icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

shira_
10. mar 2011

@kvojtanikova ano deti sú rozne ja som mojho najprv naobliekala a len sa potil chudák tak som uberala až kým nebolo dobre. ja som práve namiesto tej perinky dala spací vak a zakryla ešte paplónikom, je to ok. bez spacieko vaku sa mi úplne odkope a to mu je už potom zima. ale ty to chceš asi na deň, že? potom veru radšej viac vrstiev, nech neochorie chudiatko ešte viacej...

ivona2010
10. mar 2011

@kvojtanikova ahoj ja mávam malého v zavinovačke hlavne na noc a spinkanie, ale inak len zakrytého teplučkou dekou...doma máme 22-23 st.
najnovšie zasa kýchame, už sme chceli ísť konečne von, tak to zasa odložíme aspoň o dva dni...malá bola nachladnutá, uško aj hrdielko ju bolelo, tak sme zasa nachytali, lebo sme len doma medzi našimi, zatiaľ nič hrozné, iba kýchanie aj ja aj malý, bože už nech je teplo
inak zvlhčujeme vzduch a pridávam majoránkový olej z Egypta, ten sme si doniesli toto leto, lebo som tam hrozne kašlala a to som bola v 4. mesiaci, asi mi robila zle klimatizácia a teplo, v izbe sme ju používali na minimum, ale v reštike, kde sme chodili jesť sa tomu nedalo vyhnúť a oni nechladia ale mrazia 🙂

ivona2010
10. mar 2011

@shira_ ja tak ako som písala...cez deň máme body a ešte jedno tričko navrch a na nôžkach nechýbajú hrubé ponožtičky, ale nad ránom, ked má vystrčené ruky, tak ich máva studené

kvojtanikova
10. mar 2011

@ivona2010 no ale co ma oblecene pod tou dekou? lebo mne stary stale hovori ze ju babusim, lenze on je taky teplomilny ze chodi doma len v tricku a trenkach , ja mam na sebe teplaky, tielko, tricko dlhy rukav... A uz neviem ci som ja precitlivela alebo stary otuzily...

ivona2010
10. mar 2011

@kvojtanikova no tričko a trenky, to ako keby si o mojom písala 😀
body a jedno bavlnené tričko navrch, hrubé ponožky

kvojtanikova
10. mar 2011

@ivona2010 a nohy ma hole? okrem ponoziek nema nic?

ivona2010
10. mar 2011

@kvojtanikova má poludupky al. tepláčiky tenké

kvojtanikova
10. mar 2011

@ivona2010 no, aj moja ma tak, teplacky a ponozky. Asi ju teda obliekam dobre, take male babo. Ved v najhorsom pripade po odstraneni perinky este jednu vrstvu pridam, a postupne budem odoberat ako sa bude oteplovat.

ivona2010
10. mar 2011

@kvojtanikova dnes som malému dala na ponožky ešte také štrikované capačky, čo sme ešte ja s bráchom nosili 🙂 nech má nožky v teple, neviem malú som moc nebabušila a narodila sa na konci septembra a vôbec nebola chorá až v škôlke

shira_
10. mar 2011

@kvojtanikova podla mna ju obliekaš dobre. inak ja doma nosím len tielko a tenké tepláky 😕

slniecko_z
11. mar 2011

@kvojtanikova ahoj to este pouzivas perinku? my sme ju vyuzili asi len na dva tyzdne od vtedy sme len tak.

kvojtanikova
11. mar 2011

@slniecko_z no, my este perinku normalne mame, ona je bez nej dost mrzuta. Ved prave preto neviem ako to mam riesit, rada by som ju uz odlozila, ale ked jej ju nedam, furt vresti a nevie dobre zaspat.

