V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
@kvojtanikova dufam ze to vydrzime, tento tyzden som dokonca sla spat do bratovej izby, je na dovolenke....tam sme sa vyspali,na nasej sa nevyspime traja...
Ahojte. Vsetky pisete ze sa vam deticky budia s placom. Mne sa mala budi dost casto v noci ale vobec nie s placom. Uz fakt neviem comu to mam prisudzovat. Zubok nemame zatial ziaden a ani to neyzera ze by sa nejaky tlacil.
aj my máme problémy so spaním, učím sa kojiť poležiačky a beriem si malého nad ránom do postele, jedine tak si pospíme aspoň trochu. muž spí v obývačke. ja dúfam že sú to zuby a že to zase prejde. mlieka mám plno, od hladu to nie je, predtým spával pekne ale teraz vôbec nevie upadnúť do hlbokého spánku, len sa prehadzuje, budí... aj ráno býva mrzutý, čo býval predtým ako slniečko.
@zuzkaznr
@shira_ moj sa budi s placom a niekdy bez placu, tiez nema tvrdy spanok, nas uz spava pri nas, ale nevyspime sa ☹ tiez dufam ze su to zuby, ja sa len bojim, ze si tak navykne na upokojovanie cici, ze potom ho neodnaucim ani v 18-tke....v sobotu idmee na svadbu, bereme aj matka, ale potom pre neho pride mama a bude ho uspavat, dnes mame skusku, aj vcera sa snazila ale po hodine to vzdala....teraz ho uspava a mi cakame, ze co.. 😀 😀 😀 ale keby bol nejaky problem v kociku ho uspi, dufam ze to zvladneme...
@kvojtanikova sranda, lebo mne doktorka povedala ze najlepsi je smotanovy jogurt...a co sa tyka pribinacika alebo teda tvarohu tak ze az od desiateho mesiaca
omg, ze mi s i...neznasam chyby!! a to som pani ucitelka 😀
@bebaa neboj, odnaučíš, to nerieš... teraz cicať potrebuje a ešte nejaký čas bude. ak má čo cicať, len dobre... ja riešim to, čo aktuálne treba, nie to, čo možno bude/nebude. ak mohli s nami spávať 2 psi, prečo by teraz nemohlo dieťa 😀 ale ja si ho beriem len ked už fakt sa mi nechce s ním sedieť, lebo ked ja mám miesto pre seba a on pre seba v postielke, tak spíme lepšie.. on nie je zvyknutý na dojčenie v ľahu, tak s tým máme problém, dnes napríklad som si aj tak musela sadnúť a zobrať ho, ked sa mi ráno prebral, aj ked ležal vedľa mňa bol totálne dezorientovaný a začal v spánku so zavretými očami liezť po posteli 😒 inak uspávanie bezo mňa nehrozí, fúha my niekam nechodíme teraz, ale pripadá mi to normálne, proste mame malé dieťa tak načas vbynecháme všelijaké akcie na noc... náš neznáša kočík. v manduce zaspí každému, ale zase sa nedá vybrať bez toho aby sa zobudil.
@shira_ presne to som si aj ja vcera povedala ze riesim iba to co je teraz a hotovo, muz ma strasi 🙂 aj nam sa spi lepsie, ked spime kazdy vo svojom, ale ked ho musim tri krat prekladat, prestane ma to bavit....my von chodime, ale tak max na veceru, alebo na pivko ku nam, uspime a ideme, zatial byvame u nasich, takze matko je na moju mamu zvyknuty, vzdy ked sa zobudi, dokaze ho uspat, ale tak ked zavola do 5 min vieme byt doma....
No takto ze by ho uspavala, to sme este neboli, ale som si teraz povedala ze sa chcem zabavit poriadne....pred dovma mesiacmi sme boli na svadbe a to sme sli o siedmej domov a o piatej sa iba zacala 🙂 🙂 🙂 🙂 ja nechcem mata vynechavat z takychto akcii, neni az taky maly uz...no a ked sa jej nepodari ho uspat, tak pojdeme domov...
@bebaa ahoj aj ty si ucitelka? no pozeram ze nas je tu viacej, same "studovane" maminy sme sa tu zisli🙂 (A vidsim ze v niektorych veciach sme rovnako bezradne ako tie nestudovane🙂)
@shira_ a ked kojis tak zakazdym vstavasz postele? fuuha to musi byt zaberacka. Mne velmi pomaha to, ze mam postielku prisunutu uplne k nasej velkej posteli, tu jednu mrezu mam prec a tak je vlastne jej postel akoby rozsirenim nasej, vobec nemusim vstavat v noci, iba ju vezmem, opriem sa o vankus posediacky a tak kojim. Je to velmi pohodlne - aj ja pri tom driemem, aj sedim, takze je to v pohode. U vas sa to tak neda postavit postielka?
