V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
Ahojte
@bebaa prosím ťa napíšeš mi stručne ako odstavuješ? ja som zatiaľ iba znížila počet kojení. viac som sa neodhodlala, lebo moja malá poriadne nechce jesť, iba také hlúposti pribináčik, buchty, také sladké. samozrejme to obmedzujem. ale konečne vypije mlieko z flaše toošku ochutené grankom.
a ako prsia? ja ich mám poriadne naliate. včera som musela stiahnuť mm z prechádzky aby si malá cucla, lebo mi skoro cici praskol 😉
berieš aj niečo na zastavenie laktácie? počula som o nejakých homeopatikách, ale som to ešte neriešila. inak ja mám tuším väčší problém s odstavením ako malá. je mi to tak ľúto. aj sa musím ovládať aby som jej nedala cucnúť. ale ešte je malá, tak nepýta. ona vlastne nikdy aktívne nepýtala, ja som vždy ponúkla 🙂
tak sme naspäť - 5 doslova otrasných dní medzi štyrmi stenami aby sme nechytili nebodaj hnačky, v noci spánok neustále prerušovaný plačom a buchotom ..... diagnoza : komorové extrasystoly ☹ našťastie si navyžadujú liečbu len sa bude pravidelne kontrolovať či sa nemenia, nebodaj nezhoršujú .... vraj u detičiek bežná vec ale mne to aj tak nejde do hlavy - na pohľad spokojné zdravé bábätko a zrazu toto 😠 nuž a zajtra tie štátnice .... baby držte všetko čo sa držať dá lebo som totálne psychicky vyčerpaná, teraz len na malú stále kukám či je v poriadku .....
@dyba ahoj, odstavila som z hodiny na hodinu...ziadne postupne....sice som posledne dva mesiace kojila iba rano vecer a v noci, ale v noci to bolo aj 8 krat, uz som nevladala....muz tiez, ked som mu nedala, reval, zobudil cely dom (byvame u rodicov)....v sobotu vecer, pred dvoma tyzdnami som mu dala o osmej, zaspal, potom o pol devaitej, zaspal, o devaitej, o pol desiatej o desiatej, potom som sla do sprchy a kde sa znovu zobudil, nedlaa som mu, lebo som nebola pri nom dostal taky zachvat, az sa triasol, nevedel dychat, co reval, tak som mu dala a on zaspal, potom som ho prelozila do kocika a celu noc kocikala, vzdy ked sa zobudil, nepotreobovl celu noc jest.
a od vtedy som mu nedala, vecer ho uspavam tak ze si dam flasu avent pri cecok, a on pije ako keby z cici, ziadne revy ze nema, to ja som revala dva dni 😀 😀 😀 co mi to luto bolo....druhu noc som zase kocikala, tretiu uz spal v postielke a zobudil sa 4 krat, vzdy som mu dala flasu, ako keby cici....dalsiu noc bol hore 3 krat a tuto uz iba raz a to o pol siestej rano, dala som mu mlieko a spal do osmej....
zvladol to statocne,
no a co sa tyka prs, tak prve dva dni som mala obviazane elastickym obvazom, pri sprche som trochu odstriekala, treti den som si dala homeopatika, co mi doktor predpisal a na piaty den sa prestali nalievat, dnes je tomu dva tyzdne co nekojim, mlieko sa netvori, prisniky sa zmensili, konecne ( dnes som si kupila kraaasnu podprdu) 😀 😀 este ked stlacim tak troska mliecka vystrekne ale vobec ma nebolia....vela stastia...
Aku velkost noziciek maju vase deti? dnes sme boli kupovat topanky, take na prve chodenie...znacka Wanda a najvacsia velkost bola 20, matovi su tak akurat, nejaku volu tam ma, ale vacsie nemali....
