icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

mamazuzu
2. feb 2011

@f1 no, to mas pravdu. holtov krem smrdi ako fras, ale zabera na tie pupaciky. a ja by som rozhodne take male babatko nenatierala kortok. mastickou. ale to je moj nazor..

andrea0903
2. feb 2011

@shira_ to nic to je uplne ok ja pijem tmave a mala je v poho 😀

kvojtanikova
2. feb 2011

@shira_ ja asi dalej budem davat ten oftalmoframykoin a uvidime. tam nikde nepisu ze sa ma min ut do 7 dni, do len tie kvapky boli 7dnove. Ale zas tie sme dostali nove, lebo som s nou dneska bola na nozickach, tie mame OK, kontrola o 6 tyzdnov a balit nasiroko mame uz len cez den. No a doktor tiez vravi, ze "dajake ma sopliky ci co" tak som rovno isla aj ku detskej a ta ma tak vystrasila, ze "uz dlho som nevidela take malicke babatko co by tak kaslalo a chrcalo..." priotm ja akurat vidim ze tazsie dycha a to je vsetko. Hned ju odpichla na CRP a mali sme len 8 takze nedala ATB, ale vyfasovali sme Pamycon, Sinupret a Fenistil a mame prist v piatok na kontrolu (teda ak sa to nezhorsi, to mame prist hned zajtra - a este to 3x zdoraznovala, no fakt ma vyplasila, teraz sa bojim ze moze prestat dychat alebo co) Pritom teplotu ani nema, maximalne 37,3...

gilly
2. feb 2011

@kvojtanikova ahoj, moj Simon mal sople kasel teplotu vsetko v jednom ked nemal ani styri tyzdne, tiez doktorka povedala ze to este nevidela ale bola uplne kludna, len treba odsat sopliky, dat kvapky na kasel a dohliadnut aby papal. Netreba sa bat, dostane sa z toho velmi rychlo 😉

gilly
2. feb 2011

ahojte, chcem sa opytat - maju vase deticky nejaky poriadny rytmus dna? teda hlavne co sa spania tyka... moj doobeda uz ako tak, ale po obednom spanku ktory skonci zhruba o pol tretej uz na nom vidim ze by chcel aj spat, ale nic - a potom vecerny spanok zacne az o desiatej ci pol jedenastej vecer, dovtedy si ak sa mu chce tak si da len taky polhodinovy spanok okolo siestej...Co s tym?

a este jedna vec - zaspavaju vase deturence tiez na prsniku? nechavate ich, alebo ich to treba oducit? ako? kedy je vhodny cas? a mimochodom - cumel odmieta.

kvojtanikova
2. feb 2011

@gilly dakujem, si ma trosku ukludnila. Moja mala este nema nejaky riadny rytmus, cez den raz spi, inokedy nie, a vecer medzi 19-22:00 mame riadne revy. Okupem ju, dam jest, jeden cicik, potom sa trosku ukludni aj sa tvari ze spi ale akonahle ju polozim, vresti, tak dam druhy cicik, potom zase prvy, potom obvykle uz grcia lebo je prejedena 😀 a takto to striedam az kym konecne od unavy nezaspi, potom uz pekne spi tak 3-4 hodinky, napapa sa za 10 minut a spi dalej az do rana. Vacsinou na prsniku zaspi, potom ju este tak 10 minut drzim takmer kolmo, aby jej to pekne zbehlo dole (ak nespi necham ju normalne odgrgnut, ale ak spi, zbytocne by som ju zobudila) a prelozim do postielky. Nemyslim si ze to je zle, ved su nase deticky este male, podla mna ak to Simonkovi vyhovuje, kludne ho tak nechaj, neoducaj ho.

zahrika
2. feb 2011

@andrea0903 ako sa ti podarilo totalne odstavit UM? a ako dlhoste boli na UM? Ja mliecko mam,ale stale mam pocit ze ho nezasytim, najma na noc.. na UM sme od 2.t.,ale snazim sa totalne prestat, presli sme zo 6 flias denne na 2-3..

