icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

slniecko_z
21. júl 2011

no spenat s maskom a spagety veeelky uspech som nestihala lyzickovat 😀 a uz sa nam predral konecne treti zubok 😎

chrumen
21. júl 2011

@bebaa jáááááj 🙂 ja robím takto : uvarím špenát do mäkka, rozmixujem a kedže ho robím ako prívarok pridávam aj UM - tak 80ml a necham to trošku prevariť, vajíčko a zemiak varím osobitne a potom to dokopy pomiešam 😉 baby tu písali že pridávajú žltok rovno do špenátu a varia to spolu ...

inak polievka veľký úspech - zjedla všetko, objem asi 300ml 😀

bebaa
21. júl 2011

@chrumen a uvaris ho vo vode, ze? inak ja som neni imbecil 😀 😀

alexandrag1
21. júl 2011

@bebaa my dnes brokolica,maso.karfiol+ryza...ja robim ryzu normalne ako ked robim pre nas...

mata_murkova
21. júl 2011

a my masa cukina zemiacik. spenat som este neskusala ale tiez sa chystam, veru o tych rolkach som ani ja nepocula musim to mrknut. my sme dnes boli na poradni mame 7140gramov a druhe ockovanie za sebou, zatial bez teplot hadam bude vsetko ok

zuzkaznr
21. júl 2011

baby dnes som bola na tej socialke zaniest papiere a povedala ze som od narodenia malej neni prihlasena,ze to sa malo hned ako sa narodila a teraz uz nic netreba nosit. takze od decembra do dnesneho dna sa mi nerata do dochodku ☹ hovorila som jej ze vraj sa treba po materskej znova prihlasit a pozerala na mna ze odkial to mam....tak ja to uz vobec nechapem.
Spenat som este nedavala,ale urcite vyskusam 🙂

ju11i
21. júl 2011

presne, ja som dnes volala na sociálku a na dôchodkové poistenie som prihlásená od začiatku materskej... Už bude treba asi vybaviť iba tú zdravotnú poisťovňu...

chrumen
21. júl 2011

@bebaa ano vo vode 🙂 najprv som rozmýšlala že ho skúsim uvariť rovno v UM ale to by bola blbosť, to ani nám tak nevarím takže najprv voda, tú po uvarení scedím a potom fakt len chvílu povarím v UM - trošku nechám prejsť varom, pridávam aj kôpor a prívarok skoro ako pre dospeláka dokonca chutnejší by som povedala 😉

kvojtanikova
21. júl 2011

@zuzkaznr Mne tiez povedali ze na dochodkove som prihlasena od zaciatku materskej tak nechapem preco by som sa mala znovu prihlasovat. U mna maju bordel navyse v tom ze ja mam popri materskej este beziacu zivnost, takze si ma tiez posielaju z jedneho poschodia na druhe a kazdy tvrdi nieco ine, tak som z toho uplny pako. O zdravotke som tiez nevedela, zajtra to skusim vybavit, no ale uz tiez budem mat riadny sklz kedze rodicak mi bezi od 15.7. a zajtra je uz 22.7. A ked bude tak liat ako dneska tak sa na to aj zajtra vykaslem 😉 😉
Ja som spenat este nedavala, ale predvcerom som dala karfiol, zemiak a zltko a vcera bola z toho riadna hnacka, az som sa zlakla, chudera, asi 8x po sebe, uz ani nemalo co ist, musela som ju liecit cucoriedkami. Nastastie zabrali, takze dnes je uz OK, ale uz som ten karfiol nedavala, dnes mala tekvicu, mrkvu a masko, zahustene krupicou. Ako robite privarky? Ja som dakde citala ze MM sa nema varit lebo strati tie ziviny, max. na 60 C, takze ja len rozmixujem zeleninu a ked, tak mlieko pridam az potom. Ale inak vacsinou staci ked to rozmixujem v tej vode co sa to varilo, je to dost riedke. Ryzu jednoducho dam do toho hrnca kde sa varia aj ostatne veci, ona sa tam sama uvari. Takisto cestoviny, krupicu - proste ja jej robim take "eintopfy" - co budem tri hrnce spinit, no nie? 🙂 Borca ma 8050g momentalne a asi 69cm.

bebaa
21. júl 2011

@kvojtanikova aj cestoviny sa uz mozu?

mata_murkova
21. júl 2011

@bebaa ano bezajecne tusim

slniecko_z
22. júl 2011

@bebaa ano aj cestoviny bezvajecne

miroslava124
22. júl 2011

ahojte. Ja som drobcom predvčerom varila už aj zelenu fazulku ako privarok + zemiačiky pučene. Velmi im to obom chutili. Ani som to nemixovala ale fazulku som len pokrájala na maličké kusky.

dyba
22. júl 2011

@zuzkaznr
@kvojtanikova
baby zavolajte si na infolinku do Blavy
http://www.socpoist.sk/kontakty---ustredie/392s

Informačno-poradenské centrum (ostatné informácie)
Úradné hodiny (pre tel. a e-mail. kontakt): v pracovné dni - pondelok až piatok 8:00 - 16:00 h.