@shira_ práveže mi nemáme s kojením od začiatku žiadne problémy, v noci spí dobre, 2x kojím, cez deň som jej ponúkala viac krát. nikdy som to nerátala, ale myslím že aj 8x, možno viac a príkrmy.je mi to hrozne ľúto odstaviť ale ja mám už veľa rokov a chceli by sme sa pokúsiť o súrodenca. no a na to potrebujem dostať MS, zregenerovať sa a tak. ja už fakt nemôžem čakať.
no a preto potrebujem najskôr znížiť počet kojení cez deň a potom asi ako @bebaa . dík za odpoveď. a odstavenie treba konzultovať s gynekológom? tie homeopatiká sa ako volajú?a odstaviť dieťatko fakt nie je také ľahké. hlavne psychicky 😢
moja malá má č.18. ona je taký drobec. váži len 8kg
moja má tiež okolo 8 kg a topánočky sme kupovali č. 17.
Ahojte baby mohla by som sa občas pridať do vašej témy? Doteraz som chodila do témy s bábatkami narodenými január 2011, ale malá sa narodila skoro o mesiac skôr ako mala termin a je vlastne decembrová. A ked tam niečo maminky diskutujú, niekdy si to neuvedomím že medzi našími bábatkami je vlastne rozdiel niekedy aj viac ako mesiac a u tak malých drobcov je niekedy fakt dosť. Napr. ked som jej dovolila sedať ale myslím že iné je nechať sedkať 8 mesačného drobca a iné 6-7, alebo ked sme prešli do šporťáku a podobne.
@dyba pýtam sa preto, lebo ja mám skoro 35, tiež chceme súrodenca, kojenie nám ide perfektne a mne to veľmi vyhovuje... ja mám ms ale anovulačné cykly, zatiaľ som si povedala že vyčkám kým malý bude mať rok a pol a potom sa popýtam gynekológa, čo ďalej.. neviem si predstaviť že by som ho odstavila, on tak dobre pije.. a rád 😵 chodím aj do roboty a všetko bez problémov, malý mi dobre spí, proste pohoda, nemusím ráno nič chystať ani večer ani na noc, ja som lenivá 😀 som rada že je to takto...lenže tiež vek a všetko do toho. navyše malý nevie piť nijako ináč ako z prsníka 😀 juj budem plakať aj ja ☹
@martuska75 vitaj 🙂
@shira_ pri staršej som nemala menzes cca rok potom aj ked som kojila dalej tak ked klesla intenzita tak už to prišlo normálne tak možno nemusíte celkom prestávať len to neskôr trebárs trochu obmedzte. Ved neskôr už drobec toľko mliečka ani nechce takže to možno príde samo. My sme vtedy prestali cca v roku a pol a prišlo to nejako samo ani neviem ako. Táto je na umeláči :( tak to riešiť nemusím. MLieka som mala ako spojené mliekárne, ale nechcela to a tiež z neho strašne grcala, tak som to po 3 mesiacoch vzdala. Sranda ako sú 2 deti úplne iné.
@martuska75 ved presne, ja si tiež tak myslím, od januára pojdem na plný úvazok takže interval sa predĺži, a verím, že sa to nejako samo utrasie... potom poriešime 😉 dúfam že nebudem musieť nejako drasticky odstavovať ☹
🙂 štátnice z krku, titul na krku 🙂 stres opadol a priniesol totálne vyčerpanie, bolesť hlavy, vracanie - cele poobedie som bola nemožná, ešteže tu mám sestru, tá sa starala o malú 😉
babeni, a ake topanočky kupujete? kedze ide jesen-zima, niečo v čom už budú chodiť, alebo ešte také "do kočíka" ? ? ? mam dilemu, čo kúpiť. 😒
@bebaa dík .ano o tých som čítala na nete.pôjdem kúpiť
@shira_ ja mám 38. malú máme po dlhých rokoch pomocou CAR. preto sa tak ponáhľam. nám ide kojenie tiež super. ako píšeš, nič nemusím chystať, mi kojíme po ležiačky, čiže si aj oddýchnem, kojenie je také milé, chutneé. no ale.
