icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

vera1132
26. feb 2011

@stardust ako ešte som nebola u dokiho, ale pri stolici mam trochu krv. tak nie som si istá. ale dakujemj

stardust
26. feb 2011

@vera1132 ak s tym nemas nejake vacsie problemy, stacia ti zatial tie kremy, ale ku doktorovi s tym radsej chod.

bebaa
26. feb 2011

@vera1132 nemozes ist na wc? alebo ako sa to prejavuje?? mne pomohli probiotika :PROBIO FIX.. lanove semienka, slivky, activie...a cipky...vsetko som kombinovala asi dva dni 🙂 a potom som sla... 😀 ale tie probiotika uzivam do teraz a fakt pomahaju...

shira_
26. feb 2011

@andrea0903 ja som pozrela, máš krásne tie babule, všetky tri. a malinká kolko váži? vyzerá teda super

andrea0903
27. feb 2011

@shira_ no 5100g a 57cm aktualne.....miesto mlieka mam asi smotanu

shira_
27. feb 2011

@andrea0903 no ty kokso. paráda 🙂

vera1132
27. feb 2011

@bebaa ako na wcko v pohode viem isť, len na stolici mam krv. a to ma niak znepokojilo.

vera1132
27. feb 2011

@stardust kúpila som si Faktu masť, a uvidím čo to spraví. a s tým by som mala isť ešte k ženskému? alebo už k obvodnému? je mi to také blbé sa pytať, ale budem sa citiť blbo, ale aspon niekto poradi 🙂 dakujem

stardust
27. feb 2011

@vera1132 ja som este stale v stadiu chystania sa ku vseobecnemu lekarovi 🙂 Co je blbe na jednej vypuknutej zilke na konecniku?

shira_
27. feb 2011

@stardust aj ja som si vytlačila pri porode zlatú žilu. nekrváca ale je to nepríjemné. zatiaľ čakám, ako sa to bude vyvíjať.... 😝

stardust
27. feb 2011

@shira_ keby bola zo zlata, vytlacila by som takych aj pat 😀 Mne sa dala do poriadku po prvom porode, tak uvidim, ako bude teraz.

vera1132
27. feb 2011

@stardust aj ty maš taký probém? ako nič neni blbé na vypuknutej zilke , len mne je to také blbé.ale skúsim najprv masť na to a potom ked nepomôže tak hor sa k dokimu.

stardust
27. feb 2011

@vera1132 hej, aj mne trci zila z konecnika 😒 Mne uz po dvoch porodoch nie je nic blbe na mojom tele... 😉

vera1132
27. feb 2011

@stardust mne ešte netrči, len ked mam stolicu, tak tam mam krv .

ivona2010
27. feb 2011

@vera1132
probiotiká a Avenoc masť,mne pomohla do 10 dní a som ok

ivona2010
27. feb 2011

ahojte žienky, od štvrtka sme hospitalizovaný v nemocnici, malý má zápal pľúc, chudiatko moje...ešteže som šla k lekárovi, bol bez teploty, plaču, nespokojnosti,len sa mi nezdalo ako dýcha
dnes už je lepšie, ale je to tu ťažké
ešte som neprečítala, čo ste tu riešili, zajtra sa k tomu hádam dostanem, ale hlavne Vám prajem zdravé detičky 🙂

shira_
27. feb 2011

@ivona2010 bože chudiatko malinké ☹ držím palce nech ste skoro doma.

f1
28. feb 2011

@kvojtanikova moj uz kak len 2x do dna. ja som o cesnaku citala, ze podporuje tvorbu mlieka a ze vtedy detom chuti lepsie,ale neskusala som- sice v podstate aj skusala, pretoze davam cesnak skoro vsade. rajciny len cherry a pepriku taktiez nie, pretoze sa mi z nej odgrguje cely den aj uhorku som jedla, pomaranc. z coho sa maly vyhadzal je pomelo, ale to som nejedla ani ked som bola tehotna. a ta kysla kapusta, tiez OK. maly je v poode. takze uz jem vsetko aj jahody.
skusila si espumisan??

