icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

kvojtanikova
28. júl 2011

@chrumen hehe my sme zase dali vcera hrasok a Borca prdela celu noc, rano stary dosiel do izby a normalne ho to vratilo za dvere 😀 😀 😀
Konecne sa to pocasie ako-tak umudrilo, mozno na buduci tyzden niekde vyrazime aj my - chceli by sme ist do Strby a popozerat Tatry trosku, nech maju decka cerstvy vzduch.

kvojtanikova
28. júl 2011

@chrumen a ozaj - to si jej potom rozmixovala - dala sa ta fazulka rozmixovat? Lebo Borca zje iba take co je na hladko vymiesane, ona kedze nema ani jeden zub, normalne ju napina ked tam ma nejake kusky, vobec nevie co s tym ma v ustach robit.

shira_
28. júl 2011

@kvojtanikova moj má 5 zubov a dohladka mixujem. tiež ho napínajú kúsky, aj malé.

shira_
28. júl 2011

@chrumen no my nemôžme banán, malý čo všeto spapá, tak proti banánu sa veľmi bránil, ale asi štvrťku som do neho dostala. za pol hod. taká hnusná hnačka, strašný smrad...chudák, ja nejem banány tak asi ani malý nebude jesť. ale vobec mi to nevadí.

chrumen
28. júl 2011

@kvojtanikova nemixovala som, na drobno som nakrajala a potom ešte popučila, som ju aj dosť dlho varila aby bola dobre mäkká .... naša zje už aj popučené ale ešte jej aj tak dosť mixujem 😉

inak tip na výlet : 5. - 7. august akcia pre celú rodinu na hrebienku - takzvané Medvedie dni, pozri odkaz
http://www.vt.sk/kalendar/medvedie-dni-2011-hre...

vera1132
29. júl 2011

dnes sme urobili test s plienkami s Tesco sme dali namiesto Pampers, tak som zvedava ako malý bude reagovať. a či budú vôbec dobre.

kvojtanikova
29. júl 2011

@vera1132 a ake tesco si dala? tie gaga, baby essentials alebo tie obycajne?

mata_murkova
29. júl 2011

@kvojtanikova
@vera1132 ja som bola spokojna s tymi zelenymi ale teraz su ine ako boli na zaciatku ked bola mala malicka a tie uz nie su take dobre. ake vam najviac vyhovuju
kocky kolkokrat za den kojite ked prikrmujete?

lenka112
29. júl 2011

Maminky je to v poriadku, keď ešte nemáme ani jeden zúbok a pondelok máme 8 mesiacov .

kvojtanikova
29. júl 2011

@lenka112 myslim ze je to v poriadku, jednej mojej znamej syn mal prvy zub ako 13mesacny!!! Borca bude mat 7 mesiacov a nema este ani naznak ze by sa nejaky zub mal ukazat.
@mata_murkova plienky mi vyhovuju rozne, teraz mam Babylove z DM, tie sa mi zdaju take dobre tensie, ze to babatko velmi netlaci medzi nozkami, Tesco alebo Lidl su tiez dobre, ale tie su oproti tymto z DM hrubsie. Kolkokrat kojim? asi 5x, ja kojim aj medzi jedlami, a vzdy na zaspatie, ak nejdeme do kocika, ak mame spat doma, musi si pocuckat inak nezaspi.

lenka112
29. júl 2011

@kvojtanikova Priateľov synovec a neter sú od nášho malého mladší o 2 týždne a obaja už majú zúbky, tak som s toho mierne znepokojená.

mata_murkova
29. júl 2011

@lenka112 ano urcite moja svagrina ma maleho a ten mal prvy zub az ked mal 9 mesiacov

mata_murkova
29. júl 2011

@kvojtanikova dakujem 🙂

lenka112
29. júl 2011

@mata_murkova dakujem 🙂 . Dosť ma znepokojuje že mi ešte zúbky nemáme, len aby nám potom nevyšli naraz.

vera1132
29. júl 2011

@mata_murkova
@kvojtanikova no tie biele som skúsila, no nič moc. to je folia, a riťuška mu nedýcha. no a mal okolo nožičiek červené. tak asi ostanem pri pamperskach. tesco je lacnejšie, ale pampers je pampers 🙂

mata_murkova
29. júl 2011

@lenka112 neznepokojuj sa mojej malej isli dva naraz nedavno ma len konceky vonku a uz ma dalsie 4 dasienka navrete tak mi strasne narieka..takze u nas to nejde postupne vyzera ze vsetko naraz..nemas za cim banovat. aspon drobceka zatial nic neboli

kvojtanikova
29. júl 2011

@vera1132 tie biele to je humus, jasne ze oproti nim pampersky vyhravaju, ale ak by si niekedy kupila Tesco Baby Essentials, zelene balenie, urcite by si bola spokojna. A ako som uz pisala, dobre su aj Babylove z DM - 84ks za 13,80E. No ale ved aj Pampers mavaju akcie, tak sa daju kupit za dobru cenu. Ja Pampers nemozem, mne z nich obidve deti mali vyrazky.

