V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
caute baby uz som sa tu dlho neozvala, toto pocasie je fakt blbe, chvilu horuco, chvilu tu prsi a fuka, ochladenie o 10 stupnov, navyse nam zacali cele sidlisko kosit takze ja som na kasu aj s mojou alergiou. Este ze deti su zatial celkom v pohode. Zajtra sme mali mat gulas party a zivansku ale radsej sme to zrusili, tak sa vsetci pozvani presuvaju do nasho bytu. uz sa celkom tesim, mnam mnam, rezne, salat, kolaciky... Akurat upratovat sa mi nechce, pomoooc.
Mala sa este stale vobec neotaca, na bruchu je ako velryba neschopna, ale uz sa nad tym netrapim, sak ked bude zle, poslu nas na rehabku. Na buduci tyzden ideme na ockovanie a potom zacnem s prikrmami, uz sa celkom tesim.
@kvojtanikova ani moja malinka sa este nepretaca....nerobila by som si z toho tazku hlavu. Kazde dietatko je ine, neboj sa ona sa otoci. A kedy sa narodila? Nasa 3.12.
@zmajerikova nasa presne o mesiac neskor - 3.1.2011. Tak to som rada ze nie sme jedini, kto je fyzicky "nezdatny" 🙂 Sak inak ona to chudiatko ani nema byt po kom nejako sportovo a motoricky nadana - ja som uplny luzer a stary robi akurat tak kanoistiku co nie je nejako extremne pohyblivy sport, kedze cely cas sedi v lodi🙂
@chrumen vieš čo mne malý dnes doobeda vobec nechcel od 7 do 12.15, vyše 5 hod ja neviem myslela som si, že v teple bude pýtať viac ale nie... aj po tej dvanástej sa nechal núkať dobre dlho, kebyže sa s tým nebavím tak ktovie kedy by si pýtal 😢 ja čakám s príkrmami do 6. mesiaca, uvidíme nechce sa mi do toho, teraz je pohoda...
@kvojtanikova dobehne boruška všetko, ked sa začne pretáčať, zistí nové možnosti a pojde to rýchlo. mne tomáško nechcel byť vobec na brušku až kým sa nezačal sám točiť aspon na bok, potom už lepšie ale nenútila som. odkedy sa otočil sám prvý krát ide to hrozným tempom, mám pocit že každý den dačo nové zistí, aspon nejakú maličkosť. točí sa na bruchu do kola, aj na chrbát sa mu podarilo, snaží sa plaziť, aj dvíhať zadok. no strašné čosi ked ho prebalujem, obliekam. už musíme dať matrac o poschodie nižšie lebo sa mi vešia na okraj postielky, berie čo sa dá, no bude s ním zábava. kojiť musím o samote, v tichosti, žiadne podnety lebo neje, všade sa otáča, len čosi šuchne, polohu si určuje sám. vyšiel mu prvý zub. deti sú rôzne ja som chodila 9 mesačná, moj muž 18 mesačný, niektoré do 3 rokov nechce hovoriť a všetko je v pohode, nakoniec sa každé naučí... u nás v dedine zomrelo včera dievčatko, v decembri jej zistili leukémiu a už je po nej, dva rôčky myslím že mala, boli aj v modrom z neba nedávno. toto sú hrozné veci, bože len nech máme zdravé detičky.. je jedno či sú živé či lenivé..je mi smutno z toho, ja neviem ako može matka také niečo zvládnuť a prežiť ☹
ha, porovnavate si deticky 😀 ? Prerezal sa uz prvy zub niekomu?
vyzerá to tak že budeme choručky. Maminka je chorá, ocinko je chorý, a aj na našho malého sa niečo lepi, prvý krat sme použili odsavačku na soplíky, dúfam že to bude vpohode, a nebudeme musieť letieť do Blavy na pohotovosť
@shira_ a ako maly prezil prvý zubok? 🙂 naša sa pretáča asi tak že si to vobec neuvedomuje - len ju preváži za to však všetko ochutnáva, slintá ako pes 😀
je to hrozne co sa deje v tom svete - ako sa povie ked chce mat boh anjelov pri sebe tak si ich vezme nech sa deje co chce .... 😒
@vera1132 joj skoda, drzim palce aby ste boli cim skor zase fit. Pozeram ze uz ste aj krstiny zvladli, tak to je super. Ake to bolo? stretli ste sa ako rodina viaceri ci len tak sukromne? Inak aj Boruska zacina trochu spolit tak dufam ze to nebude nic, lebo v utorok mame ist zase na ockovanie.