@kvojtanikova však toto- máme takú velkú postel v jednom kuse aj s nočnými stolíkmi, nedajú sa dať dole. je veľmi pekná ale teraz na houby, lebo celá na šírku má 3 m, 180 matrac plus 60cm stolík na každej strane, taký štvrťkruhový tvar majú. no a je to nadoraz od steny po vstavanú skriňu. postielka sa nedá prisunúť, nezmestí sa. tak ju mám v druhej časti izby, v takom výklenku, kde je komoda s prebalovacím pultom, kreslo a jeho postielka. takže vstávam, zoberiem ho, nakojím v kresle, položím, idem spať. som si myslela že to bude stále tak, že sa zobudí raz- dvakrát na kojenie... to sa napil, odcucol sa v spánku a hotovo 😀 lenže teraz nie a nie uspať na tvrdo, strháva sa a stále nanovo sa uspáva cuckaním, aj hodinu kým ho dám nejako šetrne dole.. položím ho a čakám, či to bude ok alebo ešte raz treeba uspávať.. je to na nervy no a za dve hodiny v lepšom prípade znova... predtým spával perfektne, o 4. sa nacickal a potom až ráno 😒 pre mňa by bolo najlepšie keby sme vedeli spolu spať a tak aj kojiť poležiačky lenže mám prsia úplne malé, tak to je problém 😠 a ešte máme zničené rošty na posteli, to sú príšerné zvuky, neviem si predstaviť tak sa s malým hniezdiť do sedu. musíme ich vymeniť a dačo poriešiť. toto je celé zle. ale som rada, že je malý aspon celú noc ticho a muž sa vyspí a aj malý. minule som sa s jednou mamičkou bavila, čo mala dieťatko s cumlom v noci a vždy ked cumel vypadol tak velký rev aj 10x za noc 😠 pýtala som sa, či nekojené lepšie spia, ale tiež ako ktoré, kamoškina malá do 2,5 roka hore každú hodinu, a hrať sa a spievať, nosiť na rukách a nekojila od 3 mes.mňa mama zase kojila a spala som vraj ako dudok, v 8 mes. už celú noc 😠 suseda zase cez den nutrilon a v noci kojí, malá má 7 mes. ja som jej závidela čo jej spala aj 4 hod poobede na terase a teraz ako by uťalo. cez den plače, len na ruky sa bere a vnoci jediná záchrana že si judá do postele a malá si cucká, inak by sa nevyspali nikto. takže neviem si rady ale nie som sama, len vydržať...nuž ale čo staršie ženy, len sa usmievajú na mňa: malé deti malé starosti, velké deti velké starosti 😀
@bebaa jaj tak to je v pohode mysme tu sami s mužom, nemá kto pomocť. ked je mama s vami, to je zvyknutý.
@bebaa prajem prijemnu zabavu 🙂 Verim ze mamina s Matkom to zvladnu 😉
Ja vzdy vstanem k malej,nakojim ju a dam naspat do postielky zhasnem a spime dalej,ale nad ranom sa mi uz nechce davat ju do postielky tak ju necham pri mne. Dufam ze je to teda tymi zubami....
Davate detom flasky z naustkom? Ak ano ake? lebo co mam doma tak sa z nej nejako tazko taha
@shira_
@zuzkaznr o osmej prisli po neho a o desiatej spal....najprv bolo dobre, ale potom ked zistil ze nebude cici, tak zacal reeev, a sestru napadlo, ze si da gel na zubky na prst a dala na dasienka a on zacal cucat ako cici...pat krat potiahol a zaspal...cely cas ani nezaplakal, ziadny rev, nic....spal ako drevo. o druhej sme boli doma, dali sprchu, lahli do postele a o pol tretej takyyy rev, ako keby vedel ze uz som doma, mozeme sa cikovat...aale aj som bola rada, bo som mala takeee naliate prsia. rada som ze to takto dopadlo, teraz mame pokoj, ziadna svadba ani nic na obzore, som mala z toho stres, my sme sa vytancovali a odreagovali, dobre to padne....
