icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

fenkalili
11. apr 2010

Jeeeeej ahojte bambulky 🙂 čítam čítam, čo ste to dne pozažívali 😉 a vítam nové tehulky 😀 ja som skoro celý deň prespala, som jak mechom udretá... 🙄
balambi aj mňa svrbeli prsia, hlavne bradavky 😉 a teraz ma bolia tiež už len keď pritlačím, alebo keď si dám večer dole podprdu... 😉 ináč som zistila, že neviem vôbec spať na chrbte, ale na bruchu sa mi veľmi nedá, lebo ma tlačia tie prsia a keď príde bruško, tak to sa už nebude dať vôbec...cez deň ešte zvládnem aj na chrbte, ale v noci sa stále budím a tak. Dnes ďalšia prebdená noc a zas také divné sny, blééé
neviem, ako zajtra ráno vstanem do práce...
andelik aj ostatné tehulky, ten zázvor je na nevoľnosť fakt super, aj proti prekysleniu je dobrý, tak to skúste...dúfam, že vám už je všetkým lepšie a že ani hlava už tak nebolí illaria 😉
lauri neboj, nevadí, že nemáš príznaky, budeš šťastná tehulka, určite to bude dobré... 🙂

zahrika
11. apr 2010

a co pepermitovy caj? ja ho pijem na nevolnost 😒
vitam nove kocky inac 🙂

fenkalili
11. apr 2010

biela zázvor sa v tehu môže, ale samozrejme v normálnych dávkach...ja som pred tehu pila zázvoru veľa, lebo mi veľmi chutí, kupujem si normálne koreň v tescu alebo v bille, nakrájam ho na malinké kocočky, zalejem horúcou vodou a nechám luhovať asi 10 min. Potom, keď trochu vychladne, pridám veľa veľa citróna... 🙂 teraz pijem len jednu šálku (takú väčšiu 🙂) ráno...

fenkalili
11. apr 2010

aj pepermintový je na nevoľnosť dobrý, ale vraj s ním v tehu tiež treba opatrne...ale myslím, že to platí až pre vyššie štádia, lebo vraj brzdí tvorbu mlieka...no myslím, že taká šálka - dve teraz ešte nikomu neuškodí a fakt pomôže na žalúdok aj ten 🙂

aspinka
11. apr 2010

co sa tyka nevolnosti tak zazvor je vraj dobry ma ju aj aj caje v lekarni alebo ako to uz niekto odporucal nakrajat zazvorovy koren a zaliat vodou.
vraj pri velkych nevolnostiach gyndosovia predpisuju nejake lieky. alebo som na jednej diskusii citala o lizatkach na nevolnosti kuk sem http://www.docsimon.sk/tovar/gravipop-lizadla-1... ale netusim ci to pomaha vyzeraju ako lizatka mojej malej 😀
Mala mi dnes hovori ze sa jej v noci snivalo ze sme mali babatko a ja som oddychovala a ona sa onho starala 😀

marcelkatt
11. apr 2010

babulky mňa bolí brucho ako na menštruáciu, hádam to je v pohode.

balambi
11. apr 2010

ahojte tehulky a vítam nové 🙂 sa nám to tu pekne rozrastá 🙂

marcelka, aj mňa tak pobolieva bruško a aj mám vlhko, až mám pocit, že mrcha dorazila...

marcelkatt
11. apr 2010

Presne balambi, aj ja som myslela, že som sa pocikala, alebo mi prišla mrcha, no našťastie nie. Preto som dnes kúpila ten digitálny test a napísal mi tehu 🙂

kuriatko27
11. apr 2010

Ano sasettka tie zazvorove tobolky maju v lekarni,stoja 4 eura a je ich tam 20ks.mne uplne staci jedna na den a som v pohode. 🙂

aspinka
11. apr 2010

kuriatko ako sa tie tobolky volaju a kto ich vyraba

biela
11. apr 2010
biela
11. apr 2010

babule a ako ste oznámili svojim polovičkám a detičkám, že čakáte bábätko?

