icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

chrumen
26. sep 2011

Dala som tú moju krpaňu do pavúka nech sa kusok pohrá kým povešiam prádlo ..... za tie tri minuty stihla pootvarať skrinky na kuchynskej linke, zhodiť kvet v obývačke a skončila pri žuvaní stolíka - podotýkam že ten je celý zo skla .... je to stíhačka 😀 , inak boli sme v piatok na kontrole u kardilogičky a po extrasystolách ani chýru ani slychu .... 10 minutový záznam bez akejkoľvek arytmie takže palec hore 🙂 a od 13.10 začíname chodiť plávať, veľmi sa teším

bebaa
26. sep 2011

Matovi idu horne zuby, lavu jednotku uz ma a prva sa prerezava, v noci sa budi: o deviatej zaspi, potom o dvanastej, o tretej o siestej a rano o osmej vstava, neviem ako ho v noci utisit, davam mu caj, nechce, vzdy ho dam ku nam a hladkam ho a on zaspi, ale dlho to trva, aj pol hodinu, budi sa s obrovskym placom tak viem ze ho nieco boli...niekedy nezaspi iba ked mu dam mlieko...zarobim tak ze napr: 150ml vody a 2 odmerky, nechcem aby si zvykol na nocne jedenie...cez den je dobry, trosku nervoznejsi ale nic horozne...ako utisujete v noci deti???

mamazuzu
26. sep 2011

@martuska75
@shira_
@bebaa dakujem vam baby za rady. inac, vcera som vyskusala dat malej kasu tesne pred spanim a parada. okupala som ju, dala kasu (taku hustejsiu so spravila) a isla hned spinkat a veru vydrzala spat 7 hodin. zobudila sa az o 4 rano. nakojila som a spali sme do 8:00. parada. bala som sa, ci ju nebude boliet brusko, ked jej dam tu kasu tesne pred spanim, ale teda zjavne nebolelo 😀 . asi to zacneme takto praktizovat kazdy vecer. inac, kupila som nutrilon kasu cisto iba ryzovu, lebo aj ta je dost sladka. to potom rozmyslam, ake sladke musia byt tie ochutene.

mamazuzu
26. sep 2011

ozaj, a mame dalsie dva zuby vonku, takze dokopy 6. a vyzera to, ze 7. a 8. na seba nenechaju dlho cakat 🙂

martuska75
26. sep 2011

@mamazuzu Inak na tej ryžovej nutrilonke je Ninka komplet závislá. 😉 Inak mliečka som do nej dostala max 120 ml. ale keše exne skoro 200 ml. a potom 2 hodiny grcá 😉 ale ked jej dám menej tak jačí akokeby 3 dni nejedla. Takže ja dávam kašu po 18,00, aby sme aspoň niečo strávili pred spaním.

martuska75
26. sep 2011

@mamazuzu Inak jogurtík nedávam aktíviu ale klasické smotanové biele bud bánovecký alebo zvolenský a mixujem do toho výživu resp. aj tie špeci-piškóty.

vera1132
27. sep 2011

@mamazuzu gratulujem, my mame stale len dva 🙂

shira_
27. sep 2011

@martuska75 ja som rada, že u nás kúpim aspon activiu. napr. zvolenský to absolútne nehrozí. ten mi kúpi len mama, ked ideme k našim do zvolena. nové mesto- malé mesto, mizerné zásobovanie...
@mamazuzu ja som raz dala vzorku kaše, ale bola to mliečna kaša nutrilon, tá sa síce dojčeným moc nedporúča. ja som bola zvedavá, ale tak ako sa mi malý z toho zgrcal, to som nevidela 😲 . ja mám kúpenú čistú instantnú ryžovú aj kukuričnú krupicu nestlé, neochutenú. rozmixujem očistené jablko s trochou vriacej vody, dám trochu škorice, do toho nasypem tej kaše, kukuričnú má radšej, ide sa za tým zabiť. ale na spánok to u nás nemá nijaký vplyv 😀 mlieko sa mi nechce odsávať, ale niekedy ked sa mi zdá že mám nejak moc,aj odsajem a spravím z toho...nato mám kúpenú hami banánovú nemliečnu kašu, tá je tiež riadne sladká 😠 bežne to je ale podľa mňa zbytočné, však mlieko vypije odomňa... nebaví ma odsávať 😝 aj tak mi to poriadne nejde. takú mám nechuť k tej odsávačke, že sa mi ani poriadne mlieko nespúšťa.

martuska75
27. sep 2011

@shira_ to je ako u nas v jednote 😉 tiez sa citim ako v hornomdolnom a nie ze krajske mesto 😉 Ked chcem pre malu normalnejsi jogurt musim bezat do mesta.

