icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

slniecko_z
20. jún 2011

@zmajerikova ja davam kase uz davno a kupujem len nemliecne kde sa to robi s vodou teraz mame krupicovu s medom a to davam na veceru mlieko ma uz len dva krat denne ovsene vlocky nedavam ani nemam v plane , ja varim vsetko spolu, spenat aj nasa ma rada a uz nemixujem len pretlacim vidlickou, nasa zboznuje rozok v mlieku dam jej trosku cukru do toho a dasiata ako vysita 😀 dnes u svokri tlacila marina kekse ona je ozaj super v tomto nic jej nerobi problem vsetko spapa a zuje ako dospelacka 😀 😎 skusila som aj jahody z nasej zahrady pohrizkala a nic ziadna reakcia tak som rada lebo pri malom som si uzila teda ten mi zjedol len kupovane tie obediky a na hladko vymixovane do roka tusim este aj teraz ked ma vela v ustach ho napina no teliatko moje 😵

vera1132
21. jún 2011

Dnes oslavujeme 6 mesiacov, ale ten čas letí... 😀

ako sa máte?

chrumen
21. jún 2011

@vera1132 no veru máš pravdu, ide to ako voda - za chvílu budeme oslavovať rok 🙂

chrumen
21. jún 2011

@vera1132 ešte toto 😀 naša Silvuš sa už pár krát pretočila, hlavne z bruška na chrbát - opačne to zvláda len do polovice, najnovšie si objavila nohy 😀 včera sa jej konečne podarilo dostať jednu do úst hehe inak je strašne zvedavá, všetko musí chytať, až ju trasie ked jej to nedám do rúk, všetko obžúva , slintá ale zub žiaden .... spapá mi už všetko, skúšala som aj polievku ale neúspešne - skúsim neskôr 😉 už ani jesť nemôžem pred ňou lebo čaka že jej dám a doslova do mňa kričí 😀 inak niekde na návšteve je ako 5 peňazí - sa vie správať v spoločnosti 😀 😀
my máme polroka 29 🙂 nech sa tým naším ratolestiam nadalej darí tak ako doteraz, všetko zlé ich obchádza a maminkám príjemné maminkovanie

mata_murkova
21. jún 2011

@slniecko_z jahodky su velky alergen tomu sa budem ja vyhybat aspon do roka lebo sa bojim nech sa mi nevyhadze
inak papka nasa emus uplne ukazkovo co jej dam to zhltne..zatial davam len zeleninove prikrmy s maskom

vera1132
21. jún 2011

@chrumen ved to ani nebudeme vedieť, a zachvilu tu bude zima a budeme oslavovať jeden rôčik 🙂
moj sa z bruška na chrbatik niak nechce otočiť ale z chrbatika na bruško tak to je šikovnejší.
aj moj kričí po nás. ochutnáva všetko, žužle, berie z rúk, a ked mu to nedam tak takčne kričať a tak sa triasť - že daaaaaj mi to lebo urobím šou 🙂
mne sa pači ked ho mam na rukách a pijem niečo z pohara , tak mi vezme pohar, a dáva si ho do pusi ako by isiel piť, ale ked už ide že si logne tak to stopnem, a zoberiem mu to, to by bolo 🙂 tak prutko sa napiť 🙂

shira_
21. jún 2011

@chrumen my máme pol roka o 2 dni, my jeme zeleninu, začali sme masko ale to je horšie.. včera bol už 5. deň čo nekakal tak som dala poobede slivkovú výživu, tak to baštil jedna radosť, mrcha malá, to bolo sladké. trochu kakol uvidím či bude dnes pokračovanie. my máme nové že si objavil uši, ide si ich odtrhnúť a postaví sa na 4 a kýve dopredu-dozadu. včera padol prvý krát z gauča a to som bola asi meter od neho iba čo som si išla položiť manducu, akurát som ho z nej vybrala že sa ponaťahuje a šups už bol rev 😖

vera1132
21. jún 2011

budete davať detičkam aj prevarené mliečko ? ? ? ak áno tak kedy , alebo už niektorá davate?