ja som to povedala Oliverkovi hneď ako som našla dve // a on to hneď vytáral manželovi keď prišiel domov z práce, že "mama má bábo", on to najprv nepochopil, ale pozrel sa na mňa a vyčítal mi to z výrazu tváre... 🙂
pôvodne som mu chcela odfotiť test do mobilu a poslať ako mms lebo som sa nemohla dočkať kým príde domov a ja mu to poviem. ale vydržala som to, že mu to večer poviem, a Oli ma predbehol 😅

aspinka
11. apr 2010

biela dakujem. my sme to malej este neoznamili aby sme sa neunahlili este je cas a ako malu poznam ta nepovie len to co nevie vsetko vsetkym vytara aj cudzim a my si to este chceme nechat pre seba 😀

illaria1
11. apr 2010

Ahojte, ja som si lahla do postele potom čo som Vám napísala že ma bolí hrozne hlava , spala som asi 2 hodiny a celkom ma aj prestala bolieť hlava, nedala som si žiadnu tabletku 🙂, hlava ma bolievala často aj predtým ale to vačšinou ked som prišla z práce domov , vystresovaná.
Ked čítam čo sem píšete tak ma chytí riadny strach niekedy, bola som nervozna ako to dopadne včera na vyšetrení a to som Vám napísala že povedal že je to v poriadku že má 1,5 cm- ...ale teraz som si tu prečítala že pokial nevidno biť srdiečko tak nie je nič isté 😢, a to čo je , to akože sa mám báť dalsie 2 týždne ? lebo až o 2 týždne idem na dalšiu kontrolu, normálne sa bojíííím... a okrem toho mám stále studené nohy a bojím sa že prechladnem od noh a niečo sa stane , bože toto sú stavy ,....ja už chcem byť bez bolestí bez stresov, kludná šťastná ...a takto vyzerám ako ofučaná stará žena , stále sa pozorujem 😢

illaria1
11. apr 2010

a u mna to bolo tak že som bola chorá a predpísali mi ATB , ked som si ich šla vybrať do lekárne tak som si hned aj kupila 2 teho.testy pre istotu že čo ak sa po dlhom snažení podarilo zamiesiť mimčo 🙂 , spravila som si test a asi po 1 hodine som si nan spomenula , skoro som odpadla // tam boli, hned som spravila dalsi ale na ten som si pockala a znovu // , drahému som to kričal cez celý dom že som tehotná 😀 , chudáčik ten bol taký v šoku že šiel kúpiť ešte jeden 3 😀 , ale nakoniec tomu uveril , a hned som to oznámila mojej mame , nevydržala som to a ž po prvej návšetve doktora ked mi z krvi potvrdili tehotenstvo som to nevydrzala a povedal 2 kamoškám a svokrovcom /budúcim/. ...

balambi
11. apr 2010

biela, to je zlaté 😀 som si topredstavila, ako to malý vykecal 🙂 zlatíčko 🙂

ja som to akosi podvedome cítila a tak som si 5.4.urobila test, som naň žmúrila, lebo som bola rozospatá a ked sa tam objavili // už sa mi ani spať nechcelo 😀 síce boli ešte slabé, ale boli tam. tak som ten test vložila do kinder vejíčka a dala to mm ako výslužku za šibanie. 🙂 a ked to otvoril, najskôr na to nechápavo pozeral, že čo to za somariny dávajú do tích vajíčok, začal ho rozoberať, tak som mu trošku pomohla 😀

biela
11. apr 2010

illaria, ver mi, že sa budeš stále báť, ja som si celé tehotenstvo odratávala každý zvládnutý týždeň za týždňom...
keď som úspešne zvládla 1.trimester, myslela som si, že už sa báť nebudem, ale stále som sa bála...
každá mamina, ktorá sa na svoje bábätko teší sa aj obáva, aby bolo všetko v poriadku, je to normálne.
len nesmieme dovoliť, aby sme sa viac báli ako radovali. predsa len, tehotenstvo je to najkrajšie obdobie, treba si ho užívať...

biela
11. apr 2010

balambi 😀
tak to si manžel vyšibal peknú výslužku. super. originálne.

biela
11. apr 2010

balambi, máš termín presne ako som aj ja mala pri Oliverkovi. aký mi vyrátali, tak som aj porodila. 🙂
teraz mi to vychádza na 14.12.

sasettka
11. apr 2010

no zajtra nabehnem /resp. mm nabehne 😀 / do lekarne po tie zazvorove zalezitosti, dufam, ze zaberu....

ja som to mm oznamila takym listockom, som napisala ako male dieta, ze teda ked vsetko pojde dobre, na Vianoce budeme traja....atak 🙂 a dala som mu to vedla na postel, bo este spal...aj s testom.....a on sa nie a nie zobudit, som ho musela prezvonit, nech uz konecne vstane 😀 ale potom vytrielil zo spalne vcelku rychlo 😉
ale zlaty bol potom....mi ukazal ten test, ze: a toto je vlastne co? 😀

illaria, vidim, ze aj tebe na bolest hlavy zabera spanok...nic ine nam asi neostava, ze? aspon si pospinkame 😅
a to negativne myslenie a strach nie je zrovna najlepsie....ani pre teba, ani pre babo 🙂 pekne si daj teple ponozky, pohladkaj brusko a ver, ze sa mu tam paci 😉

