V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
@shira_ presne, mne sa tiez velmi pacia satky, ale ja navyse nie som velmi sikovny typ, viem si predstavit ako ja akurat tak niekde vonku zablatim pri viazani 🙂)
s africanom som velmi spokojna najma kvoli rychlemu nasadeniu a spokojnosti drobnej 🙂 a navyse, mne sa to aj paci, ja mam skor sporoty styl mody ako elegantny 🙂
tak to je uz dobry medvedik Tvoj syncek, nasa ma 5200g a uz je co nosit oproti porodnym 2800g 🙂 🙂
@motylikova tak to ti ale poriadne pribrala, bola taký malý chrústik. ja som nešikovná, ani do babyvaku neviem dať dieťa poriadne a problémy mám aj s vlastným šálom 😀 a štýl mám tiež skor športový takže nevidím využitie...skor do budúcna, ak by som mala dalšie bábo tak by som ho v šatke nosila po byte,keby bolo treba. teraz som nosila málo, tomáško bol spokojný aj položený.
@kvojtanikova ako malá s očkom? včera som bola so známou a jej synovi preplachovali kanálik 2x a ATB jej dali vraj ked mu to budú preplachovať, aby nezaniesli infekciu hlbšie, to sa mi nezdá, takto to povedať
a brat? dnes som počula, že namerali zvýš. rádioaktivitu aj v Tokiu, čo je okolo 200 km....je to tam hrozné, my si to ani nevieme predstaviť
@ivona2010 no v tom Japonsku je to uz hrozne, a moj brat stale nemoze ist domov. On je v Tachikawe, to je tiez cca 200 km, hovoril. Uz sme sa s tym nejako zmierili, ale bojim sa ze ak by ho oziarilo a pride domov k detom, ci to nejako nemoze ublizit aj im. Ma dvojrocnu dceru a stvorrocneho syna.
Malej to ocko stale hnisa ale uz len trosicku, takze cakam, lebo to podla mna teraz moze byt aj z toho ze ma trosku sopliky, aj malemu to zvyklo cez oci prerazat ked mal sople. Inak ten je tiez so mnou doma, stale mu davam ten Juniorangin a Mucosolvan sirup, ale furt kasle a rano do takej deviatej vysopli vela zlteho sopla, potom uz len priesvitny. Na mna tiez tusim cosi lezie, no uplny lazaret budeme mat zas doma. Len dufam ze mala uz nic nechyti, uz jej len raz za den odsajem sopliky aj to uz skoro nic nejde. Vcera sme boli na neurologii, tak som im vravela ze vobec nechce dvihat hlavu ked je na brusku, napisali diagnozu Svalova hypotonia, ale zatial bez rehabilitacii, v maji zase na kontrolu. Dnes ideme na nozicky na kontrolu, tak dufam ze aspon tam uz nebude treba chodit.
dnes máme poradňu, som zvedavá koľko malý pribral, ked bol choručký možno menej papal, pretože sa ma stále to v nemocnici pýtali, ale keby aj menej, tak ho je dosť a je spokojnučký
@shira_
@motylikova ten african vypadá pohodlne pre oboch, tiež zvažujem niečo na nosenie, ale obávam sa kvôli chrbtici, do koľko kg je nosnosť?kedysi sme mali klokanku, ale vôbec sme nevyužili, nevedela som tam malú dať, aby som cítila, že jej je tam fajn
shira aj ty máš problémy s chrbticou?