@shira_ my este nemame ziadny zubok, a co sa nam tlacia, to su hore ocne zuby - upirske, dole ani naznak zuba.
Toho dievcatka mi je tiez luto, ja uz ani nepozeravam modre z neba a podobne veci, lebo by som sa urcite rozrevala. Ja sa kazdy den modlim hlavne aby som nikdy neprezila svoje deti, lebo to musi byt urcite strasne. Aj tu na konikovi co je ta tema "zomrelo mi dieta", parkrat som tam nazrela, ale uz sa tomu vyhybam oblukom, lebo si ani nedokazem predstavit ake to moze byt.
Vcera sme mali megaoslavu, ako som spominala - od 13-19:00, uz som mala fakt dost. Ale fajnotky sme papali, salat sa mi mimoriadne vydaril, aj kolaciky, svagrina priniesla rezne, syrove croissanty, tak sme hodovali. Aj pohar vina som vypila, aj stiplavu klobasku jedla, a Boruska je uplne spokojna.
@kvojtanikova fakt idete už na príkrmy?, ja sa moc nechystám do 6. mesiaca
stále inhalujeme, ale ventolin som obmedzila len na ráno...ambrobene ráno večer, jale malý sa začal pri tom hroznr hnevať a je mi ho ľúto
ja mám stále sople, neviem kde sa berú, možno alergia
tatino šiel teraz s Diankou na bábkové divadlo, tak mám voľnejšie
ozaj didka mala v utorok besiedku ku dňu matiek a chudiatko, ked recitovala o mame išlo jej do plaču a potom mi hovorila..."maminka ja som sa nemohla na teba ani pozerať, lebo mi išlo do plaču"...ale zvládla to a ešte hrala aj líštičku
u nás žiaden zub :o) malý ťahá mlieko ostošesť, ale idem mu začať dávať čajík, ked sa oteplí, aby mal dosť tekutín a nebol každú hod. na cici
ja tiež radšej Modré z neba nepozerám, lebo len revem pri tom 😒
@kvojtanikova dakujeme, noc bola celkom vpohode, len plakal pri odsavani soplíkov. ale zajtra radšej pojdeme k doktorke.
krst dopadol super, malý tam robil šou, on tam bol najstarší spomedzi ostatných detičiek a bol hore, oni spinkali, tak pan farar sa aspon nenudil. a bolo to iba v kruhu najbližších.
tak dúfam že aj vas obide tá nadcha. . držte sa 🙂
ahojte, zajtra m´áme perný deň..ráno idem s malým na krv,potom kardio a kožné 😒
Borisko stále chrčí aj po inhaláciách, vôbec sa mi nezdal lepší a tak som dnes poprosila Dr. aby ho popočúvala a mala som pravdu...malý má na líčku akýsi exzém a svrbí ho, lebo si to šúcha, tak nás poslala aj na kožné, vraj s tým môže byť spojené aj to dýchanie, akoby alergická reakcia, aj som ju poprosila aby mu urobila CRP, aby sme vedeli, že to nie je bakteriálne a čI netreba ATB...CRP je ok, takže uvidíme, čo dalej...fakt mi to pripradá ako alergia, dnes som od pol 5 už ani nespala, ked som malého počula ako dýcha a kašle a počula som ako tam má tie hlieniky a bolo mi do plaču, on vlastne ani nevie, čo to je čisté dýchanie ☹
ale aj tak je zlatý, vôbec neplače, je spokojný a pekne papá, reční a smeje sa - hádam sa už niekam dopracujeme, čo mu tieto problémy spôsobuje
@zmajerikova aj nasa sa narodila 3.12 🙂
ahoj dievcata viem ze ste tu uz zabehnute ale mozem sa vtierknut? drobcec sa narodil 31/12/2010
@slniecko_z ahoj, chcem sa spýtať, Flixotide má Miško? odkedy? koľkokrát denne?ako myslíš, že mu pomohol, tiež ste predtým mali niečo iné? prosím napíš mi o tom
dnes ho dali boriskovi, ale som z toho smutná....ešte si vybavím alergologičku, čo ona na to povie a čo zistia dnes na kožnom...je veľmi maličký na takéto lieky, flixotide je od roka, vieš mito pripadá tak, že sa vôbec nad tým nezamýšľajú a niektoré lieku dávajú ako na páse aj malinkým detičkám, ešte ani nepotvrdili astmu a už mu pchajú Flixotide, šak vyskúšame ☹ možno máš pocit, že moc mudrujem, ale som zdravotník a svokra je tiež lekárka, tak kombinujeme
@mata_murkova vitaj medzi nami 🙂 to ste mali krásneho Silvestra 😉
