V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
Tak my sa pridávame. Máme otrasné noci, malá stále hore, každú hodinu plače, chce sa kojiť. No ja samozrejme som tiež na nervy, nevyspatá. Ale presne toto robil aj starší syn a potom to nejako prešlo samo. Vtedy som sa bála odstavovania a bola som milo prekvapená, že on si nejaké odstavenie ani nevšimol🙂 šupla som mu v 13 mes. fľašu s UM a hltal o život. Len malinká sa stále len kojiť chce, dokáže byť hore 10krát za noc. A oklamať ju vodou? Ani náhodou. Ja by som ju aj nechala plakať, ale ona vreští tak, že celý dom je hore. Vedľa spí malý a ten je potom tiež hore. No nonsens. Neviem akoby po nás pozerali susedia, kebyže bývame v byte. Ona je taký malý nasieračik, že keď jej nedám, je ochotná vrieskať jak o život aj hodinu a pol. Zaspáva pekne sama v postielke bez kojenia a čohokoľvek, tak ja potom nechápem☹ ale išli jej tri dolné zuby naraz a teraz vidím, že tri horné sa tlačia naraz, tak to bude asi celé o tom☹
@lili777 toto iste u nas, presne, ja odstavujem....od soboty vecera je maly bez cici a v pohode...prvu noc som ho musela kocikat-celu noc, vzdy po prebudeni, tuto noc bol hore 4 krat, vypil dve flase caju a nad ranom mlieko....ani si na cici nespomenul, chcela som do roka kojit, ale toto trvalo uz skoro dva mesiace, bola som na nervy...ale som rada, ze som kojila aspon 8 mesiacov....
@bebaa z toho sa vobec netrap, 8 mesiacov je krasne.....a vzdy je najdolezitejsie,aby mama bola v pohode - aj dieta je potom kludne, takze to ber s usmevom - maly sa zas nauci nove veci, ked budete obaja vyspati a kludni
@bebaa no ja by som tiež rada aspoň ten rok kojila. Uvidím ako sa bude správať najbližšie noci a možno budeme nasledovať teba. Dávaj priebežne info, ako pokračujete a kedy si na cici ani nespomenie. Nech ma niekto poteší. Ináč pozerám na tvojho malinkého, tiež dobrý valibuk. Ja sa vždy len bojím, čo tá váha v poradni ukáže, že zas budeme veľa vážiť. Tiež je malinká riadna guľa🙂 v podstate má 9 mes. vo štvrtok a cez 10 kg určite
@kukulienka4
@lili777 diky baby 🙂 ja som odsavala do siesteho mesiaca, potom bolo mlieka malo, takk som uz iba kojila a to iba v noci, rano a sem tam cez den ked sme si chceli pospat spolu....lenze tie noci boli posledny mesiac hrozne, pred tym prespal cele, sem tam sa zobudil...
tuto noc bol hore 4 krat, vypil dve flase caju a raz mlieko....vzdy som mu rychlo strcila flasu a on zaspal, dokonca spal v postielke, co pred tym s nami...
dnes som si s nim lahla do postele, dala flasu caju, vypil a zaspal....tak som sa tesila, spala som aj ja hodinu a pol.....
on si cici nevzauduje, iba vecer. musim to nejak vydrzat....
teraz ma trapia prsia, teda iba jedno, mam ho naliate a neviem co s nim, dnes rano som musela odsavat....ako dosiahnem zastavenie tvorby mlieka????