@kvojtanikova hej, ale otehotnela som pred statnicami, takze som nikdy real neucila 🙂
@bebaa
@kvojtanikova a ja ked zoštátnicujem tak budem tiež možno pani učiteľka - zatial len bc. a po pravde na mgr. sa mi dako moc nechce, neviem si to predstaviť popri malej, už teraz mam vlastne odklad na september co som si nevedela zrealizovať čas aj na malú aj na školu 🙂
@bebaa nasa tiez tak spava resp nespava, niekedy spusti taky rev ze neviem co s nou ale neni to obycajny plac je to taky bolavy, ked nam nezabera calgel na zubky tak jej niekedy dam sirup nurofen alebo paralen a pomoze jej to tie zuby su potvorky. hej dobre to padne trosku sa odreagovat my zatial malu bravame so sebou na opekacky ked chodime kamosovi na mlyn, to pekne spi v kociku a potom ju len prelozime do postele, sme sa smiali ze mala este ziadnu zurku nezmeskala, len prespala
@zuzkaznr ja som daval s naustkom tvrdym tomme tippe mala to sice vedela potiahnut ale zacala to tak sat jak cicik a nestihala prehltat, tak som to este odlozila a kupila flasu nuk s naustkom silikonovym a z toho pije jedna radost
@chrumen @bebaa @kvojtanikova jej tak vy ste vysokoskolacky, ja som studovala architekturu sme to mali 4+2 roky ale v stvrtom som to musela nechat resp. prerusit lebo som schytala zapal pluc a dlhsie ako 6 tyzdnov mi nechceli ospravedlnit, ked som sa vratila uz som sa akosi do toho nedostala a potom som otehotnela, takze mozno este niekedy dokoncim stale ma taha taka praca, mozno motyka vystreli
boze baby my sme dnes boli na kontrolu na reflux, to bolo za trest 4 hodiny sme tam trcali lebo doktor najprv vsetkym robi sono a az potom si vola ludi do ambulancie ze to spise, no na porazenie som vyflusnuta riadne
@mata_murkova musim aj ja vyskusat ten nurofen, davas ho pred spanim, alebo ked sa rozplace????
@bebaa az ked sa rozplace ale nie vzdy az ked je ten plac taky srdcervuci a nic ine nezabera a vidim na nej ze ju ozaj nieco moc boli. zas je to liek tak to neprehanam
@bebaa ja by som tiez dala nejaky nurofen alebo panadol baby ked vidim ze dieta velmi vresti, jas som bola u zubara dneska, dal mi injekciu a vrtal mi, a to nebolelo, ale teraz, ako to odznelo ta anesteza mam veru fakt bolave cele lice, a ak tak nejako bolia dasna aj babatko tak to musi byt pre neho dost neprijemne. Myslim si ze raz za cas dat nurofen/panadol aj ked nie je teplota ale vyslovene od bolesti nie je na skodu veci (pravda, ak babo nema nejake liekove alergie alebo nejake ine vnutorne choroby okrem toho). Borca samozrejme nema este ani jeden jediny zub, tak neviem kedy to pride🙂
Ja som dnes trosku smutna lebo so synom som bola na ocnom vysetreni a pravdepodobne bude musiet ist s jednym okom na operaciu skulenia, este idem za jednou doktorkou v stredu na konzultaciu a ked aj ona povei ze to je na zakrok tak bude musiet ist, chudak maly.
@kvojtanikova ani my este nemame ani jeden zubok,len sa bojim ci je vseko ok....
@mata_murkova aj ten naustok co mam ja je taky tvrdsi,musim aj ja pozret taky silikonovy. ani som nevedela ze aj taky je
dnes som prvy krat dala malej biely jogurt. Najprv sa mracila,ale nakoniec ho spapala cely. Konecne mame v strave zase nieco nove 🙂
fúú tak Tomáško je ako vymenený, v noci len 2x hore, vysmiaty ako slniečko, chvalabohu. dúfam že teraz bude prestávka so zubami, rezáky má von a stoličky by mali začať najskôr až okolo roka, podľa knižky. dúfam dúfam 😉 ale tieto 2 týždne kým mu to povyliezalo, boli hrozné, stoličky budú asi ešte horšie, no teším sa už teraz 😠 čo sa reči týka, my nič stále, len zvuky pazvuky, glogloglo, mamama, uaua, grrrr- ale žvatle si vkuse. jaj a už tolko nepadá, som rada, vie zo stoja zliezť do sedu alebo do kľaku, už má aj nejaký ten odhad. chvalabohu, už ho nemusím vkuse zachytávať len dohliadam, kam vedú jeho prieskumné cesty. studená voda v bazéniku vonku mu nevadí, cez víkend sme ho skúšali namočiť a strašne sa tešil 😀
ahojte maminky, ako sa máte? čo mate nového?
my s lukim robime ťap- ťap ťapusky, začnem spievať a on začne tlieskať. také podarené to je. teraz ho učim papa, raz už bol naznak 🙂
niektorý už mate osem mesiačikov , gratulujem 🙂 aj tým čo budú mať ako my v nedelu 🙂
baby dajte nejaké tipy čo varíte babätkam na obed 🙂 u nás sú to všelijaké kombinácie mäsa, ryže, zeleniny, cestovín - väčšinou to varím. Malá zbožňuje prívarky, polievky zatiaľ neúspešne 😉

@bebaa z toho co pises to ozaj vyzera na prechodnu zalezitost, skus vydrzat, a ak by to ani po tyzdni nebolo lepsie, budes musiet vymyslat nejaky iny postup. este su aj take hryzatka chladive, pripadne skus take daco. Nasa Borca si doslova "zerie" prsty. Dokonca aj ked spi na bruchu, palec ma stale v ustach, cumel ani nic ine na cucanie nechce.