icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

79zuzana
11. apr 2011

@zivika nic sa neboj, nie je to vela... nasa "malicka" vazi 7500 gramov a je v poriadku... je len kojena... to neskor vybeha 😉

ivona2010
11. apr 2011

ahojte v stredu máme poradňu, tak pridám váhu, výšku, hádam budeme ok, malý bol dosť uplakaný cez víkend, tak fakt už neviem, že či to môže byť zmenou prostredia, kedže sme zasa boli u svokrovcov, ale....jedla som malý tanier fazule s kapustou, tak myslím ho riadne bruško bolelo, ale chcela som to vyskúšať, lebo šošovica je ok
ako som ho kaž´dému chválila ako dobre spí, že sa budí iba raz na papanie, tak zmena - papáme každé dve hodky a v noci 2X o 1 a 4...cez deň potiahne z jednej cici 5-6 minút a dosť, tak dávam aj z druhého, neviem, či robím dobre, uvidím po pár dňoch a ešte to naše kakanie každá plienka! farba stolice normálna bez zápachu, tak podľa toho si myslím, že papá dosť, ale som z toho rozladená a ešte dosť často odgrguje aj po hodine od jedenia a sem tam vygrcne zrazené mliečko, tak sa zasa obávam, či za tie dve hodky stihne stráviť....no chaos, pri malej som to nezažila, čo myslíte vy?

slniecko_z
11. apr 2011

@zivika moja mala 7800g v 4 mes.

shira_
11. apr 2011

@ivona2010 mliečko sa musí v žalúdku zraziť, to je normálne. mlieko tak reaguje so žalúdočnou kyselinou, hneď ako tam dorazí, bez zrazenia by sa nestrávilo. to je jedno ako často kojíš, možeš aj každú polhodinu. mne tiež vygrcne občas ešte mliečko aj po 2 hod. pri nejakej blbej manipulácii. ja si myslím že nemá v podstate nikdy prázdny žalúdok, ved to by už plakal riadne od hladu. pred narkózou napríklad musíš byť nalačno aj 12hod inak máš stále v žalúdku zvyšky. náš má tiež blbé obdobie, štrajk, nechce ísť na prsník, iba v spánku. presne ako ty hovoríš, papával raz- o 3 alebo 4, teraz o 1 a o5-6. nekakal 10 dní, prdí smradľavo 😀 tak som zvedavá čo naloží. ten jeho dojčenský štrajk ma trápi, neviem kedy ho to prejde. 😠 my sme predtým papávali cez deň každé 2 hodiny, na cecek sa len tak vrhal. teraz začal robiť prestávky 4-6 hodín, pritom vrešťal od hladu, čím dlhšie som ho nechala, tým horšie. a ked zbadal prsník, tak ešte viac, bola som na nervy z toho, musela som si odsávať mlieko, aby som si udržala dostatočnú tvorbu. teraz sa snažím ho nejak uspať a nakŕmiť v spánku aspoň za 3-4hod. tak je spokojnejší.

ivona2010
11. apr 2011

@shira_ dnes dávam z obidvoch prsníkov z každého potiahne 5 minút a je potom spokojný, troška sa hnevá, ked mu ho vyberiem, ale asi len preto, lebo je tam spokojný a podriemkaval by si pri ňom aj hodinu 🙂 začala som mu dávať probiotiká, aj kv§li kakaniu a hlavne ked papá tak mu počujem v brušku všelijaké zvuky už asi týždeň..nejdem sa moc stresovať, teraz sme boli troška vonku a hned je lepšia nálada a som viac v pohode, tak mi to dúfam vydrží 😉
teraaz som nič iné nerobila iba malej smrkala sople, malému odsávala sople a kojila, no super 😒 inak ty si písala ako ti Tomi reční, tak Borisko len ked s ním niekto komunikuje a inak sám máličko..teraz leží pri mne pod hrazdičkou obzerá, prehodíme slovo a výska ostošesť, tak verím, že u tdetičiek sú všetky zhoršenia a ich "nálady" prechodné a bude zasa fajn

