V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
@kvojtanikova aký máte kočík a čo je na ňom nevyhovujúce???
@ivona2010 mame Emjot, a je tam daco, ze by mohlo dieta odskrutkovat daco ci strcit tam ruky - no neviem. Akoze nezda sa mi to velmi pravdepodobne, ale jeden nikdy nevie.
@ivona2010 no, ja kojím ked sa začne mrviť. moja segra tiež budila malú na kŕmenie, ale ja nebudím lebo malý už ťahá pomaly na 7kg tak asi mu stačí... dnes bol tiež super, 2.00 a 7.00. ja sa bojím že sa utlmí tvorba mliečka ked sú dlhe pauzy. ale dobre nám to padlo, tým že mi ho muž podáva a berie, musí byť skoro non stop pri mne, obaja nespíme tak aspon sme si trochu oddýchli.
@ivona2010 no nam dudka nezabera, u nas sa vzdycky papa. Teraz posledne dni to je bieda, uz som sa nejako prestala obmedzovat v jedle a tusim jej to vadi, furt sa skruca, prdka, kaka, vresti, este tak do 1:00 je to dobre ale odvtedy do rana uz kazdu hodinu hore. Navyse ja mam zase nejaku virozu, kaslem, soplim, asi som to chytila od Mateja, takze som uz taka nevyspata az no. A tento tyzden mam tolko povinnosti - podat danove priznanie, rocne zuctovanie DP, musim ist k lekarke na krv a na ten kontrolny RTG hrudnika, najradsej by som ale lezala v posteli a spala... Dneska sa Boruska na mna konecne usmiala aspon trosku. Uz som tu zalozila aj diskusiu co to riesim, lebo nasa neurologicka sa furt len na to zameriava ze ci sa uz usmieva. Statisticky sa ma dieta usmievat vedome medzi 4-8.tyzdnom a Boruska ma uz 11 tyzdnov a veruze nic take... Tak som bola zvedava ci to nemoze nahodou byt daco vazne, ale celkom ma baby ukludnili, ze asi je len leniva 😉
@kvojtanikova u nas je dudka nepoužitelná, náš to nevie dať do pusy 😀 teda máš toho...dokelu..ja idem zajtra dať dole sadru, dúfam že to mám dobre a že možem začať ruku pomaly zaťažovať, lebo toto sa už nedá..je tu taký bordel, panebože...prať treba, žehliť, skladať, všetko sú len kopy a kopy...ani neperiem dalšie, lebo opraté mám ešte v košoch, čo treba poodkladať 😝 😝 moj muž celé 3 týždne nedal nič do skrine... zo stola sa už sype, papiere, pošta, všetko krížom krážom..vrrrrrrrrr aspon kuchyňa je 100% stav, do myčky a z myčky dám aj jednou rukou a to aj mm baví. v stredu máme ísť na kontrolu na očné s tomáškom a poobede mi účtovník donesie dp, skúsim niečo vytĺcť ešte z úrazovej poistky na ruku, uvidíme...
ked sa začala boruska usmievať, hádam sa rozbehne..
menzes som mala dva dni, chvalabohu 😲
@shira_ no to ti zavidim s tym menzesom, ja uz tyzden a konca nikde... No fakt, ked citam tvoje povinnosti, moje sa mi zdaju uplne zanedbatelne. Kazdy den zas prinesie nieco nove. Dneska napriklad som musela stareho vyslat s malym k lekarke, lebo ma asi hlisty/mrle. Svrbi ho ritka, furt by jedol len sladke, no skratka fasa. Takze zase nepojde do skolky lebo lekarka ho urcite nepusti, aby nahodou nenakazil ostatne deti a vsetci sa budeme musiet odcervit🙂
@motylikova akej farby mas ABC? Ja som si prave dnes objednala ruzovy, lebo uz ma len posledne tri kusy a potom bude cena vyssia, od 75 do 95E.
ahojte,
dlho som tu nebola, maly je v poslednych dnoch taky podrazdeny...normalne som presvedcena ze je meteosenzitivny a na spln uplne reaguje, tieto noci sa budil velmi casto. a cez den no ani nehovorim, vkuse musim byt pri nom - som rada ze sa idem 2x za den vycikat 😅
vidim ze vy mate ale riadne starosti s deturencami...