zmajerikova
27. sep 2011

@martuska75 ja som kupovala na www.capacky.sk

zmajerikova
27. sep 2011

@gilly mna napadlo spravit taku ze piskoty a na to trebarz jogurt, bud ovocny albo biely trosku prisladit a to navrstvit, mozno este banany medzi to, to by podla mna mohli

shira_
27. sep 2011

@zmajerikova mnam mnam mohli mohli. to aj ja možeeeeeeeem

zmajerikova
27. sep 2011

@zahrika Ahoj ja uvazujem o zopa carrera, je teraz v akcii za 98 eur, napr. v maderne, a nasla som na nu zatial celkom dobre zecenzie. Nema vsak crash testy, teda nejake testy posla mna musi mat ale svetovo su testovane tie najdrahsie a to uz platis aj za znacku. Tazko je vybrat ja mam z toho hlavu ako melon. Uz som aj rozmyslala nad drahsou ale muz ma odhovara ze sa plati za znacku. A tiez som pocula, ze niektore 200 eurove mali zle vysledky testov. Ved este porozmyslam aj ja.

zmajerikova
27. sep 2011

Dievcence ale to bezi, za chvilku budu mat deturence rok. To riadne rychlo bezi. Nasa Barborka je teda poriadne sidlo, neosedi ani sekundu, stale stvornozkuje po celom dome, nestiham ju sledovat, vsade sa postavi, zje vsetko co najde na zemi, zametam skoro kazdy den a to nase dieta najde mikrospinku a sup do pusi, no proste zabava na cely den. A este sa aj vsade postavi kde sa len da, a najlepsie je sa drzat jednou rukou rohu stola, normalne sa mi zahmlieva pred ocami ked si predstavim, ze by spadla na ten roh.

tina_
28. sep 2011

s tými autosedačkami máte pravdu, sú mnohé drahé autosedačky, ktoré v testoch dopadli zle, a naopak máte aj cenovo prijateľné autosedačky, ktoré majú testy ok a sú naozaj bezpečné. Faktom je, že často sa platí hlavne za značku a to nemusí byť ešte zárukou kvality...

Autosedačku v prvom rade treba "napasovať" na vlastné dieťa, nie to čo sedí niekomu inému, bude pasovať aj mne. My sme len vajíčko menili trikrát, kým som zohnala to, čo potrebujem - a to máme doma predčasniatko.

na tej stránke, čo ste spomínali (www.autosedacky.net) je aj poradenstvo zdarma (na porada.sk), alebo mailom či telefonicky, tak prečo nevyužiť.

vera1132
30. sep 2011

už z postielky som dala dolu kolotoč, už to malý moc trhal, tak radsej aby to naňho nepadlo 🙂

ked tu mate takú temu o autosedačkach, už detičky mate otočené v smere jazdy, alebo ešte proti????

adupal
30. sep 2011

Didi má 9 mesiacov a žiadny zúbok- ani náznak. Tiež je veľmi živá. Neobsedí ani na chvíľu. Ku všetkému sa vstavia, prechytáva sa od gauča ku stolu a naopak. Dnes sa pustila gauča a chcela sa ma chytiť, ale nebola som pri nej úplne na blízku a podarilo sa jej asi 5 sekund udržať rovnováhu a potom mi padala do náručia. V kočíku už dlho nevysedí, srdí sa, musím ju niečim zabaviť. Pomáha ked papá rožok, ale potom si asi viete predstaviť, ako vyzerá kočík. Do pavúka ju nedávam, všade chce cupkať za ruky. Rozpráva mama, hafo/ havo/ a robí ha-ha, baba.

lenka112
1. okt 2011

@adupal My máme dnes 10 mesiacov a tiež do pavúka nedávam. Malý už krásne chodí okolo nábytku a už len čakáme, kedy sa osmelý a uvidíme prvé kroky bez pomoci 🙂 Rozprávame neustále, slabiky ako ma-ma, ba-ba a podobne, ticho máme jedine keď spí 🙂

lili777
1. okt 2011

@zmajerikova My presne takto tiež. všetko zo zeme ide do pusy a pri stole je najlepšie. Kúpili sme také ochrany na rohy, ale to všetko poodliepali preč.

bebaa
2. okt 2011

Uz druhu noc mame hroznu, matko sa budi s neskutocnym revom, niekedy ho ukludnim az na rukach, nic nezabera...ide mu stvrty zub, ma ho prerezany uz tyzden a stale rev,

mamazuzu
3. okt 2011

@shira_ nestle instanta kasa? ja som presmejdila tie kase skoro vsetky, ale asi nejak slabo. ja som tiez hladala nejaku kasu, co sa zaraba iba s vodou, ale nie je v nej umele mlieko. nenasla som. alebo som zle hladala a citala. tiez som malej nechcela davat tieto kase so susenym mliekom, kedze este dojcim. ale nehrozi, ze by som jej zarabala kasu s mojim odsatym mliekom. uz ho mam tak akurat, takze odsat mi nejde. iba ked mala vytiahne. takze je nejaka kasa, ktora sa zaraba iba s horucou vodou a nie je v nej susene mlieko? sem s nou 😀 . vies mi prosim napisat, aka je to? dakujem

mamazuzu
3. okt 2011

maminy, ktorych dietka uz pomalicky brazdia byt okolo nabytku, davate im aj topanocky pevne na nozicky? ci len tak naboso alebo v ponoztickach? svokra ma vcera nutila, abysom malej kupila pevne topanky, ked uz takto capka. podla mna este netreba na tych par krocikov. ci?