kvojtanikova
12. apr 2011

@ivona2010 ani Boruska bohvieako nerozprava ked je sama, este tak kolotocu nad postielkou daco povie, ale inak len ked sa s nou rozpravame my. Matej je zase so mnou doma lebo zase kasle, uz vazne rozmyslam ze dam aj jeho otestovat ci tiez nemal ten cierny kasel, lebo ked si to tak premyslim dozadu, tak uz asi 4 mesiace kasle. Tyzden ano, potom tyzden nie, potom zase, a tak dookola. Niekedy vydrzi nekaslat 2 tyzdne, ale to je asi tak maximum. Lekarka ma presviedcala vtedy ked som dala testovat seba a Borusku, ze jeho netreba, lebo bol ockovany, no ale to som bola aj ja a predsa som to chytila. Akurat to nemalo taky hrozny priebeh ako ked clovek nie je ockovany.Mates tiez kasle raz viac, raz menej, niekedy z toho az grcia.

@shira_ co sa tyka nasho "kakania" s Boruskou, zistila som, ze ma 2 moznosti - bud kaka ked ju necham samu pod kolotocom, alebo ked mi sedi na kolenach a ja robim na pocitaci 😀 😀
Aj ja sa uz chystam vyskusat sosovicu, fazulu a tak, kapustu mam vyskusanu a ked je to v malej miere tak sa nic nedeje. Minule som si ale dala hrusku a to boli vreskotyyyyy. A taka bola fajna, cervena wiliamsovka, mnaaam.

slniecko_z
12. apr 2011

@kvojtanikova skus ist alergologicke imunologicke, nas mal stale taketo problemy stale chory kasla prestaval dychat a nakoniec mu prisli na to ze ma astmu berie stale lieky ale uz mame aspon pokoj vieme co mu je a mozem pokojne spavat.

shira_
12. apr 2011

nooo my sme včera boli objednať koberec do obývačky, strašne sa na neho teším, a šup s Tomáškom na zem... myslím že z gauča už vyrástol, potrebuje priestor 😀 3x6m stálo 150e, to je celkom v pohode cena, ani vysoký vlas, ani nízky, tak akurát, aby sa aj chodiť naučil na tom a zase aj príjemný na ležanie. už som mala tých oranžových, hnedých , okrových, žltých tónov v našom byte pokrk, tak tentokrát totálna zmena, taký do fialova, ale nie taká jasná babská farba, ale aj mužovi sa páči, taká "starofialová" ( trochu tmavšia než staroružová) no neviem to pomenovať 😀 ale som zistila že musím pošiť aj nové návliečky na vankúše na gauč, aby sa hodili.

ivona2010
12. apr 2011

@kvojtanikova ahoj mali sme zlú noc, malý plakall od 22-23 potom zaspal a zasa od 1.30-2.15 revy ani nechcel papať, bolelo ho bruško a to som ani nič také nejedla, aspoň myslím....potom sa najedol, vyprdel a zaspal do pol 6
v Ne som volala s kolegynou, kt. má dvoch chlapcov a ona kojila a dávala feniklový čaj a nemali problémy
ešte k tomu malý chrčí, aj odkašle čo-to, odsávame 3-4x denne po troške, strieknem isotonický roztok a odsajem, ale hnevá sa pri tom
zajtra máme poradňu, tak nech ho Dr. ešte poriadne popočúva, dúfam, že to nebude nič vážne, ale hrozne zle sa to počúva a hlavne v noci, tak vidíš u nás sa to tiež točí

kvojtanikova
12. apr 2011

@shira_ presne mi hovoris z duse, aj my mame cely byt okrovo-oranzovo-tehlovo-zlty a akurat som myslela na to, ze ked budeme robit vstavanu skrinu do spalne tak aspon tam to prehodime na fialovo.