vy uz menzesujete? a popritom aj kojite? tak dufam, ze mna to este tak skoro nechyti, uz som si od toho odvykla 😀 😝
baby neviete poradit, ako naucit drobca spat? teda zaspavat? ma vsetky priznaky unavy sucha si oci je apaticky a miesto toho aby zavrel oci tak zacne rev ako o zivot....aj hodinu musim ukludnovat... 😠
inak ja nebudim maleho ked sa mrvi v postielke, len ked s vyslovene zobudi ze ma otvorene oci alebo ked place vtedy davam papat - a zatial som nepocitila ze by sa mliecko prestalo tvorit, ked su dlhe pauzy - cez den totiz papa velmi casto tak sa to asi potom dohana ta tvorba 😀
@kvojtanikova chuda, drzim ti palce, nech si rýchlo fit, ja to poznám, ale ja som sa aspoň akotak vyspala...
to usmievanie by som nebrala tak vážne, šak aj na nu to čoskoro určite príde, uvidíš 🙂
@shira_ tak hádam bude ruka okey a máš ju na čom doma precvičovať, tiež držím palce 🙂
@gilly na uspanie treba vystihnuť presný čas, potom su mrzutí...my sme cez deň tak hodku hore, porozprávam sa sním, pozerá na hrazdičku, minimálne ponosím, nech sa pokuká, kde to býva a potom zaspí...niekedy na mne za 10 minút,,tak, že si sadnem do kresla a dám si ho na seba tak, aby počul srdiečko, niekedy sám - striedame a večer okolo 9 nakojím, izbu vyvetrám, malého dám do zavinovačky, do postielky a zachvíľku spí, potom do hodinky idem aj ja, aby som sa vyspala, do 3 spí, nakojím, spí a okolo pol 6 -6 budíček, ale vstávame okolo pol 7
@ivona2010 no problem je v tom, ze on nezaspi. ja uz viem zhruba kedy ma spat, si robim statistiku spanie a teda viem o kolkej asi chce spat a mozem ho dat do postielky alebo tak ale nic, este viac zacne revat. cez den ked uz vidim ze by mal spat, nakojim a reku pritom zaspi ale nie, napapa sa , zadrieme a ked ho idem polozit tak spusti taky rev ze az a potom uz nepomaha vobec nic...
myslite ze m moze tolko placu nejako uskodit? myslim zdravotne ci uz psychicky alebo fyzicky? sa trosku aj bojim...asi budem musiet na najblizsej poradni povedat doktorke ze co si o tom ona mysli...lebo ja uz vazne neviem co s nim..
@gilly fakt ked nakojis, skus si ho dat na seba a počkať kym tvrdsie zaspinká a potom ho daj do postielky, inak s niektorými detičkami je to ťažké, ale neboj, ked bude unavený a bude chcieť spať, tak spinkať bude,plačom si asi potrebuje precvičiť plucka 😉 drzim Vám palce, vydržaaaať
@kvojtanikova ja som chcela ruzovy, je prekrasny, ale priatel nechcel lebo dufa v druheho syna tajne 🙂)) takisto cakame synovca, teda jeho sestra ..
mam aj foto v albume keby si chcela vidiet ako sa nosime--- akurat teraz uz nemame polohu zabka, ale nozky normalne nasiroko vonku, preto ani nemusime nasiroko balit .))
@motylikova heej uz vidim. Aj ja som uvazovala aj nad tymto zelenym a veru je krasny, na tom obrazku co tam mali vyzeral taky vojensko-zeleny ale na tomto tvojom je to krasnucka farba. No, uvidime aky bude ruzovy. Aj mala je rozkosna, pozeram ze tiez jej tak vypadali vlasky hore nad celom, vzadu ma plno, celkom ako nasa. Este aj rovnake oblecko mate niektore...