gilly
2. feb 2011

@kvojtanikova no tak to mate vecerne ritualy ako my 🙂 predvcerom som dve hodiny vkuse mala drobca na prsniku aby bol kludny 😒

andrea0903
2. feb 2011

@zahrika ja som kojila vzdy ked si mala pytala alebo bola nekludna kojila som aj niekolko hodin 😀 skratka mala Liuška dostala cicu furt ziadne cumle a teraz ak mam pocit ze moje cici nie su pripravene tak jej skusam dat UM a odmieta nechce nechuti jej a vtom sa mi prsniky rozleju a ficime dalej......je pravda ze v noci spi mala pri mne a vytvorili sme si rezim aj vdaka tomu chodime sice spat o jednej v noci ale vstavame az rano o deviatej uspim ju na cice priamo v posteli a mala niekedy aj ked zo zaciatku sa budila tak som jej supla cicu a spali sme dalej ona ma aj z toho prakticky cumel.....my sme boli na UM od 4tyzdnov......vies aj mne mala vzdy plakala tiez sme preto zacali s UM a myslela som ze uz proste to mliecko ide pa ako pri starsich kockach malinka mi stale plakala a tak ja som si ju len prikladala lebo ju to ukludnovalo a nakoniec aha teraz je to uz takmer 5 dni kedy fungujeme len s cicou.........mozno som si uplietla ako sa hovori bic na seba lebo mala teraz nechce ist odo mna ale stoji to za to

andrea0903
2. feb 2011

@gilly no ja som tu uz pisala @zahrika ze mne mala spi zasadne len na ciciku takisto odmieta cumlik a myslim ze taka najvhodnejsia doba je vtedy ked to ty sama uznas za vhodne mam kamosky ktore kojili a uspavali deti do dvoch rokov a tu su......fakt je to o tom ako sa ty sama na to citis.....moja dcera ma z mojich cicoch cumlik a co uz viem ze ju to ukludnuje zaspava a pohodicka....no nam sa podarilo si vytvorit rytmus tymto sposobom.......nas den zacina rano o siedmej ked budim starsie deti 10minutovym cucanim v posteli u mna na velkom vankusi( kedze mala spi len so mnou! potom zaspi do 9.-10.hod.rana ak su starsie dcery u babky tak den zacina az rano o 9.hod. o 9.hod. rano sa prebalime vymojkame vysalime vyrozpravame ale nedavam hned cicu necham ju kym neplace na posteli v kresielku aked vidim prvy nepokoj tak pride cica väcsinou je to tak pol hodku-tristvrte hodku po zobudeni dame cicu tak do tej 10.11.tej kojim a potom idem s malou na hodinku-dve vonku prideme domov a spinka este taku hodinku-dve v kociku.......potom vstane strasne hladna a hned papame zase je hore hodinku poobede kednieco potrebujem urobit dam si ju do klokanky a spi dalej tiez ma cicu po ruke alebo ak citim unavu vtedy zalahnem s nou na tri hodky vecerne kupanie kolo 18.tej hodiny a potomzase hranie cicanie a spinkame tak prerusovane na hodku pol hodku tak trosicku to je o nervy potom od 21.23.tej spi a potom vstane a je hore do 1.rana a ptom zaspinka az do rana.

andrea0903
2. feb 2011

@kvojtanikova my sme boli soplave a take jak stary pluciar kaslala mala ked mala 3tyzdne kupili sme LIbenar do nosa stale odsavali kvapkali a nepchali nic ine nasa dokina ani ine jej nedavala ze to je ok mala kaslala 10dni vkuse sopliky boli zelene zltozelene a super.....co sa tyka kvapiek do oka Pamycon je na 7dni a ostatne nie..neboj dostanete sa z toho ale fakt vela vela odsavaj

gilly
3. feb 2011

@andrea0903 no celkom pekny rezim dna mate. Moj este doobeda celkom rezim ma aj v noci je to vpohode, ale poobede a vecer o nicom. Od obedneho spanku nechce spat a potom vecer zaspi az okolo desiatej ale uplne vynervovany. Ale tak snad sa to zlepsi. 😀

