😠 este dokonca v poslednom case ma vodovu stolicu asi uz 3 den , uvidim co z toho bude.
tak uz sa uzdravujete. supeer 🙂 🙂
vysvecko u nas katastrofa. 😖
@kvojtanikova aj my sm to mali. mam dala framik.mast a mala som mu davat 5 dni a 1x za den, v noci. a pomohlo. v porodnici nam dali kvapky antibiot. ale to pomohlo len na kratko. teraz mame pokoj. 🙂

shira_
1. feb 2011

@kvojtanikova my sme prišli po víkende z výletu so strašným očkom, ledva ho otvoril, celé mal polepené, darmo som čistila, stále mu tiekol hnis. tak sme boli v nedeľu v pohotovostnej lekárni zobrať framykoin masť aj kvapky. teta v lekárni kázala 5x denne kvapkať, keď je veľa hnisu a na noc mastičku. ja dávam mastičku aj cez deň, keď mi zaspáva a pospí si aspoň hodinku, nech to v tom očku lepšie pôsobí. dnes dávam 3.deň, má to veľmi dobré. vydržím 7 dní a dúfam, že sa mu to potom nevráti.
@zahrika vyrážky má presne tak, ako píšeš. dávam krém čo na riť, zatiaľ. myslím že to nie je nič vážne, len ma mrzí že už nemá takú peknú tváričku ako predtým.. ja som zúfalá z mojich vlasov, odrastené mám aspoň 4cm, ofina v očiach nedá sa s tým nič robiť. musím sa objednať aj ja... ja myslím že tie detičky nám prestanú neskôr tak priberať. my ideme na kontrolu vo štvrtok, som zvedavá.. líca má ako škrečok, pažravý je, ale zatiaľ prsia stíhajú, spal mi v noci pred včerom 5 hodín, zase som sa zobudila v mláke.. ideálne je keď nakojím aspoň každé 3 hodiny, inak mám tlaky. kupila som mu dnes veci č.68 lebo 64by bolo asi zbytočné. balíme naširoko tak tie body potrebuje dlhšie. ale dúfam že mu tie vecičky aj dlhšie vydržia 😠

zahrika
1. feb 2011

@shira_ presne jak my..aj ja som bola vcera dokupit dupky, veru 68-ky.. no kto tusil ze mu budem 2mesacnemu davat 68 🙂 Proste maly valibuk.. tiez pazrosko je riadny, prsicka nestihaju ☹ , ale mozno je to len o mojej odvahe, nemam odvahu ho kojit 100%, lebo mam pocit ze nie je nasyteny a tak sa v noci skoro zobudi..na noc davam bebu. Aj tak uspech, ze som zo 6 flias beby denne presla na 2-3 flase a zacala viac kojit.. ale stale nie je toho mliecka dost.. a na prsku tak pekne zaspi ☹
Ozaj a co robis ked zacne v noci tahat a skoro skonci, lebo zaspi? to potom sa zobudi zas skoro lebo je hladny skor?alebo ako? ja neviem,lebo ked dam sunar, tak spi dlhsie

shira_
1. feb 2011

@zahrika nechávam ho tak, očakávam že sa zobudí skôr a dokojím..ale väčšinou som prekvapená že potiahne aj tri hod...to je u nás taká norma. 4 hod sú výnimky, keď sa zobudí po 2 hod nevadí, nakojím zase a potom zase potiahne dlhšie.. stáva sa že aj po 5 minútovom kojení spí 3 hod v noci. raz som ho skúšala odvážiť a za 2 minúty vypil z plného prsa 70 takže keď pije 8-10 min viem že má úplne dosť a sem tam má záchvaty že vypije obe prsia tak ďalšie kojenie len trochu cucne... ako kedy sa mu chce. ale stále je spokojný a potom aj ja. to sa ti ale celkom pekne podarilo, to už dokrmuješ omnoho menej 🙂

andrea0903
1. feb 2011

@shira_ ja tiez kojim ked si mala zapyta a mozem sa dnes tesit z toho ze sa mi obnovila tym laktacia a UM davame len raz za den a to pila vzdy kazde krmenie.......tak sa vytesujeme

nya
1. feb 2011

@shira_
aj moja mala je vyhadzana. Bola som s tym aj u lekarky a povedala, ze nic na to nedavat iba umyvat prevarenou vodou. Vraj to ma 40% novorodencou, zacina to okolo tretieho tyzdna a trva to 2-3tyzdne a potom to prejde bez nasledkov na pokozke. Vola sa to novorodenecka zihlavka.
Mna to velmi vystrasilo lebo ja mam atopicky ekzem a velmi sa bojim, aby mi ho dcerka nezdedila. Ked mi lekarka povedala ze je to len zihlavka spadol mi balvan zo srdca. Toho ekzemu sa velmi bojim.

shira_
1. feb 2011

@andrea0903 fíha tak to je super 🙂
ja som omylom vypila alkoholické pivo.. muž kúpil pre návštevu, ja som o tom nevedela. u nás sa také dačo obyčajne nevyskytuje iba nealkoholické 😕 muž je úplný abstinent, tak ma to ani nenapadlo. len som rozmýšľala celý čas, čo je také hnusné 😝 ale reku zdravé to je tak vydržím.... 😀 a potom muž kuká, že prečo som si vzala alkoholické. ja som uplne mešuge, že som to nezistila 😕
@larmimi no ja kojím aj v noci, aj u nás býva každé 2,5hod, pravidlo je 3 ale to je skoro jedno.najčastejšie to teraz vychádza nejak tak, že kojím 21.00, o polnoci, o 3, 6 a potom už nespí 😝 takže spávam od 24 do 6 s jednou 30min prestávkou. a to sa mi zdá ešte super oproti iným, niektoré detičky sa ceckujú vkuse alebo aj plačú, ja som spokojná. cez deň to nepočítam ani nesledujem to sa nedá... niekedy trochu spím ešte ráno do 9.00ak sa mi ho podarí uspať ale to zriedka, alebo aspoň od 22 do 24.........nie je to to čo bývalo pred tým ako sa narodil... ale zvládam celkom ok 😉

shira_
1. feb 2011

@nya presne, aj ja som mala ekzém tak som sa bála, aby malý nemal. hádam toto bude ok..

nya
1. feb 2011

@shira_
tiez som z neho "vyrastla" po puberte, teraz uz len velmi vynimocne sa mi nieco objavi, ale v detstve som si ho uzila.

larmimi
2. feb 2011

@shira_ myslis ze krmia kazdu hodinu? to by som asi nezvladla...ale my podobne ako vy....dnes sa zobudil o 10tej...a to uz sa zacina ratat tych 2 a pol hod. cize potom o pol 1dnej...a tak..ale ako hovoris...ja malu rano o pol 8mej vystrojim do skolky a tiez ak este zaspim rychlo si lahnem aj ja...a hned natvrdo zaspim a sniva sa mi 😀