@shira_ tak už mate za sebou aj prvý pad. už ste "pokrstený" ale hlavné že sa mu nič nestalo.
a to mäsko v akom stave davaš? my sme zatial pri zeleninke a ovoci. a už aj ochutnal polievočku, a chutila mu 🙂

chrumen
21. jún 2011

@shira_ riadne ožívajú tie naše drobce, naša sa včera hodila stol - aby si pochopila, boli sme na obede v reštike a mala som ju na kolenách, obžúvala svojho slona a zrazu sa jej zachcelo stola 😀 tak s otvorenými ústami zaútočila na roh - taká rychlovka že mi chvílu trvalo pochopit co spravila že tak plače .... 🙂 našej masko chutí, skúšala som už aj ryzu ci zltok a zatial spapá všetko, aj banán a jablko 🙂 je to žrut - po otcovi hehe

@vera1132 no ja osobne by som rada dávala mlieko len viem že lekárky na to dosť upozornuju ze deti nesmu kravské do 2 ci 3 rokov ale mne sa to zda dost pritiahnute za vlasy - ved moja sestra bola na kravskom od 2 mesiaca a nijako jej to neublížilo .....

mata_murkova
21. jún 2011

@vera1132 ja ovocie nedavam este vobec iba zeleninku a masko..maso uvarim a rozmixujem a zmiesam so zeleninkou..ovocie az neskor nech potom neodmieta zeleninu..normalne mlieko kravske sa nesmie davat takym malym detickam iba um zatial

@chrumen na to mlieko byva potom intolerancia napriklad obe moje segry nesmu vobec ziadne mliecne vyrobky hned ich potom prehana a je im zle..tak by som to neriskovala
prvy pad mame aj my za sebou z postele nareky teda prevelke ale chvalabohu sa nic nestalo
leti to strasne ved teraz som sa len kotulala a teraz ze pol roka mala zachvilu bude chodit do skolky pri takomto tempe🙂

chrumen
21. jún 2011

@mata_murkova to ano, to mas pravdu, niektorí ludia a deti proste mlieko neznesu len mi to nejde do hlavy ze jogurty, syry mozu a mlieko nie .....
ja na malu striehnem ako sup ale aj tak niekedy prekvapi 😉

mata_murkova
21. jún 2011

@chrumen tvaroh viem ze je tazky a ten sa nema davat ale tie syry a jogurty mozno je to uz nejak to mlieko spracovane a ze tak neni zavadne..neviem:(
jasne kazda mamina striehne ale tomu neubranime vzdy.tie deti su take zive ze clovek stoji pri nich a oni sa supnu o zem🙂 tak ale pokial nie su hlavy rozbite ruky nohy dolamane tak je dobre..este bude vela padov 😖

kvojtanikova
21. jún 2011

@mata_murkova ahoj, takze davas maso so zeleninou - 1x denne ci aj viackrat? ja by som uz chcela skusit davat malej 2x denne jedlo, ale neviem ci dat 1x zeleninu (prip. s masom) a 1x ovocie alebo radsej kasu, alebo take daco...
@shira_ to je super ze sa nic nestalo, aj ja striehnem na malu, vcera som zistila ze sa zo svojej postielky prekoti na moju a pokracuje po nej dalej, tak to stary hned premontoval - teraz mam velku postel manzelsku a pri nej pristavenu detsku ale tak, ze detska ma matrac asi 10 cm pod urovnou mojho matraca. Mala tak spi asi 20 cm nad zemou, ked ju chcem odtial vybrat z druhej strany, nie od postele, tak robim riadne gymnasticke cviky🙂

mata_murkova
21. jún 2011

@kvojtanikova zatial davam len jeden krat denne a potom este kojim, v tom specialy mama a ja je vzorovy jedalnicek toho sa cca budem drzat asi..je to tam pekne po poriadku napisane prehladne (nehovorim ze sa toho budem striktne drzat ale pre inspiraciu a ako pomocka je to fajn) je to tam takto

6-7mesiac ranajky, desiata -dojcenie, obed - zeleninove ci ovocne pyre alebo zeleninova polievka (masko davam kazdy den do toho raz do tyzdna zltok)a este kojenie, olovrant, vecera - dojcenie

7-9 mesiac ranajky - dojcenie, desiata- ovocne alebo zeleninove pyre alebo stava, obed -polievka alebo maso so zeleninou, olovrant - dojcenie, vecera- kasa, 2vecera - dojcenie