@kvojtanikova je to ťažké s detičkami, ja sa bojím aj povedať, že malý je ok, ked sa ma pýtajú, v piatok som si aj poplakala, bola som zlomená, všetko ma bolelo a najviac som sa bála, že malý zasa niečo chytí, stále len načúvam ako dýcha...inak Dianka je myslím ok,v nedelu ju zobrali kúpať sa do rajeckých teplíc, akurát chcem, aby jej svokra pozrela to uško, aby sme niečo nezanedbali
...ja keby som bola na mieste ľudí z Japonska a mala by som ku komu ísť mimo štát, určite by som to využila a zvlášť kvôli deťom
malá ti hlavičku aspoň na sec. zdvihne, nie? to sa spraví...
už nech je pekne teplúčko a tieto choroby zmiznú 🙂
@kvojtanikova to japonsko je hrozné niečo... brat ked je 200km by mal byt ok, ale celá krajina musí byť tým postihnutá a ešte roky bude. japonsko to bol pre mna taký scifi štát v ktorom všetko majú a všetko je dobré a supermoderné a vidíš ☹ dúfajme že sa už nič horšie nestane, najhoršie by bolo to ožiarenie 😒 najlepšie keby mohol ísť tvoj brat odtiaľ preč 😒
@ivona2010 chrbtica moja je bieda, musím dávať velký pozor, hlavne na krčnú aby ma neseklo, bolesť ako sviňa, ale musím poklopať asi rok už nebolo nič hrozné, ale to asi preto, že som sa v tehu šetrila. ja mám ten nosič do 20kg, klokanka je o ničom ja som chcela niečo zdravé pre nožičky a chrbátik malého, nech je to riadne podopreté. toto je ozaj jednoduché, rýchle...ešte som nebola na dlhších pochodoch, ale hned ako pojde dole sadra už ma nič nezastaví, hned ako sa budem vedieť sama zapnúť.
@ivona2010
@shira_ tak sme boli dneska na nozickach a tie mame super. Povedal ze mame este do polroka balit cez den, ale ze nozicky ma ukazkove, uplne zdrave klbiky. Potom som rovno zobrala Mateja ku lekarke, dala mu nejake ine kvapky na kasel a do nosa, a Barborke urobila poradnu, tak ma uz 60 cm a 5500g. Riadna buchta. A to ju uz ani nedokrmujem, iba obcas ked jej chcem dat probiotikum tak jej spravim 30ml mliecka a v tom to rozpustim, lebo kym vyberiem odsavacku, umyjem ju... takto to uz mam raz dva hotove. Mliecko sa mi pekne rozbehlo odkedy som zacala brat homeopatika- velmi som tomu neverila no ale zobudzam sa s mokrou nocnou koselou, normalne nechapem.
a este som zas pozerala ten African carrier a fakt sa mi to paci. Idem skusit predat klokanku aj babyvak a ked budem mat peniazky, hned to objednam.
Prave citam mail od brata - podarilo sa mu presunut na ostrov Hokkaido, tam sa vraj nic nedeje. Tak hadam to bude ok.
@kvojtanikova takže máš baliť naširoko do pol roka cez deň?
nepozerala si tie probiotiká, čo som ti písala? nemusíš rozpušťať v mliečku, len kvapkátkom kvapneš pred kojením
my tiež ok na poradni, Borisko má 5560g, dĺžku nám ešte nemerali, hlavička 38cm, bolo nás tam veľa, tak sme hodinku čakali, teraz spinká vonku od 14tej
pýtala som sa doktorky na ten šelest, kt. počul dr.ked sme boli v nemocnici, ale ona povedala, že nič nepočuje, že to mohlo byť spojené s tým zapalom plucok a srdiečko bolo namáhané, takže kardiologiu neriešime
budúcu poradnu máme mať očkovanie, ak bude pliecko s tbc zahojené
@ivona2010 hej tak mi povedal ze mam balit. aj my budeme uz mat ockovanie, ideme tam 5.4. Tie probiotika urcite kupim len chcem teraz dominat tieto. Stali skoro 9 Eur tak ich nechcem vyhodit. Stary take neje a maly ma probiotika Macik - malicke maciky chutia ako biela cokolada. To je fajn ze uz ten selest Borisko nema, hadam sa to uz nevrati, drzim palce.
