V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
@bebaa asi nam neostava ine len nejako vydrzat, kym zvladame. Ja s malym nejdem cez den spat, lebo on mi spi tak polhodiny a to kym ja zaspim, tak on je uz hore a ja som este viac "mimo" ako pred spankom 🙂 Sksuala som ho tiez obalamatit vodou v noci, tak sem-tam sa zadarilo len ked boli tie horucavy, teraz ani nahodou.
@chrumen @lvka @shira_ nas tiez velmi nepokojne spi, aj zaspava. dokonca niekedy zo spanku strasne place a nie je mozne ho ani prebudit. Tuto noc tiez tak plakal som ho vybrala z postielky a polozila na velku postel ze mu ponuknem mliecko na ukludnenie a kym som si k nemu lahla spal ako dudok. Juj ale to byva tak raz za cas, vacsinou place az do amoku :( ja soms a pytala raz na to dokiny ze co s tym, a povedala mi ze su to asi privelmi citlive a vnimave deti, ktore vsetko co zaziju prezivaju este raz - a je jedno ci mali nejake negativny zazitok v ten den alebo nie
@chrumen @ivka @shira @gilly
mo Števko spinká pekne zobudi sa asi len 1 -2 aj to sa napapká troška mliečo alebo čajik a haja ďalej. Ale Olinko sa budi často od narodenia doteraz aj 8 - 10 krát, ale pridem k nemu pohladkam ho trošku sa napije a haja ďalej. Ked ho mam pri sebe tak spinka ako anielik bez budenia, ale to nemožem robit lebo pri mne už spi starši tak že by sme sa nevošli :( Mne to nerobi velký problém vstavat k nemu lebo aj starši bol taký tak som si zvykla.
@kvojtanikova upne ťa chapem , aj ja niekedy neviem čo s malým keď robi zle. :( Niekedy je upne ako anielik pomaha mi..a hrá sa s nimi pekne a všetko im požičia a niekedy mu vadi všetko. On im zase neubliži lebo ja som pri nich skoro nepretržite ale stale musim upozornovat aby im požičal toto atd. Moj števko je taký že by chcel všetko to čo maju druhý hoc len na minutu ale všetko hned bere z ruk druhým.. Oliverko zas tak kludne zoberie si hračku a necape sa hned po ostatných.. Takže ja chapem aj staršieho Ľubka že mu to vadi.
Ja ich ale učim tak že kto si prvý vezme hračku tak ten sa s nou hrá a basta. Nezaleži na tom, že on je mladši a on starší..
Prečo ju tvoj synček zvykne udriet? Nie nahodou koli tomu?
my sme skúsili iné plienky a malej sa z toho "parádne" vyhádzal zadok 😠 neobsedí, neobleží ☹ mastíme ako preteky, vetráme sa, naordinovali sme staré plienky tak dúfam, že ako prišlo tak odíde ...
@chrumen @shira @lvka @bebaa no presne, odstavovanie bude asi dost tazke. Ako zatial sa sice nechystam, chcela by som tiez tak zrhuba do roka a pol vydrzat, vsak dufam ze to uz bude len ranne a vecerne kojenie a v noci sa hadam uz nauci aj spat poriadne. Myslim si ze je to uz fakt o zvyku a nie o zuboch ci inych bolestiach alebo tak, proste sa trosku preberu a chcu mat proste cicik v puse. Okrem toho nas ma velmi plytky spanok, ved aj cez den spi len po polhodinkach.
baby chcem sa opytat na vase deticky. Maju zaujem sa ucit nieco nove ako napriklad dat papa, tlieskat, stavat vezicky a take podobne aktivity? Lebo nas teda o to vobec nejavi zaujem, dokonca ked mu naznacujem ze podme tlieskat alebo tak, tak sa az hneva ze teraz ho to vobec nezaujima....
su medzi nami este nejake deturence ktore nelezu ani sa nestavaju na styri? ked deti preskocia obdobie lezenia, ako potom vyzeraju ich zaciatky chodenia?