Informácie - nemocenské dávky
(materské, nemocenské, ošetrovné)
0906 171 989 + voľba 1

na pobočkách soc. poist. sedia sliepky. a to doslova. ja som si dnes vybavila materskú 37t spätne. /kedže som slobodná/. ale najskôr som si zavolala do blavy, vysvetlili mi ako mám postupovať a až s tým som išla na pobočku. pozerali na mňa ako puci na pobočke mi tvrdili že sa to nedá. ešte chceli odo mňa nejaké potvrdenie od notára. som im povedala že nič také nepotrebujem. to sú ,,kompetentní,, ľudia. vrchol

dyba
22. júl 2011

bola som aj na zdrav. poisťovni a tam našťastie nevadí, že to ohlasujem až teraz. berú do úvahy dátum skončenia materskej a začiatok poberania rodičovského.

zuzkaznr
22. júl 2011

@kvojtanikova to mas este dobry sklz s tou zdravotkou...ja mam rodicovsky od 14.6. a dnes je 22.7... 😖 A cucoriedky sa uz mozu davat? Ja privarok robim tak ako ty ze len zeleninu uvarim a potom rozmixujem s tou vodou kde sa varila.

kvojtanikova
22. júl 2011

@zuzkaznr dneska som na VSZP bola a bolo tam milion ludi, tak som to potvrdenie iba nechala na podatelni a pani mi povedala ze "keby bol nejaky problem, tak mi zavolaju". Tak som na to zvedava, mozno sa tam na buduci tyzden radsej pojdem spytat, lebo ja mam aj ten problem ze mi bezi zivnost, pocas materskej som nemusela platit do zdravotky odvody ale teraz pocas RP neviem ako to je, a myslim si ze oni mi urcite nezavolaju, kym si oni vsimnu ze je problem, budem mat uz nedoplatok x eur, tak sa tam radsej pojdem pozriet.
Cucoriedky sa mozu, ako aj ine ovocie, my ich doma vzdy pouzivame na hnacku a 100 percentne zaberaju. Takze ak nema tvoje babatko hnacku, a chces jej ich dat, daj radsej len trosku aby ju zase "nezapieklo".

miroslava124
22. júl 2011

davate svoje detičky do chodáka? Ja som prveho nedavala, ale teraz neviem či mam alebo nie..

zivika
22. júl 2011

@miroslava124 ahoj, ja nedavam, ani nebudem...myslim, ze to babatku nijako neprospieva, aj ked urcite by ho to bavilo 🙂 skor sa mi zda, ze je to len dobra zabavka, aby maminy nemuseli furt nahanat malych neposedov, ktori furt niekam lozia 😀 ale co sa tyka tych nazorov, ze chodaky skodia, s tym sa nestotoznujem, keby boli fakt skodlive, asi by ich stiahli uz davno s predaja...no ked tak pozeram, ze mas dvojicky a ak su neposedne, tiez by som zvazovala 🙂 ved ja mam len jedneho a mam s nim co robit 😀

ju11i
22. júl 2011

@miroslava124 dosť záleží od detičiek... Nie je to len o tom, že matka chce mať chvíľu pokoj. Môj malý napríklad na brušku vôbec nechce byť, chytajú ho záchvaty zlosti. Takže loziť sa nechce naučiť. A všetko ostatné vydrží robiť iba chvíľu. Tak mu striedam ľah, sed, chodák, kočíkovanie 😉

mata_murkova
22. júl 2011

@dyba presne ako hovoris su tam sliepky nedavno som to sem pisala len som pouzila ine zvieratko:D
@miroslava124 zalezi na tebe ci das alebo nie. jedny vravia dat iny nedat vraj sa dieta nauci chodit po spickach. ja som bola za nedavat ale veru keby som ho mala doma tak ho asi pouzijem
@zivika dieta sa ma aj samo zabavit mat vlastny priestor na hru neberiem to ako odkladanie aby som za malou musela utekat

zivika
22. júl 2011

@mata_murkova ved, ja nepisem, ze dieta nema mat vlasty priestor a ze sa nema samo zabavit, len to, ze ked je dieta v choditku, netreba mu venovat tolko pozornosti...ani som nespominala, ze je to odkladanie...