@kvojtanikova @ivona2010 pekne rastú detičky 🙂 nám kázali baliť naširoko do 4.mes. a potom kontrola, tiež doktor hovoril že sú ok ale ja balím radšej poctivo, ked som čítala tuto na koníku tému o pavlíkovych remienkoch a problémoch s klbikmi, zľakla som sa riadne. niektorí dokonca vobec nekážu baliť na široko, ked sú dobré klby. každý inak hovorí. ale radšej teraz, kým nám deti nebehajú, ako niečo zanedbať. my sme boli aj na kardio pre šelest, o pol roka kontrola, šelest mu nič zlé nerobí, len tam má také vlákno cez ľavú komoru tak to počuť. nabudúce mám doniesť moč, kúpila som tie sáčky ale zatial som nerozbalila, netuším ako to použiť.
dnes bolo u nás 19st. tak som malého zobrala v nosiči, chcela som ísť trochu do terénu. šlapali sme skoro dve hodinky, celý čas spal, zlatučký bol.
mne tiež robia homeopatiká zázraky na mlieko, na začiatku som to brala a musela som prestať, aby som nebola stále v mokrom, teraz si dávam ked mám pocit že ubudlo mliečka a hned sa mi zvýši produkcia tak je dobre. baby niektoré píšu že okolo 3 mes.býva laktačná kríza tak dúfam že ma to obíde. prečo dávate probiotiká? bolieva malých bruško? tomáš mi začal kakávať iba každú sobotu 😀 ale prdí ako starý chlap 😕
@kvojtanikova chvalabohu že sa ten tvoj brat presunul..
@ivona2010 ano, je pohodly, ja mam dost tazku skoliozu a malu mam v pohode aj 3 hodiny bez bolesti na sebe .)
nosnost je velka, taka aku podla mna malokto vyuzije, lebo neviem neviem ci uz take 4 rocne sa bude nosit 🙂) (tusim okolo 20kg je nosnost)
odporucam http://www.abcdeti.sk/
dobre info, velmi mila a spolahliva pani 🙂
@shira_ no teda ma to ten tvoj Tomasko dobre naplanovane s tym kakanim, aspon vas to nikde neprekvapi na navsteve/nakupe..atd. 😀 😀 Ja davam probiotika kvoli imunite - 70% imunity je v brusku, takze sa mi to zda ako dobre riesenie. Maly nechce Actimel ani Activiu tak sme vymysleli toto. To balenie je na 20 dni, tak bud davam kazdy druhy den jedneho medvedika alebo to vyberieme za sebou tych 20 dni a potom dame pauzu. Malej davam probiotika kvoli tomu, ze uz brala 2 ATB - jedny ona a jedny cez moje mlieko co som ja mala ten Rovamycin, a ma aj zle pecenove testy tak nech sa trochu zregeneruje aspon v brusku.
No, ten moj brat, ti poviem aj my sme vsetci radi ze sa aspon presunul na druhy ostrov, dufam ze tam mu uz nic nehrozi, ze uz nebudu dalsie otrasy alebo co. Fakt pocitame dni kedy uz bude moct ist domov.
Este k tomu mlieku - pred homeopatikami som skusala este hroznovy dzus. Poslala som pon stareho do Tesca a on pride a cely smutny vravi "ty, pocuj, ja som si to az pri pokladni vsimol, ze to nie je cisty hroznovy ale zmiesany s grepom, aj ked to nechapem, lebo na obrazku grep nie je, ale aha, tuto pisu WHITE GRAPE...." 😀 😀 😀 😀 Akoze ja viem, ze nie kazdy vie po anglicky (ja som ucitelka AJ), ale toto ma taaak rozosmialo...