f1
28. feb 2011

@ivona2010 dakujem. prajem skore uzdravenie.

f1
28. feb 2011

@shira_ ahoj moja to co citam, ze mas ruku v sadre. moj ty boze. tak to ta totalne lutujem. takze 3tyzdne budes urcite odstavena. chudatko. este ze muza mas doma!! prajem skore uzdravenie moja.

ivona2010
28. feb 2011

@f1 ja mám cesnak rada, hlavne ho dávam skoro do každého jedla, ale ešte som neskúšala a ani kapustu, ale asi vyskúšam...paprika to isté čo ty celý deň viem, že som ju jedla 🙂
skoro všetci tu píšu, že bežne používajú Espumisan, je taký účinný a je dobre ho stále používať? ja pijem zatiaľ len čaje...ale chlapci sú vraj nachylnejší na vetríky, tak pouvažujem, ak by sme začali mať väčšie problémy
hlavne nech sme už doma 🙂

kvojtanikova
28. feb 2011

@ivona2010 fuha tak takto skoncili Boriskove sopliky... Drzim vsetky palce nech ste cim skor doma, urcite ti chyba aj mala aj ty jej - ako to doma zvladaju? Dufam ze budete coskoro zase fit.

@f1 my uz sme s kakanim ako v tom vtipe o dedkovi co hovori lekarovi: "Pan doktor ja mam kazdy den stolicu o 5:00 rano." a doktor ze "ved to je vyborne taka pravidelnost" na to dedko povie" No hej, ale ja sa budim az o pol siedmej..."
Tak takto aj nasa Boruska kaka... vzdy pri tom vydava hrozne zvuky takze hoci mame budik na pol 7 vstavame ovela skor... ale teda na rozdiel od toho dedka z vtipu aj vstaneme... 🙂 🙂 🙂

shira_
28. feb 2011

@f1 dakujem.. mnohokrát som si poplakala, lebo som úplne neschopná, ked sa nakloním k malému hned sa usmieva, kope nožičkami, naťahuje ručičky, vie že ho idem zobrať..ale zistí že houby, ten zarazený ksichtík, že nejde mame na ruky, to ma normálne zabolí ☹ je aj mrzutejší, častejšie plačká, už sa tolko nececkuje ☹ teraz len od hladu, na nevyhnutný čas.
@ivona2010 ja dávam na noc, ťažko mi teraz posúdiť či pomáha. kojíme tak ako sa dá. na začiatku by bolo dobré aby malý ťahal mliečko smerom dohora, lebo veľmi strieka..a ku koncu zase opačne, nech mu tečie do pusy a stláčať prsník, aby vypil zadné mliečko, ktoré ho poriadne zasýti. lenže čo teraz narobím...malý pije tak, ako sa chytí..na začiatku sa dusí, nahltá vzduch, grgá, grcká, štikúta. skoro sa púšťa. potom bojujeme, aby sa znova chytil.niekedy aj plače. potom, ked sa chytí a chvíľku pije, pri pomalšom toku mliečka zaspáva, skôr než poriadne vytiahne to čo treba. spánok netrvá dlho lebo sa začne chudák skrúcať, škŕka mu v brušku. takže ten espumisan aspoň čo-to zachráni. inak by bola lahká pomoc, zlepšiť kojenie, len treba dve ruky 😠 ja tiež pijem čajíky... a snažím sa nájsť nejaký spôsob, aby sa napapal v čo najlepšej polohe. v noci ked pije v spánku, je to lepšie.
@kvojtanikova mne nekakáva, od pondelka do piatku nič, v piatok naložil strašné veci, odvtedy zase nič 😀 iba prdí 😀

ivona2010
28. feb 2011

@shira_
@kvojtanikova mi kakáme skoro do každej plienky, vy ste tu písali,, že už detičky tak nekakajú a my stále 🙂 ale papá-tak kaká
zajtra máme kontrolné odbery a máme 3x inhalácie s Ventolinom, doktorka mi ho napísala už v pondelok na poradni, ale sme ho nedávali, ked na príbalovom letáku písali od 2 rokov, som sa bála...ale...možno by sme tu dnes neboli, ktovie?