9-12 mesiac ranajky - dojcenie, desiata - ovocie alebo zelenina, obed- polievka a hlave jedlo, olovrant- pecivo s maslom a zeleninou, vecera- krupica, kasa, 2vecera-dojcenie pripadne UM

bebaa
21. jún 2011

Ja som uz zufala, uz mesiac a pol prikurmujeme a ziadne pokroky, Mato si da tri-styri lyzicky a potom place, vrieska, sponuje sa, pisti, a to je dobre dieta, vobec cely den neplace, ale tymto ho tak nastvem ze potom je mrzuty aj pol dna...dnes som prvy krat skusala masko, ale vysledok ten isty...
skusala som kupovane, doma varene, s mojim mliekom s UM mliekom...milion kombinacii, a nic.... mlieka mam cim dalej tym menej, musim davat aj UM...preto chcem aby sa naucil normal papat, aby sme nemuseli tolko mlieka kupovat. Jedine co zje je jablko a banan...aj to pol vyzivy alebo pol banana...a este mu chutia kase mliecne...Myslite ze ho mam nutit a neustupovat, alebo pockat, dnes zbadal mysku s jedlom a uz vrieskal...nechcem aby si vybudoval nejaky odpor k tomu ☹ ☹ ☹

mata_murkova
21. jún 2011

@bebaa ja by som prestala s ovocim a skusla zeleninu postupne daj len tolko lyziciek kolko chce tri styri su aj tak dobre lepsie ako nic..tie deti nepapaju teraz od hladu ale ochutnavaju aby si zvykli na nove chute a kazdy den potom pridavaj o lyzicku viac..ja po jedeni aj kojim alebo ak mas malo mlieka tak daj um az ked sa ti nauci na zeleninu tak zacni davat kase a ovocie..aspon moj nazor..alebo sprav pauzu ze zas par dni len koj a potom skus zeleninu urcite sa to rozbehne..a nebud zufala ved mate este len 6 mesiacov takze by ste sa mali len rozbiehat a fakt vsade co pisu na nete aj navody ako zacat je popisane ze sa netreba vzdavat ani zufat ze stacia 2-3 lyzicky. uvidis pojde to. a to ze mas malo mlieka nevadi ved na to vynasli UM aby sme z toho neboli nestastne;) drzim palec

bebaa
21. jún 2011

@mata_murkova 🙂 🙂 🙂 ty si jaka mila... vies, ale ked ja sa tak snazim, kombinujem, vyvaram a on ze beeeee, budem sa musiet teda uspokojit s tym co zje a dufam ze sa to rozbehne..

mata_murkova
21. jún 2011

@bebaa urcite to pojde🙂 jaj moja na to beee si zvykaj to sa bude uz len stupnovat minimalne do 25tky:D

zuzkaznr
21. jún 2011

Ahojte. dnes sme boli v poradni a mala ma 7300g a 65cm. Papame na obed zeleninku,aj s maskom a na veceru kasicky,alebo mliecko s kasou. Mala je riadna hladoska 😀 Chcem je zacat davat aj ovocie. Od vcera uz nechodime na rehab. 🙂 ,mala sa uz otaca,najviac z bruska na chrbat. Dnes mi skoro spadla z postele,ale chytila som ju 🙂

mata_murkova
21. jún 2011

@zuzkaznr no super ze uz nemate rehabky🙂

bebaa
21. jún 2011

@mata_murkova dnes som ho krmila a sestra: ze nechaj ho uz na pokoji, raz sa to nauci, a ja jej hovorim: jasne,alebo ho budem kojit do 18-tky 😀 😀 😀

vera1132
22. jún 2011

@chrumen
@mata_murkova napriklad aj kolegina davala malej od 4 mesiaca kravske mlieko prevarala, a malá bola a je bezproblémov. ked pojdeme na poradnu tak sa poradim s doktorkou.