@kvojtanikova no veru po atb treba probiotiká.. ja pijem preventívne actimel, malému nedavam zatial nič, ak má imunitu po mne, čo dúfam, tak by mal byť ok , ja som chorá raz za uhorský rok... naposledy som mala chrípku ked bola tá zlá, prasacia či aká, odvtedy nič.. hrdlo ma nebolelo roky rokúce, max. nádcha ... s tým džúsom si ma pobavila 😀 😀 😀 inak keby sa tomáško nečakane pokakal, to ani nezistíme, on si leží akoby nič
😀 v utorok by mi mali dať dole sadru, už som z toho na nervy, muž má už tiež toho dosť, musí byť stále pri nás, nevyspatý je, zlý jak pes 😀 ja radšej nerýpem, že pre ženy je normálne, že robia všetko a vstávajú v noci 😀 lebo ked mu poviem, tak sa hned ohradí, že ja bežne nerobím všetko, on mi predsa pomáha 😀 😀 chce ísť na ryby a nemôže ale dnes už ho asi pošlem lebo mi tu vybuchne. ked mi malého položí na gauč do babyvaku, možem ho potom aj poprenášať, nakojím v núdzi tak že si lahnem alebo nakloním nad neho...najhoršie je že odgrgnúť nevieme, len ho pretočím na bruško a podložím plienku.. nejak vydržíme pár hodín 😒
ja som dostala menzes mna porazí 😠 😠 😠 ešte ráno ma napadlo, že už rok som nemala, že super a už je tu 😝 dúfala som, že aspon polroka bude pokoj však kojím den-noc
@shira_ probiotiká som dávala, ked sme brali ATB
to si dobrá ked zvládaš šlapať 2 hodky s malým v nosiči, ja som rada ze zvládam chôdzu s kočíkom, mna chrbtica bolí dennodenne 3 roky, raz menej raz viac, ale stále, niekedy ma to dosť ubíja, kedže som do 31 bola aktívny športovec
teraz sa chystám zasa cvičiť 5 Tibeťanov, ak mi to troška ustúpi
to kakanie máte suuupeeer, my stále každá druhá plienka, vraj je to ok, jednoducho niektoré detičky kakajú častejšie, ale miniem veeľa plienok, niektorú má 15 minút a prebaľujeme 🙂
@motylikova áno už som to kukala 😉
@ivona2010 práveže som bola prekvapená, že s nosičom sa mi išlo omnoho lepšie ako s kočíkom, to sú dve hodiny pre mňa muky, kríže cítim po polhodine a teraz nič 😕 ale skor to pripisujem tomu, že som nekráčala po asfaltke ale v lese, pri rieke a tak, a aj to zaťaženie chrbtice bolo také rovnomerné. ja musím mať dobrý matrac, ortopedický vankúš, ked začnem chodit do roboty tak aj pravidelnú masáž a cvičenie, a samozrejme ani trochu ma nemôže ofúknuť lebo hned ma sekne. ked spíme niekde a je zlá posteľ alebo zabudnem moj vankúš, som v háji 😝 raz sme sa tak vybrali na týžden do rakúska lyžovať, na chate zima, po prvej noci som už nevstala z postele a ležala do konca 😠
s tým kakaním sa nám to zmenilo tak rýchlo, zrazu prestal kakávať, najprv raz za deň, potom raz za dva-tri a teraz tri krát po sebe po týždni.
@ivona2010 ani mi nehovor, ešte mi doktor po šestonedelí hovoril, že vaječníky sú úplne v útlme. ale minulý týždeň som zacítila vaječník, rovnaká bolesť ako pri ovulácii... a teraz takáto zrada ☹ 😠 ale ešte mám nádej že to nebude každý mesiac, keby aspon raz za tri 🙄 no idem si dať aspon paralen aby som sa nezobudila v krčoch v noci a idem spať lebo malý už poriadne zaspal a o jednej-pol druhej bude hore na papanie, o piatej zas a o šiestej už má ráno, so širokým úsmevom a rečami 😀
@shira_ aj ja som dostala menzes - a to beriem antikoncepciu Azalia, co by pri nej menzes vobec nemal byt lebo sa berie bez prestavky. Uz som si precitala vsetky diskusie tu na MK o nej, a vidim ze to je dobra hovadina. Mala som si to skor precitat, ak to neprejde, budem musiet ist za doktorkou nech mi da Cerazette. Tu som brala pri synovi a bolo dobre.