mata_murkova
22. júl 2011

@zivika prepac ale uz viac krat som tu na mk citala reakcie mamiciek ze chodak je len na odkladanie deti a podobne nechcela som sa ta tym dotknut

zivika
22. júl 2011

@mata_murkova v pohode 🙂 ja som to nahananie za babatkami myslela v dobrom, ved co je na tom zle, ked si mamina potrebuje volaco porobit a necha drobca v chodaku? 🙂 ja nechcem pouzivat chodak preto, lebo chcem, aby sa maly chodit naucil sam, ked na to bude pripraveny...a samozrejme, to je len moj nazor 😉

miroslava124
22. júl 2011

jedna znama mi priniesla chodák, takže jeden mam. Dala som ich tam asi na 5 minut. Páčilo sa im to. Oni su zlatý, jasné že kolo nich treba behať ale ja som si zvykla už pri prvom. Takže vačšinou sa snažim robit a varit vtedy keď oni spia. Ja som vždy bola aj proti tv pre deti a tak, takže sú dosť všetci traja mamičkovi 🙂, ale takých 10 minut sa vedia zabaviť aj sami 🙂

kvojtanikova
25. júl 2011

@miroslava124 ja si tiez myslim ze ked to s tym choditkom neprehanas, nevadi to, ja osobne to nepouzivam lebo sa bojim ze by mi s tym obili steny a dlazku 😠 Ale ak mas v byte/dome dost priestoru, tak je to podla mna na par minut denne v pohode. Horsie by bolo keby si ich tam davala na 2 hodiny. A myslim, ze v chodaku by deti mali sediet, ci nie? Lebo moja Borca este nesedi, tak neviem ci by jej vobec chodak na nieco bol dobry. Ja ju nechavam sa valat po zemi, minule som tak vosla do izby a decka nikde!!!! Normalne ma pot oblial nevedela som kde je a zrazu pocujem take tiche zasuchotanie.... a Borca sa zaparkovala za dvere. Ako boli otvorene, ja som za ne nevidela a tak som nevedla kde je. Ona totiz vie este stale iba cuvat, nevie sa plazit dopredu a tak cuvala cuvala az sa tam pekne potichu schovala 🙂 🙂

chrumen
25. júl 2011

@kvojtanikova
@miroslava124 ja by som tiež brala chodák ale pokial malá nebude vedieť aspon ako tak chodiť tak je podla mna na dve veci ... 😉
naša už ako tak sedí, občas sa pozabudne a hodí sebou do zadu a už len mrnka že chce spať do sedu ale že by sa trošku posnažila .... kdeže 😀

baby a podnikáte so svojími drobcami aj nejaké extra výlety? my tu na liptove sme už zbehli žiarsku chatu, popradské pleso, sliezsky dom, chopok, včera sme boli v jaskyni .... ja viem, drobec ma z toho prd ale tak ked nieje problém ju tam vziať tak ju radšej vezmeme ako ju niekde nechať, predsa len je to aj pre ňu zmena prostredia a ona je fakt delo - pozera, všetko študuje 🙂 akurát tak druhí ludia pozeraju na nas ako na blaznov, že s takým malým - asi by som mala doma sedieť a čakať kým dieťa nenarastie ...

zuzkaznr
25. júl 2011

@chrumen ja keby som mohla tak niez chodim s malou na vseliake vylety ale u nas moc toho neni. urcite je to dobre ked tak chodite a ten cerstvy vzduch musi byt super 🙂

shira_
26. júl 2011

@chrumen to je blbosť že má z toho prd. práve to potrebuje, zúčastňovať sa všelijakých aktivít s rodičmi. to je super že tak chodievate.zdá sa, že náš tomáško bude skoro chodiť, tak do dvoch mesiacov určite. ked može tak len stojí, pri nábytku pri gauči a aj prešlapuje, popri gauči prejde pomaličky.. chrbát sa mu spevnil v krížoch a už vie zliezť zo stoja do sedu. no, ťažké časy.. oči na stopkách 😀

chrumen
28. júl 2011

jooooj baby - spravila som malej zelenú fazuľku 🙂 s UM a zemiačikmi, taká hustejšie polievka 😉 no malá sa mi z toho poobede tak dosr*ala, že som ju kamošky musela osprchovať ... 😀 radosť