@ivona2010 no nam to dala lebo sa mu zhorsila ta stma stale bol zadychany a musela som mu potom davat rychlo ten Ventolin.Ma vysoke davky rano vecer po dva streky inhaluje. a to sa neda porovnat uz dycha omnoho lepsie uz aj ked sa blbneme vonku tak je v pohode . Neviem preco to dali tvojmu a neviem si predstavit ako mu to budes podavat my mame taku pomocku na to ale miminko to je ine to vazne neviem lebo to musi tak zhlboka dychat sest krat a babtku to ako vysvetlis. Nie nemudrujes proste sa bojis aby mu viac neuskodili ako pomohli to je normalne ja to beriem tak uz v pohode som sa s tym zmierila cez leto chcem naskriabat na more lebo to velmi pomaha.len neviem ci sa mi to podari 😒
inak baby kuknite ako mi mala uz sama sedi
@slniecko_z jej malá je šikula 😉 malá je tiež taká "vlasatá" ako obe moje deti 😉
tak už sa teším, že Borisko bude cez leto sedieť 🙂 on sa stále ťahá do sedu, len ešte moc nechcem, kvôli chrbtici...ale malá Didi tiež pekne sedela okolo 6.mesiačikov
už sme objednaní na alergologiu, zajtra na 5:45 v Dolnom Kubíne, to som zvedavá ako to zvládneme zo Ziliny tak skoro, alergologička povedala svokre, že to na 90% má alergologický podklad...odrazu vyšetrí aj mňa
na inhaláciu mi napísala detskú masku a inhalačný nadstavec Opti Chamber máme 2x1 vstrek
@ivona2010 no tu masku mame aj my ale miminku no to bude sranda kym si na to asi zvykne miskovi robili testy na alergiu a vyslo mu len na roztoce inak ma vsetko v poriadku aj ked nechapem lebo vsetci mame antialerg.paplony nemam koberce ani zaclony akurat sedacku mam calunenu plysakov som musela odstranit..... tak neviem z coho mu to take vysoke vyslo 😒
včeraj sme boli u doktorky, a predpisala nam fenistil kvapky. a Hedelix
a malý už nema také soplíky, už neodsavam tak často ako cez vikend, asi je to na dobrej ceste, a bola som aj zo sebou u doktora a dostala som antibiotika, a ked ich doberiem tak sa mam dostaviť na vyter , kôli mandliam, bojím bojím.... dúfam že bude všetko oki..
@slniecko_z jej už je aká šikovná, pekne sedí, aj moj by už mohol sniaky taký kúsok spraviť. Kedy sa ti začala tak pekne sedieť?
@slniecko_z jej aj moja si takto vie posedkat ale sama sa neposadi to ju musim ja a este sa ani nepretaca na brusko z bruska sa jej sem tam podari ale to len nikedy
@vera1132 tie sopliky su teraz asi vsade my sa trapime uz 3 tyzdne aj s kaslom nakoniec nam zistili nejakeho bacila co sme si z porodky doniesli z toho ma tie sople a kasel vraj z refluxu ktory nam tiez az teraz zistili ale snad uz bude dobre taketo male deti by nemali byt chore
@ivona2010 dakujem za privitanie🙂 hej hej silvester bol fajn🙂fiaha take male babo a uz takyto liek? urcite skus tu alergologicku nech sa dozvies viac..
ako casto davate vingantol a kanavit?
@vera1132 takto sama ze nespadla dnes prvy krat som kukala muz je posadil a pustil este som isla po nom zhuknut ze spadne a ona pekne sa zaprela rucickami a ostala no krasne rano 😵 ale sadat sa tahala uz dlho
@mata_murkova malý asi odomna chytil chorobu. ale statočne bojuje.. a našťastie noc je bezproblémova, sice v sobotu sme stavali skoro každé dve hodinky čo sme mu odsavali sopliky, ale inač nebol problém, nemali sme horúčku, len tie sopliky... to je to že teraz je pekné počasie, a potom nahla zmena, tak ovplivný to aj detičky, nie len dospelakov. oni to zvladnu
@bebaa vigantol davam každý den po dve kvapky do mliečka , a kanavit už nedavame keďže sme na nutrilone, tak nemusime, ale ked som kojila tak kanavit som davala raz do týždna po jednej kvapke do mliečka.
nasa je rychla kukni to je asi pred mesiacom tak dako

dnes sme sa prvykrát prikŕmili - a výsledok? 1:0 pre zemiak 😉 zajtra skúsime zas