@miroslava124 no mne to vadi len preto, ze som rano potom riadne nevyspata. Ale hlavne si myslim, ze uz maju vek na to aby sa budili menej krat. Keby tak vedeli povedat co ich trapi, ze? 😒
@gilly dlho sme používali značku gaga, už sme chceli dať malej velkosť 4 ale mne sa to zdalo priveľké tak priateľ ešte naposledy kúpil trojky ale tie tesco zelené aj babylove ale asi nám to bol čert dlžný ☹ už sme naordinovali gagy tak dúfam že to zabere lebo malá je z toho veľmi nemrdom, stále mrnčí, po rozbalení si to chce chytať ☹
my nelezieme, o stavaní na 4 môžme snívať 😀 mála sa zo sedu nakláňa dopredu, zapiera sa rukami aj nohy zapája, pohojdá sa ale potom keď ju preváži tak miesto toho aby sa udržala na kolenách tak je na deke roztiahnutá ako žaba 😉 je to malý nezmar, na nové veci musí mať náladu, niekedy sa chytá na ťapkanie, tancovanie inokedy mi dá jasne najavo že sa chce hrať a nie kukať ako mama vystrája 😀
baby čo dávate UM - ako často ho svojím bábätkám robíte? moja malá mi na obed začala UM odmietať, bolo u nej zvykom sa dojesť aspoň 100 ml UM a teraz už asi 4 deň nechce 😠 začne strašne plakať, odtláča fľašku rukou ... inak mala mlieko trikrát za deň - celkový pomer cca 600ml
asi robím zas zbytočnú paniku či ?!
@gilly JA SA toho odstavovania normalne bojim....vcera sme ho chceli uspat bez cici, co asi pred mesiacom nebol problem....ked som sa ja sprchovalal muz ho uspal. ale to sa nedalo vcera pocuvat, taky obrovsky rev, ako keby ho drali z koze a ked som mu dala, tak az tak vzlykal....tiez som chcela do roka, ale ak to pojde takto dalej, ze budem kazdu hodinu, dve kojit tak ho odstavim skorej...
Mato bol vzdy dobre dieta, take kludne, kde som ho dala tam bol, v ohradke sa hral aj hodinu, bez toho aby zamrnkal....od osmeho mesiaca je s nim na nevydrzanie, zle spava, stale vyzaduje pozornost, nevydrzi nikde iba v choditku, neviem co sa s nim stalo.
dobre je iba ked sa vozime v kociku.
baby, dnes mi az zle ostalo, boli sme v kuchyni, krajala som mäso, a malý bol v postielke, snažil sa postaviť, a padol mi na hračku hlavičkou, buchol sa na boku čela. trošku plakal lebo sa zlakol, ale mne bolo asi horšie ako jemu. schladila som mu to, a ma tam našťastie len taku malu červenú bodečku, možno bude mať modrinku.
teraz bezproblémov spinka. ale ja sa ešte stale klepem.
mam ist s tým k doktorke? alebo je to oki, ked je len trochu buchnutý?
@vera1132 on spadol s postielky alebo v postielke? Keď to bol len malý pád tak to nevadi, keď velký tak len pozeraj či nezvracia a či nie je malatny.. Na pohotovosti neurobia nič len ti povedia toto. Keď to bolo s veľkej výšky tak ešte zrengenuju a pozru či nie je nejaká prasklinka..inak len pozorovanie.