@gilly ja suhlasim s Ivonou, aj ja ked nakojim, este s nou sedim asi tak polhodinku kym zaspi tvrdo a az potom presuvam do postielky. Obcas (casto) pri tom zadriemem aj ja a tak sa zobudime o hodinu stale posediacky a na rukach, ale potom uz len prehodim do postielky a hura spanok🙂
@kvojtanikova 🙂 dakujeme.. nuz nech vam je v tom tak super ako nam 🙂
teraz sa jej uz urobila aj plesinka vzadu, kedze spi na chrbatiku vacsinou, tak je trosku smiesnejsia,.. ale vlasky dorastaju 🙂)) to bude super ak vas niekedy uvidime nahodou, pretoze na mna ked nosim pozeraju ako na exota :D naozaj zatial som videla spolu JEDEN krat mamicku co nosi, este aj rodiny obe sa nam cuduju ze co nechceme vsade trepat kocik 🙂
@motylikova fakt som si az teraz vsimla ze to je aj realne mozne, kedze si tiez z Kosic, sice z okolia ale isto chodievate aj do mesta. My byvame na Furci.
@kvojtanikova 🙂 no tak to ani nie sme ďaleko, my sme veľmi často na Ťahanovciach, a často chodíme nakupovať do HPtesca 😎 inak trvalé bydlisko Bukovec.. ale sme tak pol na pol 😉 na Furči mi býva sestra .. konečne sa im podarilo kúpiť byt
@kvojtanikova @ivona2010 a takto fungujete aj cez den ze nakojit a drzat kym uplne tvrdo nezaspi? lebo napriklad moj cez den ma doobeda a poobede spanok len tak polhodiny, takze to by vlastne cely cas na rukach 🙂
myslite ze z toho raz vyrastu a budu spat aj normalne same?
@gilly no my máme hojdacie lehátko, bez toho by mi nespal hádam celý deň... on spí len pri kočíkovaní na hrbolatej ceste, vození autom a pri chodzi v nosiči... ked začne šúchať oči a pomrnkávať, hojdám ho do zblbnutia, ale riadne, skoro mu hlava nadskakuje 😀 večer kúpeme, kojíme, musíme dať do hojdacieho, cca o osmej večer, nechať ho pekne s nami na gauči pri telke, len ho otočím aby mu rovno neblikalo do očí a tam hojdáme kým nezaspí, necháme až kým nie je taký tvrdý spánok, že sa dá preložiť do postielky, to aj hodinu, dve, kým nejdeme spať a spinká do rána, v noci nakojím v polospánku, už sa mi chvalabohu asi od 8.t. v noci nepreberá len sa mrví a mrnčí potichu, ked chce papať🙂 ked som mala ruku v poriadku, tak som ho uspávala v spálni na prsníku, potom som ho nechala na rukách, trvalo to aj vyše hodiny kým som ho preložila do postielky. ja neznesiem, ked malý plače, mám z toho krče v bruchu 😝 ale to asi preto, že plače hrozne málo a nie som zvyknutá..on plače len ked je mu ozaj dosť zle, tj. bolesť, veľký hlad, veľká únava.. takže zasiahnem vždy skor.
dnes mi dali dole sadru, zajtra rehabilitácia. ruka je skoro nepoužiteľná ale aj tak je to lepšie.. na rehabilitácii dnes som mala iba točiť v ruke drevenú paličku ale hrozná bolesť 😠 😠
mojmu malému asi začína rásť zúbok...
vám už začínajú tiež?? ? ?
@vera1132 fiiiha to nie je dajako skoro? Ale sice, on uz ma tri mesiace, tak preco nie? Nasa zatial len slinta ako bernardin a to uz dobre dva tyzdne, tak neviem ci to je nejaka predpriprava alebo co...
My asi fakt budeme musiet ist na ten preplach ocka - tak som sa snazila tomu vyhnut, ale stale je dva-tri dni dobre a potom slzi, hnisa, uz sa preplachu asi vazne nevyhneme.
Baby, co som ja vcera zase urobila. Maly ma uz asi 4 hodiny hrozne provokoval, stale som mu cosi vravela a naschval robil ine, motal sa mi furt pod nohy a tak som mu chcela dat jednu "vychovnu" po zadku. Akoze, viem ze sa nemaju deti bit, ale obcas po zadku dostane, priznam sa. Lenze, teraz sme stali nejako pri dverach, a ako som sa ja naciahla, on sa chcel uhnut, potkol sa a spadol rovno oproti zarubni, uz som si myslela ze ma rozbite okuliare a vypichnute oko, ale nastastie ma len dobru modrinu na lici a v strede nosa, ako ho okuliare otlacili... Viete ako som sa zlakla??? Samozrejme sme mu na to hned chceli prilozit daco z mraznicky, no to bol este vacsi boj, stary ho drzal, ja som mu prikladala mrazene parky 😀, maly skriekal ako keby som mu parala brucho nozom... Som z toho mala triasku v bruchu este dve hodiny. A to maju prist na navstevu nasi, no mama na mna urcite posle socialku...