kvojtanikova
28. feb 2011

@ivona2010 to uz teraz zbytocne budes rozmyslat ze "keby som mu to davala tak by mozno vyzdravel skor..." netrap sa uz, hlavne ze mu je lepsie a neboj sa coskoro vas pustia domov. Ja by som sa tiez asi bala to davat, tiez citam pribalove letaky. Ja sa napriklad bojim malej vytlacit ten pupak po ockovani, vidim ze tam ma este vnutri hnisave lozisko ale bojim sa jej to silno stlacit lebo ju to potom boli. Tiez keby som to bola urobila hned pred tyzdnom ked jej to prvykrat prasklo, mohli sme mat pokoj. Takto jej to kazde 3 dni znovu hnisa...

andrea0903
28. feb 2011

@kvojtanikova ja to netlacim vobec a chodime s tym kazdych 7dni na plucne tam to urobia a my len zasypavame nam to aj zakazali tlacit

ivona2010
28. feb 2011

@kvojtanikova no vidis ake sme 🙂
tu inhalujú s Ventolinom o stošesť
dávaš jej na to framykoin? al. aspoň potierať liehom...
chodievate von, je teraz krásne, ale vnímam to len cez nemocničné okno a teplo v izbe a myslím, že budeme mať ešte nejaký čas rekonvalescenciu, budem mať obavy, aby malá niečo nedoniesla zo škôlky, nebola som taká, ale teraz trošku budem, už nech je tu jar

shira_
28. feb 2011

@ivona2010 @kvojtanikova aj mne kakal denne, až ked mal 8.-9.týžden zrazu prestal. po očkovaní ani stopy.. ževraj pojde v 3 rokoch na tuberkulínový test a ked bude treba, zaočkujú ho znova. tento týžden sa strašne zmenil, začal chytať cielene veci- zatial hlavne oblečenie,deku, kožu na mne, tenkú hrkálku.. snaží sa otáčať na bok, drží hlavu a ťahá sa hore. v kúpacom kýbliku skáče a špliecha.
odkedy mám s tou rukou,je to zlé... malý často reve, nevie večer zaspať. zo dna na den horšie. muž je unavený a zúfalý, že to nezvláda. najlepšie sa ukludnil mne na rukách alebo na cecku, ja som ho večer upokojila a uspala. teraz je všetko v háji, neviem ho chytiť,nosiť. malý mi reve aj pri cecku vela krát ☹ trvá to kým sa upokojí a napapá... a spí hocijako zase 😠

kvojtanikova
1. mar 2011

@shira_ dufam ze sa ti to coskoro zahoji, aj tak ta obdivujem ako to s manzelom zvladate. Ozaj maly ma to ocko uz uplne OK? My sme boli vcera na ocnom, ale vraj Boruska asi nema ten upchaty kanalik, iba daky zapal ci co, tiez nam dali Tobrex kvapky aj mast. Teda ale ked jej to tam postlacala az sa jej viecko obratilo naruby, mi nebolo vsetko jedno... Ale predstav si, mala to komplet prespala 🙂
@ivona2010 u nas inhaluje ventolin(seretide) denne maly, kedze ma nabeh na astmu, on zacal ked mal asi 2 roky a aj vtedy sa mi to zdalo priskoro. Malej ten pupak natieram liehom a zasypem framykoinom, uz dufam ze to bude OK lebo uz to ma len trosku tvrde. Dnes sme mali ist do poradne ale je zrusena kvoli chripkovej epidemii, takze ani neviem kolko mala vazi a meria.
A uz je Barborka aj pokrstena - len co sa mi podari najst kabel od fotaku, prilozim aj nejake fotky.

andrea0903
1. mar 2011

@ivona2010 inak mne Ventolin baby mali od narodenia mali sme taku nasadku na tvar jak ked sa kyslik dava a do toho sme to striekali a to mali od alergo predpisane...........inak ten
@kvojtanikova pupak sme aj my cistili liehom a sypali ten framykoin a na plucnom nam zakazli lieh davat aj ked nechapem preco ked ina dokina kazala davat aj to aj to.......a potom si vyber 😀