V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
@dyba
@zuzkaznr Baby ja som na dve deti sama mm chodi domov uz len spavat pomaly ale ja stiham teda vsetko myslim ze ked si to zadelis sa to da malych mi nikto nestrazi maly chodil sem tam k svokre ked bol vacsi ale uz ho tam nedavam vobec. Ja teda nemam problem mna stvejedine samota ze sa nemam s kym porozpravat ale inak pohoda a teda moj maly je riaden cert a uz aj mala sa vyfarbuje 😀
@kvojtanikova presne tak. takto mi to povedali dnes na infolinke Všeobecnej zdravotnej poisťovne.
Lenže pred chvíľou som volala do roboty pre istotu, či fakt musím ísť aj na zdravotnú poisťovňu a hospodárka mi povedala, že to musí ešte overiť a mám jej zavolať v pondelok. no dnes si dám už od ,,úradovania,, pauzu, 😠
no ono asi bude najlepšie, keď sa na zdravotku pôjdem opýtať osobne, lebo sa na pobočku v Piešťanoch nemôžem dovolať Pane Bože, čo úradník, to iná informácia
tak volala som na tú infolinku ešte raz a potvrdila mi, že si treba vyžiadať doklad o priznaní rod. príspevku a ten zaniesť na zdrav. poisťovňu
Ahoj kocky - absolvovala som tieto behacky po uradoch prave vcera, tak Vam to viem celkom dobre vysvetlit: 1./ treba ist na socialnu poistovnu, na oddelenie "nemocenske, ...." vyplnit tlacivo /niektorym ho dali hned po porode na Urade prace, socialnych veci a rodiny/ - su tam udaje o Vas, o manzelovi, atd....tam Vam dopise pracovnicka vysku materskej a ine udaje....budete potrebovat rodny list dietata, ale vratia Vam ho !!!! 2./ potom na oddelenie Register /tak sa to vola u nas, mozno inde je to rovnake oddelenie 🙂 /, tam odovzdate kopiu Rodneho listu dietata + vypisete prihlasku na dochodkove poistenie 3./ potom treba ist na Urad prace, socialnych veci .... tam odovzdate to vypisane tlacivo, co Vam dali na socialke, vypisete dalsie tlacivo v ktorom ziadate o rodicovsky prispevok, odovzdate tam kopiu Rodneho listu dietata a tam Vam vystavia tlacivo - potvrdenie o poberani rodicovskeho prispevku a to 4./ zanesiete do svojej zdravotnej poistovne.....a tym behacky koncia - ......nezabudnite 2 x kopia rodneho listu dietata a Vas obcanak k tomu.....drzim palce 🙂
@kukulienka4
vysvetlila si to presne ako to má byť. lenže v Piešťanoch nevie pravá ruka čo robí ľavá.
mne skončila materská v júni, tak som šla na sociálku bod.č.1 vyplnila som tam to tlačivo a potom bod č.3 . skutočne ma mohla pracovníčka na sociálke upozorniť, že sa treba znovu prihlásiť. čiže ja som bod č.2 neabsolvovala.
no a bod č.4 som tiež ešte neabsolvovala, lebo mi žiadne potvrdenie nevystavili, keďže som nevedela že ho budem potrebovať.
ahojte kocky...vsetky dokumenty sa daju stiahnut na nete, takze som sa uspesne vyhla byrokracii a vsetko som vybavila postou 🙂
@zivika ...nie som si ista, ci to bude postou OK, lebo vsade som vypisovala datum zacatia poberania rodicovskeho prispevku a datum prihlasenia do dochodkoveho systemu, a musela som tam dat datum aktualny, tak neviem, aky datum budu pocitat Tebe, ked to ide postou....a na socialke ma overovali podla obcanaku 🙂....a kedze mi materska skoncila 13.jula a na urady som sa dostala az 19.jula, tak samozrejme mi tych par dni nikto nazaplati a do dochodkoveho sa mi tych par dni nepocita.....tak radim ist hned po skonceni materskej...a presny datum skoncenia materskej mi povedali pracovnicky na socialke do telefonu podla mena a rodneho cisla
@dyba no ved zamestnanci statnej spravy su "bohovia" - aspon sa tak vacsina z nich tvari - fakt Ti uz mohli povedat cely postup!!!...su to trti
@kukulienka4 uz to mam vybavene, materska mi koncila 27.6., zistila som si to vopred, aby som to stihla vybavit postou 😉 jedine, co som vybavovala osobne, bolo potvrdenie o materskej...ja som v podstate nemala na vyber, lebo v BA mam len prechodny pobyt a urad prace je podla trvaleho bydliska...takisto som vybavila aj vsetky tie prispevky po porode a vsetko bolo ok...a co sa tyka obcianskeho, staci im poslat fotokopiu...vsetko som si najskor obvolala, aby som mala istotu, takze 100% je to OK aj postou 😉
@kukulienka4
kukulienka, ja idem bod č.2 a č.4 vybavovať až teraz. mesiac po skončení materskej. ten mesiac sa mi do dochodkového nepočíta, to je jasné a do zdravotky donesiem papier až bud. týždeň.dúfam že nebudem musieť doplatiť zdravotnej poisťovni ten mesiac.