@bebaa Keď ťa to veľmi bolí, tak si to odsaj, ale len do prvej úľavy. Pretože čím viac budeš odsávať, tým sa bude viac tvoriť. Čiže len to minimum, keď to bolí. Ono najlepšie sa odstavuje celkom postupne, len to ide pri deťoch, ktoré nevymýšľajú takto v noci. Keby si kojila trebárs trikrát denne, tak jedno vypustíš, postupne ďalšie a zase neskôr úplne. Vtedy to ide fajn. Ale keď takto cuckal v noci aj cez deň, tak je to horšie. Len veľa neodsávaj, aby sa nedotváralo. Alebo zbehnúť k lekárke a poprosiť lieky na zastavenie tvorby mlieka
Ja neviem či je nutné prejsť potom na normálnu antikoncepciu, to netuším. Budem si to potom musieť aj ja zistiť. Ale asi určite až od prvého menzesu. Ale doktor ti niečo na zastavenie dá a budeš mať pokoj. Tak vyskúšaj
no my sme prišli domov z chaty a super, malého som nakojila večer o osmej, spal 6 hod, znova som nakojila o druhej a spal do rána. a teraz ako som prišla z roboty tak som zase nakojila a spal v postielke 2 hod. je úplne zlatý. dúfam že nám to takto ostane 🙂 necucá si ani prst ani cumel nemá... bodaj by nám to vydržalo. príkrm máme na desiatu, obed a olovrant, chcela by som začať pomaly dávať večeru. ako dlho pred spaním dávate papať? na zaspatie máme mliečko, cca o 20.00
@gilly no nam to islo hrozne rychlo - trvalo to asi 4 dni a prespal celu noc - zaspava az okolo 21.00-21.30, o 4 rano sa naje /to nam vyhovuje, lebo inak to nie je velky jedak 😉/ a spi dalej do 8 alebo pol 9.... a cez den spi vacsinou raz poobede 2 alebo 3 hodiny - predtym spaval cez den kazde 2 hodiny po 20-30 minut....stoji to usilie naucit sa rovnaky rezim kazdy den, hlavne ked sme ho museli udrzat hore aj ked javil znamky unavy a jasnacka ze boli place, ale vysledok je super....treba dat ale pozor na vynimky - aj nam sa stane, ze je v noci hore a bud sa pokaka, alebo ho boli brusko alebo sa tlacia zuby - vtedy to netreba silit a casom sa zas vratime spat k rezimu....takze mozno mate taketo obdobie aj Vy teraz 🙂
čafte maminy 🙂 trošku na inú nôtu teraz - máme detičky vo veku kedy dosť aktívne začali spoznávať svoje okolie, ludí a sú nesmierne zaujímavé a nadchnú ich aj maličkosti. Mna by zaujímalo do akej miery zapájate členov svojej rodiny do výchovy ( starých rodičov, strýkov ci tety, prastarých rodičov) teda ak máte tu možnosť 😉 ako riešite prípadne konflikty ohladom bábätka , či ste s partnerom jednotní vo výchove a taaaak 🙂 u nás to je celkom pohoda, malú si raz do týždna na cele poobedie bere moja alebo priatelova mamina ( už od cca 5 mesiaca), nemá problém s cudzími ludmi ani s cudzím prostredím 😉 asi by sme ju ľahko predali 😀 napriek tomu sa v poslednej dobe často dostávam do konfliktu s prastarými mamami mojej malej , ktoré ma doslova nútia v danej situácii urobiť to čo ony pokladajú za vhodné .... kedže nechcem byť za príliš múdru a v rámci ucty k starším sa snažim nájsť kompromis no väčšinou to skončí tak že sa prastrarké urazia lebo mi chceli len pomocť a potom majú blbé poznámky co mna neskutočne vytáča .... vrrrrrrr 😠
@kukulienka4 tak to super sa naucil, nas sice zaspava sam, ale aj tak nevie prespat celu noc. Ale tak snad sa raz aj to nauci 🙂
@chrumen no tak to ti trosku na jednej strane zavidim, ze raz do tyzdna mas cele popoludnie len s partnerom - nam sa to stat nemoze, lebo nas maly neskutocne reve pri cudzich ludoch a cudzi su vsetci okrem mna a manzela :( na druhej strane ti nezavidim konflikty, my to mame v tomto ok, lebo jedna babka je nejakych 150km od nas a druha vyse 400 km (ale teda sa vidime malo a teda ani maly si na nich nevie zvkynut). a tety ani ujov nemame, takze nic. Poradit si musime sami. 🙂
Asi im musis povedat pekne ale jasne ze si vypocujes ich nazor ale je to tvoje dieta a aj tak si urobis tak ako ty povazujes za vhodne (aj ked to nebude prave najspravnejsie riesenie). A ked sa chcu urazit nech sa urazia, jednoducho doba sa meni a aj to coplatilo za ich mlada je uz davno prekonane. ALe verim ze je to tazke takto "prevychovavat"