Ako vy riesite neposlusnost - tiez date po zadku ci len vysvetlujete ci co? Lebo ja sa tiez snazim v prvom rade vysvetlit alebo dat nejaky iny trest (zakaz rozpravok na TV, atd.), lenze to je potom este vacsi vreskot. Asi nie som moc dobra matka.
@kvojtanikova prešla soom mu prstom po dasnách a ma tam niečo,
maminke čo rodila po mne asi 9 dní, tak jej malému už vyšiel zúbok 🙂
@vera1132 no tak to je super, drzim palce aby vysiel cely zubok bez teplot a problemov, uz sa aj ja tesim ked take daco zacitim. Inak ak chces vediet ci je to ozaj zubok, mala by si po tom skusit ist kovovou lyzickou, ak to cinkne, je to zubok a mozes sa tesit na darcek - aspon u nas sa hovori, ze kto najde prvy zubok, mal by dostat od ostatnych clenov rodiny darcek (cokoladku, kvietok) 🙂
@gilly ahoj, nie nie je to pravidlo, zaspáva väčšinou sám, ale ja ho mám rada na rukách, ked zaspáva, lebo inak ho nosím kvôli chrbtici minimálne
...myslím, že deti treba postupne učiť zaspávať samé-aspoň večer, ale je to individuálne, niektoré dieťatko položíš do postielky a vie, že sa ide spinkať a jednoducho zaspí a iné nie a nie zaspať, mrví sa a plačká, ešteže u nás ZATIAĽ platí prvé 🙂 malý si rád pospí aj cez deň, ale u takýchto malinkých detičiek sa to často mení
@shira_ u nás tiež tak, že zasahujem včas a malý veľmi málo plače, večer tiež pri nás pri telke, lebo v izbe v mojej posteli zaspáva Dianka a potom okolo 9 ju tatino vynesie hore do izby, nakojím malého a sťahujeme sa do izby my na spanie 🙂
@kvojtanikova musím povedať, že naša Dida dostávala po riti častejšie ako teraz, už je asi prevychovaná, ale ja sa nesťažujem, mňa väčšinou poslúchne, akurát, že teraz je sem-tam "hluchá" a treba jej opakovať viac x, no a ked je *Tv zapnutá, tak hľadí ako puk a nevníma, čo jej hovoríme, tak niekedy musíme vypnúť aby sme rýchlejšie postúpili 🙂 hlavne večer, umývanie, obliekanie pyžamka atd....lebo inak ceremónia trvá veľmi dlho, pobehuje tu v tielku, potom v nohavičkách, potom holatá, potom vo vrchu od pyžamka.....potom s kefkou, no des 🙂 u nás je trest neprečítanie rozprávky, ale to ma ukecá, aby som ju aspoň poškrabkala
@shira_@ivona2010 no tak to mate uspavanie skoro ako my - vcera som ho drzala pri prsniku vyse hodiny, lebo ked pocitil "odchod" prsnika tak zacal vrestat. Som zvedava, ze ako bude zaspavat ked prejdeme na tuhu stravu 🙂)) ale inak tym zaspavanim clovek stravi celkom dost casu
baby, moj maly zacal v poslednych dnoch sa napinat ako do luku, ked sa jeduje tak to robi stale a niekedy aj ked je kludny alebo ked ho prebalujem. Aj vase deti nieco take robia,? som totiz na nete citala ze to moze byt aj priznak zvyseneho svaloveho tonusu - myslite ze mam ist radsej skor k doktorke, lebo objednany sme az zaciatkom aprila? sa normalne zacinam bat...
ozaj a da sa dieta take malicke vysetrit ci netrpi nejakymi dusevnymi chorobami - teda mentalnymi ci ako sa im hovori?