@slniecko_z my uz tieto vysetrenia mame za sebou, on ma nabeh na astmu a tiez berieme kazdy den lieky, ale teraz sa nam akosi nedari to doliecit do konca. Inak akurat s nim bol stary u lekarky a vraj ma zapal hornych dychacich ciest, ale nie na ATB, dala mu Stoptusin, Dithiaden, kalciovy sirup a Rectodelt cipok.... Okrem toho dalej inhalovat Seretide ako to uz robi 2 roky... sila, nie?

shira_
12. apr 2011

@kvojtanikova no to je fakt sila kolko liekov... to je taký blbý vek, z choroby do choroby. nastúpi do školy, malo by byť lepšie..

maja2005
12. apr 2011

@gilly Ahoj no ved to nebyvame daleko od seba, ja som aj mobilna tak potom by sme sa mohli aj niekedy stretnut 🙂

kvojtanikova
12. apr 2011

inak ked si tu na MK tak citam rozne prispevky co maju maminy ake problemy s detmi tak ja som stale hrozne stastna ze my mame len taketo "blbosti" ako je astma, kasel, vecerna 3hodinova kolika. Teraz som citala prispevok od mamicky co jej dietatko uz 7 mesiacov od narodenia v kuse grcia - ma taky silny reflux, vraj uz maju ogrckany cely byt aj stenu... a to nehovorim o tych vaznejsich - neustale laryngitidy, autizmus, zauzlene crievka, atd.

slniecko_z
12. apr 2011

@kvojtanikova to cop za dr jeb... to same kraviny mu predpisala my berieme aerosol sirup kazde rano singulair kazdy vecer vecer aj kvapky do nosa a na dychanie ma taky sedy spray teraz je u babky neviem ako sa to vola no nam to zistili az nedavno a to bol od roka stale chory to bolo hrozne teraz cez vianocne sviatky v nemocnici prestal dychat bol na jis-ke to sa akurat mala narodila kurna to uz nechcem zazit dufam, ze sa mu uz nepohorsi a do skolky ani nesmie chodit zatial pokial sa mu nepolepsi lebo ani nahanat sa nemoze nic

lienka_cmuk
12. apr 2011

ahojte mozem sa pridat k vam ? ja som tiez dodila v decembri 2010 :D je tu niekto aj s presova?

kvojtanikova
12. apr 2011

@lienka_cmuk jasne pridaj sa k nam, budeme radi.
@slniecko_z a ten singulair mu pomaha?lebo nam to tiez v kuse predpisuje alergologicka ale maly to nikdy nechcel jest, najprv to boli take sacky a teraz tabletky, mam doma este asi 2 balenia. Na co to je vlastne dobre? my sme to nikdy poriadne nebrali, myslis ze s tym mam zacat?

motylikova
12. apr 2011

maminky radte! Prosim 🙂 nasa margaretka ma 4a pol mesiaca,nar.1. Decembra. A uz strasne chce sediet,natahuje rucky,chyti niekoho prst a tak sa pritiahne. Potom sedka vystreta, nie isto, ale staci jej drzat jeden prst jednou ruckou. Tak ju zatial necham len par sekund,bojim sa ze je to skoro. Potom sa zlosti ze zas chce sediet a nie lezat 🙂 mozem takto? Alebo vobec ju nepodporovat v dvihani sa? Skusene maminky poradte,nechcem jej ublizit

kvojtanikova
12. apr 2011

@motylikova joooj aka je krasna, bambulka na zjedenie. Ja sice nie som az taka mega skusena mamina, ale podla mna na par sekund ju tak mozes kludne nechat. Urcite ale nie samu, ani ju nepodopieraj vankusom a tak podobne. Hlavne ju davaj aj vela na brusko nech si precvici vsetky svaliky a postupne sa do toho sedu da sama bez toho aby jej bolo treba pomocny prst.