slniecko_z
11. mar 2011

@kvojtanikova no mne prave v nej nechcela byt no neviem ako oducit od perinky veru

ivona2010
11. mar 2011

@kvojtanikova ale nič neodkladaj, ked jej je v nej dobre, aspoň na spinkanie...trčiace nožky prekry dekou, spokojnosť nadovšetko 😉
inak som chorá, od včera ma bolí hrdlo a mám nádchu, tak zasa čosi, len neviem ako s malým, ked on sa v noci ku mne túli a tak spinká ako zarezaný a vždy sa ukľudní, ked mu dám ruku , tomu sa nevyhnem, dúfam, že bude ok

kvojtanikova
11. mar 2011

@ivona2010 No, asi budem musiet este perinkovat... Inak dnes sme boli na kontrole na ocne a asi sa fakt nevyhneme tomu preplachovaniu kanalika - este mila doktorka, ze "vezmite si plienky, mlieko, tam sa dlho caka, a niekoho komu nebude dietata luto..." Tusim to bude hrozne. Teraz mam vysadit tie kvapky a cakat tri dni a ak sa este objavi hnis, tak by sme isli na ten zakrok vo stvrtok, lebo len vtedy ta doktorka vraj robi.
Aj nas Matej sa stazuje ze ma "zapal v hrdle", a dozaduje sa nejakeho "sirupu z reklamy kde ukazuju ohen a pilku..." zeby septolete? Som kupila pre istotu jablkove septolete a jahodovy Junior Angin, tak uvidime, ktore z toho bude ochotny cmulat. Doteraz nikdy nic take necmulal, vzdy sme so "zapalom v hrdle" skoncili na ATB, tak dufam ze tentokrat to porazime🙂

ivona2010
11. mar 2011

@kvojtanikova chudiatka male tie naše detičky....ja som dala Dianke Tantum Verde, Septolete som kedysi cmúľala ja a moc mi nechutilo, Junior Angin nepoznám
to čakanie v nemocniciach je hrozné, ale snad by vas mali s malou uprednostniť , nie?
ja som ko a aj maly je dnes mrzutý a to som myslela, že si s ním poležím cez obed, kým príde malá zo škôlky, cez obed zvykne dlhšie spinkať, ale dnes veru nie

motylikova
11. mar 2011

zdravíme vás všetky - ja a moja Margarétka 🙂
pozerám že máte krásne detičky, nech sú všetky zdravučké hlavne 😉

chcela som sa opýtať, dúfam že nebudem veľmi opakovať v téme.. ak áno prepáčte.. očkovali vás už na 3 mesiace?
nás to teraz čaká (síce až v 4 mesiacoch) ale veľmi sa bojím.. minule som nanešťastie videla dokument o vedľajších účinkoch a pod..
myslíte že sa to dá odmietnuť? aký máte názor na odmietnutie povinného očkovania?

a ešte niečo sa chcem opýtať, nosíte sa tu niekto? a ak áno, aký nosič používate? 😵 😵

slniecko_z
12. mar 2011

@motylikova ahoj nas uz ockovali a nemala ani len horucku, teraz je to dobre ked mi ockovali takto maleho tak mal hurucky a bol zly ale teraz pri malej uplna pohodicka, ja neviem co vsetci s tymi ockovania mate vsak to nie je nic hrozneho a keby to skodilo tak to asi nerobia nie ? Nic sa neboj trosku si mala poplace a za chvilu ani nebude vediet ze jej daco robili len ked prides domov tak jej to natrii octanovou mastou a dacim previaz nech sa jej hrcky neurobia a to je vsetko.

shira_
12. mar 2011

@motylikova ahoj, aj ja bojím očkovania, nás čaká o dva týždne, lenže keby som mala neočkované dieťa, bojím sa omnoho viac. očkovanie je velmi dôležité a iba vdaka nomu sa znížil výskyt týchto chrob na úplné minimum. tetanus dostane neočkovaný človek velmi lahko, záškrt, obrnu, čierny kašel by som tiež u svojho dieťaťa nechcela a ked som videla 2ročné predtým zdravé dieťa, ako zomrelo behom noci na pneumokokovú sepsu, stačilo mi na celý život, vtedy sa ešte neočkovalo proti tomu... to že má dieťa po očkovaní horúčku a zle to znáša, mi príde proti tomuto ako velmi mizerný argument. ja len dúfam že očkovanie u nás dobre dopadne a že tomáškovi nič nebude. všetci si prjeme zdravé a spokojné detičky, len človek dopredu nevie....
ja mám babyvak, ten mi je nepohodlný lebo ma tlačí na pleci ale tomáškovi sa páči a mám aj manducu, tá je pre mňa veľmi pohodlná a malý mi tam zaspí po pár krokoch. šatku nemám, netrúfam si na to zatiaľ, ale ked budem mat druhé bábo chcela by som ho nosiť od narodenia v šatke.