@bebaa u nás dalšia noc úplne perfektná, spal do 4.30 a potom do 7.30. pekne sa dojčí, napije sa riadne, trošku podudká naprázdno a pritom spí, normálne sa pýta z rúk dole, začne sa mi otáčať tak ho musím rýchlo položiť do postielky, prevráti sa na brucho a spí ako drevo. dokonca aj cez den spí sám, som rada. ale ja som ho velmi vela nosila v nosiči (vaku, aj v šatke) v kočíku bol pramálo a tak teraz sa hrá na "velkého". cez den vobec nechce byť na rukách, len lozí a sám sa hrá. robí zlobu, otvára šuflíky, lezie na schody, chce hlavne káble, počítače, mobily, televízor a všemožnú techniku. žiadne jeho hračky 😀 pchá sa do rúry, do myčky, do práčky. najvyšší čas na detské poistky. dnes sme ho ostrihali strojčekom na 5mm, z ryšavca máme blonďáka 🙂
inak čo sa týka výchovy som rada že tu nemáme nijakú rodinu až na švagrinú, ale tá mi nekecá do ničoho a v podstate mám už svoj vek tak asi aj preto pohoda.. mna zásahy do mojej výchovy tiež vytáčajú, hlavne ak sa priečia mojim názorom 😠
@chrumen no ved to, že my máme olovrant o 16.00 a chcela som zaviesť večeru, lenže vypustil 3. denný spánok a tak mám čo robiť, aby som ho udržala hore aspon do 20.00. o 19. kúpem a potom sa ešte pohráme, uspávam pri dojčení takže potrebujem, aby nebol úplne najedený. tak nejak sa mi tam tá večera nezmestí. predtým sme zaspávali o deviatej tak som plánovala ešte večeru, lenže zatial asi zbytočne.. vyskúšam, uvidím 😉 alebo sa nám to celé posunie a hotovo. kdesi som čítala, že "tuhá" večera max. 2 hod pred spaním, ale nie som si istá 😲
@gilly posledné dni je to častejšie ako raz za týžden lebo sa pripravujem na statnice ale mna to kus aj mrzi lebo by som sa jej radsej ja venovala ako druhí ..... kebyže aspoň partner sem tam malú prihliadol ale ten ked ju vezme tak ide s nou rovno k jeho mame takže to mám za jedno 😒 ale ma to hnevá lebo miesto toho aby mi to uľahčil tak všetko nechá na moje plecia, on taký je - čo nieje pre hno doležité to ho nezaujíma a poslednú dobu mám pocit že ho naša dcéra nebude nudiť vtedy ked začne s ním lozit po skalách, plávať, chodiť po horách .... na kočíkovanie on nieje stvorený ....
Baby, co davate krpcom na veceru. Ja davam malej okolo siestej bud nastruhane ovocko s piskotkou, alebo len piskotku, alebo roztek a potom vecer pred spanim moje mliecko. Ale teda mala mi spi nic moc. Stale je v noci hore kazde tri hodiny. Sice to vychadza tak, ze sa budi v noci 2x a potom skoro rano, ale uz sa podarilo niketorej z vas docielit, ze malinke jej prespalo celu noc az do rana? Uz som rozmyslala, ze namiesto toho ovocka dam kasu, ale kamosky mi hovorili ze aj napriek kasi nevydrzalo baby dlhsie prespat v noci. Tak neviem. To dokedy takto budem v noci vstavat? Som z toho trochu mimo, lebo starsie deticky vydrzia prespat celu noc. Ale preco? Preto, ze uz jedia vsetko ako dospely ci? 😅
@mamazuzu ja si nemyslím že to bude hladom, naša je už toho veľa - desiata, obed, olovrant je tuhá , ráno večer mlieko o objeme cca 200 - 250 ml a aj tak sa v noci zobudí a viem že nieje hladná lebo mi jedlo odmieta
čítala som že deťom do 3 rokov spánok dozrieva, usporiadava sa a rytmus sa mení s jeho vekom. Vraj veľmi nočný spánok ovplyvňuje denný režim a ten by mal byť už v tomto veku dosť pravidelný čo je však podla mňa nemožné lebo naša malá mi cez den stále spáva všelijak, ak sa dobre a dlho vyspí doobeda poobede jej stačí krátky spánok a naopak 😉 potom už tu spomínané citlivé vnímanie detičiek kedy v noci počas spánku opakovane zažívajú prežitý deň čo ich môže vzrušiť, znepokojiť a nakoniec zobudiť - naša napríklad plače a spí a to je plač taký že sa ja so spánku strhávam a idem si nohy polámať kým prídem k postieľke 😠 a ona spokojne spí, stačí pohladiť či dať cumeľ
@shira_ 😀 mňa asi najviac vytáča to ako s ňou podaktorí bavia, napríklad : silvuška všetko popapuškala, teraz dáme druhú plienočku, oblečieme svetríček a pojde hajuškať do kočíčka .... OMG ako z pomocnej školy fakt !! niektorí zas nevedia pochopiť že naše dieťa nemá potrebu sa varovať, že sa vie sama hrať, že mi zaspí bez kolísania a iných záležitostí - to len počujem že máme DIVNÉ dieťa 🙂 a niekedy sa dokonca zamýšľam nad sebou či som dobrý rodič či čo ...