kvojtanikova
12. apr 2011

@motylikova a este som chcela - chce Margaretka byt v tom ABC? Lebo Boruska velmi nie, maximlane tak 10 minut, potom vresti, a neviem ci to je preto, lebo nevidi odtial nic (inak ju totiz nosim chrbtom k sebe, ked som bez nosica) alebo ju to dole este tlaci na nozky - ich ma prisiroko alebo ako. Niekedy ked jej vylozim ruky hore ponad tie remene tak trosku lepsie vidi, ale ani tak tam bohvieako nechce byt. A vobec si neviem predstavit ze by v tom spala. Mas nejake fotky ako sa nosite vy? Velmi by mi to pomohlo. Dakujem.

motylikova
12. apr 2011

@kvojtanikova dakujem za radu,toto ze podopierat sa nema viem,na brusku naopak,neznasa byt,aj tak ju davam a snazim sa ju zaujat no malo uspesne,nervuje sa.
Ona ten nosic miluje,ked inak nechce spat,to u 2.babky byva nervna,musi ju tati 'unosit' v noci. Nase zaciatky boli ale rovnake,zlostila sa,proste nezvyk. Davala som ju 3x denne po par minut,pomohlo ked som v tom raz kojila napr. Mas nejaky mail?

shira_
12. apr 2011

@kvojtanikova ja som čítala že detičky ktoré nie sú nosené od narodenia v nosičoch, si odvyknú od toho, že sú pevne uviazané alebo upnuté k telu. ked sa začnú potom nosiť až po niekolkých mesiacoch, tak sa tomu bránia, čím neskor sa začnú nosiť, tým horšie. to, že dieťa nevidí a že má nožičky naširoko, je pre neho úplne prirodzené, takto malé bábo by sa nemalo práveže nosiť tvárou von. na rukách je to ok, to nie je dlhodobá poloha. my sme sa síce od narodenia nosili v babyvaku, ale tiež nie nejak vela. v nosiči u nás vobec nefungovalo pomalé privykanie na 10 min vnútri. práveže naopak. čím dlhšie, tým sa viac upokojoval. počas upínania sa hneval, potom ešte nejaký čas, kým sme sa pohodlne uložili, potom som šla rýchlo von. doležitá je práve tá chodza, pravidelný rytmus. dom až taký velký nemáme, aby som dokázala poriadne kráčať vnútri, to by sa mi asi točila hlava a tiež hopkanie nie je ono. vonku asi po 100m plynulej chodze sa už ukladá na spánok. ked je velmi rozrušený, tak mu to trvá dlhšie kým zaspí, ale platí, že čím dlhšie je v nosiči, tým viac sa ukludnuje. teraz je už pokojný aj počas zapínania, chodenia po dome a po dvore, ked zaspí možem si s ním už aj sadnúť. ale začiatky- chodiť, chodiť. ked sa ti zdá že nie je dobre, chyť ju za chodidlá a dvihni kolienka hore, nesnaž sa nožičky rozťahovať okolo seba, ale skor dvihnúť. malo by to ísť lahko. ale tiež som všetky úpravy robila už za pochodu, to znášal lepšie.
@motylikova http://www.mamaaja.sk/ActiveWeb/Article/2550/pr... zaujímavý článok, tuto na fóre som objavila odkaz. ja som malého zriedka dávala na bruško, lebo chvíľu vydržal a potom sa hneval až plakal, a pravidelne sa pogrckal 😒 po prečítaní článku som si povedala, že skúsim ho dávať častejšie. a veru som sa divila. začalo sa mu to odrazu páčiť, lebo lepšie vidí, usmieva sa a naťahuje za hračkami, vydrží tak omnoho dlhšie, asi to chcelo len čas. (ja som tiež mala starosť, že nevydrží na brušku a nechcela som ho trápiť) tak asi aj tvoja až neskor objaví výhody tejto polohy.