gilly
3. feb 2011

tak vcera sa nam akosi zhorsil reflux potvora 😠 - po kazdom papanie sme grcali aj tri styri krat a to bol pritom stale vo zvislej polohe. Tak snad je to len nejake prechodne obdobie

gilly
3. feb 2011

jaaaaaaj a este som sa chcela opytat ako je to s cokoladou a kakaom a medom pocas dojcenia? to nemozem vobec pocas celeho obdobia dojcenia alebo trosku mozem. Papam len bielu cokoladu ked mam chut, ale napriklad take granko rano si mozem dat? a caj s medom?

kvojtanikova
3. feb 2011

@gilly musis to vyskusat a uvidis. ja som zistila ze ked jem granko alebo cokoladu, ze sa jej zhorsia tie vyrazky na tvari, ale obcas si aj tak dam. med som uz mala tiez a nebola ziadna reakcia.pokial nie si nan alergicka nemalo by to vadit.

vera1132
3. feb 2011

ahojte , ak sa smiem opytať kolko vážia vaše babetka ? čo majú mesiac a dva týždne????

mamazuzu
3. feb 2011

@vera1132 moje ma 5 kg a mame presne mesiac a 2 tyzdne 🙂

bebaa
3. feb 2011

@vera1132 moj 6 kilov :D

bebaa
3. feb 2011

@kvojtanikova ako keby som to ja pisala 🙂 sme na tom rovnako, tiez po kupani, ma maly revy do desiatej....a potom zaspi :D

grenka
3. feb 2011

@mamazuzu vau to dobre a kojite?
@bebaa

shira_
3. feb 2011

@bebaa aj moj 😕

shira_
3. feb 2011

@grenka moj je iba kojený. ale je hrozne zlatý, dobre papá aj dobre spí, keď je hore, väčšinou v dobrej nálade. plačlivý a mrzutý býva dokopy tak max. pol hodinu dennea to doobeda. musím poklopať...bodaj by to tak zostalo...

grenka
3. feb 2011

@shira_ to super ma a potom kolko ti vazil pri narodeny?nas mal 3300g a uz mal 2 mesiace ale este nemame 5 kil 😕 😕 tiez dobre papa aj spinka,aj po 5 hod

shira_
3. feb 2011

@gilly ja trochu papám aj čokoládu, aj granko.. čaj s medom som tiež už pila, nič nebolo. malý má také drobé vyrážky na tvári, také drsné ale má ich stále, aj keď nejem "dráždivé" potraviny... nezhoršuje sa mu to ani nejak nemení. včera bol riadny mix..pikantná držková polievna, korenený steak, klobása, mandarinka, rajčina. čerstvé pečivo...predvčerom cesnakové langoše, aj polievka s karfiolom a brokolicou. dnes praženica.. malý je úplne v pohode. postupne pridávam a skúšam všeličo. tvárička nevadí, len aby bruško nebolelo.

shira_
3. feb 2011

@grenka mal 3900 53cm neviem čo je taký pažravý. ale moja mama sa smeje, že presne ako ja 😅

grenka
3. feb 2011

@shira_ hlavne je ze su zdravucky a priberaju aj moj aj tvoj 🙂

bebaa
3. feb 2011

@grenka ja kojim ale aj dokrumujem Nutrilonom...bo si nevytiahne tolko co potrebuje, alebo si odsavam aby som vedela kolko zje..

bebaa
3. feb 2011

@shira_ tolko vazi?

grenka
3. feb 2011

@bebaa kazdy den ho dokrmujes?co to pomaly taha?my sme sa zozaciatku aj hodinu kojkali 🙂

bebaa
3. feb 2011

@grenka ano kazdy den, nevytiahne si tolko kolko potrebuje, zaspova pri kojeni... tak si odsavam aby som vedela kolko zje, ale v noci kojim a potom musim davat aj nutrilon bo mi nespi dobre....