icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

ju11i
27. apr 2011

@vera1132 aj my sme už trošku skúšali ale zdalo sa mi, že po mrkvičke je malinkému ťažko. Vygrckával ju ešte aj po druhej dávke mliečka :( A to mal iba pár lyžičiek. Tak ešte radšej čakám.

gilly
27. apr 2011

caute babule, dlho som tu nebola, som bola mimo PC
pozeram ze ste toho prebrali uz dost, no ved musim precitat dozadu ze co mate nove
my sme na tom viac menej rovnako, vieme sa pretocit z bruska na chrbat opacne nie, do sedu sa drobec tahat nechce ani za svet, teraz chytil obdobie ze pri cudzich ludoch reve ako tur, tak si viete predstavit tie navstevy pocas velkej noci ☹
a nocne spanie je uplne otrasne posledne dva tyzdne - sa budi kazdu hodinu pomaly ale nie kvoli tomu ze je hladny ale akoby mal zle sny alebo co, normalne krici ako keby ho bili, nie place ale krici a ked k nemu nevstanem a neponuknem prsnik ci nevezmem na ruky aby sa zobudil tak sa ten krik premeni na totalny plac. Vobec netusim co to moze byt, ale dost to vycerpava...vam sa nieco take nestalo? co s tym? a to predtym dokazal v noci spat aj pat hodin..

vera1132
27. apr 2011

@ju11i mne nevyvracal, ale len vypluval. aj dnes sme mali mrkvičku a dal si, sice sa ksichtil tak všeliako, ale dal si. treba pomaličky. nech si zvika. a zistila som že treba byť trpezlivá. 🙂

lucinecka14
27. apr 2011

ahojte - som tu nová a čítam, že rozoberáte problematiky čo nás momentálne veľmi zaujímajú. My sme termín mali 10.12.2010, no malý sa trošku poponáhlal a tak už máme 5 mesiačikov. Ešte sme plne dojčený, ale už skúšame po lyžičke mrkvičku, zemiačik, vyskúšali sme už aj brokolicu, banán, vyživu, karfiólik - ale vždy tak maximálne 1-2 lyžičky na zvyknutie. Vonku v kočíku - hlbokom len spinkať, inak na ruky, alebo do klokanky. Odskúšali sme už aj športovú verziu, ale ani tá nás zatiaľ neberie.. Taktiež sa už pretáčame - ale len z chrbátika na bruško - opačne nám to ešte nejde. Do sedu sa ťaháme už od troch mesiacov a máme strašne radi keď sa nám niekto prihovára a venuje nám pozornosť - akonáhle sa nám niekto nevenuje - urobíme také divadlo, že sa pomaly steny trasú. V noci však spávame dobre - o šiestej - pol siedmej kúpkať a potom do hajan. Zaspávať v postieľke nevieme - hoci nejakú dobu nám to už šlo. Zaspávame buď na prsníku - alebo pohojkáme v kočíku a potom prekladáme do postieľky. Od polnoci do rána sa budíme na papanie zhruba trikrát - no len čo sme plný hajáme ďalej zhruba do pol siedmej. Až by ste ma uvítali vo vašej diskusii - potešilo by ma to 🙂

chrumen
27. apr 2011

tak dnes poradňa - 60cm a 6230gramov - vraj trošku tučnučká 😠 malá konečne nebola ospalá tak sa predviedla v plnej kráse hlavne ked som ju obliekala takže netuším čo mi sestrička vravela 😀 zase nezaočkovali lebo plece nazahojené ... baby chcete svoje detičky očkovať proti rotavirusom?

shira_
27. apr 2011

no tak tomáško je už na bruchu pri každej príležitosti... otáča sa raz dva 😀 problém je, že sa nevie otočiť naspať... zajtra idem kuknúť s ním na plávanie, som zvedavá. kúpila som dnes plávacie plienočky, 7ks vyše 7 eur 😝 😕 za to mám celé velké balenie normálnych. som zase kukala jak puk.

shira_
27. apr 2011

@chrumen že tučnučká tolko mal tomáško ked mal dva mes. nech sú doktori radi, nie? však lepšie ked ti bábo priberá ako ked nepriberá. my sme dali aj rotavírus to sa len spapá a nemal nijakú reakciu. my vela chodíme kade tade, po všelijakých aj provizórnych podmienkach, stále sme kdesi aj plávať chceme, aj na dovolenky k vode tak nech má.

zahrika
27. apr 2011

@shira_ takze uz mas 1 den v praci za sebou... wow.. no vidis, ono si zvyknete, mas to super do tej 12, naozaj to je ideal.. akoze do tej 16 by si to mala este brutal, ked maly nepapa normalne..Prikrmy az v juni? aha, v pol roku asi, ze?
Akoze neviem co mam ja za dieta, ale on sa napije/napapa z flase, prsa aj poharika v pohode...nic neodmieta a zo vsetkeho dokaze prijat stravu.. mam asi stastie v tomto, akurat mi zacal trochu so spankom strajkovat, uspava sa omnoho tazsie, dlho mu to trva a zobudi sa mi aj 23x do hodky, kym naozaj tvrdo zaspi..