kvojtanikova
13. apr 2011

@shira_ no tak ju v tom budem musiet nosit castejsie a nenechat sa odradit. Doteraz mi to fakt velmi neslo, aj som uz tu kupu olutovala, predsa len 65E "zbytocne" si viem predstavit aj inde minut. No ale dam tomu este sancu, hadam to pojde. Ona sa mi ale na spanok cez den ulozi iba pri kojeni, proste ked vidim ze uz je "nervna" tak jej dam papat a ona zaspi, prelozim ju an postel a spi. Pripadne po nakojeni do kocika a tam tiez spi. Este som to nikdy neskusala po nakojeni dat do nosica. A ty mas v Manduce tiez taku kapucnu? lebo tu je, ale nejako ked to zapnem, tak malu vobec ale vobec nevidno a bojim sa ci sa tam nezadusi.

shira_
13. apr 2011

@kvojtanikova mám kapucu, tiež ho nevidno. ked sedím alebo sa zastavím, tak cítim ako dýcha. ked idem, tak nakukujem, ako sa uložil, ale občas spí aj nacapený tvárou na mne.. ja dávam do toho, ked chcem aby sa poriadne vyspal, alebo ked už fakt neviem čo s ním. po nakojení opatrne s manipuláciou, ale dobre sa mi v tom vygrgá.

zahrika
13. apr 2011

@shira_ mam uplne rovnaku skusenost s nosicom - ja mam manducu... do 3 mes v tom nechcel byt, teda ja som ju kupila ked mal 2mes a bola som z toho smutna, lebo som vyhodila 100e.. a raz som to vyskusala znova, ze dam tomu poslednu sancu ( ked mal 3.5mes), ked som si snim nevedela rady, nevedel sa ulozit,a na moje pocudovanie do 5min zaspal.. krasne som ho z toho ulozila do postielky a spal dalej... odvtedy ho nosim viac, bola som s nim aj v laugu a jedine vdaka tomu mi tam vydrzal pocas dlhych nakupov... pospal si v tom, potom chvilku buginka, potom sme sa nakrmili a zas manduca..je pravda ze chodenie je lepsie..ak ho chcem uspat doma, tak sa hupem ako blb a nie vzdy zabera..niekedy je v tom len tak,kuka okolo seba, mrmle si..ale je to len zvyk... a tiez sa jeduje ked to zapinam, ale lepsi sa to.. som rada strasne moc ze si zvykol,lebo nas kontakt bol slaby ked som bola v nemocke ziadny a uz ani nekojim...

shira_
13. apr 2011

@zahrika jéj máš krásnu fotku a malý aký je zlatý 🙂 no čo šak nakrmiš z fľašky a potom ho ponosíš aby si si to vynahradila 😉 moj je teraz mrzutý, štrajkuje, rastie mu stolička vlavo dole 😲 trčí mu z nej len kúštik. vraj to býva, ona potom prestane a vyrastie až za dva roky... váži 7,5kg veci 74... je perfektný...pomaly sa už psychicky chystám do roboty ☹ no nestíham nejako písať lebo musím uspávať

shira_
13. apr 2011

no už spí... nestihla som ho okúpať, lebo som robila večeru v kuchyni, jeho som si zobrala so sebou v lehátku a potom som sa chcela chytro najesť, len začal zrazu mrnčať tak už by z kúpania nič nebolo... za pol hodku sa zobudí a potom okúpkam, nakŕmim.. dnes musím kúpať lebo sa konečne pokakal, po 12 dňoch 😅 naložené riadne... definitívne zaspáva až o 22.00 pred zmenou času to bolo o 21.00, on je ako hodinky v spaní a v prebúdzaní.
dávam ho teraz vela na bruško, zo dňa na deň sa mu začalo páčiť. dávam mu hračky ale jeho zaujíma len televízor 😀 ked už vidím že ozaj nevládze tak ho preložím.

