V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
Ja som už na svojej váhe 53kg. Pri prvom som do dvoch mes. po pôrode bola pod svojou váhou, teraz mi to trvalo skoro 5 mesiacov. Ale mala som aj väčšie bruško o 13 cm, ako pri prvom, aj som o 5 kg viac pribrala. Tak som rada, že nemusím meniť šatník. Len tie strie čo mám keby neboli. Po večeroch cvičím a od pôrodu nejem žiadnu čokoládu.
@adupal adka a ja žalostných 50 ☹ tak som dúfala že mi nejaké to kilečko zostane a prd ... po večeroch aj ja cvičím ale to preto lebo chcem aby sa brucho trochu spevnilo lebo všetky kilá čo som počas tehotenstva pribrala išli do brucha 😉 a ako sa máte? hádam bude v auguste tá stretávka, bola som na skúške v žiline tak som sa stretla s Barčou - tá malá je tiež úžasná, okaňa a celá Barborka 😀
@chrumen ja som sa tiez tesila ze mi po porode ostane "cici aj rici" a mam akurat velky bachor 😀 😀 😀 Cicky este kym kojim ako tak, ale vidim ze ked su prazdne tak je to bieda ako aj bola🙂
pozeram ze rozoberate kilecka..ja mam 10-12 navyse ako kedy nejak sa to kolise ale tiez to chcem dat dole lebo ma to stve ale nejaku dietu este drzat nechcem ked kojim nech ma aj nejake to mliecko este kym sa da asi budem musiet zacat cvicit poriadne nech mozem nosit svoje veci lebo teraz len lezia v skrini:(
zuby nas otravuju riadne teraz po dva dni mala mala aj horucku zvysenu a strasne mi nariekala takze asi tiez coskoro nejaky vylezie
Ahojte maminky...co papaju vase 6-7mes.babiky?ja mam pocit ze stale jeme to iste dookola...dajte nejake napady
@kvojtanikova ked ja mam taku pidi postavu geneticky danú .... ale ma to hnevá ked počúvam že sa neviem najesť, že nejem poprípade že dietujem .... naozaj by som chcela pribrať ale čvo ked nejde, už som niekedy zúfala ... mám problém aj s oblečením, moc obtiahnuté len zvýraznuje tenkú postavu ale zas volne na mne visí ako uterak ... hrôza ☹
Davate detom patizon??? svokra mi dala, neviem co s nim :(
@bebaa ja mam tiez od svokry ja som ho pokrajala na male kusky uvarila vo vode a pekne papa je to makke a stavnate..
@alexandrag1 my tiez sa mi zda ze papame to iste dookola..co mame po ruke to papame..dnes napr. odmietala aj banan aj ryzu iba chlebik chcela stale jest..
a maso musia jest deti kazdy den? ja jej ho nedavam kazdy den.. ani ziadnu kasu sme este nikdy nevarili.. a mame uz dva spodne zubky ale to uz aj mesiac.. nasa sa neposadi ale ked jej pomozem tak sedi pekne.. aj sa uz dviha na nohy ked je v nejakej polohe, kt. ju v tom podporuje.. pregula sa kam potrebuje..alebo aj dotiahne..najlepsie sa jej vsak cuva...
a este som sa chcela spytat..do kedy treba vodu prevarat? treba vobec este.. ja som jej uz dala aj obycajnu ked som nemala prevarenu..a nic sa jej zatial nestalo 😉
@aleola ja mu 1x do tyzdna (cize dva dni)maso nedavam...cez vikend sme papali 1x vajicko a chutilo,on zje vsetko chvalabohu.a s tou vodou my uz par dni davame z vodovodu prevarenu🙂a nic mu neni...myslim ze uz kludne mozu taku ved uz nie su miminka...sediet sedime ale nie uplne ako sviecka este sa uhyba kade tade🙂zato stoji v postielke ako stary chlap...len horsie je ze si nevie naspat sadnut ale hod sa ako do vody 😀a to je potom placuuu
@aleola to som už aj ja zisťovala ako to je s tou vodou - v jednej knižke čo mám sa píše že od siedmeho mesiaca sa voda prevárať nemusí .... tak čvo ja viem, niekto prevára aj kojeneckú vodu - určite je na to milion názorov 🙂 mäso papáme tak 3-4 krát do týždna, veľmi jej chutia prívarky - cuketovy, spenátovy, tekvicovy dnes som pomiešala cuketu a brokolicu ako prívarok a zjedla toho asi 250ml plus zemiak 😀 niekedy som inak v koncoch čo jej variť lebo fakt je to v podstate to isté dokola 😖
Ahojte dievčatá. potrebovala by som poradiť.
V novembri som nastúpila na materskú dovolenku, tá mi skončila v polovici júna. podklady na sociálnu poisťovňu poslal zamestnávateľ, takže som s tým nemala žiadne starosti.
materská skončila, tak som si požiadala o rodičovský príspevok.
Ak tomu dobre rozumiem, sociálna poisťovňa za mňa platila na dôchodok do druhého piliera a po skončení materskej ma automaticky odhlásili a ja sa musím znovu do sociálnej poisťovne prihlásiť.teda už som mala byť prihlásená, že?
A kto za mňa platí zdravotné poistenie? dúfam že som sa nemala niekde zahlásiť. Či?
Ja som bola po pôrode taká vypatlaná, že všetky papiere musel za mňa riešiť muž. ja som sa nevedela na nič sústrediť.
dík
@ju11i ahojte dievčatá
tak som teraz volala do sociálnej poisťovne a je nutné sa po skončení materskej znovu prihlásiť, inak sa nám nebudú počítať roky na dôchodok. mne skončila materská v júni a vlastne do dnešného dňa sa mi už nič do dôchodku počítať nebude a spätne sa už prihlásiť nemôžem. no to som teda netušila. idem rýchlo vyplniť formuláre. 😒
inač dobre že to tu rozoberate, aj ja som teraz volala kamaratke do socialky, a aj mne skončilo 15.7. a už nič k 15temu neeviduju v počitači 😖 tak mi donesie podklady, a idem si vybavovať. Joj, tak sa mi nechce, som myslela že už nebudú žiadne papierovačky. 😒 ale teraz čo sú úradničky, tak čo som vybavovala, tak boli milé, a ochotne pomôhli a vybavovali 🙂
Baby a prislo vam aj nejake rozhodnutie o poberani rodic. prispevku? Mne tiez skoncila materska v juni a nikde som sa prihlasovat nebola,ani som netusila ze nieco take treba.... ☹
jediné rozhodnutie, čo mi prišlo bolo o priznaní materskej.
@zuzkaznr o rodičovský príspevok si musíš požiadať, inak nedostaneš nič. a ešte sa prihlás do soc. poisťovne, lebo sa ti nebude počítať dôchodok.
a ešte som dnes volala, či mi pošlú aj nejaké rozhodnutie o priznaní rod. príspevku a povedali mi, že už nič neposielajú. ale keď potrebujem potvrdenie, môžem si prísť zobrať.
jaj dievčatá, ani neviete čo máte, keď vám má kto postrážiť malých.dedkov už nemáme a babky sú ,,zaneprázdnené,,.niekoľko krát mi naznačili, že im tiež nikto nepomohol.a malá s nimi aj tak nechce byť. iba pri nich mrnčí. muž chodí z roboty neskoro, takže som sama ako kôl v plote.
variť nestíham a aj teraz jednou rukou píšem, druhou držím malú. z takej tej únavy a bezmocnosti si aj niekedy poplačem. ale malú milujem nadovšetko 🙂

Inak máme prvý zúbok 🙂