tehulka4
11. apr 2010

no koceny, mna tiez dnes priserne cely den bolela hlava..som myslela ze i ju roztrhne, ale teraz asi po 2 zemlach so sunkou to namojpodiv zabralo..🙂))

sasettka, asi ta sklamem,a le mne tie zazvorove veci absolutne nepomohli..ale tak mozno na teba to zaberie..🙂)mne pomahalo len to jedlo a jedlo..ozaj to tu uz niektora spominala, neni nic lepsieho na ranne nevolnosti alebo vecerne nez mat na nocnom stoliku susienky..ja som mala bebe keksy cokoladove a a parada.. 😉

balambi
11. apr 2010

jej, biela, tak Ty budeš mať doma malých strelcov 🙂
no, som zvedavá, ako mi to vypočítajú a ako to bude na koniec 😀 mohlo by to byť 12.12., to by bolo pekné, lebo mm je 10.10, ja 11.11. a mimi by bolo 12.12 😀

s tým vajíčkom ma to napadlo asi v stredu pred šibačkou, som si písala zoznam, čo kúpiť na šibačku a tak z ničiho nič ma to napadlo 😅 a normálne som si bola istá, že to tak bude. také vnútorné presvedčenie. 🙂 a to som sa tooooľko napremýšľala, ako to dám mm bvedieť, keď príde tá šťastná chvíľa 🙂

illaria, aj ja mám obavy, či bude všetko v poriadku, a verím, že každá, čo sme tu má obavy, ale potom si poviem, že musím veriť, že je všetko ok, lebo ak sa budem báť, aj tak nič nezmením...tak si to užívam a teším sa na piatok, čo povie dr....

biela
11. apr 2010

sasetka, tiež milé a originálne... 😉
Keď som čakala Oliverka, tak som mu to povedala hneď, že mi mešká MS, no museli sme čakať na testovanie, lebo bola veľká noc - ale v sobotu som nabehla do lekárne kúpiť test a kým som si ho robila, tak čakal pred WC, a ja som vyšla a povedala som mu , že to vyšlo, objímali sme sa a stískali a mne tiekli slzy ...
teraz mu to vlastne povedal Oliverko, ale som rada, že aspoň chvíľočku som mala také krásne tajomstvo...

tehulka4
11. apr 2010

jeeej balami, to je pekne napisane..ja som pri Oliverovi bola tiez stale neista a tiez som mala strach ale stale som si hovorila, ze teraz sa to podari a vsetko bude super...a to asi aj dost pomohlo, lebo keby som myslela na to, ze co by bolo keby bolo, tak by to bolo na odstrel..🙂 inak mame rovnaky TP, teda tak predbezne..🙂)

biela
11. apr 2010

tehulka, presne, najlepšie je niečo zjesť...
pozerám, že aj vy máte doma Oliho 😉

tehulka4
11. apr 2010

inak baby, klobuk dolu ako ste to povedali vasim chlapom..ja som bola vzdy evlmi netrpezliva a hned len co som videla aspon svetle // tak som to uz muzovi hlasila, co som sa tak z toho kazdy raz vytesovala.. 😉

tehulka4
11. apr 2010

biela, hej, to jedine u mna zaberalo a nikdy som negrcala...ale malo to aj nevyhodu ze som pribrala 27kg.. 😀 Hej, mame doma Olivera, len mame problerm s dalsim menom, lebo to uz sme mali problem sa dohodnut aj pri prvom.. 😵

tehulka4
11. apr 2010

biela a pozeram, ze tebe sa oliverko narodil v tend en na kedy mam ja predbezny TP co mi to tu vyratalo...🙂) samozrejme len o 3 roky neskor.. 😀 😝

biela
11. apr 2010

balambi, vidíš, Oliverko je strelec, ani som to zatiaľ neriešila, neviem čím je charakteristické toto znamenie...
držím palce, aby ti vyšiel ten termín. to by sme mali ozaj pekné dátumy narodenia. 🙂

biela
11. apr 2010

tehulka, no u nás to tiež chvíľku trvalo, ale hlavne z manželovej strany, ja som chcela hneď Oliverka, on sa s tým menom akosi nevedel stotožniť, chceli sme Katku alebo Oliverka. nevedeli sme, či to bude chlapček alebo dievčatko, až do 36.týždňa, to už sme nevydržali a doky nám povedal, že to bude chlapček , tak odvtedy sa mu manžel vždy prihováral ako Oliverkovi a strašne sa mu to meno zapáčilo.