@gilly ahojky, je to pravda ze zaspavanie je dost drina, ale u nas cez den vacsinou nosim kym nezaspi, sediet sa s nou ani neda, este rano ako-tak, a vecer sedim kym tvrdo nezaspi ako som pisala. V noci ked sa pomrvi, hned dam cicku a zaspime okamzite znovu.Potom sa zobudim tak o hodinku, prelozim do postielky a spi dalej. Ja mam postielku prisunutu hned pri posteli a nie je tam ani predna stena, takze na nu dociahnem hned ani nemusim vstavat. A ta druha otazka -mna by to tiez zaujimalo, lebo moje dieta sa zase neusmieva. My ideme na kontrolu az 2.5. a tiez som dost v nervoch kvoli tomu co som sa docitala na nete. No ale rozhodla som sa ze to necham tak a nebudem sa nad tym trapit. Urcite to vypinanie do luku nie je nic neobvykle u deticiek, bud ich boli brusko, alebo su predrazdeni (vela podnetov naraz), ak by to aj bol svalovy hypertonus, tak vam to potom dokina povie a mozno budete musiet trosku cvicit. My mame pre zmenu hypotonus, zatial necvicime, ale rozmyslam ze asi aj to neusmievanie sa tym bude dat odovodnit. Boruska je cela nejaka spomalena, ale urcite z toho vyrastie a tvoj Simonko tiez.
@kvojtanikova jaj si ma trosku ukludnila. NO ked su len spomalenejsi, tak to z toho vyrastu. Aj Boruska sa zacne usmievat, ved ked ma starostlivu maminu, urcite sa cochvila na nu bude usmievat od ucha k uchu 😉 a to ze mate hypotonus to vam povedala dokina? lebo nasa zatial u nasho nezistila nic od normy, tak prave preto ma to tak vystrasilo....tak my mame este dva tyzdne do poradne, tak to nejako vydrzime, a mozno sa to aj samo upravi k lepsiemu 😀
jej, inak aj moj je taky, ze ked s nim chodim tak v pohode, ale ked ho drzim na rukach a pritom sedim, tak to sa mu uz nepaci. Mali vymyslavci 🙂
@shira_ no tak s tou rukou ti vobec nezavidim. Ja som mala rok a pol dozadu vyklbene rameno, styri tyzdne spevnena cela ruka ohnuta v lakti a prilepena k bruchu, som ruku potom nevedela ani narovnat. a ta bolest na rehabilitacii, este doteraz neviem poriadne v jednom smer ohnut ruku a uz asi ani nikdy nebudem vediet. najhorsie je, ze mne sa ruka vyklbila dvakrat behom roka a pol a to vlastne bez priciny, takze teraz ked napriklad zalievam caj z kanvice tak si musim rameno pridrziavat aby nahodou nevypadlo opat 😀 😉
@gilly hej to nam povedala neurologicka, ked sme boli teraz na kontrole. Lebo nedviha bohvieako hlavicku a furt ju trapilo toto ci sa usmieva. Ako keby to bolo neico zivotne dolezite. Tak fakt neviem, lebo usmeje sa akurat tak rano trosku, obcas zo spanku, a inak sa na mna v podstate ani nepozera, stale ma hlavu bokom, pozera na nieco celkom ine. Zaujat jej pozornost a ziskat ocny kontakt je riadna fuska a vysledok je ze to dokaze tak na 30 sekund.

@kvojtanikova och bože tento prechod zo zimy na jar je zabiják, našťastie dianka to má len nejakú šupinku a Dr.ponechala na samočistiacu schopnosť uška a dala jej len jednorazovo bactroban a máme doliečiť nádchu
už sa nevzrušujem tým, že sa tlačí a túli k Boriskovi, lebo som sa išla zblázniť z toho zakazovania, pripadala som si ako policajt, aj tak sa tie vírusy točia vo vzduchu, aj ked často vetráme
malý bol včera akýsi mrzutý, nechcel sa ani rozprávať, iba sa napapal, poplačkal a zasa spal, dnes vypadá zatiaľ okey, poobede chceme ísť do tesca na nejaký väčší nákup, lebo doma už nič nemáme
@shira_ super Tomi 😉
mám pocit, že aj Borisko by tak pospal, ale ja mu vždy okolo 3 ešte dávam cuckať, lebo si pomyslím, že je maličký a aspoň do 3.mesiacov budeme dávať, aj ked v noci neplače