@gilly moji drobci maju záujem ako kedy. Števko vie robit na pa-pa kedykolvek mu to poviem a vie dat pousu ..tap-tap urobi len niekedy ked sa mu chce, Oliverko urobi tap-tap vtedy ked mu poviem ale pa-pa len ked sa mu chce 🙂, obaja vedia urobit že :aký budeš velký? tak ukážu že tááky a daju hore ručky 🙂 a vedia urobit ked poviem :urob haji haji tak si lažkaju na vankušik a usmievaju sa ..🙂 Hovorit nehovoria iba Oli vravi mama, nana, ham a Števko povie iba tata 🙂 ale dzavocu
Moj starši syn vobec neštvornoškoval ani sa neplazil išiel rovno na dva a pekne chodil, ale on chodil dlho len pomaličky tak opatrne..ale chodil 🙂
Inak zúbky ešte stale nemame 🙂
Najstarši synček mi ide v pondelok do školky prvý krát :(( držte palce lebo už teraz mi je s toho smutno a zle to zvládam,že budem bez neho :(
@miroslava124 padol v postielke a to bolo ako z cca 10-15 cm vyška. a je v pohode, nič mu neni, aktívni ako vždy , a možno ešťte viac 🙂
@vera1132 no asi ešte nelozíte, nestojíte, nechodíte, že? zvykaj si, pády potom budú poriadne 😉 ja už to pomaly ani neriešim..proste spadol tak vstane, len ked je na dlažbe dávam pozor, ale na koberci a na tráve a vo vani nechávam tak. aj malý si pekne zvykol, málo kedy plače. len ked sa zlakne. tie prvé pády boli hrozné, to rovno na hlavu a strašné revy, aj viac krát za deň ale to bola asi 2-týždňová fáza, potom sa naučil padať zo stoja celkom dobre. ale dnes napríklad zhodil plechovú misku na kachličky, tak sa zlakol chudák 😠 riadne reval ale len som mu ukázala že to je len miska, pobúchal po nej a bolo dobre 😖 teraz čakám že začne sám chodiť a potkýnať sa o všetko, to zase bude veselé 🙄
my žiadne papa ťapušky a podobné veci nerobíme ani mu to neukazujem ani neučím. ja nechávam robiť to, čo chce, momentálne iba loziť a loziť do zblbnutia, všetky veci má špinavé zo zeme, lebo aj po vonku lozí
@gilly aj náš má plytký spánok, všetko ho budí a ruší, lenže to sa nedá zmeniť nasilu, proste to tak je. čo narobím, vydržím... boli sme 4 dni na liptove, tam spal perfektne, asi to bolo tým vzduchom..sám spal v kočíku alebo v postielke cez den a v noci aj 7 hod vkuse. to som čumela ako puk..mali sme tam zostať 😀
@bebaa Este stale Ti tak zle spava maly ??? .... niekto tu dal tip na knizku "Kazde dieta sa vie naucit spavat" - velka vdaka za tento tip 🙂 ....stiahla som si ju, precitala za 1 den a hned sme to skusili aplikovat - a nas maly uz prespal tretiu celu noc ......a je tam dost opisovany aj problem ustavicneho nocneho kojenia - tu je odkaz.....
www.mamaaja.sk/uploads/forums/6/354063/knizka.pdf
@shira_ joj , tak ti zavidim že môžeš malého nechať vonku na trave, ja by som ho nechala na dvore 10 minut, a je doštipani od včiel.
vieš čo zlakla som sa asi ja viac ako on, ale nema nič na hlavičke,iba taku červenú čiaročku.
ja si to uvedomujem že budú pady, . .. ale tohto prvého som sa bála, ako to prežijeme . 🙂
@kukulienka4 ahoj, diky za radu, ale maleho odstavujem.....v sobotu vecer sa za hodinu zobudil 6 krat a ked som sa konecne sla o jedenastej osprachovat, on sa zobudil chytil taky zachvat ze nema cici, ze sme ho necvedeli 10 min ukludnit, a ked som mu dala tak sa cely az tak triasol, povedala som si dost, toto neni normalne....v sobotu prespal celu noc v kociku, jedol o stvrtej UM....
tuto noc spla v postielke, bol hore 4 krat, to som mu dala iba caj a spal dalej...a spal do osmej, co inokedy spava do siestej...ja som vcera cely den prerevala, bolo mi to velmi luto, ale uz sa to nedalo.....nech si mysli kto chce co, 8 mesiacov som mlieko odsavala, investovala som do 2 odsavaciek, posledne dva mesiace som ho v noci kojila lebo sa casto budil....a posledny mesiac bol hore kazdu hodinu, potom cely den reval, co bol nevyspaty a nervozny....a to pred tym bol take kludne dieta....
@miroslava124 tak ale to mas sikovnych chlapcov, ked uz tolko vedia. Toho mojho nie a nie naucit nic, normalne otoci hlavu a ze nemam naladu, potvorka mala.
A v ktorom mesiaci sa ti ten starsi postavil rovno na nohy? to si ani neviem predstavit ze ako sa to stane, ked teraz len lezi, resp. sedi ked ho posadim ja, ze ako sa z toho postavi na obe nohy 🙂

@lenka112 gratulujem k zubkom, my sme čakali a čakali kedy pride aspon náznak zúbku, a aj my mame dva. Našťastie bezproblému, uvidim ako pojdu ostatné. 🙂