zahrika
14. apr 2011

@shira_ 7,5kg? To mal moj v 3.mesiaci presne 😉
No ja ho davam na brusko strasne malicko asom sa docitala ako je to potrebne, ked jemu sa nepaci ale teraz uz viem ze to je len zvyk,takze dnes ho potrapim trochu..a tiez eliminujem lehatko a dam ho radsej v obyvke na zem,lebo vraj sa mu blokuje vyvoj riadne.. no sak som vcera vystudovala vsetko z tej stranky co si poslala 😀
Hm.. tiez ho zaujima telka, ked potrebujem nieco spravit, dam ho do lehatka, pustim BEBE a mam pokoj..ale potom mam vycitky 🙄
Ta manduca je uzasna vec, ,mne hrozne pomohla..Jaj a inac mojmu sa totalne zmenilo zaspavanie..pred nemockou ked som kojila to bolo cca 22a teraz je o 18-18.30 hotovy.. Vcera sme dali rekord, jedol o 16, zaspal o 17.45 a zobudil sa 00.30 !!!! Sak som ho aj chodila pozerat ci dycha.. Nadherne spal.. nakrmila som a potiahol do 5.30 rano.. normalne sa z neho stal nocny spac a som rada tomu ze zaspava skoro, odvtedy je omnoho lepsi, menej place a ja mam vecer pre seba a cas vsetko spravit.. 🙂

zahrika
14. apr 2011

@shira_ a inac co sa tej prace tyka, ja som si to rozmyslela, nedokazem odist od neho, lebo ja to nemam ako ty, ze mozem skoncit skor, proste to je narocne na cas a min do 17 tam bude trcat kazdy den, tak som si to este predlzila, i ked financne to bude moc moc tazke a vobec este neviem AKO to zvladneme a ci vobec... ale teraz do prace nechcem ist.. najskor september 😒
U teba to chapem preco ides, ale musi to byt tiez tazke..ale sak nebudes byvat cely den, ze?

vera1132
14. apr 2011

malý mi došiel na to ako sa už dá pluť. už nielen bublinkuje ale aj pluje 🙂
zachvilu sa už ani nenazdám a prehupsne sa mi na bruško, taaak sa snaží, ale ešte nič, zatial sa len vie posúvať. 🙂

kvojtanikova
14. apr 2011

@zahrika to som rada ze nielen ja mam take "problemy" s nosicom, ale uz sa aj ja snazim a mozno sa Boruske podari si ho oblubit. S tou robotou, verim ze sa ti nechce od takeho krasneho drobca. Ja tiez neviem co urobim, lebo u mna je moznost ist od septembra do robty (otehotnela kolegyna tak by som ju vystriedala), ale tiez sa mi to zda priskoro. Lenzo potom mozem az zase od dalsieho sepmtebra (ja som ucitelka) takze to je zas uz hrozne dlho. No neviem ako to vyriesim. Ja nastastie mam aj zivnost, takze mozem robit aj z domu, ale zase je to dost tazke sediet za PC a babatko zatial co bude robit? Ona cez den dost malo spi, doobeda este ako-tak, ale potom uz len v kociari a to musim ist von takze PC sa vypina. preto mam teraz len take male preklady, len na prilepsenie, ak je nahodou daky vacsi preklad tak musim robit po nociach a to som potom taaaka nervozna ze stary sa vyhraza ze PC vyhodi z okna 😀 😀

@shira_ a ty mas svoju firmu ci ako?

@vera1132 nasa Boruska hrozne pluje. Denne menim v priemere 12 podbradnikov a aj tak je furt mokra a potom stale kycha lebo ju to chladi. Uz fakt neviem co mam s nou robit. Na brusku byt nechce, asi jej vazne bude treba nejake rehabilitacie, lebo ked ju dam na brucho, po chvilke zacne nohami kopat, ako keby sa chcela plazit, ale ruky ma totalne ako drevene. Nerobi s nimi vobec ale vobec nic, este ich ma aj vacsinou zovrete v past.