@kukulienka4 a neboj, tych par dni, co si sa nestihla prihlasit do dochodkoveho sa uplne strati, lebo ten dochodkovy vek sa tak predlzuje, ze boh vie, kolko z nas sa ho vobec dozije 🙂
@zivika no to je pravda, neviem, ci sa dozijeme dochodkoveho veku 🙂....a super, ze to ide aj postou, to je skvela sprava
@dyba Neostava Ti nic ine, len to vyhadat v poistovni.....povedz, ze si bola v zahranici alebo nieco take a ukecaj ich, nech Ta prihlasia spatne - drzim palce
aj ked pre istotu urcite odporucam, najskor urady obvolat, lebo je pravda, ze co urad, to ine pravidla, niekde mozno postovu komunikaciu mozu odmietat 🙂 ale mne sa to podarilo a odporucam vyskusat takuto cestu, usetri to dost casu a hlavne nervov s uradnickami, ktore si myslia, ze su viac ako my a ze svet by sa bez nich netocil (cest vynimkam) 🙂
@kukulienka4 a ty si musela zdravotke tých 5 dní doplatiť? od toho 13 do 19 ?
@dyba to este uvidim, lebo ked som tam doniesla tlacivo, tak im nesiel system a povedala mi, ze to nahodia neskor....ale myslim si, ze to budem musiet doplatit, lebo to by si stat nenechal , obrat sa o tych par eciek ☹
@dyba som na tom rovnako ako ty. V soc. poisťovni som pred skončením materskej bola a absolútne nikto ma neinformoval o tom, že sa musím znova prihlásiť na dôchodkové poistenie. Dokonca povedali, že už mám vybavené všetko, čo treba 😠 Šľak ma z nich trafí...
@kukulienka4 ďakujem za podrobné vysvetlenie tejto byrokracie... O tom, že musím ísť aj do zdravotnej poisťovne som vôbec netušila...
@ju11i taká som napálená. ale budúci týždeň tam idem a poviem tým pracovníčkam či im bolo tak za ťažko otvoriť hubu a podať informáciu. ja by som len zbehla o poschodie nižšie, odovzdala lajstrá a mala všetko hotové 😠 . tak sa poponáhľaj aj ty, aby sme zbytočne neprichádzali o peniaze. Inak mne tiež povedali že mám všetko vybavené. 😒
@vera1132 ja tiež 34t, ale včera mi volala naša ekonomka, že ja ako slobodná som mala nárok na 37t a že ma mohli informovať. ja neviem,či tie pracovníčky majú nejaké odmeny za nepodanie informácií. ale veď na všetky lajstrá píšem že slobodná. je to možné?
na socialke pri okienkach sedia strasne kravy, ja mam rodicak vybaveny od zaciatku lebo som nemala narok na matersku,ale ked sme pred porodom za nimi chodili jak na klavir aby nas informovali ako funguje otcovska materska ani nam nevedeli povedat a tazko bolo dvihnut telefon aby sa informovali vyssie radsej ta odbili ze dojdite za tyzden potom zavolajte si (hovor trval 30minut a pri telefone sa vystriedali 3 zenske nakoniec to uzavreli tak ze poslu papier) porodila som a ziadny papier nedostala takze hor sa na socialku opat. vsetko som si zistovala priamo cez web na socialnu poistovnu v bratislave a az s tymi informaciami sla priamo na miestnu socialku a to pozerali ze to sa da? takze milujem neskutocne tie tetusky za okienkom co sa mudro tvaria a prd vedia..treba sa stazovat vyssie ak je nejaka neprijemna alebo nepoda korektne infosky
Baby, ako pripravujete spenat pre deti?
na zasmiatie 😀
@bebaa teraz akurat som jej dovarila ja kupujem nie ten pretlak ale tie mrazene rolky a vacsinou so zemiakom a zltkom ale dnes ma so spagetami a maskom
@bebaa
@slniecko_z presne ako slniecko - zemiak, zltok - robila som aj z mrazeneho aj z čerstveho a rozdiel som nevidela 🙂 dnes skúšam polievku - všemožnú zeleninu a žltok k tomu - uvidíme čo na to malá 😉
@slniecko_z mrazene rolky??? to som este nepocula, kde to kupujes???
@chrumen no ale ja som myslela ze kupim spenat a co ho hodim do vody? alebo ako?
@alexandrag1 dnes: kur. masko, patizon, ovsene vlocky, hrasok , varim na dva dni....nemrazim, bo potom je to humus.
zajtra chcem vyskusat ryzu, len neviem ako uvarim tak malinko ryze... 😀 😀
@bebaa hej to su nasekane spenatove listy stocenedo takych roliek v tescu to maju hned vedla pretlaku spenatoveho

takze este raz - treba s poziadat o rodicovsky a potom si pytat potvrdenie o tom ze ho poberate a s tym ist zase na zdravotku?