motylikova
12. mar 2011

@slniecko_z ďakujem za odpoveď, mám s tým očkovaním toľko to, že mojej neterke sa po TBC urobili po celom tele uzlin a z rany jej pol roka vytláčali hnis - zaujímavé je, že v ČR toto očkovanie nebude povinné:
http://www.slobodavockovani.sk/news/v-cesku-def...

a nemala som na msli nežiadúce účinky ako teplotu a mrzutosť pár dní... ale bohužiaľ v mojom okolí sa vyskytlo omnoho horšie niečo... trvalý následok 😔

ak sa vám chce, len kvôli názoru - oplatí sa táto prednáška istej odborníčky..
http://www.auria.sk/blog/ockovanie-zmysel-ci-ne...

len v rámci toho, že pre mňa v nej bolo dosť veľa noviniek, a to roky študujem na VŠ biológiu 😲 nemôžem povedať, že nedám dcéru zaočkovať -
@shira_ , ako vravíte, bála by som sa mať ju nezaočkovanú na druhej strane...

v podstate je to ako medzi mlynskými kameňmi, keď chce matka pre dieťa to najlepšie..

veľa zdravia prajem 🙂

ivona2010
12. mar 2011

@motylikova úplne s tebou súhlasím, pracovala som s očkovacími látkami a je to medzi mlynskými kameňmi, aj ja mám obavy...v CR je TBC od minulého roku zrušené...TBC je takmer úplne eliminované, myslím, že by malo byť očkovanie zrušené a iba pripraviť lekárov 1. kontaktu na horší či ťažší priebeh ochorenia v ojedinelých prípadoch
v pokrokovejších krajinách ako Nemecko, Francúzsko majú povinné len 3 očkovania a ostatné sú na zvážení rodičov...
najmä, čo sa týka novodobých očkovacích látok...no neviem, už nás budú očkovať snáď proti všetkému...ale predsa len, zasa keby sa našim detičkám niečo stalo, neviem, či by sme si nevyčítali, že sme nezaočkovali....

ivona2010
12. mar 2011

dnes sme boli 1x vonka a malý prespal 3 hodiny, už som sa bála, či nebude prekysličený 🙂 bolo krásne, pohrabkali sme záhradu, povysávali auto, bol najvyšší čas, tatino na to kašle, ja ked som chodievala do práce autom, mala som ho vždy čistučké 😉 Dianka bola vonku celé doobedie a len teraz prišla dnu a pozerá Harryho Pottera

kvojtanikova
12. mar 2011

@ivona2010 fiha a to sa neboji? Ved tento Harry Potter je uz dost brutalny ako sa tam biju s tym hadom na konci - Matej by urcite vyvreskoval zo spanku. Minuly tyzden sme este pozerali, ale ku koncu som mu to uz tiez zrusila.
Ja teraz aj tak pozeram len TA3 spravy, moj brat je v Japonsku a dost mame o neho obavy, zatial je OK, ale ktovie co este bude a teraz ten vybuch na jadrovom reaktore... Dufam ze to nebude mat nejake nasledky ako Cernobyl, on je odtial mozno iba nejakych 300 km...

motylikova
12. mar 2011

@ivona2010 presne ako vravíš..tak len si držme palce nech je všetko ok..inak aj my sme dnes vonku prespali plno hodín,nič netrápilo-plienka,hlad..hlavne že môže byť na prechádzke 🙂

ivona2010
12. mar 2011

@kvojtanikova
no pozerala asi pol hodku a už spala 🙂
fúha, nechcela by som byť v Japonsku a nechystá sa domov? on tam žije? alebo pracovne?

shira_
12. mar 2011

@ivona2010 no neviem...v robote u mojho muža mali minulý rok prípad tbc, chlapík na to zomrel, všetci z roboty museli ísť na vyš. bol z toho slušný poplach. ked som bola na vš, tiež bolo tbc, aj potom uzavreli nejaké miestnosti a dezinfikovali 😠 ja by som sa nespoliehala, že nie je...