@chrumen tak v tomto ti plne rozumiem, mna tiez vytaca takyto uzasny slovnik. Moja svokra robi presne to iste, ale my ju zakazdym opravime na spravne spisovne slovo. Ako sem tam zdrobnenina nepoviem, ale hlavne neznasam zmenene slova 😖 tvari sa sice ze vsak je este maly este je mu to jedno, ale ja viem, ze ked nezacneme teraz, tak potom sa to tazko zmeni (vidim to na synovcoch a neteriach). Vyhoda je ze nie sme casto spolu.
no ale ako vravim, asi len upozornovat aj napriek tomu ze su starsi a "skusenejsi"
my veceru klasicku nemavame, lebo kasu moj nechce ani za svet. Ale okolo piatej papa bud co mu zvysi z obeda, alebo jogurt ci rozok, niekedy ovocie. A pred spanim len kojim zhruba okolo pol osmej. Je pravda ze spanok je nic moc, ale verim ze raz sa nauci spat aj celu noc. Nas inak musi mat medzi jedlami zhruba dve apol hodiny pauzu,l ebo inak papa velmi biedne, takze u nasa nei take ze samotna piskotka ci chrumky nefunguju 🙂
@mamazuzu moja Borca takisto je hore este 3-4x za noc, a uz som skusala aj na veceru kasu, aj zeleninu co zostala z obeda, je jej to jedno ci je najedena alebo lacna, proste sa tak budieva a asi s tym nic nenarobim. Tiez ma to uz zacina trapit ale fakt neviem riesenie. Som zvedava ako to so spanim bude ked prestanem kojit a budem jej davat UM (chystam sa na to okolo Vianoc, ked bude mat rok).
@chrumen naaahodou ja to uplne milujem ked sa s nou mozem maznat, vselijako sa jej prihovaram (teraz najnovsie je to Bončridlo malé, alebo Čombi-Bombi), a tiez niekedy ideme "papitušenki-papať" a ovoniavame malinke "nohule-smrdule", prebalujeme "riťku-kakiťku" . No ale mas pravdu v tom, ze niekedy to znie hrozne, hlavne ked sa jej tak prihovaraju 60rocne tety 😉 😉 Aj so synom som sa tak bezne rozpravala aj doteraz dakedy a to ma 5 rokov, ale on vie, ze to nie je ozajstne slovo, ze spisovne sa hovori inaksie, vobec s tym nemal problem.
asi mi na tej chate na liptove vymenili dieťa, poobede spí v postielke a teraz večer zaspal o 19.00. nestihla som ho ani prezliecť, okúpať..našťastie bol akurát prebalený. okolo polnoci by mal byť hore a potom okol 5. no uvidíme.. máme hrču a modrinu ako hovado, podarilo sa spadnúť na terasové dvere 😠 😀
my sa rozprávame zdrobneninami, ale pekne, spisovne. papáme, spinkáme, atď ale čo som včera počula jednu maminku ako sa baví so svojím bábatkom-šušlavo, ako trojročná, no stáli mi skoro vlasy dupkom, ani jedno slovo nepovedala normálne 🤐 😲
@kvojtanikova
@gilly ako sa povie aj dobrého veľa škodí 😉 ktovie aké staré mamy budú z nás 😀
včeraj som važila Lukiho, a vaha mi ukazala 9,5 kg 🙂 už nam rastie velý chlapisko 🙂
uvidime budúci týždeen na poradni ako dopadneme či je všetko oki.
ešte stále sme bez kočíka :( tost blbé, nemôžeme isť von . dúfam že nam do utorka príde koleso .

@kukulienka4 my sme tiez skusali tuto knizku a teda rady z nej, maly v pohode sa naucil sam zaspavat ale noci su stale zle, vcera v noci plakal vyse hodiny, pricom ale predtym asi desat minut pekne papal. Tak teraz neviem, ze ci normalne vynachat nocne jedenie alebo co...
a vy ked ste vasho maleho ucili na toto, tak velmi plakal? ako dlho mu trvalo kym sa naucil sam zaspat a spat celu noc?