kvojtanikova
3. okt 2011

@mamazuzu ja som uz kupila topanocky, ma ich na sebe cely den okrem spania, pekne si s nimi bezka okolo gauca a nabytku, uz aj okolo steny. Lekarnicka vravela, ze to treba.

shira_
3. okt 2011

@mamazuzu netreba, učiť sa treba v ponožkách a v lete naboso. tie kaše čo mám, sú v takom žltom sáčku, volá sa rzžová krupička a kukuričná krupička. kaše sú bud také, že je tam um, alebo nemliečne a na tých píšu, že pridať mlieko (aké chceš). ja nepridávam, v podstate základ tvorí ovocie a zahustím týmto, aby to malo nejakú formu. to s tým jablkom je u nás top.
jedia vaše deti kúsky? u nás stále nie, dávam do ruky rožok, jablko atd ale to rozkúše a vypluje.

bebaa
3. okt 2011

@shira_ mato je pekne chleba, aj vacsie kusky, jablko sa bojim ze odhryzne velky kus a zadrhne sa

lili777
4. okt 2011

@mamazuzu myslím, že nestlé má Sinlac kašu. To by malo byť niečo bez UM. Skús pozrieť. ale ináč taká neexistuje🙂 jedine nemliečne. Ale myslím, že vôbec nevadí keď kojíš a dáš jej aj mliečnu. Ja tiež kojím a dávala som, teraz už nie, lebo malá mi kaše nechce. Naopak syn sa ich nevie dojesť.

lili777
4. okt 2011

@mamazuzu ale ináč nič sa nestane, keď zarobíš nemliečnu kašu s vodou, akurát nebude mať moc vábivú chuť. Ale nám to lekárka odporúčala keď mal malý hnačky a aj keď sme začali prikrmovať, lebo on dosť priberal, tak som mu robila aj také plané s vodou

mamazuzu
4. okt 2011

@kvojtanikova
@kvojtanikova tak baby, aby ste vedeli, vcera som studovala poradnu na www.mamaaja.sk a tam bola presne tato otazka, ci dietatu na prve domace krociky obuvat topanocky a pediatricka odpovedala, ze ano. specialne s vystuzenou klenbickou. a v casopise mama a ja zase pisali, ze netreba topanocky. ze najlepsie je naboso. tak a vyberte si. a este sa mi strasne pacil nazor pediatricky, ze 9-mesacne dieta nema co v noci jest. ze ho treba uspat aj za cenu toho, ze ho nechame vyrevat. tak to nech vysvetli mojej malej, ktora sa mi minimalne 2x v noci budi a ked dam prso, tak taha o dusu. a nepomoze ani oklamanie ju vodickou alebo dudlom.

mamazuzu
4. okt 2011

a mne mala normalne papa aj kusky. ja som jej to nikdy nemixovala na hladku kasu. skusila som hned pri prvom prikrme taku hrudkovitejsiu konzostenciu a pekne spapala, tak jej to tak davam stale. iba nahrubo rozmixujem alebo roztlacim vidlickou. a aj roztek papa sama alebo si odhryzuje z jablcka.

kvojtanikova
4. okt 2011

@mamazuzu no ved presne, vyber si. Ja sa riadim tym, co mi povedala mama - ze kedysi sa stale hovorilo ze topanky treba, nosila ich cela jej generacia, aj ta pred nou a ta po nej, a reci typu "ma sa ucit naboso" prisli iba v poslednych par rokoch, , tak neverim, ze by tri generacie predtym boli zle, ved ludia normalne chodia a kolko z nich ma ploche nohy - malo, ved to bola vynimka ze dakoho nevzali na vojnu, lebo mal ploche nohy. Co sa tyka klenby, mne vravela ta pani v zdravotnickych potrebach ze baby topanky nemaju tvarujucu klenbu, ide tam len o to, aby sa spevnil clenok, ze klenba zacina byt tvarovana az pri topankach, v ktorych sa riadne chodi, cca od troch rokov, a vtedy sa topanky zacnu delit na "zdravotne" - nezavadne materialy, spravny tvar... a "ortopedicke" - kde sa specialne tvaruje klenba. A co sa ytka nocneho budenia - hned by som s tebou menila, ze 2x za noc - u nas to je cca 6-7x za noc. Je fakt, ze jej idu akurat zuby, slinta a sopli, ale ani predtym bohviako nespavala, 3x za noc bolo minimum. Jedenie je u nas bieda, chce sice vsetko, ci rozok, ci chlebik, ale iba to rozpatla po zemi a po sebe. Hryzt nevie nic.