zahrika
27. apr 2011

@shira_ myslela som 2 - 3x do hodky 😀
A inac, kam idete plavat?? akoze ja planujem TN ale az od 5.mes, lebo chceme rovno bazen... A mladsie deti zacinaju vo velkej vani..

zmajerikova
27. apr 2011

@vera1132 cavte, nasa mala je tak pol na pol, na umelom a na mm. Tiez jej uz chcem zacat davat prikrmy, tak som zvedava ako to zvladne. Nerozmyslali ste aj nad kasickami od nestle, alebo nutrici?

shira_
27. apr 2011

@zahrika hej no my máme pol roka až na konci júna, na príkrmy je čas. plávanie- za chvílku máš 5 mesiacov treba sa prihlásiť, dohodnúť atd. zajtra, ak budú mať na nás čas, budem vedieť viac. odkedy nemám šéfa nad sebou do 16 som nebola v robote ani ked som nemala dieťa 😀 😀 😀 to by som nezvládala s očami, chrbticou a niekedy aj nervami 😀 😀 robota mi nesmie liezť na nervy potom je to oničom, takže odtiaľ potiaľ 😉 ked som v najlepšej forme tak je moj strop 7 hod intenzívnej práce, v tehotenstve ku koncu som bola tak 6 potom 5 hod a jeden piatok v mesiaci volno. treba mi rezervu na papierovačky, úrady, technické záležitosti atd je toho až až aj mimo času čo som v robote... a doma je lepšie 😵 😵 tam ma čakajú chlapi. budem sa rozbiehať pomaly.

vera1132
28. apr 2011

@zmajerikova ahoj, nie nerozmýšlala som, ked sme doma, tak normalnu chcem skúšať davať, a kebiže nááhodou sme niekde mimo domu tak možo od nestle. Tak ale zatial čo som skúsila dať malému tak ochutnal.
s mrkvičkou je to už o niečo lepšie už si dal zas o jednu lyžičku naviac ako prvý krat, a už skúsil aj bananik, a nebol problém. Len teraz ma obdobie plutia, tak 80% vypluje. ale tak snaží sa. Ved skús aj ty niake experimenty. 🙂

kvojtanikova
28. apr 2011

caute baby, tiez sa hlasim po dlhom case, sme u nasich na navsteve a hned prvy den som pokazila PC tak az teraz sa nam to podatilo opravit. Pozeram ze mame aj nove prispievatelky
@lucinecka14 vitaj, kludne sa k nam pridaj, budeme radi.
Vase babatka su uz ake sikovneeee
@shira_
@vera1132 fajne papate prikrmy, my sme este neskusali, necham to az tak na polovicu maja. Boruska celkom pekne cestuje, v aute vydrzala 3,5 hodiny v pohode. Aj tu u nasich je celkom dobra, asi preto ze sa jej stale dakto venuje, my so starym na nu nemame doma tolko casu ked sme sami, tak byva aj nervoznejsia ako tu. V kociari vzdycky pekne spi, pokial sa prechadzam tak aj 2-3 hodiny v kuse, nosic tu teraz ani nemame a zvladame to bez neho.

@shira_ plavacie plienky - veru, riadna palka, pamatam si to z cias ked som chodila s malym plavat...Tusim v DM drogerke maju lacnejsie, ta ich znacka.

@zahrika super ze ti maly prespi celu noc, ticho zavidim, Boruska byva hore tak 3x, ale nastastie dam prsnik a hned je zase ticho, takze to nie je az take zle zase.

chrumen
28. apr 2011

@shira_ dostalo sami do uší že to nejako pre tým rotavírusom neochráni akurát tak zmierni priebeh a lakárka mi včera povedala že ked to chytí dieťa do 2 rokov tak musí do nemocnice na infúzie .... ved my tiež beháme kade tade no nás ešte stále nezaočkovali do nožičiek tak sa bojím že to bude na ňu priveľa ...
aj my chceme chodiť plávať ale tu na liptove nieje moc možností - cez leto to nefunguje takže asi začneme až v septembri 😉

shira_
28. apr 2011

@chrumen no ved stačí ked zmierni priebeh, ked je silná infekcia práve tam je nebezpečná dehydratácia, preto treba infúzky. ale dúfam že sa vyhneme všetkým veciam takýmto zlým 😝 hádam sa mu dostane aj z mojej imunity a u mňa v robote je toho kopec, a doma tiež to úzkostlivo nepreháňam s čistotou, aj pes ho sem tam oblíže. takže sa možno obrní tak ako ja. a potom si odkrúti choroby v školkárskom veku tak či tak. len nech to nie je nič vážne.