kvojtanikova
13. mar 2011

@ivona2010 no moj brat je tam z roboty na nejakej stazi alebo co, oni normalne ziju v Portugalsku so zenou a detmi, ale on casto takto cestuje kade tade lebo robi na nejakom projekte, a casto robi konferencie pre ostatnych vedcov. Bol uz v Kanade, Thajsku, Australii a tak. Ja by som tiez na jeho mieste sla naspat, ale on vraj nechce robit paniku, navyse ma uz kupene letenky na 23.3. ako mal ist domov povodne a to su dost drahe letenky. My mame o neho strach lebo vies, radiacia nie je ziadna sranda, teraz to je akoze nic, ale nasledky tak o 5-10 rokov... Este ze uz ma 2 deti, no ale ma len 33 rokov takze ziadna vyhra ak by sa mu nejako zhorsil stav o par rokov. Japonci tvrdia ze nevybuchol priamo reaktor ale iba nejaka para, takze dufam ze to nebude nic vazne, len aby to bola pravda, lebo v dnesnej dobe by ma vobec neprekvapilo keby zamerne klamali aby nevyvolali paniku.

@motylikova mas velmi krasne motto pri profile, velmi sa mi paci. Co sa tyka nosenia - my sme skusali babyvak, ale nejako to nie je pohodlne ani pre mne ani pre malu. Obcas nosime v klokanke, ale vacsinou len tak na rukach. Chcela by som Manducu, o tej citam len same chvaly, ale je pre mna dost draha, navyse kedze mam problemy s chrbticou, dlho by som ju aj tak nenosila. Uz teraz mi je tazka a to ma len cosi vyse 5kg. Manzel by ju nenosil lebo je cele dni v robote a cez vikend maka v zahrade.

motylikova
13. mar 2011

@kvojtanikova dakujem 🙂 nasa margaretka babyvak zboznuje, ja so skoliozou uz menej, najma ked teraz uz aj my mame vyse 5kil. Manducu som skusala, je skvela, ale vazne draha, este aj po bazaroch. Mne odporucili super alternativu, african baby carrier, co predava jedna velmi mila pani, a za 65eur. Porovnatelny s manducou, len podla mna krajsie modely 🙂 a pani nam pribalila africke uspavanky, velmi pekne. Tak sa teraz nosime, len kazdy na nas nejako cudne pozera a pocuvame ze jej tam musi byt zle a pod 🙂 a mne sa nechce vysvetlovat ze princezna hned da najavo ze je nespokojna s niecim 🙂

kvojtanikova
13. mar 2011

@motylikova jeeej dakujem za tip, o tom african carrieri som este nepocula ale teraz uz googlim a nevyzera to zle. Skusim predat babyvak, kedze ho nepouzivam, a mozno by som si mohla kupit tento nosic. A dava sa do toho babatko lahko? Lebo napriklad aj do klokanky kym ju natrepem... Odkedy si tam Margaretku zacala nosit? Lebo tam pisu ze najlepsie je to od 3-4 mesiacov, nasa ma este len 2 a tyzden..

motylikova
13. mar 2011

@kvojtanikova no my sme mali aj klokanku,vlastne este mame,podla mna strasna vec. K africanu,zalezi od baba,nasa drzi hlavku pekne,velmi skoro zacala, nosime ju od mesiaca cca. Neviem ci vobec mesiac mala 🙂 velmi sa jej paci v nosici, zacinali sme po 15minut viackrat denne,teraz sa stane ze zaspi a aj 3-4 hodinky sa ponosime..na nakup alebo prechadzku..dava sa mimoriadne jednoducho don,nosic zapnete okolo pasa,malu vezmete do narucia,najprv,ked je malicka,nozky do tvaru zabky,neskor aj von na siroko,a potom popruhy cez ramena,fakt 3minutky aj so zapnutim spony na krku a dotiahnutim popruhov pod pazuchami,a zvladnete to v pohodme sami dvaja 🙂 myslim s babom ;) pani je velmi ustretova,odpovie na akekolvek otazky,ako ju do nosica obliect a ako nosit,neplatili sme ani postovne,cd uspavanky boli gratis. Ak sa rozhodnete, pokojne povedzte ze ju odporucila zuzka s margaretkou, ze su veeelmi spokojne 🙂