@chrumen aj keď sa ,,nepoznáme,, gratulujem ku štátniciam. viem aký to bol stres.ja som ich mala pred 15 rokmi. preboha 😉
@chrumen gratulujeeeem. Nozicku zmerias tak ze obkreslis na papier ked stoji a vystrihnes.
@vera1132 baby asi myslia topanky na chodenie po dome - teda obycajne tenke kozene. Aj ja zatial kupim len take, a ked uz bude chodit ako raketa, potom mozno aj nejake zimne. Naco mi zatial zimne, ked v zime aj tak spociatku bude chodit von v kociku. Borca ma nozicku 18-ku. Ja ale prave rozmyslam, ci vobec uz topanky kupit, lebo som citala ze lepsie je pre klenbu ked sa naucia chodit len v takych makkych ohybnych, nie takych s riadnou podrazkou. Tak neviem. Synovi som davala hned od prvych krokov vysoke papucky RAK a kozene topanky a ma ploche nohy, musi teraz nosit ortopedicke vlozky.
A ozaj - Borca uz ma prvy ZUB!!!!! (zatial len taku malilinku spicocku, ale je tam🙂
a s tym nocnym kojenim - neviem ci je to kvoli tym zubom alebo co, ale Borca uz 5.noc je hore od 00:30 kazdu hodinu, uz som ako zombie. Vychlemta mi z ciciek tolko mlieka za ten cas (lebo ju zakazdym prilozim), ze rano cicky ani nemam 😀 😀 Dufam ze to prejde, lebo inak aj ja zacnem mlieko odstavovat, uz mam kupeny Sunar...
@kvojtanikova my používame také tie papučky na odma, ked "chodime" 🙂 no budem musieť niečo vymyslieť do tho kočíka, aby nebola zima , kedze ešte nebudeme používať fusak..
gratulujem k zubku 🙂

@kvojtanikova ja som tiež v takomto veku pri malom myslela, že ma sa nechám dobrovoľne odviesť na psychiatriu. Absolútny nespavec, nezabavil sa sám, stále mu robiť šašky, mimoriadne náročné dieťa /je aj dnes/. A pri malej? Ona sa zahrá pekne aj sama, lozí jak gula, stavia sa, pekné papá, SPÍ dve hodiny doobeda, dve poobede /TOTO SOM NEPOZNALA/. Myslím, že to prvé dieťa je taký zácvik a keď som videla, k čomu všetkému ma doviedla neskúsenosť, ako veľmi som sa mu podriaďovala - že jedného dňa diktoval vlastne všetko on, tak pri malej som to jednoducho nedopustila. Ju som naučila od pol roka zaspávať samu v postielke, proste položím, odídem a ona spí fakt okamžite, pretože má režim. Žiadne ukojovanie sa k spánku, to som rázne odmietla. Pri malom som ležala keď zaspával, až sme došli k situácii, keď mal cca 20 mes. a naše uspávanie vyzeralo asi tak, že som hodinu pri ňom ležela, koľkokrát dávno spala a on hore, stále neičím šuchal, po stene, niečo mi akože ukazoval, zopárkrát som sa zobudila aj na kopanec do hlavy...nezaspal ani za svet. Kým som to rázne nestopla. Vrešťal, vrešťal, ale dnes zaspáva sám. A malá tiež. Takže hodinové cirkusy pri uspávaní sa skončili. Ale keď malá Tara pol roka, uspávala som ju v kočíku a to asi tak, že polhodinu uspávala a ona 15 min spala. Tiež som to razom zmenila a odkedy zaspáva sama, tak spáva takto krásne. Až na noci! to je des. Ale ide jej 5 zubov naraz. Každých 40 min je hore. NIekedy aj po 10 min sa zobudí. Normálne zvažujem, že dnes jej hneď večer šupnem nurofen. Možno by trochu pospala. Ale cez deň neviem, že ju mám.