shira_
28. apr 2011

@zahrika plávať my tiež do tn, len dnes sa z tech. príčin neplávalo tak sme spolu len volali, kázali prísť budúci týždeň pokukať.

labutka
28. apr 2011

Ahojte, pozyvam vas na workshop na temu Moderne latkove plienky. Bude sa konat v stredu, 11.5.2011 o 16:00, v materskom centre Podunajske Biskupice, Latoricka 4, Bratislava. Viac je na www.latkovky.sk/prezentacie
Ak chcete vidiet alebo kupit si nejaky konkretny produkt zo sortimentu www.latkovky.sk dajte mi pls vediet najneskor do utorka 10.5. do 17:00 do IP.
A aby ste mali predstavu, latkova plienka vyzera napriklad takto:

vera1132
28. apr 2011

@kvojtanikova aj moj vydrží v kočiku, ale ked je v pohybe. a v poslednom čase mi nespí v kočík, len pozera. a nechce spať. ale je našťastie dobrý 🙂

chrumen
29. apr 2011

@vera1132 hehe aj naša spí v kočíku len počas pohybu akonáhle zastanem tak je za 5 minút hore 😉

vera1132
29. apr 2011

@chrumen no je to zaujímavé. alebo niekedy aj ked ideme s kočíkom tak je stale hore, a ked sa niekto naneho pozrie tak sa škerí ako malý škero 🙂

chrumen
29. apr 2011

@vera1132 su to už riadny zvedavci ti naši drobcovia 🙂 našťastie je už krásne počasie a ja sa teším keď budeme používať športový

vera1132
29. apr 2011

@chrumen ked už bude nad 25stupnou, tak ja už nasadím športovú verziu, ved ležať v nej može tak isto ako v hlbokom. aspon mu bude prúdiť vzduch, a nebude mu tak teplo, ako v hlbokom.

shira_
29. apr 2011

mne tiež absolútne nespí v kočíku, iba ked chodíme, aj to po hrbolatom. inak je hore okamžite a vobec ho to tam nebaví, musím sa s ním hrať a rozprávať, tak to mám zbytočné, aj tak nič na dvore neporobím 😀 jedine čo sa mi pohrá na koberci doma, zatial navarím, upracem, aspon čo-to. taký čas že by som dala dieťa cez deň spať a ja mala volno, to neexistuje. podla mna je jedno, či je v športovom alebo hlbokom, ked sa dá sklopiť športový do lahu, prípadne trochu nadvihnúť. mne sa tomáš do hlbokého skoro nezmestí, má rezervu asi 5 cm 😝

lucinecka14
29. apr 2011

@kvojtanikova - ďakujem 😉
my už tiež vydržíme v kočíku - aj byť hore, aj spinkať - v hlbokom síce nie, ani v našej športovej verzii, ale požičali sme si úplne obyč. buginu a čuduj sa svete - malý je tam ako vymenený - úplne blažený a keď je hore, tak sa na všetkých vôkol usmieva ako také slniečko 🙂 - škoda len, že sa tam opierka nedá dať do úplného ľahu, tak práve zháňame nejaký taký športiak - mimochodom nemáte nejaký tip?
@chrumen
@shira_ my sme tiež dali malého zaočkovať proti rotavírusom - už len kvôli tomu zmierneniu sa to aj podľa mňa oplatí

vera1132
30. apr 2011

teraz pozeram, že v Lidli budú zase pančušky, ponožky . . . pre deti od 2. mája 🙂

zahrika
1. máj 2011

@vera1132 tak na to sa tesim..kupim mu tam aj ten disney kobercek a aj navlecky a deku.. fakt za super ceny 🙂 konecne tam cosi normalne supli v tom lidli

vera1132
1. máj 2011

@zahrika tak tomu ver... 🙂 a je to aj dobrý materiál

kvojtanikova
1. máj 2011

@vera1132 ja tiez rada nakupujem detske veci v lidli, a aj plienky mi vyhovuju, kupim rovno tie 3 balenia, uz ale musim kupovat maxi🙂 My sme teraz boli vyse tyzdna u nasich, tak su obe deti uplne ine, tam sa kazdemu z nich stale dakto venoval, maly pozeral TV asi 2x za cely tyzden, doma ja pred telkou furt...

vera1132
1. máj 2011

@kvojtanikova pančušky su super materiál,si myslím. a ponožky su hrube, ale asi kúpim väčšie na zimu, teraz nakupujem tenšie ponožky. 🙂

kvojtanikova
1. máj 2011

@vera1132 hej, pancusky su v pohode, ale tie ponozky sa mi po prvom prani dost zozmolkovali, a mam presne tie iste co su na obrazku, s mackom pu. Takze tie by som uz nekupila. Teplucke su, to je pravda, ale uz nie su take pekne.