noc prežitá, tomáško mi zase dal 😀 spal od 20.00 do 4.00 v kuse, to je rekord takže potom jeden prsník vypil ako-tak a z druhého som musela odsať aspon pol fľaštičky lebo by som nevydržala do dalšieho krmenia. takéto epizódy mi akurát dobre tlmia produkciu. mliečko mu nalejem večer do kúeľa lebo sa mi nechcelo v noci pred použitím umyť odsávačku 😝 som dúfala že budem aspoň slabo krvácať ale houby, zase masaker 😀 ale bolesti nemám, to je zázrak, na noc stačil paralen a ráno už nič 😨
@shira_
@kvojtanikova aj my vstávame okolo 5:45, no asponže nemáš bolesti a fakt možno nedôjdú každý mesiac
🙂 ja som bola včera po šestonedelí, vraj v poriadku, len trošku nahrubo som zašitá, hned sa pýtala, či ma šil chlap
pýtala som sa aj na antikoncepciu a poradila mi Mirenu teliesko, ale sú aj tbl., dáva sa na 5 rokov, vraj býva slabá al. žiadna menštruácia, povedala, že by bolo dobré to zasviesť čím skôr, lebo potom sa dá až cez menzes, asi to ešte nebudem, riešiť a nechám to na tatina, šak tiež nechce dalšieho potomka 😉
dnes sme boli s Diankou u Dr., lebo asi týždeň hovorí, že ju bolí uško, len sme nevedeli, či si nevymýšľa, lebo má také obdobie a niekedy to nespomenula celý deň, ale pre istotu s ňou dnes tatinmo šiel...mala tam plno mazu (čo nie je na škodu) ale aj nejakú bielu jazvičku a poslali ich na ORL, dúfam, že to nebude nič vážne, akosi sa to na nás sype, minulý rok som to začala ja a tiež som predtým bývala chorá raz za uhorský rok
@ivona2010 aj na nas sa nejako sype, my sme zas vsetci chori, nastastie nic take hrozne, len prechladnuti sme vsetci, zacal maly a uz aj my so starym sme ako dve trosky. Navyse sa nam pokazila elektricka rura a akoby toho nebolo dost, dneska som sa na stranke SOI docitala, ze kocik ktory mam pre Borusku je nebezpecny pre dieta a SOI ho odporuca vratit predajcovi, ktory by mal vratit zan kupnu cenu. Tak som tam dnes hned pisala, no uvidime ako to vybavime. Ani by som nepotrebovala vratit peniaze, sak oni ponukaju x dalsich kocikov, ale znova si vyberat...jaaj to zas budu nervy🙂
no tomáško láme rekordy, spali sme od 22 do 5.30.keby sme nemali monitor dychu, riadne by som sa zľakla...neviem či je to náhoda alebo je to tým hnusným počasím a nízkym tlakom, alebo už bude spávať takto..uvidíme 😕 dnes prišiel na to že vie aj kričať a robí mu to bohovskú radosť 😀 😀

@motylikova ten african vyzerá fajn, úplne na sposob manduci, mne v manduce tiež malý zaspí po pár metroch chodze, nožičky na široko mu vobec nevadia lebo ja balím riadne na široko aj tak, on je zvyknutý. klokanku som mala doma jeden den, potom som ju šla vrátiť..žiadny bedrový pás, všetko na ramenách a to čo mal mať medzi nožičkami-hroza, ked som si predstavila, ako to musí chlapčeka tlačiť,fuuj 😝 bayvak som vobec nevládala nosiť, nemám nijakú výdrž a chorú chrbticu, malý je ťažký od 6.t má 6kg teraz už 6600g 😕 dnes som kukala aj šatky, netrúfam si na to síce, ale sú nádherné...aj 10 rôznych by som si vybrala... sú tam krásne fotky, mamičky s deťmi pekné, upravené, zladené... to ja tu v poli,v lese nebudem nikdy taká kočka
tu len zablatené tenisky a šušťáky a niečo čo je rýchle a praktické.. do mesta sa prechádzať nechodím, na nákupy beriem kočík a manžela...