kvojtanikova
29. júl 2011

my by sme mali v nedelu vyrazit do tych Tatier - radsej sa ani netesim lebo na sto percent este stihnem ochoriet ja alebo niektore z deti, tak zatial len tak veeelmi opatrne balim a chystam nejake veci, mame tam apartman kde budem musiet aj varit, ale to mi az tak nevadi, lebo aspon mozem pre Borcu varit a nemusi cely tyzden jest kupovane prikrmy. Vcera som jej uvarila zajaca, no len sa tak po nom zaprasilo, veru dobry zajko to bol, este dnes ho dojedala. (aj ja, na smotane🙂)

lenka112
29. júl 2011

@mata_murkova Pozitívum je že ho zatiaľ nebolí, len aby ho potom nebolelo až priveľmi. Radšej nech vychádzaju skor a postupne, ako neskoro a naraz.

shira_
29. júl 2011

@kvojtanikova nech sa vám teda výlet vydarí, nemysli na choroby, dobre to dopadne.. ja som varila doteraz malému, ale boli sme na dovolenke a tam som zobrala kupované, hipp alebo hami, no ty kokso ale jedol, ani som mu nestíhala do pusy dávať. ešte aj dnes som dala kupované,kým sa nespamatám a nevrátim do starých kolají. tie hippy sú bio a zloženie je ok, aspon podla toho čo píšu. o cene radšej pomlčím samozrejme 😠 ja nejak nestíham variť, včera mi malý odmietol varené rozmrazené no a iné nebolo tak mal kupované.. neviem ako to mám chystať čerstvé, ked dojdem z roboty, nakojím, malý mi spí na rukách a potom ked sa zobudí pomaly je čas na príkrm a navarené nič..musím si to nejako zorganizovať. cez víkend pohoda, no len v týždni mi je to ťažko ked som v robote a potom stále s ním a ked malý zaspí večer, to je 22.hod a to už ozaj nemôžem variť a mixovať. robila som tak, že som navarila a namrazila, ale toto posledné čo nechcel to ma naštvalo, že škoda roboty 😠 ono je to rozdiel, muž na materskej a žena... v podstate by mal muž navariť, nie? 😀 😀

bebaa
29. júl 2011

Ani Mato nema zub 🙂 Mamicky, co kojite, mozem jest citrusi??? ked mal mato 3 mesiace, dala som si mandarinku a vyhadzal sa. Uz jem vsekto, nic mu nerobi problem, len taky pomaranc by som si uz dala....kojime uz iba vecer na uspanie, v noci - budi sa 2 krat, a rano, cez den iba ked nevie zaspat, alebo ked si chcem pospat s nim, alebo len tak, ked sa tulime 🙂 Na vecer davam Nutrilon a este raz za den, ale aj to malo, radsej dam cici..

mata_murkova
30. júl 2011

@bebaa ja som jedla uplne vsetko hlavne mandarinky tie aj pocas tehu som zrala ozaj na kila, ved skus si dat jeden den a druhy odsleduj ci sa drobec trosku vysype;)
emka ma teplotu 38,3 :( pekny vikend pred nami

miroslava124
30. júl 2011

@lenka112 mojmu prvému synčekovi vyšiel prvý zubček na 12 mesiacov, taraz má všetky a krásne biele uplne bez kazu. 🙂 Ale on pri zubkoch velmi teplotoval.

Ja použivam plienky pampers, vždy ich kupim v akcii viac balenia a potom to nieje až taká strašna cena. Idemi o to aby mali gelovú výplň a pružný pás.

vera1132
30. júl 2011

@kvojtanikova ja kupujem pampers v DM ked si vytlačím ten kupon.
ved potom vyskúšam aj tie druhé tesco, uvidim. budem musieť a tieto čo mam kúpené budem musieť niekomu podarovať. alebo dať ako vzorku :D

trnka77
30. júl 2011

ahojte,máme práve sedem mesiacov a len začíname s príkrmami-je to hrôza.....nič do malého skoro nedostanem.Starší synovia ho zabávajú,aby otvoril trochu pusu,ale už nás prekukol,tak sa teraz usmieva so zavretou pusinkou 😀 😀 😀
Aspoň kašičku mi pekne spapá.......
Má niekto z Vás skúsenosti s tandemovým dojčením??

lenka112
30. júl 2011

@miroslava124 Takže sa nemusím stresovať. Ale uvidíme čo povie doky na poradni.

miroslava124
30. júl 2011

@trnka ja som dojčila tandemovo svoje dvojčata.

mata_murkova
30. júl 2011

@trnka77 jej nasa mala ma 7 zajtra takze tiez si mala silvester v nemocnici🙂

trnka77
30. júl 2011

@mata_murkova ahoj,nás pustili 30.12.domov...chvalabohu
Ja som chcela ísť domov už na druhý deň: 🙂 🙂

mata_murkova
30. júl 2011

@trnka77 ja som rodila 31.12. a pustili nas az 4teho a to som trpla aby mala nedostala silnu zltacku nech tam nemusime byt dlhsie, veru ale tiez by som isla v ten den domov, ja som mala dobry porod a uz o pol hodinu som navstevu prijimala :D