mata_murkova
22. jún 2011

@vera1132 lenze teraz moze byt vporiadku ale ta intolerancia sa moze objavit po rokoch moja segra ma 28 a zacalo jej to 25ke a druha v 20..takze moc by som neriskovala s tym

vera1132
22. jún 2011

@mata_murkova no však to, lepšie je sa poradiť s odborníkom, a aj vypočuť si iných názory.
ja si radšej vypočujem a necham poradiť, ako urobiť niaku blbosť. 🙂

chrumen
22. jún 2011

@mata_murkova
@vera1132 a aj ostatné pozrite si tuto temu : https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/neprehanajme-to-s-detmi-a-zapojme-sedliacky-rozum/
je to len nazor, aby ste to nevzali tak ze by som nerešpektovala co tvrdite - je pravda ze kazdy clovek je iny, kazdemu vyhovuje nieco iné - moja krpana akurat teraz dozula chlebovu korku a pajedi sa ze uz nema 😀 robi veci nad ktorými mi "odborníci" zalomili rukami ale tak čo ju mam priklincovat a nutit jej iba mlieko lebo tak sa to pise v odporucaniach?! povedzte mi co bude to dieta jest , ved sa vyvíja a rastie, má urcite potreby a osobne si myslim ze preto je vela alergii lebo mamicky vychovaju svoje dieta podla kniziek - co je dobre a co nie zistite len vtedy ak to vyskusate 😉 nie hned dnes ani zajtra ale postupne, detsky organizmus si musi zvykat 🙂
a teraz som zvedava kolke ma tu odcudzia 😀

chrumen
22. jún 2011

lebo sa mi zda ze dnes je velmi svate co sa pise v mudrych knizkach, co je v telke, co na internete .... konzumna doba nas celých pohlitila a netvdrim ze mna nie - ja som tiez mimo z toho co malej dat co nie ale zase na druhej strane aj dobrého vela skodí 😉 dufam baby že ma neukrižujete za tento názor 😀

vera1132
22. jún 2011

@chrumen Ved to, pred par rokmi, ked sme my boli malé ešte neboli všeliaké vymoženosti, a sme vporiadku... tak netreba isť niak extra po príručkách... ja tiež experimentujem 🙂

chrumen
22. jún 2011

@vera1132 😉

siskaa
22. jún 2011

@mata_murkova suhlasim s tymto nazorom. je to ved kazdej mamicky, ci bude davat svojmu dietatu predcasne alergizujuce potraviny, ja osobne s nimi mienim zacat radsej neskor ako skor prave preto, ze teraz mi mala moze reagovat bez problemov a mozno az v dospelosti sa alergia alebo intolerancia prejavi a bude jej zneprijemnovat zivot :( ma cely zivot na to, aby spoznavala rozne chute a zistovala, co jej chuti a nerobi problem, nemusi to vsetko stihnut do 1. roka zivota 🙂
btw mne sa intolerancia na niektore potraviny prejavila az po 25tke :( a dodnes neviem, co mi presne skodi, ale skoncila som tak, ze som dva roky fungovala len na cerstvych stavach a skoncila na 49 kg. a ziadny dr sa nebude obtazovat robit mi vysetrenia a toto svojej dcere ja sposobovat nemienim. aj ked netvrdim, ze mi to sposobila moja mama, ked ma zacala prikrmovat a vsetci vieme, co jedli babatka pred 30 rokmi. ale prevencia je u mna na prvom mieste 🙂

mata_murkova
22. jún 2011

@siskaa presne tak starsia segra ma okrem intolerancie na mlieko tiez na lepok a skroby teda vpostate je len ovsene kase a kuracie maso na prirodno a tie kukuricne chleby..teda neviem ale sranda to neni.nehovorim ze kazdemu sa to stane ale vezmite si ze kedysi tolko alergii nebyvalo a vacsina sa ich prejavi az neskor

@chrumen jasne ja si tiez neberiem vsetko z kniziek ale je to dobry navod co a ako papat varit a bez toho by sme si asi nevedeli asi ani nazor spravit. lebo mozno je to pritiahnute za vlasy ale tiez mi pride pritiahnute za vlasy ked ma dieta 3 mesiace a davaju mu marina kekse s presindavkou..takze ano treba si to prisposobit podla seba kazda mama predsa najlepsie vie co da dietatu ale ja takto viem ze alergizujuce potraviny ako pise aj @siskaa urcite nebudem skusat ze co to spravi. nikoho neodsudzujem (okrem tej co dala v tych 3 mesiacoch :D) ja mam tiez len nazor ;)